bu aydan sonra alırız bence
ben de de kilo almak bir tarafa aksine kilo verdim 4 aydır
bu ay çok az göbek çıktı...
hamilelikten önce 57 idim şimdi 55 oldum 4 aydır
normal bunlar ..hele ilk 3 ay mide sorunu çok yaşanıyorsa
okumayı çok isterim doğum hikayeni arkadaşımm..Amerikada 4,5 kilo bile olsa ikiz bile olsa normal doğurtuyolarmış.Kadın olmanın en büyük mucizesi bence doğurganlık bunu bi ameliyatla istemek bana göre değil.İnşallah sağlığım elverirde normal doğururum..
YAW şu kesme olayı varya o beni bitiriyor işte
merhaba kızlar ben bugün dr. Daydım 2 li test için bana 20 yada 22 kasım tarihini verdi bende rahatsız oldum için 23 kasım bugun gıttim bana test zamanının gectini 13 14. Haftada oldumu söyledi nsl oluoda test zamanım gecıo verdigi tarıhten 1 gün sonra gittim dogru suan 13. Haftadayım ama en son gittimde 9. Haftamdaydım bana 3 lü test yaparız 16 17 aralık tarihini verdi cok merak ediodumAranızda test yaptıran varmı
işte başka topiğe yazdığım hikayem
bende anlatayım..
bende hamileliğimin başından beri normal doğum istiyordum..son yllarda sezeryanda ciddi artış ve genelde dr lar da kandırıp sezeryan yapıyorlar..arkadaşlarım oldu öyle..bende öyle olursam normal doğumu yaşayamazsam diye çok korkuyordum..
kim normal istediğimi duysa"ay nasıl doğuracaksın " gibi saçma tepkiler veriyorlardı..şimdiye kadar kadınlar nasıl doğurduysa öyle doğuracaktım bunda şaşılacak ne varsa..
kimsenin dolduruşuna gelmedim,kendimi hep rahatlattım..eminim kısa sürecek,çabuk kurtulucam,sağlıkla kavuşacağız dedim telkin verdim..
bir gece ishal oldum kalktım karnım ağrıyor
daha öncede okumuştum doğuma yakın ishal olunabilirmiş..vücut kendimi hazırlarmış,bağırsaklar temzilenirmiş diye..acaba dedim beklemeye başladım ve ilk sancım geldi..ama öyle dizilerdeki gibi saniyesinde bağırtan sancı değil..bildiğin adet sancısı..saate baktım 20 dk da bir düzenli olarak geliyordu..
eşime dedim bugün doğum yaparım sen uyu dinlen sana ihtiyacım olacak sen bari ayakta kalma dedim..kimseyi kaldırmadım..duşumu aldım..son kez çantalara baktım eksik varmı diye..
dr um devletteydi ben muayenehanesine gidiyordum..devlet olduğu için bi çok şey olmaz dedim su ısıtıcısı,süt arttırıcı çaylar hepsini hazırladım..komposto yaptım şişelere koydum..
bu arada sancım 10 dk da bire indi,8 dk 5 dk derken sabah oldu..herkesi uyandırdım..sancılarım sıklaştı herşey hazır hastaneye gidelim dedim..çok şaşırdılar annem kayınvalidem..
hemen yatak odasını hazırladılar lohusa yatağımı yaptılar hastaneye gittik..
dr um baktı açılmam 7 cm olmuştu..ebeler falan maşallah sakin sakin geldin dediler..
derin derin nefes almıştım hep sancı anında onun etkisi çoktu..hamilelikte çok çalışmıştım
1 saate doğumun gerçekleşir dediler..suni sancı verdiler serumla hızlandırsın diye..suyumu patlattılar..
suni sancı verildikten sonra sancı çok şiddetli oluyor..ama dayanılmayacak bişey değil..
makata baskı olduğunda haber ver dediler..artık tutamıyordum kendimi acaip baskı yapıyordu ıkınmak istiyordum
hemen çatala otuttular..2 ebe başucumda 2 si dr la birlikte toplam 5 kişi vardı başımda..hepsi çok ilgiliydi..hele dr um...çok cesaretlendirdi beni..hep tatlı dilliydi..
ilk ıkınmamda zorlandım berecemicem sandım..Allahım çıkmıcakmı yoksa diye bağırdım..dr biz dediğimizde bütün gücünle ıkın dedi..zaten o korkuyla ne kadar gücüm varsa hepsini tükettim..aralarda enerjini bağırmaya değil derin nefes almaya harca dedi..böyle böyle 4. de birden çıkıverdi.kafası çıkınca zaten vücudu için ıkınmıyorsunuz yağ gibi akıyor..
epizyo yapılmıştı ama hissetmiyorsunuz kesildiğini..bebek çıkınca hemen bakıma aldılar benim içimdende plesantayı çektiler..kocaman ciğer gibi bişeydi gördüğüm kadarıyla ama acı olmuyor o çıkarken..dikişim yapıldı toplamda 15 dk içinde çıktım doğum haneden..odama geçtim gecelğimi giydim,hemen emzirdim..
benim zor yaşadığım anlar çok kısaydı o yüzden kolay oldu diyorum..inşallah bu da aynı olur..
bencede her bayan yaşamalı bu duyguyu
kimseye bağlı olmuyorsunuz,bu çok önemli..
kızlar yaa hiç kendinizi korkutmayın,ben burda neler neler okudum kavga etmemek için zor tuttum kendimi.normal doğurana resmen aptal diyenler çıktı karşıma..neymiş aşağıdan kesileceğine karnından kesilirmiş.aşağıdan kesilen karnından kesilenin 10 da 1 i bile değil..normal doğum yapacak kadar aptal değilim yazmış biri resmen..
acil durumlar dışında sezeryan önerilmiyor yurt dışında ama tr de keyfi yaptıran dolu..daha hamile olduğunu öğrenir öğrenmez sezeryan tercih ediyorlar..tamam tercih edebilirsin ama normal doğumuda kötüleyemezsin..yok şu oturamamış,yok bu kalkamamış..hadi ordan beee...kaç tane normal yapan varsa çevremde zıpkın gibi ayaktaydı hemen..
kendi doğumumu yazmıştım bir yere bulursam burayada kopyalayayım.
canım nasıl güzel anlatmışsın nasıl etkilendim anlatamam bu benim için harika bi uygulama olacak sancı gelince sabırla sıklaşmasını bekleyicem görümcem beklemeden gitmişti sunii sancıyla 6-7 saat acı çekti ama yinede değerdi normal doğum için.. inan beni çok etkiledin artık daha rahatım içim daha huzurlu rabbim seninki gibi bi doğum nasip etsin hepimize..
arkadaşlar 2 dir siteye giremiyorum .. atıyor .. sizdede oluyormu ...
selam ben yeşim.aranıza yenı katıldım
Bendeeee :18:
Hepimizi Bir Yerde Toplasalarda Birbirimizden Destek Alarak Doğursak Keşkee
anlıyorum senibende 53 den 51 e düştüm canım artık derdim aslında kilo da degilde acaba bebeğim gelişemiyormu bişiler yolunda gitmiyormu diye düşünüyordum bi de baslarda düşük riskiyle olabildigi kadar stresli gecti ondan iyice evham oldu şimdi düşük riski geçti cok şükür
anlıyorum seni
bnm de düşük riskim var.hemd e 9 ay boyunca
sürekli kontrol altındayım
daha öncede bebeğim kalbi durmuştu..
ama bn de başka rahatsızlık var tabi
şimdi daha dikkatli davranıyoruz
evhamlanmamk elde değil ...hamilelkte daha duygusalız çünki
en güzeli ilk sancıları evde çekmek galiba ne güzel evine bebek kucağında rahat girmek..Allahım sen bizede nasip et ..Benim kızım 4 kg ve ters geldi :)) gece 3:00 sancılarım geldi sabah 7:30 doğurdum valla 11.00 dede bebemi aldım kucagıma evime geldim normal doğurun kızlar :))))) o doğum anını yaşayıp yeniden doğmak nedir gören:))
televizyon izlerken karnınızın önüne yastık koyuyomusuz?
kızlar rüyamda eşimle boşanma muhabbeti oldu ya ne kötü bi duyguydu hep ağladım..Sabah kalktım sarıldım öptüm yemin et hiç boşanmıycaz dedim okadar etkilendimki yaaa..rüya tabirlerinde hiç güzel şeyler yazmıyo ama benim bilinçaltı galiba dün boşanan bi arkadaşı konuşmuştukk
meraba hoşgeldiniz sizin ne kadar oldu bebeğiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?