2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

aaa link gelmemiş canımm ben san yazayım iyisimii bunu seçmemin nedenii içinde yumurta olmaması yumurrta kokusu gelince ben yiyememm bazı tarflerde yumurta da kullanmışlar..

Malzemeler:

1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvıyağ
içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt

Yapılışı:

Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşmayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 8-10dk. haşlıyorum).Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Beşamel sos için nargarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (varsa blendır yada mikserde harika olur.)
Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Genilş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda da güzel oluyor.)
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

kızlar aranızda temek yapanlar var valla nasıl imreniyorum ben ne yapsam midem bulanıyor

Bende yapamıyorum canım..Dun bi taze fasulye yapıyım dedim hayatım kaydı...
İnşallah gecicek bugunler:Saruboceq:

baktım canım sağolasın,karsıma hep bu tarif çıkıyor,en iyisi ben baslayımda bir iki saate,ortaya ne çıkıcak bakayım...
Ilk deneme,tuttururum inşallah...:lepi:

bişi dicemmmm bu sıcak sıcak yenen bir yemnek soğuyunca kazık gibi hiçbişeye benzemiyoo o yüzden yemeğe yakın yapp.. çabucak olur zatenn...

Bende yapamıyorum canım..Dun bi taze fasulye yapıyım dedim hayatım kaydı...
İnşallah gecicek bugunler:Saruboceq:

canım fırın yemeklerini tercih edin daha az kokusunu alıyoruz ve daha kolay oluyoo mutfak penceresini açıyorumm vee yemeğiii borcama dökene kadar sabrediyorumm sonraa ara ara bakıyorumm çok tiksinmiyorum böylece hemde heryeri koku kaplamıyo çok fazlaa...

mrb arkadaşlar

çalışan arkadaşlar kahvaltınızı nasıl yapıyorsunuz ? evde kahvaltı yapamadığım için ofiste herşeyide yiyemiyorum buda canımı sıkmaya başladı.

canım ben sabah erken uyanıyorum..malum sebepten dolayı erken uyanıp yataktan çıkmadan yarım saat uazanıp 1 adet yataktan çıkmadan muz yiyorum..yavaş hareketlerle evden çıkıyorum..ani hareketler bulantıyı artırıyor..muz katı olduğu için şirkete gidene kadar tutuyor.....şirkette beyaz peynir sandiviç yada peynirli tost

selam kızlar.. kayınvalidem pırasa almış hatta pişirmiş, yazdı şimdi.. o kadar sevindim ki.. ağzımın suları akıyor, akşam çabuk olur inşallahh..

cnm bence çok yemiyorsun bence gayet sağlıklı besleniyorsun benim işyerim müsait olmadığı için ben yiyemiyorum evde kahvaltı yapmayı denedim ama sabah 07.00 de servise biniyorum en geç saat 6 da kalkıp yemem gerekiyor o saattede canım istemiyor.

Allaha şükür benim mide bulantım pek olmuyor sabah kahvaltılarını da sağlıklı yapabilsem pek sorunum kalmayacak :teytey:

Evden çok erken çıkıyorsun canım. aslında bizim yememiz gereken en önemli şey yumurta. ben senin yerine olsam akşamdan yumurta haşlayıp sandviç ekmeğine peynir, yumurta, domates, sivri biber vs. gibi şeyler koyarım.ertesi günde lezzetle yerimcokacimcoook hem vitamin deposu olur, hemde için rahat olur beslenmene dair.

en kısa zamanda bir çözüm bulmam gerekiyor gerçekten.ufff hamileyken çalışmak ne kadar zor senağlama

kızlar ben bu bloğu bulamadım bakabilen var mı ?

OO canım belliki sizin bulantınız olmamış maşallah ...yoksa değil kahvaltı yapmak mutfağa bile giremezdiniz ahh ahhhh unuttum domatesi salatalığı biberi ohaoldumsmile

Merhaba canım hep bebek olmadan taa bekarken bile önce erkek istiyodum ama şimdi farketmiyo diyorum bazen kız bazen erkek hissediyorum bakalım belli olucak 1 aya :)) ben tatlıda yiyorum tuzludaa kestiremiyorum :))

OO canım belliki sizin bulantınız olmamış maşallah ...yoksa değil kahvaltı yapmak mutfağa bile giremezdiniz ahh ahhhh unuttum domatesi salatalığı biberi ohaoldumsmile

Yook cnm nerde. çok bulanıyor. kahvaltım bitene kadar kaç kere öğürüyorum ama yemek için zorluyorum kendimi. 2 dk ara veriyorum sonra tekrar devam edemiyorum. böyle şeyleri hazırlıyorum. ama yemek yapamıyorum. olan yemeğin kapağını bile açamıyorum. aç aç eşimi bekliyorum gelsede yemek hazırlasa diye. midem bulanmadan yediğim tek şey meyve. yemesem canım istiyor.

ahhh ahhh allah yardımcın olsun..bende akşam işten eve gidince yemek hazırlayamazdım..aç karnına ağlaya ağlaya eşimi bekliyodum...allahım yardım etsin hepimize....ama geçicek emin ol sabırlı ol bozm amoralini ....meyve yiyebildiğin kadar ye canım....a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…