- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #26.141
Benim şeker testime daha 3 hafta var............
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
:79: :79: :79: :79: :79:
e) Gebelik Diyabeti İçin tarama
Gebe kadınlarda hamileliğin 24 ile 28. haftası arasında tarama testi yapılabilir. Tarama için gebe kadın günün herhangi bir saatinde 50 gram glukoz içer ve bir saat sonra kan şekerine bakılır. Eğer kan şekeri 140 mg/dl ve üzerinde çıkarsa gebe diyabeti olabilir denir ve 100 gramlık şeker yükleme testi yapılır. Kan şekeri 140 mg/dl altında çıkarsa gebe diyabeti yoktur denir.
Kan şekeri 140 ve üzerinde çıkanlarda 100 gramlık OGTT (şeker yüklemesi) testi yapılır. Bu test sırasında açlık, 1, 2 ve 3 saat sonra kan şekerine bakılır. Bu saatlerde ölçülen kan şekerlerinden ikisi aşağıda verilen değerlerin üzerinde çıkarsa gebelik diyabeti vardır denir.
Açlık (0. Dakika) 95 mg/dl
1 saat sonra: 180 mg/dl
2 saat sonra 155 mg/dl
3. saat 140 mg/dl
bunlar senin değerlerin dimi canım..bu durumda gebelik diyabeti var sende demek...geçmiş olsun..
Doktorunla görüştünmü peki bu sonuçlardan sonra ne dedi,nerelere yönlendirdi..
Takma kafana ayrıca,geçici bir durum biraz dikkat ve diyetle hemen geçiyor...
yok cnm bilgi olsun diye netten buldum bunu benimkiler sunlar
85
143
133
101
doktora gösterme imkanım olmadı netten baktım sonuçlarım iyi galiba
Kızlar birazdan babişkomuz ve oğluşumla çarşıya çıkacağız...Sonunda babişkomuzu toplu alma düşüncesinden vazgeçirdim...Zaten bize bişey alacak kalmadı...Anneanne ile babanne oğluşumun çeyizini düzmüşler bile...Ana kucağı alt değiştirme seti falan bakacağım ve ufak tefek bişeyler daha bakarım...Yaşasın...
selam kızlarrr... napıyosunuz bakalım...
canım maşallah senin tüm değerler düşük görünüyor, gözün aydın![]()
evet çok şükür çok mutlu oldum biizm sülalede şeker hastası çok du babam insülin kullanıyor bir an aklım cıktı neyseki şeker yokmuş![]()
selam kızlarrr... napıyosunuz bakalım...
selamm cnmm iyidir sen nasılsın...
selam tatlım hoşgeldinn![]()
yorgunluk be bacım... akşam olsada eve gitsek artıkın(( c.tesiyi iplen çekiyorum evde hiçbirşey yapmayacağım... evimin keyfini çıkartıcam ..ohhh....
maşallah bebişine canım.ne güzel adı yusuf kendide yusuf kadar güzel olcak desenekızlar bayans kankim illaki yazmıştır ama kaynanamlardayım vaktim az die yazcam zaman bulunca girerim inş...bebişimizin durumu iyi masallah sadece böbrek sorunu var onuda takmıyorum herkete olan bişeymiş..boyumuz:30 cm kilomuz570 gr olmuşuz... çok güzel bi yüzümüz var... başka ne diye bilirimki 1 hafta ilerden gidiyo.. yumurtayı az yedim ondandır
öyle işte
![]()
yorgunluk be bacım... akşam olsada eve gitsek artıkın(( c.tesiyi iplen çekiyorum evde hiçbirşey yapmayacağım... evimin keyfini çıkartıcam ..ohhh....
evet çok şükür çok mutlu oldum biizm sülalede şeker hastası çok du babam insülin kullanıyor bir an aklım cıktı neyseki şeker yokmuş![]()