oğlum doğduğundan beri doğru dürüst hiç temizlik yapmasam yeridir. ilk aylarda annem yanımdaydı o yaptı hep. şimdi ise eşim sağolsun o yapıyor silme süpürme işini. ince detayları ben hallediyorum. oğlum mutfakta sıkılmıyor neyi izleyeceğini şaşırıyor meraklı bıdık. ben de o sayede yemek yapıp mutfak işlerini hallediyorum.
bizimde evi bakıcımız topluyor pek iş kalmıyor sadece temizlik ve yemek. haftasonu yapıyorum sıkıntı olmuyor eşim olduğu için ama hafta içi problem. öğleden sonra uykusuna denk geliyor hava güzelse gezmeye gidiyoruz beraber vakit geçirmeye çalışıyorum derken akşama kalıyor yanında yapıyorum o zamanda burası küçük bir ilçe bizim evimiz de sobalı her zaman mutfağa götüremiyorum benimki de çok seviyor mama sandalyesinden beni izlemeyi
kızlar bebeklerinize ne tarz oyuncaklar alıyorsunuz kızım şu sıralar oyuncaklarından sıkıldı ona oyuncak almak istiyorum ama ne alacağımı karar veremedim şekilli küpler için erken mi acaba birde neşeli yürüteç var alıp almamakta kararsızım o kadar verdiğin paraya değer mi acaba.sizde fikir verir misiniz?
Herkese merhabalar,
Kismetse ben de sizler gibi Mayis annesi olacagim, ama 2012 Mayis :) dusununce haala ruya gibi geliyor, 4 ay gecti bile, eminim sizler de ne ara cocuklar dogru da 2012 Mayis anneleri bile gelmeye basladi diyorsunuzdur :) zaman gercekten cok cabuk geciyor...
Sizler artin deneyimli anneler oldunuz, bir sorum var sizlere eger cevaplayabilirseniz. Farkli insanlara sordugumda bebege mutlaka alinmasi gereken malzemelerle ilgili cok farkli yorumlar aldim, acikcasi biraz kafam karisti. Ornegim kimine gore sterilizasyon makinesi olmazsa olmaz, kimine gore gereksiz. :)
Sizden rica etsem, giysi disinda bebek icin neleri MUtlaka almami onerirsiniz bana listeleyebilir misiniz? Ozellikle elektrikli, elektronik seyler cok karisik :)
Simdiden cok tesekkurler.
Herkese merhabalar,
Kismetse ben de sizler gibi Mayis annesi olacagim, ama 2012 Mayis :) dusununce haala ruya gibi geliyor, 4 ay gecti bile, eminim sizler de ne ara cocuklar dogru da 2012 Mayis anneleri bile gelmeye basladi diyorsunuzdur :) zaman gercekten cok cabuk geciyor...
Sizler artin deneyimli anneler oldunuz, bir sorum var sizlere eger cevaplayabilirseniz. Farkli insanlara sordugumda bebege mutlaka alinmasi gereken malzemelerle ilgili cok farkli yorumlar aldim, acikcasi biraz kafam karisti. Ornegim kimine gore sterilizasyon makinesi olmazsa olmaz, kimine gore gereksiz. :)
Sizden rica etsem, giysi disinda bebek icin neleri MUtlaka almami onerirsiniz bana listeleyebilir misiniz? Ozellikle elektrikli, elektronik seyler cok karisik :)
Ben oyuncak konusunda cok cömert bir anneyim sanirim simdiden dunya oyuncagi oldu.Mesela sisme botdan silindir aldim muzikli emeklerken elledikce yuvarlaniyor pesinden emekliyor cok seviyo onla oynamayi.Top minik top klasik birsey oda dokundukca gittigi icin arkasindan emekliyo.Araba aldi eliyle ileri geri suruyor.Kitap dogdugu gunden beri kitaplardaki resimleri gosderiyorum bezden kabartmali kitalar kendi hem agzina lip oynuyo hemde sayfalarini degisdiriy.Hayvanlarin sesleri olan piyano aldim her tus bir hayvan sesi.Telefon her tusta sayilari sayiyo ve alfabeyi sayiyo iste öle seyler aldigim oyuncaklarin ayina yasina bakarak aliyorumkızlar bebeklerinize ne tarz oyuncaklar alıyorsunuz kızım şu sıralar oyuncaklarından sıkıldı ona oyuncak almak istiyorum ama ne alacağımı karar veremedim şekilli küpler için erken mi acaba birde neşeli yürüteç var alıp almamakta kararsızım o kadar verdiğin paraya değer mi acaba.sizde fikir verir misiniz?
Canım bana mesajlar geliyo turkcellden..Orda hergün gelişimi ile ilgili bişeyler geliyo..oyuncakla ilgili 2 msj geldi..içiçe geçen oyuncaklar birde avuçiçiyle kavrama dönemi olduğundan avucuna sığan küpler falan alın diyodu...
Benim kız buaralar bebek yüzlerini seviyo bebek alıcam..Birde playskoolun emekleme arkadaşı var onu aldım çok severek oynuyo...Yürütecide arkadaşım verdi chicconun ama çok güzel ..ışıklı oyuncaklı falan...Kısa süreli kullanılacağından para verip almadım hemde kalabalıkta olmadı evime..
hayırlı bi şekilde kucağına alırsın bebeğini inşallah canım..Şimdi ben sıralayayım aldıklarımı...Herkese merhabalar,
Ben oyuncak konusunda cok cömert bir anneyim sanirim simdiden dunya oyuncagi oldu.Mesela sisme botdan silindir aldim muzikli emeklerken elledikce yuvarlaniyor pesinden emekliyor cok seviyo onla oynamayi.Top minik top klasik birsey oda dokundukca gittigi icin arkasindan emekliyo.Araba aldi eliyle ileri geri suruyor.Kitap dogdugu gunden beri kitaplardaki resimleri gosderiyorum bezden kabartmali kitalar kendi hem agzina lip oynuyo hemde sayfalarini degisdiriy.Hayvanlarin sesleri olan piyano aldim her tus bir hayvan sesi.Telefon her tusta sayilari sayiyo ve alfabeyi sayiyo iste öle seyler aldigim oyuncaklarin ayina yasina bakarak aliyorum
Benimde arkadasim verdi gercektende harika biseycanim tam neseli yurutec vites kolu bile var dumeni var osmanim cildiriyo.Kisa bir sure kullanacagi icin arkadasimdan aldim cokda memnunum.Biz gecen arkadaslarla konusduk artik oyuncaklari paslasaK KULLANICAZ BENIMKILERDEN DIYER BEBEKLERE ONLARDAN BANA SUREKLI OYUNCAK ALMAKTAN IYIDIR DEGISIKLIK ISTE.bIRDE YURUMEYE YARDIMCI ARKADAN KENDI ITIKLEYEREK GIDEN BIR SEY VAR TURKCESINI BILMIYORUM YURUME ARKADASI SANIRIM ONUDA ARKASADIM VERECEKMIS YASADIM VALLA BEN.
hayırlı bi şekilde kucağına alırsın bebeğini inşallah canım..Şimdi ben sıralayayım aldıklarımı...
İnşallah kullanmak zorunda çok kalmazsın ama ateşölçer,oda termometresi çok gerekli hala kullanıyorum ben..Bebek arabası chicco liteway şiddetle tavsiye ederim çok memnunum..Mama sandalyesi çok gerekli ileri aşamada..Biberon ve türevi şeyleri bebeğin ihtiyacına göre al acele etme bence..Ben temizleyicisini almıştım kullanamadım çünkü biberon kullanmıyo kızım..Birde çok steril yetiştirme taraftarı değilim..İlerde kreş ve okul zamanı her zaman hastalanan alerjik bi bünyeye sahip oluyo bebekler..Ben evde terlik dışında hiçbişeyden korumuyorum..Haftada eşyalarını kaynar suda temizliyorum okadar...
Canım ya o önden ittirilen oyuncağı biliyorumda ondan korkuyorum sanki bebek tutamayacak kendini gibime geliyo..Tabi kullanan var ve memnunsa al dene..Benim arkadaşta bazı oyuncaklarını veriyo kızlarının almama gerek kalmıyo..Zaten komşularımınde hep bebekleri var ve onların evde değişik oyuncak görünce çıldırıyo oynayıp tatmin oluyo..
Günaydın Arkadaşlar Çalışan Annelerimize hayırlı işler. Arkadaşlar bebeklerinize kahvaltıda ne veriyorsunuz ben ne vereceğimi bilmiyorum bana yardımcı olun bebekleriniz hangi kahvaltıdan hoşlanıyorlar
allah tamamına sağlıkla,kolaylıkla erdirsin canım....ateş ölçer,burun pompası,ev tipi anakucağı.puset...şimdilil aklıma gelenler...Herkese merhabalar,
günaydın....günaydınnn kızlarrr
kimsecikler yok topikte ....
günaydın....günaydın kıslar
bebe bisküvisi (bebe ekmeği bazen)içine ceviz ya da kuru meyvelerden rendeliyorum..yanında peynir ,günaşırı yumurta, tuzu alınmış zeytin,mevyapımı reçel ya da pekmez....ıhlamur...Günaydın Arkadaşlar Çalışan Annelerimize hayırlı işler. Arkadaşlar bebeklerinize kahvaltıda ne veriyorsunuz ben ne vereceğimi bilmiyorum bana yardımcı olun bebekleriniz hangi kahvaltıdan hoşlanıyorlar
günaydın kızlar
bende kahvaltı için 2 ölçü mama yapıyorum 3 cici bebe 1 tatlı kaşığı kaşığı kadar pekmez 1 kaşık kadar milupa kahvaltı 1 tatlı kaşığı labne veriyorum çok seviyor ve hepsini bitiriyor suya gelince doktorumuz günde 3, 4 defa teklif et ne kadar içerse dedi ben fazlasını da teklif ediyorum içtiği kadar veriyorum gece hiç vermedim ama. bu aralar biz su içerken buuuu demeye başladı bende veriyorum hemen
Günaydın Arkadaşlar Çalışan Annelerimize hayırlı işler. Arkadaşlar bebeklerinize kahvaltıda ne veriyorsunuz ben ne vereceğimi bilmiyorum bana yardımcı olun bebekleriniz hangi kahvaltıdan hoşlanıyorlar
slm canım. gereksiz olanlardan ilk aklıma gelen kulaktan ölçen termometre. doktor doğru ölçmüyor dedi, gerçekten de öyle olduğunu farkettik.kolaltı termometre ile ölçüyoruz. bir de biz chicco dan iyi para verip biberonlar almıştık sonra sarılık nedeniyle hastanede yattığımızda hemşireler mama verdiler ve biberonun damaklı olması gerektiğini söylediler...Herkese merhabalar,
günaydın güzel anneler..
ben oğluma çeyrek yumurta sarısı, bir çay kaşığı pekmez, bir çay kaşığı ceviz içi, 3 cici bebe bisküvisini azıcık suyla karıştırıp veriyorum. severek yiyor oğlum. aslında bir kaç kez tuzsuz peynir de koydum ama sağlık ocağından bir kağıt vermişlerdi peyniri kesinlikle 1 yaşına kadar vermeyin diyor çiğ sütten yapıldığı için. ben de kestim peyniri. bu karışıma azıcık tuzsuz tereyağı da eklenebilir. dün ilk defa bu saydıklarımı ayrı ayrı verdim. yalana yalana yedi benimki.
kızlar bu arada bebeklerinize ne kadar su veriyorsunuz? benim oğlum sürekli su içmek istiyor. ne zmaan versem lıkır lıkır hiç reddetmiyor. geceleri bile sadece su içip uyuyor. iştahını kapatmasından korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?