2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Son düzenleme:

Canım bana mesajlar geliyo turkcellden..Orda hergün gelişimi ile ilgili bişeyler geliyo..oyuncakla ilgili 2 msj geldi..içiçe geçen oyuncaklar birde avuçiçiyle kavrama dönemi olduğundan avucuna sığan küpler falan alın diyodu...
Benim kız buaralar bebek yüzlerini seviyo bebek alıcam..Birde playskoolun emekleme arkadaşı var onu aldım çok severek oynuyo...Yürütecide arkadaşım verdi chicconun ama çok güzel ..ışıklı oyuncaklı falan...Kısa süreli kullanılacağından para verip almadım hemde kalabalıkta olmadı evime..

Herkese merhabalar,
Kismetse ben de sizler gibi Mayis annesi olacagim, ama 2012 Mayis :) dusununce haala ruya gibi geliyor, 4 ay gecti bile, eminim sizler de ne ara cocuklar dogru da 2012 Mayis anneleri bile gelmeye basladi diyorsunuzdur :) zaman gercekten cok cabuk geciyor...

Sizler artin deneyimli anneler oldunuz, bir sorum var sizlere eger cevaplayabilirseniz. Farkli insanlara sordugumda bebege mutlaka alinmasi gereken malzemelerle ilgili cok farkli yorumlar aldim, acikcasi biraz kafam karisti. Ornegim kimine gore sterilizasyon makinesi olmazsa olmaz, kimine gore gereksiz. :)
Sizden rica etsem, giysi disinda bebek icin neleri MUtlaka almami onerirsiniz bana listeleyebilir misiniz? Ozellikle elektrikli, elektronik seyler cok karisik :)

Simdiden cok tesekkurler.

bence sterilatör makinası emziriceksen gereksiz.oda ısısnı ölçen aletler var nemide ölçüyor o çok gerekli.küvet filan gerekli.kıyafet hariç demişsin ama biz aldığımız kıyafetlerin çoğunu giydiremedik, hava çok sıcaktı ve bir tek badiyle tuttuk. çok çabuk büyüdükleri için 6-9 ay almanı öneririrm. Allah yardımcın olsun hayırlısıyla bebeğine kavuşursun inş. her anının tadını çıkart.

eğer çalışacaksan süt sağma makinesi de almalısın benim çok işime yaradı.

Yasadigin sehir ve ülkeye gore secimini yap kiyafetler konusunda yaz oldugu icin badiden baska bisey giyilmiyor sadece disari cikarken belki kiyafet ondada cok sicak oldugu icin cok cikamicaksin bence kiyafetde acele etme derim canim.Sana en buyuk tavsiyem eger emzik kulandirmak istiyorsan dogumdan sonra kendi memeni verdikden sonra hemen emzik ver ve birdaha asla cikarma düsdükce azindan tep tekrar.Emzik oyle rahat birsey ki ben cokk faydalandim 2 cocugum kullanmadi ama bunda cok rahatini faydasini gordum.Biberona alistirmak cok zor oluyor alisincada anne memesine tekrar donmesi zor oluyor sana 2. tavsiyem anne memesi formunda cok az akitan anti kolik biberon alman emzirsen dahi arada 30cc 20cc bile olsa ya kendi sutunu yada mama vernen ki alissin biberona bu konuda cok dertliyimde.Pamuklu minik bezlerden alirsin bolcana bende 12 tane vardi göyüslerin icin sut sizma yapiyor tutmasi icin ben göyüs petlerinle hic rahat etmedim cabuk islaniyordu gunde bir karton kullansam banami demiyordu ama o agiz bezlerinle pek rahat ettim ablam aldi banada,simdilik aklima gelenler bunlar canim insallah saglikla sihatle bebegini kucagina alirsin

Ben oyuncak konusunda cok cömert bir anneyim sanirim simdiden dunya oyuncagi oldu.Mesela sisme botdan silindir aldim muzikli emeklerken elledikce yuvarlaniyor pesinden emekliyor cok seviyo onla oynamayi.Top minik top klasik birsey oda dokundukca gittigi icin arkasindan emekliyo.Araba aldi eliyle ileri geri suruyor.Kitap dogdugu gunden beri kitaplardaki resimleri gosderiyorum bezden kabartmali kitalar kendi hem agzina lip oynuyo hemde sayfalarini degisdiriy.Hayvanlarin sesleri olan piyano aldim her tus bir hayvan sesi.Telefon her tusta sayilari sayiyo ve alfabeyi sayiyo iste öle seyler aldigim oyuncaklarin ayina yasina bakarak aliyorum

Benimde arkadasim verdi gercektende harika biseycanim tam neseli yurutec vites kolu bile var dumeni var osmanim cildiriyo.Kisa bir sure kullanacagi icin arkadasimdan aldim cokda memnunum.Biz gecen arkadaslarla konusduk artik oyuncaklari paslasaK KULLANICAZ BENIMKILERDEN DIYER BEBEKLERE ONLARDAN BANA SUREKLI OYUNCAK ALMAKTAN IYIDIR DEGISIKLIK ISTE.bIRDE YURUMEYE YARDIMCI ARKADAN KENDI ITIKLEYEREK GIDEN BIR SEY VAR TURKCESINI BILMIYORUM YURUME ARKADASI SANIRIM ONUDA ARKASADIM VERECEKMIS YASADIM VALLA BEN.

hayırlı bi şekilde kucağına alırsın bebeğini inşallah canım..Şimdi ben sıralayayım aldıklarımı...
İnşallah kullanmak zorunda çok kalmazsın ama ateşölçer,oda termometresi çok gerekli hala kullanıyorum ben..Bebek arabası chicco liteway şiddetle tavsiye ederim çok memnunum..Mama sandalyesi çok gerekli ileri aşamada..Biberon ve türevi şeyleri bebeğin ihtiyacına göre al acele etme bence..Ben temizleyicisini almıştım kullanamadım çünkü biberon kullanmıyo kızım..Birde çok steril yetiştirme taraftarı değilim..İlerde kreş ve okul zamanı her zaman hastalanan alerjik bi bünyeye sahip oluyo bebekler..Ben evde terlik dışında hiçbişeyden korumuyorum..Haftada eşyalarını kaynar suda temizliyorum okadar...

Canım ya o önden ittirilen oyuncağı biliyorumda ondan korkuyorum sanki bebek tutamayacak kendini gibime geliyo..Tabi kullanan var ve memnunsa al dene..Benim arkadaşta bazı oyuncaklarını veriyo kızlarının almama gerek kalmıyo..Zaten komşularımınde hep bebekleri var ve onların evde değişik oyuncak görünce çıldırıyo oynayıp tatmin oluyo..

Bilemiyorum bende arkadasin oglan kullaniyordu kendilerini ayarliyorlarmis tabikide simdi degil 1 yasinda anca itikleyebiliyorlarmis canim bakalim su an icin tabikide erken ama bence yurutecden daha iyi gibime geliyor yurumeyi hizlandirma acisindan.Artik oyuncaklara pek para yatirmak isdemiyorum isin acikcasi arada almak sartiyla yeterli en guzeli degis tokus yapmak bu konuda cok rahat biriyim arkadaslarimizla herzaman pasla$arak herseyi kullaniyoruz gereksiz seyleri alip yigmaktan iyidir.Hatta biz kiyafetleri bile birbirimize veriyoruz cunki hepimizin 3.bebesi sorun olmuyor arkadan gelecek kardese birakmak gibi.Zaman israf zamani degil dimi ama.Park yatak yurutec ana kucagi bebek sepeti kislik ceket de dahil dönüsümlü kullaniyouz cokda iyi ediyoruz.

Günaydın Arkadaşlar Çalışan Annelerimize hayırlı işler. Arkadaşlar bebeklerinize kahvaltıda ne veriyorsunuz ben ne vereceğimi bilmiyorum bana yardımcı olun bebekleriniz hangi kahvaltıdan hoşlanıyorlar

günaydın güzel anneler..

ben oğluma çeyrek yumurta sarısı, bir çay kaşığı pekmez, bir çay kaşığı ceviz içi, 3 cici bebe bisküvisini azıcık suyla karıştırıp veriyorum. severek yiyor oğlum. aslında bir kaç kez tuzsuz peynir de koydum ama sağlık ocağından bir kağıt vermişlerdi peyniri kesinlikle 1 yaşına kadar vermeyin diyor çiğ sütten yapıldığı için. ben de kestim peyniri. bu karışıma azıcık tuzsuz tereyağı da eklenebilir. dün ilk defa bu saydıklarımı ayrı ayrı verdim. yalana yalana yedi benimki.

kızlar bu arada bebeklerinize ne kadar su veriyorsunuz? benim oğlum sürekli su içmek istiyor. ne zmaan versem lıkır lıkır hiç reddetmiyor. geceleri bile sadece su içip uyuyor. iştahını kapatmasından korkuyorum.

günaydın kızlar

bende kahvaltı için 2 ölçü mama yapıyorum 3 cici bebe 1 tatlı kaşığı kaşığı kadar pekmez 1 kaşık kadar milupa kahvaltı 1 tatlı kaşığı labne veriyorum çok seviyor ve hepsini bitiriyor suya gelince doktorumuz günde 3, 4 defa teklif et ne kadar içerse dedi ben fazlasını da teklif ediyorum içtiği kadar veriyorum gece hiç vermedim ama. bu aralar biz su içerken buuuu demeye başladı bende veriyorum hemen

allah tamamına sağlıkla,kolaylıkla erdirsin canım....ateş ölçer,burun pompası,ev tipi anakucağı.puset...şimdilil aklıma gelenler...
günaydınnn kızlarrr

kimsecikler yok topikte ....
günaydın....
günaydın kıslar
günaydın....
bebe bisküvisi (bebe ekmeği bazen)içine ceviz ya da kuru meyvelerden rendeliyorum..yanında peynir ,günaşırı yumurta, tuzu alınmış zeytin,mevyapımı reçel ya da pekmez....ıhlamur...

günaydın...

merhaba kızlr

kahvaltı benmde aynı sizler yazmışsınız zaten ama ben her zaman bulamaç yapmıyorum.küçük ekmek parçalarını labneye,işte pekmeze falan batırıp veriyorum öyle daha çok seviyor.suyuda her zaman değilde özellikle kahvaltıdan sonra pekmez olduğu için içiyor.ben öğünlerinden sonra veriyorum ne kadar içerse geceleri hiç vermedim.

canım ben 2 dilim cicibebe ekmeği,1kaşık labne peyniri,1 kaşık pekmez,1 yumurta sarısı( gün aşırı), ıhlamurla ıslatıp veriyorum...
suyu konuşan arkadaşlar olmuş bizimkide bayılıyor suya..istediği kadar veriyorum bende.. gecede 1 kez mama yiyor,onun dışında su içip uyuyor hemen...

bir ölçek aptamil içine cici bebe bisküvi+labne peyniri+pekmez koyuyurum. bu kahvaltı bazımız... İçine ikigünde bir yumurta sarısı, bazen tereyağ koyuyorum; bir de şimdi ceviz filan ilave edeceğim....

slm canım. gereksiz olanlardan ilk aklıma gelen kulaktan ölçen termometre. doktor doğru ölçmüyor dedi, gerçekten de öyle olduğunu farkettik.kolaltı termometre ile ölçüyoruz. bir de biz chicco dan iyi para verip biberonlar almıştık sonra sarılık nedeniyle hastanede yattığımızda hemşireler mama verdiler ve biberonun damaklı olması gerektiğini söylediler...

Son düzenleme:

benımkıde hıc su ıcmıyor
zorla kasıkla verıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…