2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

saolun kızlar. biraz düzeldim gibi.:icecream:

özlemcim reavet çöküo üstümüze. inşallah geçer canımm:bbo:

şu hamilelikte saç kestirmeme söylentisi nedir fikri olan varmı?
rapunzel gibi oldum .

Batıl bi inanç işte..Yok efendim hamileyken sac kesilirse cocugun ömrü kısa olurmus..Var mı böyle bişey yaa..Ne kadar sacma bi inanç

bazıları vardır ya moral bozmada 1 numara iyi bişi sölese canı çıkcak sanki.
gidip şimdi kestircem laf edenede ateş edicemklava:

bazıları vardır ya moral bozmada 1 numara iyi bişi sölese canı çıkcak sanki.
gidip şimdi kestircem laf edenede ateş edicemklava:

Ben sacımı kesitrdigimde hamileymişim.Ama daha haberim yokmus...
Hiiiç böyle seyleri takmam ben..Bence sende takma arkadasım..Rabbimin bilir kime ne ömür verdigini..Haaşşaaa bize mi kalmıs cocugumuzun ömrünü tayin etmek töbe töbeeee

canım ben de aynı boy aynı kılodaym 2.5 kg aldım bıle rahat ol sen:)

benimde bi tanıdığım hamileliğinde içiyodu...gayet iyi oldu bebişide kendiside

onlar iyi oldu diye sizde öyle olacak diye bir şey yok arkadaşlar bence içmeyin riske atmaya değer mi?. benım kuzenım ve okuldan bı arkadaşım sureklı içtiler birinin bebeği 2 kg bile doğmadı diğerinin de ciğerleri ve kendı gelişmedi çocuk yaşıtlarına göre geç gelişiyo Allah korusun

kızlar az once ogrendım saglık ocaklarınada kagıt olmak lazım mıs sız oldunuzmu
bana az önce bir hemşire geldi biraz genel bilgi verdi sağlık ocağından tetanoz aşısı olman lazım dedi 5. ayda mutlaka yaptır dedi.. ama düzenli gelmene gerek yok dedi

Allah ömür versin sen saçnı kestir ömrünü kısalt. Töbe ya. Bence hiç bir sakınca yok. Kuran'dada böyle bişey yok. eminim bilen olay şöyle cereyan etmiştir "bi kadın saçını kestirmiştir (hamileyken) çocuğu doğduktan bir kaç sene sonra ölmüştür. bunu bilen komşularıda bu hurafeyi yaymıştır"

çoğu kadın bunun bir hurafe olduğunun farkında ama yinede kestirmeye korkuyorlar. ne me lazım ya tutarsa mantığı ile.

bende takma canım eşim bazı ortamlarda bu tip muhabbetleri duyuyor ya zaten çok evhamlı ve pipirikli bir tip kestirme diye.
bu gebeliği yıllardır bekliyoruz

aay çok tatlısın yaaa çok yaşa emi :roflol:bitirdin beni eşime anlatayım ben bunukaydirigubbakcemile3

ben geldim 2li testim yapıldı ense kalınlığımız 1mm çıktı, kan testi de perşembeye çıkacak :)
darısı başınıza....

ben geldim 2li testim yapıldı ense kalınlığımız 1mm çıktı, kan testi de perşembeye çıkacak :)
darısı başınıza....

gözünaydın canım sağlıkla allah devamını getirsin..
benim yarın 10 haftam bitiiyor.11. haftadan gün almaya başlıyorum.
12 haftayı birince de randevum var dr. la 2 li test planı yapacağız:CüvCüv:

darısı başınıza....

Özlemcim ense kalınlıgı kac olmalıymıs canımm..Ben yarın doktora gidicem ama ölçüm kasım' ın ilk haftası yapılacak..Her randevu ayrı bi heyecan yaaa

Kızlar,ben bacaklarım kendini salmasın zamanla diye spor yapmak istiyorum,agır şekiller değilde günde zorlamadan belirli hareketler yapsam zararı olurmu acaba?...
Yada ne zaman baslasam...bilmiyorumkismile

iyi akşamlar kızlar, muhabbet koyu. sağlık ocağı mecburmuş ben birkaç yıl önce tetanoz aşısı olmuştum acaba tekrar olacak mıyım. bizim sağlık ocağında tanıdık vardı onlar ulaştı bana. maşallah biliyorlar kimlerin hamile olduğunu:)) biz çağrırız sizi dedi. bugün akşama doğru ve şu saatlere kadar midem yanıyor . yemek yiyemedim. kraker yedim biraz şimdi rahatlattı gibi.

saç konusuna gelince bence de batıl inanç, takılmamak lazım. ama genelde kestirmeme taraftarı oluyoruz. çünkü hamile iken fazla bakamıyoruz kendimize ister istemez. ama doğurunca 360 derece değişime ihtiyacımız oluyoyr. kendimizi farklı görmek de hoşumuza gidiyor haliyle. bende kestirmeme taraftarıyım. sırf değişimi farkedeyim diye doğurduktan sonra:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…