2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin arkadaşım ..başın sağolsun ... yazını okurken içimde bir parça kopar gibi oldu.... Allah güzelşeyler yaşatsın bundan sonra inşallah

aaaaaa!!!sahiden mi yaaaa???ben de hasta mı olacam habire hapşuruyorum diyordum..bende de çok var...bir de kuyruksokumumdaki berbat ağrı var tabi...

yemek paylaşmak iyi olmuyor(şahsen ben aşermiyorum ama aşeren arkadaşlar var). ama bazı detaylar paylaşılabilir örn: pekmez, ıhlamur vs gibi..

aaaaaa!!!sahiden mi yaaaa???ben de hasta mı olacam habire hapşuruyorum diyordum..bende de çok var...bir de kuyruksokumumdaki berbat ağrı var tabi...

cinsiyeti belli mi cnm kuyruk sokumu ağrıları genelde erkekse oluomuş benimde kasığıma iğneler batıyo du kızım olucak. bende hapşırma bayadır var hatta ha şimdi hastalandım diorum ama şükürler olsun hastalık falan aslında hapşırmak hoşuma gidio çünü bebeğim kıpır kıpır oluo ve daha net hissediorum

hapşuruk bende de var ara ara oluyo bitiyo..

yemek paylaşmak iyi olmuyor(şahsen ben aşermiyorum ama aşeren arkadaşlar var). ama bazı detaylar paylaşılabilir örn: pekmez, ıhlamur vs gibi..

tabi tabi faydalı olan şeyleri yazmalıyız birbirimize dr. balık ye dedi gibi ama ... yemeği yaptım mis gibi oldu demeyelim bence de..ben aşermiyorum evdeyim de ama yapan olur yapamayan olur tabii...

çoook güzel bilgiler aynısını bana doktorum söyledi hatta söylemedi ben dedim pekmez içiyorum yumurta yiyorum potasyum ve magnezyum için muz ve kuru kaysı yiyorum.. hergün mutlaka büyük bir kase yoğurt yiyorum.
beyin gelişimi için ceviz yiyorum
kalsiyum için marul yani bol salata
aralarda meyve yiyorum
hurma, kuruyemiş,pestil
kahvaltıda süt içemezsem 1 saat sonra 1 bardak içiyorum günde 1 bardak süt boll kaşar peyniri ya da normal peynir tüketiyorum.
doktorum valla pes dedi harikasın daha da var da yazmadım.. ama çalıştığım için sabah kalkıp yumurta yapmak zor geliyor artık gerçekten her sabah bi tane yemem lazım..üzülüyorum ii bakamadığım için...
gülben erhen hergün 5 ceviz , hafta da 3 gün balık ve haftada 3 gün havuç salatası yemiş kızlar..hamileliği boyunca hiç vazgeçmedikleriymiş..

evet cnm bencede faydalı şeyleri paylaşalım hatta yanlış bildiklerimizide mesela ben yeşillik iyi olur diye devamlı maydonoz yiyordum ve düşüğe neden oluomuş halam tv de izlemiş ve hemen arayıp söyledi ve o aralar aşırı dercede kasık ağrılarım oludu bende iyi gelir diye yyordum ve dahada sıklaşmıştı ağrılarım maydonoz yemeyi kestim ağrılarımda geçti

benimde kuyruk sokumum yürüyünce ağrıor. bayadırda hapşuruyorum. oğlum saolsun napalım

canım bilemiyorum walla ya...cinsiyetiyle alakası var mı..henüz öğrenemedim daha zaten.nasipse cumartesi günü öğreneceğiz....ben baştan beri kız hissediyorum ama...bakalım artık...hapşurmayla ilgili de aynen senin gibi ha oldum ha olcam diye bekliyordum..ama sanırım bu da gebelikten...:))

benimde kuyruk sokumum yürüyünce ağrıor. bayadırda hapşuruyorum. oğlum saolsun napalım
yok zonoxcum benim sürekli ağrıyor..oturup kalkmak işkence oldu.tutunarak kalkıyorum genelde..sanki 8-9 aylık gebe gibi hareket eder oldum bu yüzden..zonox sen değil miydin benle beraber kız hisseden ve erkek olursa kapak olucam diyen?doğru mu hatırlıyorum?

Son düzenleme:

kızlar muz cerenliyağmurun dediği gibi magnezyum için bire bir. bir de havuç. c vitamini için mandalina portakal yiyemiosanız havuç yiyin. cevizi unutmayınnn

Siz de gebelikte artan demir gereksinimini karşılamak için pekmez, kuru üzüm, kırmızı et, yumurta, kuru baklagillerden zengin gıdaların tüketilmesine önem vermelisiniz.

çok güzel bilgiler var
GEBELİKTE BESLENME, HAMİLELİK D

Zonoxcum sen ve tülin dr.dan güzel bilgilerle dönüyosunuz bizede iyi oluyoo hep paylaşın böyle..Ben dr. sölemesede duyduklarımı falan yazmaya çalışıyorum arada..
ben hiç iyi beslenmiyorumm şu 2 haftadır falan ( yumurta yarın deniyeyim bi ara tiksindim ama çok gerekli anladığım kadarıylaa muz hergün alıyorum 1 tane fındık yiyorum salata vazgeçilmezim ama balık tavuk yemiyorumm

Yürüyüş yapayım diyodum iyiki çıkmadım çok yağmur yağıyo yakalanırdım valla :))

bluse_sky bendim canım. şiddetle hislerim kız diyor ama erkek oluyor benim minik tırtılım. anasına kapak etti minik pipişini :90:

benim doktorum yeşillik olarak marul önerdi.. vitamin bakımından .çok zengin.... bu arada dereotu içinde maydonoz gibi düşüğe etken olabilir gibi bir yazı okumuştum öncelerde ... ben ikisindende uzak duruyorum .

Son düzenleme:
bana herkes senin oğlun olacak diyodu bi kişi bile kızın olucak demedi ama ben ısrarla kızım olucak diodum. ama herkes kendini erkek fikrine kaptırmıştı ve doktor kız deyince eşimin tepkisi direkt aa gerçekten mi emin misiniz dedi? aslında kız çocuklarını çok sever ama kendini erkek diye çok kaptırmış. hatta ben kız dedikçe bana eli ayağı düz olsun önemli olan o diyodu. dünde bide doktoro gittiğimizde erkek demesin diyo. hala umutlu. zaten kız deyince herkes çok şaşırdı. ama kayınvalidem ve ben kız dioduk onun için sadece ikimiz şaşırmadık.

evet cnm dereotuda öyleymiiş ben yazmayı unuttum kendim pek sevmemde dere otunu ama maydonuzu çok seviodum

hayırlı olsun kızınız olacakmış

SÜPER BİLGİLER KIZLARRRRR

• Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
• Mutlaka 8-10 bardak su için. Kola, gazoz ve şekerli içeceklerden uzak durun. Fazla maden suyu içmeyin. Sıcak günlerde, aldığınız sıvı miktarını artırın.
• Kızartmanın her türlüsünden kaçının.Son zamanlarda, özellikle patates kızartmasının ve cipsin,fetus üzerinde olumsuz etkileri olduğunu gösteren çalışmalar yayınlanmıştır.
• Çikolata, dondurma, bisküvi, kek sizin için hiç uygun olmayan gıdalardır.
• Alkol almayın. Mümkün olduğunca az ve açık çay için. Tercihen kahve içmeyin, ama canınız çok çekerse az miktarda içmenizde de sakınca yoktur.
• Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
• Kendi kendinize tuz kısıtlaması yapmayın. Ama turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının.
Gebelikte Oruç Tutmak: Oruç tutmak sağlıklı insanların yapabileceği bir ibadettir. Gebelik her ne kadar bir hastalık olmasa da, anne vücudunda oluşan değişiklikler, onu normal zamana göre farklı bir duruma getirmektedir. Bu konuda kesinlik kazanmış bir bilgi olmamakla birlikte,gebelikte esas olan, bir anda çok yemek değil, kısa aralıklarla sık sık yemektir. Burada amaç, gelişen bebeğiniz için sürekli bir besin akışını sağlamaktır. Yani, meselenin açlığa dayanıp, dayanamama olmadığını bilmelisiniz. Özellikle bebeğinizin hızlı gelişim dönemi olan son üç aylık dilimde uzun süre aç kalmanız doğru olmaz. Eğer çok arzu ediyorsanız, aralıklı olarak birkaç kez oruç tutabilirsiniz , ama birkaç şartı da yerine getirmelisiniz:
• Uzun yaz günlerinde oruç tutmayı denemeyin bile.
• Gece mutlaka sahura kalkın (tok karna yatmak mide şikayetlerinizi artıracağından, yemekten sonra biraz oturun ve yüksek yastıkla yatın)
• Sabah olabildiğince geç kalkın ve gündüz 1-2 saat uyuyun
• İftardan sonra birkaç kez ara öğün yiyin.
Ayrıca, İslam dininin gebelere ve lohusalara oruç tutmayı zorunlu kılmadığını da hatırınızdan çıkarmayın.

GEBELİKTE BESLENME, HAMİLELİK D

FDİLEK, KUZUM DOKtora gidince sorcaklarını kağıda yaz o anlatmasada sen sor. aslında anlatması gerekiyor ya o kadar para bayıl seni bilgilendirmesin ohh ne ala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…