sen bosuna korkuyosun subaru.ben hamıle kaldıgımda 88 kıloydum.sımdı yuze yaklasmısımdır heralde
CAnımm güzel ailenle nice dogumgunlerı kutlarsınız inşallah..Hep saglıklı huzurlu ve mutlu olmanız dilegiyle..öpüyorum yanaklarından :))günaydın kızlar geçmişi okumak için gayret edeceğim bakalım ne kadar başarılı olurum :))))
bu arada artık 26 yaşındayım...dün doğum günümdü..tatlı dan da bir uzak durdum ki sormayın
canımm o gun yazdıklarım için cok kızdım kendime ama sanıyorum bir anlık bişeydi bu..Şimdi oglum ve ben o kadar mutluyuz ki..Saolsun eşimde ilk etapta kızdı ama baktı ben cok hassasım hemen destek oldu bana..su mübarek cuma gününde rabbim affetsin inşallah beni...Saglıklı hayırlı bir evlat olsun inşallah hepimizin ki...aklımdayken yazayım sonra unutuyorum geçen gün okumuştum gülesram yazdıklarını
canım insan hiç üzülürmü millei neden takıyorsun bir kere..
annelik bir lütuftur,ister oğlan ister kız olsun sen nasıl yetiştirirsen öyle şekillenir.
erkek çocuklar yaramaz olurmuş,evet olurlar ama bu geçici bir süredir..bu sürede sen nasıl davranman gerektiğini uzmanların kitaplarından vs okuyarak bir şekilde öğrenirsin o dönemi atlatırsın.
eskinin cahil insanları değiliz ki biz,eskiden şımarıklar iyice ele avuca sığmaz azgın bişey olurdu..
sağlıklı olsun yeterki..kız oğlan farkedermi hiç...
hem bak oğlan anaları olarak kıya***** yaklaşmasına engel oluyorsunzu bir çapta(kıyamet alametlerinden biri de hep kız doğacağıymış ya ondan işte :)) )
çevremde bakıyorum ne kadar uysal olgun erkekler var..
örnek eşim ve kardeşi
annesine babasına karşı asla saygısızlık yapmıyorlar,büyükleri kırmazlar hiç.
tek kötü yanı ailelerinden kopuklar onunda nedenleri başka başka..gerçi bu benim işime gelmiyor değil..:))
neyse canım sen sağlıklı olduğuna dua et,erkek olmuş diye milletin lafına bakarak ağlanırmı hiç..
ne hayırsız kızlar var,kızların hepsi 4-4 lükmü...onu sen şekillendireceksin..
Ececim korkma canım..Bende aileden gelen bir hemoroid sorunum var..Yıllarca doktor doktor gezdım gecmedi..Ve bu haldeyken hamile kaldım..Hani derler yaa hamilelikte azarmıs bu rahatsızlık diye..Gecenlerde bende de oldu gözlerim pörtledi..Sonra gectim yatak odasına boy aynasının karsısına anlamaya calısıyorum kan nerden geldi..İyice inceledim sonra bi gördümki anuste minicik bi catlak olmus kanama ordan kaynaklanmıs..İçim rahat etti sonra..ama bulamasaydım doktoru mutlaka arardım..Sende iyice incele bak canım..Cok sukur bi daha da olmadı..[kızlar günaydın bugün canım çok sıkkın bu gece tuvalete çıktıgımda peçeteye kırmızı lekeler geldi.ama ben bunun makattan mı yoksa vajinadanmı geldigini anlayamadım sonra kontrol etmek istedim ama ne makatta ne vajinada hiç kan yoktu aniden kesildi yani.doktorum il dışında burada imkanlar çok kısıtlı ama kafam takılı kaldı.şu sıra kabız oldugum için makatımdan araara lekeler geliyordu ama bunun nerden geldigini anlayamadım çok korkuyorum.
canımm ben 75 ile hamile kaldım 72 ye dustum hala da aynı kilodayım gram almadım..Doktorum bile sasırdı..İştahım hiç yok..Bende korkuyorum yaa...almak kadar hiç almamakta sorun bence..Doktorum 1 ay seni inceleyelim dedi..İnşallah bu 1 ay içinde kilo alırımHAYIRLI cumalar kızlar... ben dun tartıldım 3 kıloya yakın almısım ya ben cok mu hızlı alıyorum kızlar sızlerın durumu ne?
yuhh yaaa nasıl yani yaaa
daha dün sabah 70 kg idim
neyse
bebişim çok fıkırdaktı yaww böyle kime çekmiş
fıkır fkır ölçümü zor yapıldı
boyu net ölçü alınamadan ortalama 17-18 cm... 220 gr
bir hafta ilerdeyiz rabbime şükür..
15 kalem sorum vardı hepsini sordum
sırasıyla 2.li testime baktı 3 lü yada 4 lü teste gerek duymadı..
ellerimin ayakalrımın şişliği için ödem bu haftalarda normal tuzlu yemememi önerdi..
tetenoz aşısını hastane bünyesinde yapmıyoruz dedi
kendisine önerip öenermediğini sordum gerek yok okulda mutlaka yapılmıştır dedi
saçlarım dökülüyor + saçımı ne zaman boyatabilrim dedi...
22 haftadan sonra boyatabilirsin direk bebeğe etkisi yok daha çok anneneye etkisi var ama seninde bak saçların dökülüyomuş sana zararı olur dedi....vazgeçtim
detalı usg sordumm... 27 aralığa detaylı usg için gün verdi..
bel ağrımı sordum normal dedi..beline mutlaka destek al dedi..
dişetlerimdeki kanamayı sordumm ...kaç haftadır devam ettiğini sordu...geçen hafta yoğundu bu hafta azaldı dedim..dr. bu hamilelikte olur ilerleyen haftalarda geçmesi lazım geöçmezse tekrar bakalım dedi..
nevraaa senin için acılı ve baharatlıları sordumm
acının baharatın direk bebeğe zararı yok ammaaaa
eğer annenin midesinde yada buna bağlı olarak başka yerinde sorun olursa ilaç vermemiz gerekir...ilaçta bebeğe direk etki eder dedi...
elevit ve ferro sanol kullanmadığımı söyledimm
20. haftadan sonra mutlaka kullanmalısın dedi..kendi doğal yolla aldığım besinler bu ihtiyacı karşılamaz bebek senden alır sende ilerde sıkıntı çkersin +seni bu şekilde saha sağlıklı doğuma hazırlamış oluuz dedi
vajinal akıntıları sordum koku acı ve yanma yoksa normal dedi..istersen haftada bir gün 1 saat ılık sirkeli suda oturablirsin dedi...ııı ıhhhh dedimm...
eevvett gelelim can alıcı noktamaa
bundna sonra ayda 1 kg alıcaksın dedi
doğuma 80 kg girmen gerekiyor dedi...vayy canına yaaaa
günde mutlaka 3,5 litre suuuu
mutlaka 3 bardak yağsız süüttt
3 ana 3 ara öğüünnn
bol sebze meyveeeee
ett protein kalsiyummm
hergünn 1 saat yürüyüş serbesttt
tüm bunları yiyicemmm veee ayda 1 kg alıcammm
delircemm yawww
ben o kadar çok yesemmm 1000 kg olurummm
ne yapıcam ben şimdiii
tülincim ben acıbademe gidiyorum benim doktorum uzman doktor bilirsin onlar konumlandırılıyor doçent profösör uzman gibi kıdemine göre artıo ücretleri benim doktorumun ücreti 180 tl normal doğum 3,500 sezeryan 4750 tl ama sen hangi acıbademdesin yada doktorunun uzmanlık alanı ne ona göre öğrenMerhabalar anneler geçmiş okuyamadım her zamnki gibi inşallah herkes iyidir,bebeklerinizin cinsiyetlerinide öğrenmişsiniz ne güzel,size birşey sorcam acaba ayrıntılı ultrasondan sonra test falan kalıyor mu kalıyorsa kaç tane daha yapılacak bilen varmı ,birde acıbademe giden arkadaşlar vardı orda sigortasız normal doktor ücreti ne kadar doğum ücretleri falan bilen varsa bilgilendirsin beni lütfen
..ne güzel ..mAşallah bende geçenlerde 2 kere 30 sn ara ile oldu ..ama genede emin olamıyorumkızlaaaaaar
az önce oğlumun hareketlerini hissettim ilk defa dun gece suphelemıstım ama emın degıldım bıraz once resmen pıt pıt vurdu ıcerden:) darısı basınıza ınsallah tez vakıtte
bende 3 kilo civarı aldım ..doktor beğenmedi ama .. 57 ile başladım .. 60 oldumHAYIRLI cumalar kızlar... ben dun tartıldım 3 kıloya yakın almısım ya ben cok mu hızlı alıyorum kızlar sızlerın durumu ne?
canım bende galiba dr um onaylarsa 19. haftamda giricem. Ayrıntılı ultrason çok ama çok önemliymiş ben tüp bebek hamişiyim dr um çok önemli olduğunu ve çok iyi bir hekimde yapılması gerektiğini söyledi bende sırf bu yüzden bunun için istanbula gelicem sizindede iyi bir hekime sırf bu olay için gitmenizde fayda olur
Ben beylikdüzününe gitcem ünvanı sadece doktor yazıyor beylikdüzünde doğum yapıyolarmı bilmiyorum sorcam yapmıyorsalar doğum için fulya acıbademe gitmeyi düşünüyorum semt semt değişiyormu doğum ücretleri benim kaynanam fulyadakine sormuş uzman doktor normal 6800 sezeryan 9200 demiş sigortasız ama özel sigorta yok, seninki özel sigorta varmı bide sen bilirsin orda normal istedinmi değiştirmiyorlarmış ebe yapıyormuş ama normalleri doktorda oluyormuş tabi yanında bişey olursa müdahale etmek için öylemi?tülincim ben acıbademe gidiyorum benim doktorum uzman doktor bilirsin onlar konumlandırılıyor doçent profösör uzman gibi kıdemine göre artıo ücretleri benim doktorumun ücreti 180 tl normal doğum 3,500 sezeryan 4750 tl ama sen hangi acıbademdesin yada doktorunun uzmanlık alanı ne ona göre öğren
tülincim ben acıbademe gidiyorum benim doktorum uzman doktor bilirsin onlar konumlandırılıyor doçent profösör uzman gibi kıdemine göre artıo ücretleri benim doktorumun ücreti 180 tl normal doğum 3,500 sezeryan 4750 tl ama sen hangi acıbademdesin yada doktorunun uzmanlık alanı ne ona göre öğren
canım sütü yağsız içersen bol sebze yersen zaten kontrollü kilo alırsın inşallah bende sorun hamurişi filan türü şeylerde ben arada kaçırıyorum üfff evde zor oluyooo
eve sokmamaya çalışıyorum ama bazen oluyo tabii
inşallah biraz egzersiz de yaparsan 1 kiloyu geçmez işallah..ayy sana yazdım da yazması kolay yapması zor. kelin ilacı olsa başına sürer benimki o hesap
canım evet bende özel sigorta var pardon orasını okumamışım semt semt değişmez sabittir yalnız çok uçuk fiyat söylemişler gibi doktorunla aran iyi ise onunlada konuş sezeryan düşünüosan fiyatı konuş derim ben . dediğim gibi doktorun ünvanına göre değişiyor ben doktoruma özellikle sordum nasip olursa normal doğum istiyorum geleceksiniz değilmi dedim kesinlikle dedi geliyorum ama açıkçası çokta detaylı konuşmadım henüz erken diye ama pazartesi randevum var sorarım istersen doktorumaBen beylikdüzününe gitcem ünvanı sadece doktor yazıyor beylikdüzünde doğum yapıyolarmı bilmiyorum sorcam yapmıyorsalar doğum için fulya acıbademe gitmeyi düşünüyorum semt semt değişiyormu doğum ücretleri benim kaynanam fulyadakine sormuş uzman doktor normal 6800 sezeryan 9200 demiş sigortasız ama özel sigorta yok, seninki özel sigorta varmı bide sen bilirsin orda normal istedinmi değiştirmiyorlarmış ebe yapıyormuş ama normalleri doktorda oluyormuş tabi yanında bişey olursa müdahale etmek için öylemi?
Anam ne kadar pahalıymıs dogum öyle..valla cok para.Mutlaka uygun fiyatlı iyi hastanelerde vardır kızlar yaa..
Yazık ya o kadar parayı bir anda oraya vermek...Cocuk için neler alınır valla dogumdan arta kalan parayla pehh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?