canım gerçekten durumun sıkıntı verici ve zormuş ama ne yapacaksın ekme parası ama bence biraz bu durumdan duyduğun sıkıntıyı dile getir vallahi ben evede olmaktan şu an için hiç memnun değilim ben normalde öğretmenim ama gebeliğim çok zor ve yıılar sonra tedviyle olduğu için raporluyum ve evdeyim okul açıldığından beri hiççalışmadım ve inan çalışan insan için evde durmak 2-3 gün iyi ama daha fazlası inan çok zor ben biraz da bu durumdan dolyı sıkılıyorum ve bu yüzden saçma sapan düşüncelere kapılıp bebeğimi üzüyorum oysa çalışsaydım günler daha çabuk geçecek ve bu saçmalıkları düşünecek vaktim olmayacaktı
ciesraa şu an o kadar çok sinirlendim kiii eski günler aklıma geldii çocuksun tabii paray da ihtiyacın var koş maliyeye koş bankayaa bankadan dönüşte çayı demle... ne kadarrr ne kadarr aptalmışımmm bi kız vardı bürodaa sadecee benden 1 yıl önce girmişti işeee o bilee bardaklar birikti mii surat yaouyodu banaa ayy insanlar çokk adiii... çük şükürr şuan halimeee yaaa zatennn şu ann ben istesem dee eşim hayatta çalıştırmaz benii o şekildeee...
Ahhh canım ahhh, bende iş yerinde sanki buranın çaycısıymışım gibi millete çay taşıyorum, sigaradan iğrendiğim halde pis küllüklerini boşaltıp yıkamak zorunda kalıyorum.. Kendileri facede tarla ekerken ben büroyu süpürüp siliyorum ( ki hamile olduğumu öğrendiğimizden beri eşim evde 1 kez süpürge yaptırmadı bana ) adalet mi bu, değil ama sabrediyorum, sıkabildiğim yere kadar sıkıcam, işten ayrılsam şimdi yeni bi işe kimse almaz beni bu halde, (ki zaten sevgili kayınvalidem ve kayınpederim iş değiştirmeye karşılar-sanki zevkten değiştiriyoruz) evde otursam, zaten kirada oturuyoruz, çanakkalede maaşlar 3 kuruş, şimdi kış elektrik, su , net gibi ödmelere bide doğalgaz eklenecek, eşime bu kadar yüklenenem aldığı para belli adamcağızın.. Yani aynen bende hiç mutlu değilim, hergün olmasada 2 günde bir ağlıyorum bu konuda sinirimden.. Napıcam bilmiyorum, Allah güç ve sabır versin bu durumda olanlara.. Hamileliğini evde geçirenlere öyle özeniyorum ki.. mafoldum
canım benim bende neler çekiyorum 2 yıllık mezunum ama hiçbir işe yaramıyor allahım iş şansı versin diyorum ama yok ben çok mücedele ettim çok çırpındım elimden geleni yaptım başvurmadığım yer kalmadı ama bir türlü karşıma adam akıllı sağlıklı iş çıkmadı allahım 8-5 çalışacağım bi iş olsun dedim olmadı cumartesi çalışmayacağım iş olsun dedim rabbim hayırlısı olsun dedim ama olmadı inan çalıştığım heryerde çok ama çok ezildim psikolojim çok bozuldu burdada boş işler amiriyim:) sekreter , santral ,dosyalama işlerine bakıyorum adamlar masalarında ite seslenir gibi şu faksımı çekermisin şu fotokopimi çekermisin diye bağırıyorlar neyseki çay kahve verme derdim ve temizlik derdim yok.. ama ben çalışmak zorundayım.. burda yabancıyım evde oturursam daha çok kafayı yerim eşimin ailesi zaten problemlemli ee 3 yıldır kendimize bişey yapamadık öyle boş birimkimsiz geçti şimdi bebek olna kadar bari bişeyler yapayım diyorum tabiki maddiyatta etken şimdi çıksam eşim bakar bakmasına ama her istediğimi gönül rahatlığıyla yapamam.. allah kimseyi varlıktan yokluğa ve vicdansız insanlara düşürmesin..
Aynen öyle insan ana baba kapısının değerini bilemiyor, ya aslında eşiminde ailesinin durumu fena değil ama bize faydaları yok, ikiside memurluktan emekli bir tanecik evlatları var oğullarına bir ev al(a)mamışlar, ben anlamıyorum, bide hala mudehale ediyorlar hayatımıza.. Bende önlisans mezunuyum, burdaki müdürüm lise mezunu, patronun akrabası, bende temizlikçi emine işte..
canım..benim iki tane düşüğüm var..gerçi kan pıhtılaşma sorunum çıkmadı testlerde ama doktorum her ihtimale karşı kullandırıyo..
Anladım canım, Allah bu bebişine uzun ömürler verisn inşallah..
Kızlar yaa iş hayatı bayanlar için kurtlar sofrasıı..Ben 7 yıl devlet işinde çalıştım çok güzeldi herşey saygı var hiç değilse.Evlilikle marmarise geldim tayin yaptıramadımm 4 yıllık üni mezunuyum ama iş bakmaya gidiyorum adam senin 4 yılını önemsemiyoki yok çaya bakarmısın temizlik yaparmısın falann..Bunlar söylenmese insanız sonuçta herkes kendi bulunduğu ortamı temiz tutar ama seni bir kişilik olarak görmüyolarr.Eşimde zaten istemez çok şükür eşimin çalışması yetiyo 1.5 yılda hem düğün borçları hem geçimi yapabildikk..Bende baktım iş zor olacak bebek yaptımm :))) bebekten sonrada olursa devlet işine gircem sadecee çünkü o rahata alıştımm
Ahhh canım ahhh, bende iş yerinde sanki buranın çaycısıymışım gibi millete çay taşıyorum, sigaradan iğrendiğim halde pis küllüklerini boşaltıp yıkamak zorunda kalıyorum.. Kendileri facede tarla ekerken ben büroyu süpürüp siliyorum ( ki hamile olduğumu öğrendiğimizden beri eşim evde 1 kez süpürge yaptırmadı bana ) adalet mi bu, değil ama sabrediyorum, sıkabildiğim yere kadar sıkıcam, işten ayrılsam şimdi yeni bi işe kimse almaz beni bu halde, (ki zaten sevgili kayınvalidem ve kayınpederim iş değiştirmeye karşılar-sanki zevkten değiştiriyoruz) evde otursam, zaten kirada oturuyoruz, çanakkalede maaşlar 3 kuruş, şimdi kış elektrik, su , net gibi ödmelere bide doğalgaz eklenecek, eşime bu kadar yüklenenem aldığı para belli adamcağızın.. Yani aynen bende hiç mutlu değilim, hergün olmasada 2 günde bir ağlıyorum bu konuda sinirimden.. Napıcam bilmiyorum, Allah güç ve sabır versin bu durumda olanlara.. Hamileliğini evde geçirenlere öyle özeniyorum ki.. mafoldum
canım benim bende neler çekiyorum 2 yıllık mezunum ama hiçbir işe yaramıyor allahım iş şansı versin diyorum ama yok ben çok mücedele ettim çok çırpındım elimden geleni yaptım başvurmadığım yer kalmadı ama bir türlü karşıma adam akıllı sağlıklı iş çıkmadı allahım 8-5 çalışacağım bi iş olsun dedim olmadı cumartesi çalışmayacağım iş olsun dedim rabbim hayırlısı olsun dedim ama olmadı inan çalıştığım heryerde çok ama çok ezildim psikolojim çok bozuldu burdada boş işler amiriyim:) sekreter , santral ,dosyalama işlerine bakıyorum adamlar masalarında ite seslenir gibi şu faksımı çekermisin şu fotokopimi çekermisin diye bağırıyorlar neyseki çay kahve verme derdim ve temizlik derdim yok.. ama ben çalışmak zorundayım.. burda yabancıyım evde oturursam daha çok kafayı yerim eşimin ailesi zaten problemlemli ee 3 yıldır kendimize bişey yapamadık öyle boş birimkimsiz geçti şimdi bebek olna kadar bari bişeyler yapayım diyorum tabiki maddiyatta etken şimdi çıksam eşim bakar bakmasına ama her istediğimi gönül rahatlığıyla yapamam.. allah kimseyi varlıktan yokluğa ve vicdansız insanlara düşürmesin..
CANIM allah yardımcın olsun..allah sana güç kuvvet versin....allah büyüktür mevla bu bebeği sana versiyse rızkınıda hazırladı..hep derler ya bebek rızkıyla gelir...gün doğmadan neler doğar bilinmez...allah yardımcın olsun...üzme kendini
CANIM allah yardımcın olsun..allah sana güç kuvvet versin....allah büyüktür mevla bu bebeği sana versiyse rızkınıda hazırladı..hep derler ya bebek rızkıyla gelir...gün doğmadan neler doğar bilinmez...allah yardımcın olsun...üzme kendini
Evet aynen öyle, rızkıyle gelirmiş bebekler, zaten insanın dünyada yiyecek içeceği kalmadıysa Allah canını alırmış, ölmedik ya Allahın izniyle herşey düzelir umarım bigün..!
Ame tek umudum var KPSS oda torpilsiz pek olmuyormuş galiba artık ama ..
Evet aynen öyle, rızkıyle gelirmiş bebekler, zaten insanın dünyada yiyecek içeceği kalmadıysa Allah canını alırmış, ölmedik ya Allahın izniyle herşey düzelir umarım bigün..!
Ame tek umudum var KPSS oda torpilsiz pek olmuyormuş galiba artık ama ..
sen kalbini temiz tut...mevladan büyük torpil yapma gücü kimde var...allah birşeyi dilerse ol dediğinde olur...kimse kimsenin rızkına mani olamaz canımlmaz:
canlarım günaydınnnnn
mide bulantım eskisine döndü :) napalım çekicez..
bu arada karnımda ciddi bi değişiklik var öne doğru uzamaya başladı. ve karnımın sağ tarafında yumurta gibi bi çıkıklık oluştu. eş,im bile çok şaşırıo bu görüntüme. minik bi top var göbeğimde
zonox günaydın canım. bende seni bekliyordum. benimde karnım baya çıktı. bugün bol kıyafetlerle geldim işe. hamilelik gibi ama değil. öncedende giyindiğim kıyafetti ama bol kesim ve düz üstü uzunluktaydı. ilk defa bu kadar yakıştı bana. normale göre biraz kilo aldım yanaklarım tombullaştı karnım çıktı. her halimden hamile olduğum belli yani. :CüvCüv:
zonox benim sana sormak istediğim ikili testi ne zaman yaptıracaksın. doktor net bir tarih verdi mi?
LOVER çok geçmiş olsun inşallah bir sorun çıkmaz canımiçini freah tut
blue-sky, ciesra kolay değil Allah yardımcınız olsun
sen kalbini temiz tut...mevladan büyük torpil yapma gücü kimde var...allah birşeyi dilerse ol dediğinde olur...kimse kimsenin rızkına mani olamaz canımlmaz:
Doğru söylüyosun, belki yaradandan torpilli yerleşirim bende bellimi olur.. HErşeyin hayırlısını istiyorum her zaman hayırlısı neyse o olsun inşAllah..
canlarım günaydınnnnn
mide bulantım eskisine döndü :) napalım çekicez..
bu arada karnımda ciddi bi değişiklik var öne doğru uzamaya başladı. ve karnımın sağ tarafında yumurta gibi bi çıkıklık oluştu. eş,im bile çok şaşırıo bu görüntüme. minik bi top var göbeğimde
zonox günaydın canım. bende seni bekliyordum. benimde karnım baya çıktı. bugün bol kıyafetlerle geldim işe. hamilelik gibi ama değil. öncedende giyindiğim kıyafetti ama bol kesim ve düz üstü uzunluktaydı. ilk defa bu kadar yakıştı bana. normale göre biraz kilo aldım yanaklarım tombullaştı karnım çıktı. her halimden hamile olduğum belli yani. :CüvCüv:
zonox benim sana sormak istediğim ikili testi ne zaman yaptıracaksın. doktor net bir tarih verdi mi?
Aslınsa beniim kilodan değil. ben 2 3 kiloya yakın verdim ama çıktı işte erkenden karnım :)
canım benim 2li testim 28 ekim perşembe günü 12+2 günlükken yaptırcam. sen?
Benim doktorum tavsiye etti o kremi aldım bende 75 tl ye ykmden 3 aydan sonra kullanılacakmışlierac diye bi krem varmış.hem çatlağın oluşumunu engellemeye, hem de oluşmuş çatlağı hafifletmeye yardımcı bi kremmiş.ben doktoruma danışıp onu kullanıcam.
bir de kızlar ben sürekli uyuyorum.akşam 8'de uyuyorum sabaha kadar.eşim de artık isyanlarda.dün bana uyuma da film izleyelim dedi ama dayanamadım yine uyuyakalmışım.sizde de oluyo mu bu uyku hali?
Canım ben iyiyim girmiyorum çok mide bulantılarımdan, doktorun yasaklamasından dolayı bebeğimin kalp atışlarını gördüm geçende 12 haftalıkken ikili test istedi o zaman gidecem tekrar doktoraMerhaba arkadaslar..
uzun zamandir mide bulantilarimdan dolayi girememistim..
okumaya calisiyorum geriye dönuk su anda, faydali bilgiler var, kacirmamaliyim:)
Tulin 34 ile ayni haftalardaydik son sayfalari okudum ama göremedim, hersey yolundami bilen varmi?
birde sizin gibi cizelge eklemeye calistim ama basaramadim, nasil yapmaliyim arkadaslar format uygun degil diyor ne yaparsam yapayim??
sevgiler
doktorum dedi bende aldım lierac 75 tl ye ykmden 3 aydan itibaren kullanılıyormuşcanım hoşgeldin. benımde arada lekelenmelerim oldu dr bana progestan verdı 12. haftaya kadar içicen dedi içiyorum mecburen lekelenmem geçti
oh afiyet olsun benımde bulantılar gerı geldıııı
canım bende sürekli uyku halı ve halsızlık var ayrıca çok gergınım çok normal bunlar
kızlar ben sordum arkadaşlara hepsi lierac dediler kesınlıkle çok etkilymiş ama bıraz pahalıymış nette baktım 51 tl den 84 e kadar değişik fiyatlar var nu kesın almayı düşünüyorum ayrıca badem yağı kakao yağı susam yağı da alıp karıştırıcam en azından doğal şimi bebeyağı sürüyorum çünkü karnım kaşınmaya başladı
4. aydan itibaren lierac kullan dedıler tek çatlak bıle olmuyormuş dr tavsıyesıymış ben ondan alıcam
bende cevahiri gezdim bir tek lcw de vardı almadım ,demek gebe diye bir yerde var bende bakıyım bakalım kaç tl arası çok mu pahallıCUMARTESİ iş çıkışı cevahire gittim kendime kıyafet almaya ...koskoca yerde sadece 1 tane hamile giyim mağazası varmış oda GEBE diye bi mağaza ama fiyatlar uçmuş resmen..LCW den bişeyler aldım...yanlız hamile kıyafetleri çok pahalı yandık biz kızlar...
ben folic plus kullanıyorum sadece 3 ay dolduktan sonra bıraktırcak doktor ,demir eksikliğim varmış ona başlatcakmış bu arada 12 haftalıkken 2 li testimi yapcakmışım ,ikili test genelde 11-14 haftalık arası yapılıyormuş şeker:uhm:günaydın hatunlar...ben şu ilaçlar konusuna takmış durumdayım kızlar..nedenide..doktorlar kimine folik asiti 2 ay kullandırıyo..kimine 4 ay..kimine eleviti başta veriyo..kimine 3 ay sonra..kimine kan hapı 2 ayda kimine 6 ayda başlanıyo..merak ediyorum doğrusu ne acep..kişiden kişiye göre mi değişiyor..rica etsem hangi ilaçları ne dozda kullandığınızı,ne zamandan beri kullandığınızı ve ne zamana kadar doktorunuzun kullanın dediğini yazarmısınız..fikir babında..
Yaptırır büyük ihtimalle 2 li testini]SAUBARU;15737859]kızlar yarın saat 17:00 dr kontrolüm var..1 aydır bebeğimi görmedim özlediiimm...2 li test bakalım isteyecekmi ...cinsiyetini görecekmi..ayy çok heyecanlıyım..
Aslınsa beniim kilodan değil. ben 2 3 kiloya yakın verdim ama çıktı işte erkenden karnım :)
canım benim 2li testim 28 ekim perşembe günü 12+2 günlükken yaptırcam. sen?
Benim net bir tarih yok aslında 6/10'da doktora gittim. 11-14 hafta arası yaptırman gerekli dedi. şu tarihte gel demedi. bende haftaya yaptıracağım. Devlette yaptıracağım. özelde ssk anlaşmalı olduğu halde ortalama 120tl diyorlar.
ay artık cinsiyetlerinii öğrenmemize az kaldı.. ne güzel ama herşeyden önce sağlıklı olsunlar tabi..sabah 2010 mayıs annelerinin topiğine baktımda, onlarda bizim gibi miğde bulantısıydı aşermeydi derken nisandan itibaren başlamışlar doğurmaya, aynı dönemleri atlatmışlar, okudum okudum daldım.. Bizlerede sağlıkla kucağımıza almak nasip olur inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?