çok tatlı kızın maaşallah nasıl büyüyolar zaman çabucak geçsin istiyorum günleri sayıyorum.
kızlar bugün babamızın doğum günü bakın kızızmın penyesini ne yaptım :))))
Eki Görüntüle 299602 Eki Görüntüle 299601
İnşallah sorunsuz geçer kontrolünüz ve senin kızınında kına resimlerini görürüz..haftaya kalça ultrasonu için annemlere gidicez sıkıntı yoksa keyifle 6. ay kınası yapıcaz evimize gelip. bende gidince diktiricem kıyafet bayıldım fotoğraflar falan vardı çok güzel
:))Sağol canım..İmkansızlık yaratıcılığı doğuruyo..Dışarı çıkıp hediye alamadım aklıma bu geldi...Ama ne yazıkki Azra uyudu ve babamız görmedi..Oda çok üzüldü göremedi sürprizimizi diye..Artık yarın sabah görücek...maşallah kızına çok tatlı. geçen hafta bizim de babamızın doğum günüydü. imrendim şimdi. keşke daha geç olsaydı kopya çekerdim:)
Çok güzel dilekcim kalemi özelmi aldın?nerede satılıyor?
bende o yuzden mamayla vermıyorum canım esıme kalsa sorun olmaz elbet alısacak tuzlu yemeyen ınsanmı var dıyor....
napacagımı sasırdım zaten ılk zamanlar bıle 5 dk fazla emmıyordu benım oglum cok iştahsızzzzz
çok tatlı kızın maaşallah nasıl büyüyolar zaman çabucak geçsin istiyorum günleri sayıyorum.
sağol canım ben hem büyümesini istiyorum hemde istemiyorum özlüyorum her geçen gününü
İnşallah sorunsuz geçer kontrolünüz ve senin kızınında kına resimlerini görürüz..
inşallah canım
maaşallah çok tatlı:))
çok geçmişolsun sana da osman'a da.....mmalesef yaşıyoruz bu acı tecrübeleri...keşke olmasa...allah koruyo kuzularımızı...Günaydin annelerrrrr biz bugun sabaha karsi cok buyuk bir korku yasadik ve MILLI olduk.Osmanim yataktan dustu guzumu artik yataginda degil benim yanimda yatiyor emzirdigim icin bu gecede haddinden fazla huysuzdu babisimizi attik yatakdan adamcik oturma odasina talip oldu yayildik yatakta emisiyoruz filan derken iyice dalmisim bende uykuya ay bir ciglik benimki kaskati kesilmis aglarken mosmor analik iste bir arda kalbim daraldi nefes alamadim benimde cigliklarim arasinda yerden aldim goysume bastira bastira odanin icinde yawrum yawrum diye agladim bir bakdim bizim ev halki kosmus yanima diger oglum agliyo anneeeee anneeeee osmana ne oldu kizim anne ver cocuk nefes alamiyo ben tutayim ama oda agliyo esim desen ayri terane dondu kaldi ver kocuma bana dedi ve ben tatatatan dan tansiyon sifir fenalastim ay sanki diyerlerinde hic yasamadim ama bu sefer cok canim yandi yas kemale erince daha hassas olunuyor yarulara sanirim neyse bizden bukadar:
maaşallah canım...ben de kendi yemeklerimizizin tuzunu baharatını azltıp veriyorum(kimyn hariç) sevrek yiyor ayrıca bişey yapmıyorum..merhabalar benim bebişim 6. ay itibariyle katı gıdalara geçti. bende öncelikle doktorumuzun tavsiyesiyle sebze çorbasıyla başladım fakat ne mümkün kesinlikle sevmedi. biz yemek yerden yemeğin suyundan denedim biraz birde baktım ki o çorbada çığlıklı ağlayan çocuk bizim yemekleri şapur şupur yiyor. sebzede biraz ısrar ettim ama kazanan minik kızım oldu. özellikle et ve tavuk seviyor. bende et suyunu veya tavuk suyuna biraz patates falan ekleyip öyle yediriyorum. kesinlikle rondo kullanmadım şimdiye kadar. çünkü sonraki aşamalarda 2 yaşında olupta rondodan kurtulamayanlar var arkadaşlar bunada dikkat edelim. taneli yemeklerde vermek daha doğru gibi geliyor. eti ufak parçalarla iki parmağımla hafifçe ezip veriyorum. Oda bir sağ bir sol yapıp yutuyorben günlük yediğimiz yemeklerin baharatını ve tuzunu azaltıp yapıyorum hem kızım severek yiyor hemde bizim için daha sağlıklı yemekler oluyor. bu arada en sevdiği çorbalardan biri mercimek diğeride yoğurt çorbası...
gelişim özellikleri farklıdır canım....bazıları bedensel ,bazıları dilsel,sosyal yönden aynı dönem bebeklre göre farklı özllik gösteriyo...bi dönem geçiriyordur iştahsızlığını bu kadar takma taktıkça hiç yemiyo sıpalar...oğlum bi ara sadece emmek istiyordu..ısrar etmedim emdi doyasıya..bir gün denedim tekrar farklı gıdaları sorunsuz şekilde yedi..ihtiyacı olanı alıyo bişekilde...Günaydın herkese;6,5 aylık oldu benim kızım;Ama yüzüstü kendi dönemiyor.Ben bırakıncada hiç yanlara dönmeye çalışmıyor.Biraz başını kaldırıp bakıyor.Yorulunca kollarının üzerine çöküyor.İki yanına dönebiliyor sadece 4.ayından beri.
Demir ilacını veremiyorum.ne zaman versem, mamasına yada suyuna da katsam kusuyor.Artık anne sütü hiç almıyor.Mama,yoğurt,muz ve mandalina suyu dışında bişy de yemiyor.Muzu hergün vermiyorum zaten,ağır gelir diye.Mamasına bebek bisküvisi koyuyordum.Aile hekimi öyle alıştırma sütü süt olarak içsin dedi.Onu da kestim.8 kilo şu an.Normal dedi ebe kontrolde.Ama ben huzursuzum.
2010 mayıs annelerinde vardı...kızlar 6.ay kınası duyan varmı
canım ısrar etme isteyince yiyecektir bence...arkadaşlar benim oğlumda sebze çorbasına başladı üstelikte çorbasına biraz kıyma ilave edip öyle veriyorum ve zorda olsa yiyor ama tarhana çorbasını sevmedi... mercimeğe de henüz başlamadım...tarhanayı nasıl pişiriyorsunuz...
Birde yoğurt olayı hala çok kötü... ne kendi yaptığım yoğurdu nede hazır aldığım baby mix yoğurdu yemiyor... illa içine ya pekmez yada bisküvi ilave etmemiz gerekiyor...sade yoğurdu nasıl sevdireceğim ben oğluşuma
maaşllah...yaratıcılık başka bir yetenek:))))kızlar bugün babamızın doğum günü bakın kızızmın penyesini ne yaptım :))))
herşeyden kyuyorum..tuz ve bahratları AZALTIYORUM...KİMYONU SONRADAN EKLİYORUM...GAZ OLMASINDİYE..GÜZEL OLUYO HEPİMİZ AYNI YEMEĞİ YİYORUZ BÖYLECE...soğan katmıyorum hiç de okumadım koyulduğunu patates havuç ve mercimek koydum çok az da pirinç süzgeçten geçirdim.
arkadaşlar blendırı püre gibi olmasın diye mi kullanmıyorsunuz yoksa vitaminleri öldürür diyemi
bende duymamıştım bugün forumda denk geldim çok hoşuma gitti
kızlar bugün babamızın doğum günü bakın kızızmın penyesini ne yaptım :))))
Eki Görüntüle 299602 Eki Görüntüle 299601 [/QUOTE ]
maşallah azraya çok şeker olmuş süper fikir babası deli olur görünce eşim bayıldı
hşgeldin aramıza ..bazıları bedensel ,bazıları dilsel,sosyal yönden aynı dönem bebeklre göre farklı özllik gösteriyo kuzuların...dr kontrollerine gidiyorsundur zaten sorun olsa söylerdi dr unuz...rahat ol annesi.neye hazırsa onu yapar yavrun...hazır olmadığı şeyler için telaş yapma bence..merhabalar ben normalde haziran annesi olacaktim ama oglum 2hafta erken dogdu 29mayista..böylelikle mayis annesi oldumKizlar oglum 6aylik oldu ama dönmüyor.bundan yaklasik 2ay önce yüzüstünden sirtüstüne dönüyordu ama birakti dönmeyi.simdi dönmüyor.Hic öyle baba dede mama falan gibi seylerde demiyor. oglum cok mu tembel benim diye kafama cok takmaya basladim.
GÜNAYDINNNNN:)))
maaşallah çok tatlı:))
günaydınn sağol canım
Hay masallahhhhh ay benim kizima benzettim ayni onun bebekligi sarisin ve uzun boylu allahhh nazarlardan saklasin yesin teyzesi onun tötösünüü zuzu bu zuzu
Canim bende karnibahar brokkoli mercimek verecegim zaman corbasinin icine hemen bir centik muskat cevizi atiyorum gazini alsin diye.Hatta benimde gaz sorunum var kendi yemeklerimizede katiyorum bazen esim tadini degistiriyo diye sevmedigi oldugunda toz halinde olandan aldim hemen kuru fasulye yerken tabagima sepiyorum bu sayede benim gaz sorunum ortadan kalkti.Sagolsun teyzem sölemisti simdi 1 senedir nerdese SIKINTIM bittiben 2 gün önce yaptım mercimek çorbası ama çok az kimyon da attım bir sıkıntı olmadı canım çorbaları mamayla yediğinde ilerde zor olmaz mı
Tatlim ben sogani bütün bir sekilde en kucugunden alip katiyorum lezzet versin diye sonra cikariyorum icinden yada pirasa atiyorum benim kerata soganli yada pirasali corbalari yalana yalana yiyo damak tadi gelisti gurmeminben çorbalarının içine formül mama katmıyorum hiç eti cici bebenin ekmeği çıkmış ondan alıp kattım dün. öğlende tarhana yaptım ekmek kattım yine yedi. sen kahvaltıda ne veriyorsun
Ben kahvaltılık vermedim daha ne vereceğimide bilmiyorum cicibebe-tuzlu peynir-tuzsuz peynir-labne zararlı diyorlar ne vereceğimi şaşırdım sen ne veriyorsun???
Mercimek çorbasına soğan katıyormusun ben hiç katmadım sen nasıl pişiriyorsun? Et türü verdinmi hiç (tavuk-kıyma)?
offff yerim ben seniiiii nasilda gulermissss ay cok tatliiii kiz bebekleri cok seviyorum ben ya bu gazla bilsem kiz olcani yaparim 4..Kafayida kirarim tabee.Süper bir fikir verdin baba dilekcim esimin haziran21 dogum gunu bende hemen hayel kurdum benim 3 daltonlara yapayim hatta kendimede kapinin önünde söyle bir hosgeldin diyelim ay cok hos olur yaa super fikir.Akilli kadinin hali baska olurkızlar bugün babamızın doğum günü bakın kızızmın penyesini ne yaptım :))))
Canim ben himalaya tuzu katiyorum pistikten sonra corbalarina piserken katmamak lazimmis cunki mineralleri ölüyormus.Hem mineralli faydali bir tuz hemde hic bir zarari yok kafi miktarda atip tatlandiriyorum yoksa yemiyo benim yaptiklarimibende o yuzden mamayla vermıyorum canım esıme kalsa sorun olmaz elbet alısacak tuzlu yemeyen ınsanmı var dıyor...apacagımı sasırdım zaten ılk zamanlar bıle 5 dk fazla emmıyordu benım oglum cok iştahsızzzzz
herkeslere günaydınnnn bugün cuma olalala
Hadi gozumuz aydin yarin uyursun rahat rahat.Benimde misafirim var esimin akrabalri gelcek yemekli napcam hala bilmiyorum ben misafirden korkar oldum iyice kizlar.Toplanamiyorum bir turlu sukur sonunda hallaluyor hersey ama ben benlikden geciyorum
Gunaydin kizlar hayirli cumalrr yine yeniden uykusuz bir gece yasadim uykuya hasretim noldu benim osmanima anlamadim gitti icine yaramaz cocuk ruhu kacti sanirim .Bu arada gecmis olsun dilekleriniz icin saolun aman kizlar dikkat artik bunlara guven olmuyo kipir kipir oldular.
Hay masallahhhhh ay benim kizima benzettim ayni onun bebekligi sarisin ve uzun boylu allahhh nazarlardan saklasin yesin teyzesi onun tötösünüü zuzu bu zuzu
sağol teyzesi canım benimkide geçen hafta öyleydi 2 3 gündür iyi çok şükür damaklarda iyice beyazlamış sanırım üstten çıkıcak nasıl kaşıyor parmağıyla osman da düzenine döner inşallah.
Canim bende karnibahar brokkoli mercimek verecegim zaman corbasinin icine hemen bir centik muskat cevizi atiyorum gazini alsin diye.Hatta benimde gaz sorunum var kendi yemeklerimizede katiyorum bazen esim tadini degistiriyo diye sevmedigi oldugunda toz halinde olandan aldim hemen kuru fasulye yerken tabagima sepiyorum bu sayede benim gaz sorunum ortadan kalkti.Sagolsun teyzem sölemisti simdi 1 senedir nerdese SIKINTIM bitti
muskatın gaza iyi geldiğini duymamıştım hiç deneyeyim bende.
Kızlar temizliği nasıl yapıyorsunuz ben kızımı babasıyla gönderip yapmaya çalışıyordum ama 2 dir bu da mümkün olmuyor yanında yapıyormusunuz
eşim annesinin yanna gidince oğlumla çok rahat yapıyorum ...huzursuz değilse tabiiii..eşim evdeyse o bakıyor ben ev süpürüyorum...sonra o toz alırken ben kuzuyla ilgilenip yemek yapıyorum...Gunaydin kizlar hayirli cumalrr yine yeniden uykusuz bir gece yasadim uykuya hasretim noldu benim osmanima anlamadim gitti icine yaramaz cocuk ruhu kacti sanirim .Bu arada gecmis olsun dilekleriniz icin saolun aman kizlar dikkat artik bunlara guven olmuyo kipir kipir oldular.
sağol teyzesi canım benimkide geçen hafta öyleydi 2 3 gündür iyi çok şükür damaklarda iyice beyazlamış sanırım üstten çıkıcak nasıl kaşıyor parmağıyla osman da düzenine döner inşallah.
Canim bende karnibahar brokkoli mercimek verecegim zaman corbasinin icine hemen bir centik muskat cevizi atiyorum gazini alsin diye.Hatta benimde gaz sorunum var kendi yemeklerimizede katiyorum bazen esim tadini degistiriyo diye sevmedigi oldugunda toz halinde olandan aldim hemen kuru fasulye yerken tabagima sepiyorum bu sayede benim gaz sorunum ortadan kalkti.Sagolsun teyzem sölemisti simdi 1 senedir nerdese SIKINTIM bitti
muskatın gaza iyi geldiğini duymamıştım hiç deneyeyim bende.
Kızlar temizliği nasıl yapıyorsunuz ben kızımı babasıyla gönderip yapmaya çalışıyordum ama 2 dir bu da mümkün olmuyor yanında yapıyormusunuz
geçmiyor kiiiigünaydın herkese.....çabuk geçecek güzel bir cuma olsun hepimize....((içim sıkılıyor.. (
eşim annesinin yanna gidince oğlumla çok rahat yapıyorum ...huzursuz değilse tabiiii..eşim evdeyse o bakıyor ben ev süpürüyorum...sonra o toz alırken ben kuzuyla ilgilenip yemek yapıyorum...
geçmiyor kiiii((içim sıkılıyor.. (
üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
benım temızlıgımı yardıma gelen kadın yapıyor 15 de bır ama tabı cocukla yetmıyor dıye arada bende supurge tutuyorum ama oglum babasıyla balkonda takılıyor cunku supurge sesınden korkuyor alısırmı dersınız napsam kı yanında supurgemı calıstırsam?
temızlık gununde de ıkımız dısarıda fellık fellık gezıyor annane teyze zıyaretı yapıyoruz
üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
benım temızlıgımı yardıma gelen kadın yapıyor 15 de bır ama tabı cocukla yetmıyor dıye arada bende supurge tutuyorum ama oglum babasıyla balkonda takılıyor cunku supurge sesınden korkuyor alısırmı dersınız napsam kı yanında supurgemı calıstırsam?
temızlık gununde de ıkımız dısarıda fellık fellık gezıyor annane teyze zıyaretı yapıyoruz
canım benim oğlumda çok korkuyor süpürge sesinden....kucağıma alıp düşük ayarda çalıştırıyorum...daha az korkuyo..
Bence bebeklerinizin yanında süpürge çalıştırın arkadaşlar zamanla alışıyorlar hatta hoşlarına bile gidiyor
eşim annesinin yanna gidince oğlumla çok rahat yapıyorum ...huzursuz değilse tabiiii..eşim evdeyse o bakıyor ben ev süpürüyorum...sonra o toz alırken ben kuzuyla ilgilenip yemek yapıyorum...
geçmiyor kiiii((içim sıkılıyor.. (
oğlum doğduğundan beri doğru dürüst hiç temizlik yapmasam yeridir. ilk aylarda annem yanımdaydı o yaptı hep. şimdi ise eşim sağolsun o yapıyor silme süpürme işini. ince detayları ben hallediyorum. oğlum mutfakta sıkılmıyor neyi izleyeceğini şaşırıyor meraklı bıdık. ben de o sayede yemek yapıp mutfak işlerini hallediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?