2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

nedense burda ben sorularıma hiç cevap alamıyorum arkadaşlar bu durum gerçekten beni üzüyor.herkes herşeye cevap vermek zorunda diil tabii ki ama burda dertlerimizi paylaşıyoruz.niye böle oluyor ?

Yanlış anlama canım burdaki herkes çok ilgilidir aslında ve her soruya ellerinden geldiğince cevap vermeye çalışırlar.Ama bazen yazı çokluğundan gözden kaçmış olabiliyor.Senin soruna bakındım şimdi gördüm.Yalnız tam anlayamadım.Sanırım bulantın 8.haftada kesilmiş yani ondan öncesinde vardı ama kesildi bu sorun mudur diye mi soruyorsun ?

Anladığım gibiyse senden gerideyim ama kendimden örnek vereyim.Ben hiç kusmadım bugüne kadar da.Ve de sadece 5 10dakika süren sabah bulantılarım oldu yemek yiyince hemen geçti.Hamilelikte bulantının bebeğin iyi olduğuna delalet olduğunu söylüyorlar bu doğru olabilir.Ama şu demek değildir:Hiç bulantısı olmayan bir bayanın çocugu sağlıklı değldir.Çevremde o kadar çok rahat gebelik geçirip bir o kadar da sağlıklı bebekler dünyaya getirenler var ki anlatamam..O yüzden ben kalbimi bozmuyorum ve bu durumun daha çok kişisel olduğunu bünyeyle alakalı olduğunu düşünüyorum.Hiç kimse aynı şeyleri yaşamıyor neredeyse;çok ağır geçiren de var orta kararda olanı da hiç bulantısı olmayanı da.Yeterki bebekler iyi olsun tek dileğimiz bu.Allah'a sığınıyoruz O verdi bize meleklerimizi dimi en iyisi ve doğrusu O'na sığınmak

inşallah canım...Sağolasın...olumunekankayizsmile

Artık sabredicez tuvalet işinede...bilmiyorumkismile

nedense burda ben sorularıma hiç cevap alamıyorum arkadaşlar bu durum gerçekten beni üzüyor.herkes herşeye cevap vermek zorunda diil tabii ki ama burda dertlerimizi paylaşıyoruz.niye böle oluyor ?

Canım forumu eksiksiz takip ediyormusun?
Çogu kişi burda soru soruyor ama cevabını bilmiyorsak cevap vermiyoruz,yada arada kaynayıp gidiyor...
Bende o kadar çok soru sordum ki yarısına cevap almadım,bendemi senin gibi yazayım??
Hayır...
Eğer çok kurcalıyorsa sorun tekrar yolla,o anda görülmemişse diğer yazdıgında mutlaka görülür....

Sabır canım....olumunekankayizsmile

gezgin, kız benimki unisex. pembe mavi. napimmmm dayanamadım aldım ehehe

diana, canım ben bu soruyo o kadar çok cevapladım ki =) artık çoğu kişi bu soru ile dejenere oldu ve aynı cevaplarla. lütfen üstüne alınma.

benim annem 5 teyzem, tüm kuzenlerim, apartmanımda tanıdığım bilumum çocuklu annelerin, kayınvalidemin, kuzenlerimin hanımlarının, ve yengelerimin mideleri bulanmadı. hepsinin en azı 2 tane olmak üzre ASLAN gibi evlatları var. bazı vucutlar bebeği kabul etmez ve atmak ister vucuttan, bu savaş sırasında kadında bulantı, baş dönmesi gibi şeyler olur. bazılarımızın bulantısı olmaz vucut yüksek ihtimal kolaylıkla yabancı nesneyi kabul etmiştir bile. bu bünyeyle ilgili. ne alakası var sağlıkla vs ile.?

lütfen evham yapma. o zaman ben de şundan evham kapim. hamilelikte "yerleşme kirlenmesi" denen bişi var. kahverengi akıntı gelir. bu bebeğinin iyi yerleştiğinin işaretidir. bende değil kahve akıntı, sarı akıntı bile olmuyor. desene benim bebeke yerleşmedi gitmeye hazırsenağlama

herkesin hamilelik belirtileri farklıdırrrrrrrrrrrrrrr:icecream:gamyoncuiremsu

bu şekilde evhamla devam edersen korku ve stresten gerçekten kendine ve bebeğine olumsuz etkilerini (allah korusun) görürsün arkadaşım

Son düzenleme:

benim 5.haftayla 8. haftası arası çok şiddetliydi birden kesilince ve birazda araştırınca telaşa kapıldım.uzun yıllar bekleyip ,maddi manevi çok yıprandığım için böyleyim belkide.teşekkürler cevaplarınız için......

bazen cevap alamayabilirsin. buna kızma. banada oluyor. şımarıklık yapıp tekrar tekrar soruyorum eheuhueh. kaydirigubbakcemile5

benimde aynısı oldu. sabah bi kalktım bulantım azalmış. valla çok sevindim çok şükür dedim. çok şanslısın. için rahat değilse hemen yarın hastaneye git bebeğini gör. stresin zararı var bebeğine. Aman ağzımızdan yel alsında:1ninca:

Haklısın anlayabiliyorum seni.
Sanırım uzun süre bebek için uğraştın veya bazı olumsuzluklar yaşadın.O yüzden de şimdi çok daha hassas ve endişelisin.Ama bence canım her okuduğunu kendine maletme.Yanii diyorum ya olumlu şeyler yaşayanların yanında olumsuz şeyler de yaşayan bir sürü arkadaşımız var.Ama aslında herkes neticede "kendi kaderini"yaşıyor.Biz de bugüne kadar kendimi kaderimizi yaşadık tıpkı bundan sonrasında da öyle olacağı gibi.Risk diyorsan o risk senin,benim tüm hamileler için eşit oranda var bu da çok normal.Biz elimizden geleni yapıp dualarımızla kendimizi ve bebeğimizi Allah'a emanet edicez canım.Dilerim kucağımıza aldığımız günleri de görürüz her birlikte.

evet yarın gidicem.biraz rahatlamam gerek ama bakalım bunu nasıl başarabilcem. saol cevapların için bu kadarı bile biraz paniğimi hafifletti

ahh arkadaşım hemde ne uğraşmak ne olumsuzluklar burda yazmaya kalksam sayfalar yetmez gerçekten.eskiden öyle rahat bi insandım ki işte bu yaşananlar beni resmen panik atak yaptı.bu korku birden düştü içime nedense okudukça da arttı.sanırım herşeyi okumamalıyım.saol opuyorumnanaktan

anladım canım.eminim kolay şeyler yaşamamışsındır dediğin gibi bir çok şey de olmuş üst üste sanırım.Ama bu seferde öyle olacak diye birşey yok ki..Belki bu sefer herşey çok daha güzel olacak.Mesela ben de olumsuz yazılar okusam sitede nette ya da etrafımdan duysam onu farkında bile olmadan kafamda gün boyu kuruyorum.Kendimi dinliyorum bakıyorum ben de var mı böyle birşey diye.İnsan işgilleniyor en ufak bir şeyden ama aslında bunu yapmanın hem bize hem de bebeklere zararı var ki bebekler artık annenin yaşadıklarını hissediyorlardır.

Panik atağa gelince ben yılladır o hastalıkla mücadele ediyorum.Gölcüklü'yüm 99depremini yaşadım ağır şeylerdi ondan yıllar sonra baş gösterdi bu hastalık çok kilo verdim.Kendimi hep telkin etmeye çalıştım ama ilerledi en son ilaç tedavisi oldum kısa bir sürede olsa ve bir müddet sonrada hamile kaldım.Hamile kaldıktan sonra azaldı çok şükür ama bir de beni düşün bu hastalık ve hamilelik...
Yani hiç birimiz için kolay değil ama Allah'ım her şeyin sabrını ve gücünü veriyor bizlere çok şükür.

Ben çıkıyorum kızlar...
Hepinize hayırlı ve huzurlu geceler..
Miniklere iyi bakın...:asigim:

Öpüldünüz...a.s.

çok haklısın atlatmış olmana sevindim.herkes farklı üzüntüler yaşıyor işte hayat böyle.umarım seninde benimde bebeklerimiz bize bütün olumsuzlukları unutturur....

çok haklısın atlatmış olmana sevindim.herkes farklı üzüntüler yaşıyor işte hayat böyle.umarım seninde benimde bebeklerimiz bize bütün olumsuzlukları unutturur....

Amin canım benim inşallah:Saruboceq:
Tabiki herkes farklı sıkıntılarla boğuşuyor zaten bu dünyada kolay hayatta yok ki...
Hatta her zaman şükredecek birşeylerimiz var.
Ama ben bu bebeğin bana sağlık,mutluluk ve şans getirdiğini hissediyor ve buna inanıyorum sen de inan bence

DİANA 007 bende senin gib zorlu yollardan geçmiş biriyim. üç tüp bebek tedavisi ve yedi yıl dile kolay. ama verecek olan allah kendiliğinden veriyor. bana bu mucizeyi tattırdı. haliyle zor elde ettiğimiz için herşeyi kafaya takyoruz. mesela ben iki üç gündür rüyalara takmış durumdayım. bugün biraz daha rahatım ama yine gördüm kötü rüya. normalde hatırlamam ama son günlerde hatırlıyorum. bir hamile arkadaşa da sordum. sen gördün mü diye . ooo dedi. durmadan görmüş o da. o da 9 kez tüp bebek tedavisi sonunda hamile kaldı. bulantılara gerçekten takılma. benim ilk zamanlard hiç yoktu. şimdi sabaha karşı oluyor. kurulmuş saat gibi beni sabah ezanına kaldırıyor. arkadaşların dediği gibi bünyelerimiz çok farklı..sen bol bol duanı et, seni ne rahatlatıyorsa onu yap..

GEZGİN canım, bende su içiyorum ve aynen senin gibi sabaha doğru kalkıyorum. üşenmiyorum vallahi. çünkü tam namaz zamanı oluyor. önce biraz kusuyorum sonra namazı kılıp yatıyorum. su her zaman faydalı. sonuçta daha çok idrara çıkartıyor ama olsuN.

ECE canım cevabın için teşekkürler. kontrole gittiğimde bir doktorla konuşayım. kesin oda isteyecek eminim.

ADEMMERVE canım bebişin pıtpıtları kesin gözükür. kalbini ferah tut. o her zaman seninle olur inşallah.

Son düzenleme:
Canlar öpüyorum hepinizii
yarın görüşürüz. bebişlere iyi bakın.:icecream:

gözünaydın canım sağlıkla allah devamını getirsin..
benim yarın 10 haftam bitiiyor.11. haftadan gün almaya başlıyorum.
12 haftayı birince de randevum var dr. la 2 li test planı yapacağız:CüvCüv:
sağol canım benim
ohhh büyümüş bebiş annesi darısı başına canım
dualarım seninle :)))
Özlemcim ense kalınlıgı kac olmalıymıs canımm..Ben yarın doktora gidicem ama ölçüm kasım' ın ilk haftası yapılacak..Her randevu ayrı bi heyecan yaaa
3ün üstünde olmamalıymış canım
güzel haberlerle gelirsin inşallah
hemde ne heyecan.....
canım gözünaydın çok sevındım inşallah hepimizin güzel çıkar sonuçları:lepi:
amin canım aminnnnnn
sağol darısı hepinizin başına.....
canım herşey normalmiş demi? benimkide haftaya cumartesi
normal canım bebiş ama benim kan değerim daha çıkmadı
inşallah o da iyi çıkarda tam emin oluruz....
özleem gözün aydınopuyorumnanaktan çok iyi çıkmış ense kalınlığıŞeniz
sağol canım ya evet dr da öyle dedi
inşallah hepimizin güzel haberlerini alacağız buradan
sağol canım evet hepimiz aile gibi olduk birlikte üzülüyor seviniyoruz:)
eeee satlar yakın olunca testlerde peşpeşe:)
iyi hadi bakalım desene 10 gün heyecan var kapıda:)
kızlar bugün bebeğme anı defteri aldımmmm

bunun gibi.aynısı değil ama
çok iyi fikir ya hayırlı olsn canım benim....
canım benim ne güzel işte azalmış
aman ya bırak araştırmayı ne kadar araştırırsan başın o kadar ağrıyor:)))
benimde bir azaıyor bir artıyor
hele ilk zamanlar hiç yoktu
8. haftadan sonra bulantıdan ziyade tiksinme gibi oldu
ara ara bulantıyıda hissettim tabi çok fenaaaaaa(((
çok takma kafana herşey güzel olacak
ha yok ben emin olamam diyorsa dr git rahatla :)))

Canlar öpüyorum hepinizii
yarın görüşürüz. bebişlere iyi bakın.:icecream:

bende seni öptümmmmmmmmmmmmmmm
iyi geceler bebişine ve sanaaaaaaaaaaa.......opuyorumnanaktan

hepinize iyi geceler 2011 fıstık anneleri :CüvCüv:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…