2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

gezgin, seni görmek çok güzel. tekrar gelicem bi yürüyüş yapıp geleyim

gülesram, ilaç kilosunu nasıl vericez bilemiyorum. ben çok fazla vitamin kullanıyorum bebeğimin kilosu için mecbur dedi, doktorum

defnetuğba, maşallah kuzuna kilosu çok güzel. nazar değmesin benimki 175 grm. sitenin en tombişi senin kuzun

canım sağlık ocağında ücretsiz oluyor. özellerde yapılıyor ama ücretli diye biliyorum. Sağlık odasına gidersen normal muayene gibi değil. hemsire odasına direk çıkıyorsun. hamileyim, aşı yaptırmak istiyorum deyince hemen yapıyorlar diye biliyorum. bende yarın gideceğim. bana "belirli bir zamanı yok, bebeğin ne zaman oynarsa o zaman gel" dediler ama 5 doz oluyormuş galiba. bir sitede aşı zamanı bu şekilde yazıyor. ben yaptırmakla yaptırmamak arasında kararsızım.

1. doz : hamileliğin 4. ayı.
2. doz : ilk dozdan en az 4 hafta sonra.
3. doz : ikinci dozdan en az 6 ay sonra.
4. doz : üçüncü dozdan en az 1 yıl sonra.
5. doz : dördüncü dozdan en az 1 yıl sonra.

GÜLESRAMMM
alalh sağlıklı sıhhatli versin ne olduğu önemli değil
erkekde kızda çok tatlı
sen etrafa kulak asma...onlar belki oğlan olmadı diye kıskanarak sana bunu yapıyolar..bunun başka açıklaması yok bence
ayrıca erkek anneye düşkün kız babaya derler...
ne erkek evlatlar var anneye kızdan daha yakın
bizim kızımız olucakda nolcak ilerde elin adamı alıp götürcek ..damat keyfi ne zaman isterse artık kızı gönderir ana evine..kendimziden biliyorumm
ama erkek öylemi ne zmana isterse annesinin yanında..

eşinde bi alemmiş...
çok istiyosan bide kız yaparız üzme kendini dese yetmezmiydiii

eşimle bir sabah bu konuda tartıştık ben ona '' Seninle dolaşacak gezecek onu maça götüreceksin sana açılacak anlatacak bıdbıdıbıdı yaptım''

o da bana doğru söylüyorsun ama o en çok seni sevicek dedi. o zaman dank etti

canım bence bu hissettiklerin gebelik hormonlarının bize verdiği hasssasiyettten kaynaklanıyor oğlun hayırlı uğurlu uzun ömöürlü b
ir evlat olsun inşallah canım sen bırak insanların saçmalılkarını kız olsun erkek olsun sağlıklı ve hayırlı olsun önemli olan bu bence banada ayni saçmalılları söylüyenler oldu ama hep kulak ardı edip umursamadım neden biliyormusun allahın gücüne gider diye en başta sonra bebeğim bunu hiiseder diye bende hep kız bebek hayali kurmuşumdur ama sonra nankörlük etme belki hiç bebeğin olmuyacaktı bak sonunda oldu kız erkek fark eder mi sağlıklı olsun yeter diyorum ve onu çok seviyorum oğlum olacağı fikrine o kadar alıştımki dr un bebeğiniz kızmış demesine zor alışırım çünkü oğluma çoooook ama çoook alıştım sende bırak milletin dediklerini onu düşün hayal et ve hisset üzme kendini ve prensini

zonox bunda eminim bi yanlışlık yoktur bende çok şaşırdım :) pazartesi 3 lü testimiz var doktorumuza yine sorucam bakalım :)

doktoruna sordunmu acaba çok gereklimiymiş yani hayati bir aşımıymış acaba?

sanırım evet canım çünkü bende ararştırdım gebelik.org ta orada ancak 5.ayda falan bu kiloya denk geliyor.umarım bi sıkıntı yoktur 2 hafta öncesine kadar çok sıkıntılı geçirdim kendi açımdan zaten doktorum rahmimin kalp şeklinde olduğunu söyledi bebeğin gelişimi için risk teşkil edermiş bu tarz rahimler ama sen içini rahat tut dedi doktorum çok şükürki geçen hafta tüm ölçümlerimiz normal çıktı umarım sağlıkla bebeğimizi kucağımıza almayı nasip eder rabbim

esracıgım kendını hıc uzme tatlım benım...kız erkek n fark eder kı onemlı olan saglıklı hayırlı olması deyıl mı? kac gundur hastanedeyım ınan burdakı dramları emeklerı bır gorsen!!!!....bosver kımseyı takma dusunme bu rabbımın bır lutfu tadını cıkar doya doya....

Saolun kızlar..İnşallah allahın gücüne gitmez bu söylediklerim..Bebegimi sevmedigim ya da istemedigim asla söz konusu bile olamaz..Sadece bir an nasıl yapıcam ne yapıcam bilemedim..Bİr de eşimin ters tarafına denk gelip odun odun konusunca benimle ondan kötü oldum...Gerci hala aglıyorum ama sanırım duygu patlaması yasıyorum..Ve gerçekten nasıl bir anne olucam hiç bilmiyorum

Öyle tabiiki bitanem..Ama bir an cok panik oldum ve bişeyler kafama dank etti ondan galiba bu saskınlıgım üzüntüm...
İçimde bi canlı büyüyor yakında aramıza katılcak ve o bir erkek,ben bir erkek bebek nasıl yetiştirilir nasıl bilicem..Büyüyünce benimle arkadas olur mu ki...Bir sürü sey geldi gecti aklımdan...Bir de buna ileri geri konusan insanlar eklenince iyice cıldırdım...Eşimde cok kızdı nasıl düzelcek aramız hiç bilmiyorum..O sanıyo ki ben oglanı sevmicem bakmıcam...üff yaaa

merhaba kızlar, yazdıklarını sürekli okumama rağmen, ben fazla yazmıyorum. ama gülesramın durumunu okuyunca üzüldüm gerçekten. gülesram benim 7 yıldır çocuğum olmuyordu. üç kez tüp bebek olumsuz geçti. bu ramazanda allah bana mucizesini gösterdi ve bildiğiniz gibi hamileyim. öncelikle tek düşündüğüm sağlıklı sıhhatli olmasıydı. sen etrafındakileri daha yeni duyuyorsun. ya benim gibi bu yolda mücadele edenler ne yapsın? hangi birine kulak tıkayacaktık? ama ben hep güçlü olmaya çalıştım ve birgün banada bunu yaşatacağını düşündüm allahımın. ve gerçektende yaşattı. benim için hiç cinsiyeti önemli değil. dua ederken hep şunu dedim. vereceksen hayırlısını ver, vermeyeceksen sabrını ver dedim. hala da duam böyle. ne kız evlatları var hayırsız, ne erkek evlatları var bin kızdan hayırlı. benim eşim mesela. tüm yük onun sırtında maddi açıdan. hem bize hem ailesine bakıyor. hiçbir zaman şikayette etmedim. çünkü gün gelir mükafaatını alır.

senin isyan etmeni doğru bulmuyorum. şükretmen gerekirken yalnız olduğnu söylemişsin. karnında bir bebek ve yanında kocan var. kocan eminim yanındadır. ama senin ona bastıra bastıra kız istediğini söylemen onu hem sinirlendirmiştir hem de üzmüştür. sonuçta hepimiz deriz , askerliği var, düğünü var, v.s. ko can eminim bunu olumsuzluk olsun diye söylememiştir. senin hormonların tavan yapmış ama sana gelecek zarar, bebeğine de gelmiş demektir. bence sen kendini nasıl rahatlatıyorsan o şeyleri yap ve bol bol duanı et. çünkü herkesin eline bir yavru geçmiyor, bu yolda çok mücadale etmek gerekiyor. eğer çevremizdekilere kulak assaydık, hemen ol ben şu an akıl hastanesinde olurdum. ama tek sığınağım allahım oldu ve sonuna kadarda yanımda gerçekten olacak olanda odur.

güzel haberlerle gel canım ...haberlerini bekliyoruz...

hoşgeldin

iyi olmana sevindim özlem.. kızın geliyo ha maşallah..dikkat et kendine...

Son düzenleme:
dafnetugba kullanıcısından alıntı :
merhabalar kızlar bende yeni üyenizim heyecanlıyım ne güzel benimle aynı duyguları yaşayan üyeler var :) bende 16 haftalık hamileyim bir kızım olacak nasipse bebişim geçen hafta görmüştük doktorumuz herşeyin normal seyirde gittiğini söyledi 375 gr.dı geçen hafta .fakat netten araştırdığımda 16 haftalık bir bebeğin gr mı daha az yazıo acaba doktorumuz mu hatalı söyledi yoksa nette yazanlarmı farklı anlamadım

evet ölçulerı banada cok buyuk geldı acaba bızım bebekler baş popo olculuo ya bu doktor baş bacak mı olctu dıcem ama galıba bu haftada bacak bukadar uzun olamaz ve kılosu da sıvısı ıle bırlıktemı solendı yanı maşşallh dıyelımde yınde nazar degmesın

bence sen eşinin tutumuna bozulmuşsun
bende öyleyim canım hamile kalmadan öncede tartışmaya dayanamazdım. şu anda çok nadir tartışıyoruz. ama tartışınca dünyam kararıyo yıkılıyo. bence eşlerimizin biz ne yaparsak yapalım şu hamilelik bitesiye kadar herşeyi tolere etmeleri gerekiyor. zaten hamilelik evhamları içinde boğuluyoruz. seninkide tam bir hamilelik evhamı canım geçer

tesekkurederım nevracıgım rabbım kuzularımızı saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın ıns.....

2 saatsabah 6 da çıkıyor evden akşam 8-8.30 gibi geliyor..10-11 gibi de yatıyoruz...ben kıyamıyorum ona ki haftaiçi çok yoruluyor diye,dışarı çıkalım falan demiyorum...arkadaş söz konusu olduğunda nerden buluyor o kadar enerjiyi bilmem gece yarılarına kadar dışarda kalıyor...bakayım ciddi bir karar vermem ve uygulamam gerek..onsuz da birşeyler yapabilmem gerek...en zoru da belki onsuz da hayattan tad almayı öğrenmem ve bunu kabullenmem gerek...di mi?öyle olmalı..?di mi?

Günaydın canlarımmmmm

blue_sky kuzum seninkini görmedim hayırdır nen var? hormonlar tavan yapmış anlaşılan
Canım yemeğe gitmiştim arada atlamışım.Ne olsun işte...Eşim beni üzdü de dün akşam biraz..Üstesinden gelmekte zorlandım biraz...Benim yaradılışıma uygun olmayan şeyler yapmam gerekiyor,alışmam gerekiyor bu problemi çözmek için...Bakalım bilmiyorum nasıl yapacağımı ama... Fikirlere açığım...

Cok guzel yazmıssın..Yazdıklarını bende dusundum elbette ama bir an tutamadım kendimi içimden geldigi gibi yazmak istedim..Bu kadar rahat davranabildigim tek yer burası cunku..Burdaki herkes halden anlıyor destek oluyor..bak eşime biraz cıtlatım hemen kızdı tavır yaptı ve en kötüsü yanlıs anladı..Cok sukur rabbim, istedik ve bize bir evlat verdi...
Belki de yaptıgım cidden nankörlük ya da baska birşey ama sunu bilin ki ben evladımı cok seviyorum..Sadece cevremdeki tepkiler sinirimi bozdu...İnşallah rabbim isteyen herkese evlat verir bizleride sag salim evlatlarımızla kavusturur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…