2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çoook acıktım mesai bitmesine 45 dakika var eve gitmeme de bi 45 ekleyinn ... meyvelerimi tükettim of ya canım neler istiyo neler...

zerr ne güzel kilo almamışsın ilk aylar dr.lar bile önermiyorlar.Bu aydan sonra istesende istemesende alırsın zaten.Valla ben 4 kilo almıştım en son dr. bayramda tatlıyı çok kaçırma demişti cuma günü gidicem bakalım kilo aldımmı inş.almamışımdır. Ben normal doğumdan çok korkuyorummm büyük ihtimalle yapamam

ben çok korkuyorum normal doğumdan

ama anne içinde bebek içinde en saglıklısı bu ben kolay dogumlar diye bi site bulmustum daha ziyade epidurali anlatıyordu öyle motive edici seyler yazıyorki dogumla ilgili yanlış bilgiler kadınların abarta abarta anlatmaları hep ürkütüyor bizi hiç olumlu örnek duyamadıgımızdan korkuyoruz haliyle 15 dakkada yavrumu kucama aldım diyenide duydum yarım saat sonra dogurdum diyenide bide hareketli anneler daha kolay dogum yapıyormus dogumda kas kitlesi önemli oldugu için

ay ama almadıgım gibi iki kilo verdim ve geri alamadım bide sagdan soldan yorumlanınca zaten evhamlıyım haliyle solugu dr da aldım neyseki rahatlattı beni

dilek dikişten korkma hiç..kesik atılıyor ama öyle koskoca bir yarık olmuyor..doğumu rahatlatmak için biraz çıtlatıyorlar diyelim.benim 3 dikişim vardı.10 günde eser kalmadı.bakımınıda iyi yaptım ama.sık sık tuvalete gidiyorsunuz gerek ped değiştirmek gerekse çok sıvı aldığınız için..her seferinde ılık suyla yıkayıp havlu kağıtla kuruladım sonra batikonla sildim bide krem vardı ondan sürdüm..kontrole gittiğimde bişey kalmamış demişti dr.

kesinlikle en sağlıklısı normal doğum zaten yurt dışında sezeryan %20 türkide %80 lerde doktorlarında işine geliyor.. kızlar normal doğumla sezeryan arasındaki farkları okunyunca kesinlikle fikriniz değişecektir.. özellikle bebek için de yaraları var.. tabi yine hayırlısı inş. ama ben bi problem olmazsa normal istiyorum inş. allahım nasip eder..

Bu insanların negatifliğini anlamıyorum banada yok uykusuz geceler yok gaz bilmemne ya pozitif enerji yükleyen kimse yok..İlk gece olayındada öyle değilmidir herkes neler anlatırdıı doğumda bence öyle şimdiden kendimizi şartlamayalım bence..ki benim acı eşiğim çok düşüktür yanıkta burkulmada günlerce dert ederim ama doğumda takmıyorum kafama :))

Forumun yeni hali beni delirtecek tam forum kullanmayı öğrendim derken herşey allak bullak oldu Geçmişi zor da olsa okumayı başardım.

ozlem483 Kızın hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım.

dorti ohcanımadeysin Umarım sonuçlarınız temiz çıkar kızlar dualarımız sizinle ve tüm sonuç bekleyenlerle.

NEVRAA Geçmiş olsun canım en iyi ilacın yatıp dinlenmek doktorunun vereceği ilaçlar rahatlatıp uyutur zaten.

ozlemayd Canım ben Doruk hastanesiyle görüştüm Çekirge'deki. 20. haftamda orada yaptıracağım ayrıntılı ultrasonu Acıbadem'de özel sigortam olduğu halde anormal paralar ödüyorum her seferinde çünkü. Doktorum Evrim Aydın SGK ile muayene ücreti 30TL Ayrıntılı ultrason 75 TL ancak görüntüleri albüm ve cd istiyorum diyorsan 15 TL ilave ücreti var.

dr dan geliyorum vitamin ve demir ilacı yazdı bi kaç gündür hep uykuluyum halsizim bide kilo alamıyorum niye göbeğin cıkmamış hiç diyolar

bu aydan sonra alırız bence
ben de de kilo almak bir tarafa aksine kilo verdim 4 aydır
bu ay çok az göbek çıktı...
hamilelikten önce 57 idim şimdi 55 oldum 4 aydır
normal bunlar ..hele ilk 3 ay mide sorunu çok yaşanıyorsa

YAW şu kesme olayı varya o beni bitiriyor işte

zerrr hiç takma almadım diye bende 2 kilo verdim eski kiloma yeni döndüm.ilkinde bu zaman 5 kilo almıştım şimdi daha dikkatli gidiyorum..bebek senden alıyor zaten ki besleniyorsundur artık.benimde karnım hiç çıkmadı 18. haftanın içindeyim ama 1. dede çıkmadığı için dert etmiyorum..sağdan soldan gelenlerede kulak asma sakınh.

Ya ben takıntılıyım biraz böyle pütürlü parçalar falan olur elime gelir diye dikiş izi rahatsız eder diye çok takıyodumm.Bunu okuduğum iyi oldu inan çok sağol öyle güzel rahatladımkii..Bakımı önemli yani püf nokta o..Daha çok zamanımız var merak etmedende geçilmiyo :))Sezeryanlı arkadaşlarım var 2-3 yıl olmuş hala dikişi üşütünce falan acıyoo..

bizim gelinimiz normal doğum yaptı 20 dakika da oldu sunii sancı verdiler ama rahat doğum yaptı dikişi vardı 1 haftada iyleşi ertesi gün ayağa kalktı .. inş. bizlerinde öyle olur benim arkadaşım sezeryan yaptı koltuğu itince bile sancısı oluyor üstünden onca zaman geçmesine rağmen...

kızlar yaa hiç kendinizi korkutmayın,ben burda neler neler okudum kavga etmemek için zor tuttum kendimi.normal doğurana resmen aptal diyenler çıktı karşıma..neymiş aşağıdan kesileceğine karnından kesilirmiş.aşağıdan kesilen karnından kesilenin 10 da 1 i bile değil..normal doğum yapacak kadar aptal değilim yazmış biri resmen..
acil durumlar dışında sezeryan önerilmiyor yurt dışında ama tr de keyfi yaptıran dolu..daha hamile olduğunu öğrenir öğrenmez sezeryan tercih ediyorlar..tamam tercih edebilirsin ama normal doğumuda kötüleyemezsin..yok şu oturamamış,yok bu kalkamamış..hadi ordan beee...kaç tane normal yapan varsa çevremde zıpkın gibi ayaktaydı hemen..
kendi doğumumu yazmıştım bir yere bulursam burayada kopyalayayım.

okumayı çok isterim doğum hikayeni arkadaşımm..Amerikada 4,5 kilo bile olsa ikiz bile olsa normal doğurtuyolarmış.Kadın olmanın en büyük mucizesi bence doğurganlık bunu bi ameliyatla istemek bana göre değil.İnşallah sağlığım elverirde normal doğururum..

sen nerde yapmıstım canım dogumunu

işte başka topiğe yazdığım hikayem

bende anlatayım..
bende hamileliğimin başından beri normal doğum istiyordum..son yllarda sezeryanda ciddi artış ve genelde dr lar da kandırıp sezeryan yapıyorlar..arkadaşlarım oldu öyle..bende öyle olursam normal doğumu yaşayamazsam diye çok korkuyordum..
kim normal istediğimi duysa"ay nasıl doğuracaksın " gibi saçma tepkiler veriyorlardı..şimdiye kadar kadınlar nasıl doğurduysa öyle doğuracaktım bunda şaşılacak ne varsa..
kimsenin dolduruşuna gelmedim,kendimi hep rahatlattım..eminim kısa sürecek,çabuk kurtulucam,sağlıkla kavuşacağız dedim telkin verdim..
bir gece ishal oldum kalktım karnım ağrıyor
daha öncede okumuştum doğuma yakın ishal olunabilirmiş..vücut kendimi hazırlarmış,bağırsaklar temzilenirmiş diye..acaba dedim beklemeye başladım ve ilk sancım geldi..ama öyle dizilerdeki gibi saniyesinde bağırtan sancı değil..bildiğin adet sancısı..saate baktım 20 dk da bir düzenli olarak geliyordu..
eşime dedim bugün doğum yaparım sen uyu dinlen sana ihtiyacım olacak sen bari ayakta kalma dedim..kimseyi kaldırmadım..duşumu aldım..son kez çantalara baktım eksik varmı diye..
dr um devletteydi ben muayenehanesine gidiyordum..devlet olduğu için bi çok şey olmaz dedim su ısıtıcısı,süt arttırıcı çaylar hepsini hazırladım..komposto yaptım şişelere koydum..
bu arada sancım 10 dk da bire indi,8 dk 5 dk derken sabah oldu..herkesi uyandırdım..sancılarım sıklaştı herşey hazır hastaneye gidelim dedim..çok şaşırdılar annem kayınvalidem..
hemen yatak odasını hazırladılar lohusa yatağımı yaptılar hastaneye gittik..
dr um baktı açılmam 7 cm olmuştu..ebeler falan maşallah sakin sakin geldin dediler..
derin derin nefes almıştım hep sancı anında onun etkisi çoktu..hamilelikte çok çalışmıştım
1 saate doğumun gerçekleşir dediler..suni sancı verdiler serumla hızlandırsın diye..suyumu patlattılar..
suni sancı verildikten sonra sancı çok şiddetli oluyor..ama dayanılmayacak bişey değil..
makata baskı olduğunda haber ver dediler..artık tutamıyordum kendimi acaip baskı yapıyordu ıkınmak istiyordum
hemen çatala otuttular..2 ebe başucumda 2 si dr la birlikte toplam 5 kişi vardı başımda..hepsi çok ilgiliydi..hele dr um...çok cesaretlendirdi beni..hep tatlı dilliydi..
ilk ıkınmamda zorlandım berecemicem sandım..Allahım çıkmıcakmı yoksa diye bağırdım..dr biz dediğimizde bütün gücünle ıkın dedi..zaten o korkuyla ne kadar gücüm varsa hepsini tükettim..aralarda enerjini bağırmaya değil derin nefes almaya harca dedi..böyle böyle 4. de birden çıkıverdi.kafası çıkınca zaten vücudu için ıkınmıyorsunuz yağ gibi akıyor..
epizyo yapılmıştı ama hissetmiyorsunuz kesildiğini..bebek çıkınca hemen bakıma aldılar benim içimdende plesantayı çektiler..kocaman ciğer gibi bişeydi gördüğüm kadarıyla ama acı olmuyor o çıkarken..dikişim yapıldı toplamda 15 dk içinde çıktım doğum haneden..odama geçtim gecelğimi giydim,hemen emzirdim..
benim zor yaşadığım anlar çok kısaydı o yüzden kolay oldu diyorum..inşallah bu da aynı olur..
bencede her bayan yaşamalı bu duyguyu
kimseye bağlı olmuyorsunuz,bu çok önemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…