• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

e) Gebelik Diyabeti İçin tarama
Gebe kadınlarda hamileliğin 24 ile 28. haftası arasında tarama testi yapılabilir. Tarama için gebe kadın günün herhangi bir saatinde 50 gram glukoz içer ve bir saat sonra kan şekerine bakılır. Eğer kan şekeri 140 mg/dl ve üzerinde çıkarsa gebe diyabeti olabilir denir ve 100 gramlık şeker yükleme testi yapılır. Kan şekeri 140 mg/dl altında çıkarsa gebe diyabeti yoktur denir.
Kan şekeri 140 ve üzerinde çıkanlarda 100 gramlık OGTT (şeker yüklemesi) testi yapılır. Bu test sırasında açlık, 1, 2 ve 3 saat sonra kan şekerine bakılır. Bu saatlerde ölçülen kan şekerlerinden ikisi aşağıda verilen değerlerin üzerinde çıkarsa gebelik diyabeti vardır denir.

Açlık (0. Dakika) 95 mg/dl
1 saat sonra: 180 mg/dl
2 saat sonra 155 mg/dl
3. saat 140 mg/dl

bunlar senin değerlerin dimi canım..bu durumda gebelik diyabeti var sende demek...geçmiş olsun..
doktorunla görüştünmü peki bu sonuçlardan sonra ne dedi,nerelere yönlendirdi..
takma kafana ayrıca,geçici bir durum biraz dikkat ve diyetle hemen geçiyor...

Kızlar birazdan babişkomuz ve oğluşumla çarşıya çıkacağız...Sonunda babişkomuzu toplu alma düşüncesinden vazgeçirdim...Zaten bize bişey alacak kalmadı...Anneanne ile babanne oğluşumun çeyizini düzmüşler bile...Ana kucağı alt değiştirme seti falan bakacağım ve ufak tefek bişeyler daha bakarım...Yaşasın...

bunlar senin değerlerin dimi canım..bu durumda gebelik diyabeti var sende demek...geçmiş olsun..
Doktorunla görüştünmü peki bu sonuçlardan sonra ne dedi,nerelere yönlendirdi..
Takma kafana ayrıca,geçici bir durum biraz dikkat ve diyetle hemen geçiyor...

yok cnm bilgi olsun diye netten buldum bunu benimkiler sunlar

85
143
133
101
doktora gösterme imkanım olmadı netten baktım sonuçlarım iyi galiba

Kızlar birazdan babişkomuz ve oğluşumla çarşıya çıkacağız...Sonunda babişkomuzu toplu alma düşüncesinden vazgeçirdim...Zaten bize bişey alacak kalmadı...Anneanne ile babanne oğluşumun çeyizini düzmüşler bile...Ana kucağı alt değiştirme seti falan bakacağım ve ufak tefek bişeyler daha bakarım...Yaşasın...

ay ne güzellll:66:
bayılıyorum alışverişe çıkmayaaa :46:
kolay gelsin size canım..

Ayça cnm senin bitti mi alışveriş biz bugun hastane çıkışı eşimle kemerlatında gezdik biraz ,,işbankasının karşısına küçük bir dükkan açılmış yeni olunca bir bakalım dedik bir kadın vardı kendi üretimimiz birçok yere mal veriyoruz dedi carfur a gidersen bir bak kardelen bebe etiketli ürünler 4,95 e satılıyo biizm mal biz burada 2,5 a satıyoruz dedi 1,5 a kolsuz çıtcıtlı badiler vardı ust ve alt zıbınlar penye yelekler fiyatlar cok uygun olunca cesaret edemedik mal dan pek anlamıyoruz birşey almadık sonra ben mina ya girdim şoyle bir malları kıyasladım biizm o kadında baktıklarımız baya iyiymiş mina ile karsılastırınca beğendim kadının mallarını cumartesi 3 5 parca almayı düşünüyoruz

kızlar bayans kankim illaki yazmıştır ama kaynanamlardayım vaktim az die yazcam zaman bulunca girerim inş...bebişimizin durumu iyi masallah sadece böbrek sorunu var onuda takmıyorum herkete olan bişeymiş..boyumuz:30 cm kilomuz :nazar: 570 gr olmuşuz... çok güzel bi yüzümüz var... başka ne diye bilirimki 1 hafta ilerden gidiyo.. yumurtayı az yedim ondandır:9: öyle işte:69:
maşallah bebişine canım.ne güzel adı yusuf kendide yusuf kadar güzel olcak desene
yorgunluk be bacım... akşam olsada eve gitsek artıkın :((( c.tesiyi iplen çekiyorum evde hiçbirşey yapmayacağım... evimin keyfini çıkartıcam ..ohhh....

cmts.evde oldum mu ortalığı toparla çarşıya çık derken daha çok yoruluyrm.bu hafta sonu bende dinlenecem yaa.gerçi rapor aldım bugün hastayım diye çok öksürüyorm.inşallah dinlenirsem geçer

evet çok şükür çok mutlu oldum biizm sülalede şeker hastası çok du babam insülin kullanıyor bir an aklım cıktı neyseki şeker yokmuş :9::8::7::6::5::4:

canım benım doktor bana seker yuklemesı yapmaya gerek olmadıgını soyledı cunkı ane babamda seker hastası olan yok cok sukur

Back
X