2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın Güzel Anneler ve onların mis kokulu kuzuları :))

Benim gibi çalışan annelere şimdiden iyi tatiller,umarım hepimiz için güzel eğlenceli bir hafta sonu olur..

Günaydın. Cuma günlerini çok seviyorum. tatil havasına giriyorum bugünden. akşamı iple çekiyorum. kocacım akşam maça gidiyor. oğluşumu uyutuyorum. yapıyorum keyif kahvemi açıyorum televizyonu ( adını feriha koydum:) ohhh ne mutluluk...

İnşallah canım herkes güzel bir haftasonu geçirsin bebişleriyle.

evet cnm bizdede aynı sıkıntı var akşam yatırıyorum uykusundan uyanıyor yavrum gazını çıkarana kadar kıvranıyor gaz çıkınca rahatlıyor tekrar uyuyor şimdiye kadar bizim çok nadir gaz sıkıntımız olurdu.Yerlerde üşütüyorlar ama akşama kadar kucakta da olmuyor.

aynen canım benim sıpam da çok çabuk sıkılıyor. sadece mutfakta biraz daha uzun süre sıkılmadan duruyor. dikkatini çeken çok şey var ya ondan. canımız çıkıyor onu oyalıcaz diye. bakalım ne kadar sürecek bu durum.

İyiyim kuzum ne yapayım aynı bildiğin gibi :)) gelininde iyi ellerinden öper çok özlemiş sizleri öyle diyor:)))
Canım bizimki sıkılmıyor öyle fazla abisi sağolsun :) Berke oyun oynadıkça onu seyrediyor ona gülüyor ..kalan zamanları kucakta yada oyuncakları ike bıdır bıdır konuşuyor..

Orası öyle daha çok yoruluyorum ama kuzularım yanımda oluncada yorgunluk bitiyor.. canım bizim sürükleme olayımız olmadı henüz .eviniz tabanı çokmu soğuk canım yerden çekiyor desene ...Yeni yeni gıdalarda yemeğe başladılar onlarda gaz olarak sıkıntı verebilir..

Ohh çok güzel anlatmışsın canım ben keyif yapmayalı aylar oldu :)) benim yerimede yudumla kahvenden:)

yok duygucum yaa ev kömürlü kalorifer yerler ahşap halıfleks ,halı üzerine devrim yuvarlanacağı zaman battaniye de seriyorum....yerin çektiğini sanmıyorum..yeni gıdalara başlayalı 1,5 ay oldu...sanırım benim ki kendi üretiyo bukadar gazı..
bilemiyorum ki....ewt kesinlikle kucakta olmuyo...

aynen herşeyden çabuk sıkılıyo..yalnız elktronikten sıkılmıyo ..yakalasa akşama kadar oynar kablo,telefon,laptopvs...

Emeklemekteki amaç işleri halletmek değilmi:))Seninkide öyle hallediyo demekki...Komşumun kızı popo üstü emekliyodu..Ben hep 4 ayak emekleyenleri seviyodum azra öyle oldu..birde poposunu kaldırarak attırıyo kendini çok şirin oluyo yaaa canımbenimmmm....
maşaallah azraya benm oğlum haftaya 7 aylık olacak.daha bugün ilk kez popoyu kaldırdı.gerçekten zaman çok çabuk geçiyor.
Bazen emeklemeden direkt yürüyolar..Birde kış olduğu içinde kıyafetleri kat kat hareket rahat edemiyoalrki..Azranın ilk emeklemesi poposu açıkken rahat bıraktım oldu..Sonra mantığı çakınca devam etti..Kamerada yanımdaydı o anını hemen kameraya çektim:))
günaydın canım..Bizim buralardada çok soğuk hava..Diyodum bi yere kesin kar yağdı...Hava güneşli ama kuru soğuk var..Off kış mevsimini sevmiyorum yaaa...
Alt kata geçince yatağını değişcenmi ya??Yere yakın geliyo orası..Azra çoğunlukla sabah bizim yatakta olduğundan daha o sahneyi yaşamadık biz:)))
Yaramazz bunlaarrr..Geçen kamerada kayınvalidemlerle konuşuyorum..Onlar bile farketti nekadar hareketli kucakta durmuyo diyolar..Birde kollarımdan tutun ben zıplayayım diyo müzik eşliğinde :)))

Alt kattada ilk yatağındamı yatıyo canım??Birde soğuk oluyomu..Ben alt kata geçirince altına kocaman bi battaniye katlayıp koyayım diyorum..Yada yün yorgan..
Seninkide bence çabuk konuşacak canımm...
Berkeye çok üzüldüm kıyamam yaa:...Nasıl canı acımıştırrr ..Öp elini benim yerimede...
Aynı azrayı anlattın.Eşim diyoki daha bişey almıycam nasıl olsa kullanmıyo..Yürütecini bu ara hiç sevmiyo..oyaladığımı biliyo çünkü:)))

bence üşütüyolar.Azrada öyle canım((Geceleri çok uyanıyoo..sabaha karşı çok gaz çıkarıyo....

Canım o zaman sürünmekle alakası yok ..Aslında hareket ettikçe daha çabuk ve sorunsuz çıkması lazım gazlarının:) Birde geçenlerde ben süt içtim kahvaltıda bende acayip gaz yaptı tabii o akşamda duruda yaptı ..İşte bünyeden bünyeye çocuktan çocuğa deyişen bir durum umarım sancısız zahmetsin atıversinler gazlarını:)))

Sağol teyzesi öperim hemde seve seve:) bende öyle düşünüyorum şimdiden abisi ile konuşmaya çalışıyor tembel kızım :)) Bende o emekleyen azramı kocaman öpüyorum annesi:))

AYY o çarap yeme bizdede var ..çorba yapıcam o çaraplardan:))

bizde sizi çookkk özledikkk :)duru şanslı o yönden çabuk konuşur bizimkide çocuk hastası kuzenlerimin çocukları geldiğinde onlarla konuşmaya çalışıyor bişeyler anlatıyor saçlarını çekiyor :)evde bir çocuk olması iyi o yüzden mertin canı sıkılıyor arada berkeyi bizede gönderseneeee

Olur teyzesi gönderiyim hafta sonları birazda sizin başınız şişsin

Canım merak etme tek degılsın ve emınımkı mayıs annelerının yuzde doksandokuzu senınle aynı durumda bende dahıl hıc dert etmıyor ayrıca doktorumuz bebek gelısımınde bebegın 12 aylık olunca desteksız 1 2 adım atması bıle yeter gelısme agrısınde emeklemeyı takıp bıle etmıyoruz dıyor bazı cocuk emekler bazısı emeklemez dıyor ınan hıcbır muayenede sormuyor bıle emeklıyormu dıye...
Ayrıca erken emeklese ne olucak daha saglam kemıklı oldugunumu gosterıyor tabıkıde hayır
erken konussa ne olucak okulda dahamı basarılı olucak erken yurumesı veya konusması hayatı boyunca onun başarı egrısını asla etkılemeyecek
tadını cıkar ben tadını cıkarıyorum ellerı ayakları duzgun olsunda gec olsun güç olmasın....
Inan buna kımseyı tenzıh etmek ıcın asla soylemıyorum ama eşimin(doktor) soyledıgı bırseyıde soylemeden gecemeyecegım ınsan gelısımınde olacak şey var olmayacak şey var herkesın her soyledıgıne ınanma dıyor..
benımkıde emeklemıyor tay tay felan yapmıyor bıle :)
hatta yemek yemegıde sevmıyor sureklı emsın ıstıyor
buda benım evladım işte eksigide yok fazlasıda cok sukur...

Kızlar nasılsın? Yusuf büyüyor 7 aylık olduk iki dişimiz çıktı ek gıdayı reddediyoruz bol bol emiyoruz memeden vazgeçemiyoruz.

Henüz emeklemiyor bebeğim ama bıraktığım yerdede mümkün değğil bulamıyorum herşeyi ağzına sokuyor bugun kıyıda fıstık kabugu bulmus ağzına sokmus sonra ağzından birde cekırdek kabugu cıkardım esım sağolsun her tarafa doke saca yer bizden bu kadar

MRB ARKADAŞLAR BENDE TEMMUZ ANNESİYİM
bişey sormak istiyorum...ben yoğurdu pastörize keçi sütünden yapıyorum çok da güzel oluor ama inek sütündenmi yapsam acaba..anne sütüne en yakın süt keçi sütü diye böyle yapıyorum...
bu arada bede doğduğunda beri göğüs ucum olmadığı için sütümü sağarak veriyorum nasıl zor yıpratıcı bişey olduğunu çok iyi bilirim...artık azalltım sağmaları ben ek gıdaya geçtiğim için..

keçi sütünden yapman daha iyi tatlım. okuduğum bir yazıda diyordu ki keçi hiç bir ölümcül hastalığa yakalanmazmış ( kanser, verem vs.) ama inek yakalanırmış. o yüzden keçi sütü daha değerli ve sağlıklı. hem anne sütüne daha yakın. anne sütü konusunda ise ilk altı ay çok önemli ama altı ay sonunda da yine ağırlıklı anne sütüyle beslenmesi gerekiyor bebebğin. bence azaltma sağmayı. biliyorum sağmak çok yıpratıcı ben de aynı durumdayım ama oğluma kıyamıyorum. onu bu hakkından mahrum edemem.

TŞK EDERİM içimi rahatlattın keçi yoğurduna devam..
6 aydan sonra anne sütünüm besleyici özelliği kalmıyormuş tabi ama yinede formul sütten iyidir sağabildiğim sürece sağıcam bende inş...Allah sanada sabır versin gerçekten çok zor..
benim kızımda 5.5 aylık oldu bugün..ismini hatırlayamadım ama bir arkadaş vardı kızının ismi DURU ymuş benim kızımın adıda DURU...
HEPSİ ADIYLA ÇOK YAŞASIN YAVRULAR...

Hayırlı Haftalar Arkadaşlar. Sütünü sağan arkadaşlar ne kadar çıkıyor sütünüz kaç ml benimde sütüm çok azaldı ama genede günde 1 kerede olsa sağmaya çalışıyorum çok üzücü bidurum ya

günaydın güzel anneler.
benim süt miktarım günden güne değişiyor canım. eğer çok yoğun ve yorucu bir gün geçirmişssem 70-80 cc çıkıyor. ama uykumu almış güzelce dinlenmişşem 150 ye yakın çıkıyor bir göğsümden. sabahları sağıyorum daha çok olsun diye. bir de oğlum emmeyi çok seviyor. bazen sağacak kadar süt bırakmıyor.

sütüm azaldı diye moralini bozma tatlım o zaman iyice azalıyor. geçici bir durumdur umarım. benimki de iyice azalıyor bazen ama sonra tekrar artıyor. can sıkmak yok. Allah bebişlerimize sağlık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…