2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

BEnim ikinci bebeğim olacak 4 yaşında bir kızım var. Onun hamileliğiyle bu çok farklı onda midem bulanmadı bunda sürekli bulandı. Onda çok kilo almıştım bunda şükür almadım.
sizlerin nasıl gidiyor ama çiğ köfteye dayanamıyorum onu söyleyeyim acıyı seviyorum çok ilginç

sadece bu aymı 4 kilo aldın canım ... dikkat edersin . üzülme ... önümüzdeki ay meyve sebzeye ağırlık ver ...sütüde yağsız iç.... benim doktorum diyorki hamilelikte ençok sütten kilo alınıyormuş...yağsız iç ve çok içmene gerek yok diyor..birde kuruyemişe hamur işine dikkat et dedi ...bebeğin sağlıklı olsun .. enbaşta o geliyor .. gerisini halledersin

Nasil becerdin ayol okadar isi:)))
4 kilo

eheeehhe saka saka

canim ya, demekki istahin guzelce yerinde,
e can cekincede dur diyemezki insan herseye
sagligin yerindeys cok dert etme derim kendine
yoksa doktor elevittenmi aldigini dusunuyor da kesti eleviti?

vitaminler 4 kilo yapmazkicanim insana..
daha cok yemekle alakali olsa gerek...
bende epeyi aldim cunki..
ama biliyorum niye..
istahim masallah benim..

Bebgimi daha bende hic hissedemedim, bozma moralini
bizimde zamanimiz gelicekkk

Isim konusunda bizde dusunuyoruz hala,
cok vaktimiz var daha guzelim,
tadini cikarmaya bak sen bebisinin

Gebeliğin 17 haftasındasınız;

Rahiminiz göbek deliği seviyesine ulaşmak üzere ve bunu elinizle hissedebilirsiniz. Bebeğiniz bu haftadan itibaren önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya ve gelişmeye başladığından muhtemelen siz de biraz daha hızlı kilo almaya başlayacaksınız. Bu döneme kadar anne adayları ortalama ortalama olarak 2.5-5 kilo alırlar

Bebeğin ciltaltı yağ depoları bu gebelik haftasından itibaren hızla artmaya başlar. Bebek ve plasenta bu haftada yaklaşık aynı boyutlardadır. Ufacık kalp günde 30 litre kan pompalar.

Bebeğinizin emme, yutma ve göz kırpma refleksleri de bu gebelik haftalarında ortaya çıkar. Bu haftadan itibaren bebeğinizin kemiklerinde kalsiyum depolanma işlemi hızlanır. Bu nedenle kalsiyum içeren gıdaları bolca tüketmeniz son derece önemlidir. Bebeğiniz asla kalsiyumsuz kalmaz, ancak siz yeterince kalsiyum almazsanız kemiklerinizdeki depolarınız azalabilir.

Gebeliğin 18. haftasındasınız;

Bebeğiniz bu haftalarda el ve ayak parmaklarını sık sıkı açıp kapar (resim) Bebeğinizin bağırsaklarında mekonyum adı verilen ilk dışkı da bu gebelik haftasından itibaren oluşmaya başlar. Erkek bebeklerde prostat gelişimi bu gebelik haftasında başlar ve tamamlanır.
İ
lk gebeliğinizse bebek hareketlerini gelecek haftanın başında karnınızda bir kelebeğin kanat çırpması gibi hissetmeye başlayacaksınız. Özellikle ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarında hareketler 22. haftaya kadar algılanamayabilir. Doktorunuz size ultrasonda bebeğin hareketlerini gösterecektir.
Hareketlerin ilk algılanmasından sonra bebeğin büyümesine paralel olarak hareketler de güçlenecektir.

Özellikle hareketlerin ilk hissedilmeye başladığı günlerde anne adaylarının bir kısmı bebeklerinin hareketlerinin azaldığını sanarak endişeye kapılırlar. Hareketlerin ilk hissedildiği günler en güçlü olanlarının algılanabildiği günlerdir ve tüm hareketler hissedilemediğinden anne adayında bebek oynamıyormuş hissi ortaya çıkabilir.Bu hafta sonunda bebeğinizin boyu 20 cm. ve ağırlığı tam 210 gram!

DR.KAĞAN KOCATEPE... ALINTIDIR...

Son düzenleme:

Allah bagislasin canim kmizini, masallah 4 yasinda olmus.

Benim ilk gebeligim, en basidna buyna hic midem bulnmadi,
cok rahat geciyor
tatliyla ic ama hiiic aram olmadi buzamana kadar, bundna sonrada olucagini sanmiyorum
tatli seylerin kokusu bile rahatsiz ediyor beni kaldiki agzima suremem herhalde

bende aciyi coook seviyorum. kendime iskence ediyorum taze aci yesil biberleri goturme goturuyorum resmen,
hemde kahvaltida:))) dusun artik
eksili acili ne varsa
Kizim olucak allahin izniyle.

Bu gebeligin digerindenfarkliysa senin oglan olabilir o halde.

hayirlisi olsun canim, saglikli olsunlar yeterki.

evet ayda 4 kilo almışım elevit iştah açıyo sanırım oyüzden bırak dedi zaten yeterince bebek alıyodur vitaminin dedi. yaa baymda falan boğazıma dur diyemedimki etler tatlılar börekler falan bide miğde buntısıda kalmadı ehh itahta maşallah yerinde bide bu geçtiğimiz ay ben jelibona düştüm deli gibi jelibon yiyodum kesin aburcuburdan aldım. aman üfff başım ağrıo zaten bugün hamileler için pates cdsi aldım. pazartesi başlıcam. işallah bi dahaki ay hiç ilo almam bebek benden yesin hatta beni yesin bitirsin.

gezginim, saol canim paylasimin icin.
Merak eden arkadaslara faydali olur bu bilgiler,
bebisler neden hissedilmiyor diye telas edilmesin:)

Buay bi bak bakalim nasil olucak, 4 kilo almazsinbirdaha merak etme, biraz dikkat herzaman gerekli evet.
Normal yemekten ziyade aburcuburlr cok kilo yapiyor. Onlari azaltirsan cok problem lmaz sanirim. E platese de baslarsan ar ola istahini bi nebzede baska yerlere yoneltmis lursun cnm benim. Ugraslar bulmak lazim kendimize, yoksa insanin akli genelde yiyecek icicek bisiylerde:))

yaa kusura bakmaın kızlar bazen böyle çok geriliyorum eşiden başka kimseyede naz yapaıyorum artık oda çkemiyo benim nazlarım kaprislerimi bend size yapıyorum. kırmıyosunuz beni valla sağolun .

canım çok ama çok teşekkür ederim.. evet gerçekten yaşadıklarım kolay değil ama benim içimde nedenini bilmediğim bi ferahlık rahatlık var rabbim tabi yinede hayırlısını versin herşey bizler için.... çok düşünmüyorum hatta çok fazla aklıma gelmiyor 21 gün beklicem ahh nasıl geçecek demiyorum zaman su gibi akıp geçiyor...bakalım yine hayırlısı olsun diyorum...

canım kaç kilosun şuan kaç kiloyla hamile kaldın çok merak ettim.. bende 56 ile kaldım 59 kiloyum ama sanıyorum 60 oldum ve sata göre 16+3 ultrasyona göre 17+2 haftalığım...

hoşgeldin aramıza canım, hayırlı olsun bebeişinn ... yanlız çiğköfte bildiğim kadarıyla hamilelikte çok zararlı çiğ et kesinlikle önerilmiyor ve konserveler ,dondurulmuş gıdalar.. toxplazmaya bağışıklığın olsa dahi yasak diye biliyorum.. dikkat et..

afiyet bal şeker olsunn bende acı ekşi şeyleri istiyorum ama arada çikolata türü şeylerde yiyorum o yüzden şimdiden tombalak oldum..

sorma yaa helede bu tv reklamları yokmu ne görsem canım çekio hamileyim diyede ksıtlama yapmıyorum kendime canım ne isterse yiyorum. ama buna bi dur deme zamanı geldi. daha sağlıklı bslenicem.

cerenli yağmur canım ya ben sanırım 61 62 ile hamle kaldım tam hatırlamıyorum. şuan 70 olmuşum. amaşöylede bişey var ben geçtiğimiz yaz sıkı bi rejime girmiştim 66 kilodan 58e düşmüştüm. ramazanda 2 3 kilo almışım çünkü hızlı kilo verince hızlıda alıyorum ben demekki hamileliğimde o döneme geldi oyüzden çok aldım kilo diye düşünüyorum. amannn doğumdan sonra veriri öffffff

gezginim, saol canim paylasimin icin.
Merak eden arkadaslara faydali olur bu bilgiler,
bebisler neden hissedilmiyor diye telas edilmesin:)

Kısa özet geçtim,sitesinde daha uzun açıklanmıştı...
Koss kosss:90::90::84::84:yoksa yakalicam seni:)))
anasi yaramaz, bebisi nasil olur acep)))

Valla yaramaz dedinde ablacım annem benim küçüklüğümü pek iyi anlatmıyor,çok meraklıymışım herşeye,araştırmayı incelemeyi çok severmişim vedee istediğimi yaptırmayı
Eşim ise tam tersi çook uysal bir çocukmuş...
Artık kime çekerse...

Desene sizin minik tam muallakta kaldi simdi))
E annesinin merakini alsa..babasininda uysalligini

cok uysal ama cok mu cok merali bir bebe olar:)))
E daha ne olsun opunde basinizin ustune koyun:)))

Ama çiğ köftede et yok artık ne yapayım engel olamıyorum kendime bir tek canım onu çekiyor onun dışından bir şeyi severek yemiyorum işte
Sen de inşallah bebişini sağlıkla kucağına alırsın senin ilkmi ilkler daha farklı oluyor bunda ne zaman 16. haftaya geldim (bitirdim bile) anlamadım. Onun için herşeyin ilki güzel oluyor galiba
ben 76 kiloyla kaldım kiloluyum zaten şuan 79 kiloyum kzıımda 26 kilo alıp 100 kiloyla doğuma gidip normal doğumla kucağıma almıştım çok şükür bunda da normal istiyorum bir aksilik çıkmazsa umarım herkesin istediği şekilde olur doğumları sağlıkla

canım tabiki doğumdan sonra verirsin ya benim karşı komşum 30 kilo almış şuan incecik... sonra bi arkadaşım 25 kilo aldı oda şuan gayet normal işet benim zor veren bi bünyem oldugu için çok korkuyorum doğumda zaten 12 kilo normali doğumla birlikte 8 kilosu neredeyse gidiyor 6 ay içindede en azından 4-5 kio veriliyor sanırım..sıkma canını benim boyum kısa olmasa hiç dert etmicemde işte ahh ahhh...

yaa kusura bakmaın kızlar bazen böyle çok geriliyorum eşiden başka kimseyede naz yapaıyorum artık oda çkemiyo benim nazlarım kaprislerimi bend size yapıyorum. kırmıyosunuz beni valla sağolun .

Aaaa rica ederiz sekercim ne demek,
"hormon hormonun halinden anlar" sinifina girdik:))))
birbirimizi anliyoruzya, oda bize yeter dimi ama:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…