2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

tamam yarın bi baktırım kendime
elime yüzüme baksın şişmiyim anlar inş..
tahlilde gerekirse yaptırıyımmm
inş.bişey çıkmaz yawww
suyuda bu aralar bol içiyorum ama tırstım şimdi bakkk

ayyyyy kızlar aklıma geldi...
ben bikaç akşamdırrr salata yiyorum ..salataya tuz atmadan
peynirli salata yiyorummm ondan mıdır acaba?
hay allah yawww

tamam yarın bi baktırım kendime
elime yüzüme baksın şişmiyim anlar inş..
tahlilde gerekirse yaptırıyımmm
inş.bişey çıkmaz yawww
suyuda bu aralar bol içiyorum ama tırstım şimdi bakkk

ayyyyy kızlar aklıma geldi...
ben bikaç akşamdırrr salata yiyorum ..salataya tuz atmadan
peynirli salata yiyorummm ondan mıdır acaba?
hay allah yawww

bak ne buldum
Vücutta ödem:
Özellikle hamileliğin son aylarında vücutta oluşan plazma (sıvı) miktarının artışı kilo artışları ile birlikte ayak sırtı, ayak bileği, eller ve parmaklarda bir miktar 'ödem' adı verilen şişliklerin oluşmasına neden olur. Hamilelik süresince anne adayının aydığı kilonun dörtte biri sıvıdır. Anne adayının uzun süre ayakta kalması sonucunda bu şişlikler daha da belirginleşir. Bundan dolayı hamilelerin mümkün olduğunca el ve ayaklarını dinlendirmesi gerekir. Ödemin daha çabuk çözülmesi için faydalı olan bir diğer yöntem de ayakları yukarı kaldırarak (altına destek koyarak) yatmaktır. Ayrıca rahat, sıkı olmayan ayakkabıların giyilmesi de önem taşır. Hamilikte ayakkabı numarası artabilir. Oluşan ödem ayak sırtından daha farklı bölgelerde belirginleşiyorsa, bacak şişmesi halini alıyorsa Preeklampsi denen bir hastalığın belirtisi olabilir. Hastalığın varlığı yapılan fizik muayenelerde erken dönemde saptanabilir. Teşhis için tansiyon yükselmesi ve idrar tahlilindeki protein varlığına bakılır.
Alıntıdır..

yok canım 50 gr marıfetı deyıldır tabıııı....bence en ıyısı bı tahlıl yaptırman ıns sıkayetlerın gecer....
benım de polen alarjım var hemde n alarjı her sene hastanede yatıyorum dılım bıle sısıyo...kortızonlu ıgnede yaptırmadım bu sene tedavıye baslayacagım dıe nısan 15 hazıran 15 ıkı ayım her sene zehır oluyo....ısyerımde cok zorlanıyorum bu yuzden heryerım benek benek bakan bıdaha bakıyo.....bu bahar nasıl gececek bılmıyorum ama nısan 15 kadar ıns hayırlısıyla dogum yapmıs olurum....

CİESRAAA
ÇOKKK teşekk ederimmm

cnm öncelikle çok geçmiş olsun. sen sezeryan falanmı düşünüosun 13+2 haftalıksın sanırım. 15 nisana kadar doğum yaparım inş demişsin. yoksa benmi bişi kaçırdım :) erken olmuyomu henüz. benim 40 haftam 9 mayısta doluyo.

teşk ederimm yarın sorucam bunu..
ya sanada çok geçmiş olsun
inş..bebişin nisan başında yanınagelirr..seni yormaz
hem kimbilir belki doğumdan sonra alerjin olmazz innşşşşş.

benimde ayak bileklerim yanıyor ağırlık hissi ..çok hafif bir şişlik ....yeni başladı .... Ama bende trombofili çıktı (kan pıhtılaşması ) hergün sabah akşam kendime iğne yapıyorum bu yüzden ... benim sanırım ayak probllemim ondan...

Bu arada aklınızda bulunsun ;( yatak istirahatli düşük tehditi yoksa ) doktorum hergün özellikle sabah saatlerinde bol bol yürümemi söyledi... ve sıvı alımımı çoğaltmamı ... ayaklar şişmesin diye

Son düzenleme:
ha canım benım servıkal yetmezlıgım var o yuzden 28-en gec 32 haftada dogum yaparsın dedı dr um bana kalsa normal dogum ıstıyorum ama tup bebek dıe bıde premature bebeklerı normal dogum yaptırmıyorlarmıs...

anladım şimdi cnm. rabbim sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inş.

teşk ederimm yarın sorucam bunu..
ya sanada çok geçmiş olsun
inş..bebişin nisan başında yanınagelirr..seni yormaz
hem kimbilir belki doğumdan sonra alerjin olmazz innşşşşş.

rıca ederım canım....sagol ıns nısanın basına kadar dururda saglıkla gelır...yok bu gecmezmıs benım annemdede var erkek kardesımdede.....valla cok ısterım gecsın kaybolsun....ben musterının elımden posetı almadıgını bılıyorum beneklerımden dolayı bulasıcı bısey sandılar......

Çok geçmiş olsun ... inşallah bebişini sağlıkla kucağına aldığında bunların hepsi unutulacak ...

teşekkür ederim ciesra cım inşallah tekrar yaşamam tahlilimde temiz çıkar hayılısıyla..

subarucum ben doğum kontrol hapı kullanırken ödem çok olurdu hatta giydiğim pantolanlarım gün gelir olmazdı kapanmazdı, ertesi gün pantolan bol gelirdi herkes ayy kilo almışsın ya da vermişsin derdi çünkü değişiyordu kilom vucudumdaki suya göre .. dogum kontrol hapı ödem yapıyormuş. inan bana vucudum balon gibi olurdu çok şükür rabbime uzun zamandır yok, gerçi doğum kont. hapı öncesindede olurdu ama bu kadar değil yani bunu vucudum yapıyor sanıyorum. ellerim şişerdi dinlenince geçiyordu.. evde mümkün olduğunca dinlen ayrıca hamilelikte böbrek sorunu olabiliyo kiminde tabi inş. sende yokturda sen yinede böbreklerinede baktır umarım geçicidir..

Son düzenleme:

amiinn inş...
hadi yaa çok ciddi bi sorun demekki
inş..bebişinde olmaz bu sorun canımm benimm

çok geçmiş olsun cnm benım hala tamamen geçmedi ama dun esıme ovdurdum bıraz ıyı geldı ınsallah senınkı de geçer

benimde böyle sanırım..bir şişiyorumbi iniyorumm...
allahtan hayırlısı olsun inş..bişeyim yoktur..
varsada allah bi kolaylığını verir inş...
yarın dr sorayımmm bu durumu

hala benim gibi mide bulantısı çeken varmı aranızda kızlar. ben eğerki sabahları erken kalkarsam çok kötü oluyorum. dr geçer demişti ama halen geçmedi. çok halsizim. mide bulantım yüzünden bişide yiyemiyorm. yemeği düşününce bile midem bulanıo. çok zorluyorum kendimi :26:

su periiii
senin bulantıların geçmi başladı ?
canım 14.haftalardasın bebişlerde bizden besleniyo artık
sabahları muz yemeyi dene
katı olduğu için baya bi süre tutuyodu
aradada yiyebilirsen yemeye çalış...
sanırım 2 haftaya kadar tamamen geçecektir...

cnm benim 7. haftadan sonra bulantılarım başladı. geçer diye bekliyorum ama sanki daha kötü oluyorum. akşamları yatmadan önce bile bulanıyo. evet bebek artık bizden besleniyo. dikkat etmeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. sabah kahvaltı yaparken afedersiniz bi yandan öğürüyorum bi yandan yiyorum. bakalım inş geçer cnm.

kızlar muz kabız yapmıyomu bana cok dokunuyo....meyvelerın kabuklarını soymuyorum.....korkumdan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…