2011 Nisan Anneleri

Selam kızlar...Nasılsınız...Bugün giremedim ama aklım hep burdaydı...
Bu sabah babamızı geçirince tekrar yattık uyuduk bıdığımla...Saat 11:30 gibi uyandık...Tam mutfakta karıştırırken babamız geldi ben İstanbul Ataşehir gidiyorum dedi...Sende gelmek istermisin deyince karar veremedim ama giyindim takıldım peşine...Kendi arabamızla gittik ve çok rahat bir yolculuk oldu...Ne ağrım nede mide bulantım olmadı...Gelincede yattım dinlendim...
Bugünde yolculuktan bahsetmişsiniz bu konuda bişey diyemeyeceğim en iyisi dr. konuşmak bence...
Kabızlık bendede var yaa...Sabah girmiştim wc büyük abdest için canım çok yandı vallah 2-3 saate kadar hala arada sızlıyordu ama geçti...

ben okullar açılınca hergün 2,5 saatlik yol gidicem nasıl olacak bilmiyorum ama doktor git dese de gitme dese de gidicem bi de ders anlatıcam o kadar yoldan sonra nasıl olacak ben de bilmiyorum inşallah Allah yardım eder

talişoğlum gözünaydın darısı bizim başımıza kalp atışlarını o kadar çok görmek istiyorum ki. bu cumartesi gideceğim inşallah 8 hafta olacak heralde gümbür gümbür duyarım bi aksilik olmazsa

bende cumartesi günü öğleden sonra evden bir çıktım dün geceye kadar her gece en erken yarımda eve girip sabah 7.30 da çıktık. bzim ev büyükçekmecede ve biz pendike tekneye gittik hergün. asında korkuyordum cesaret edemiyordum ama deniz açık hava iyi geldi sanırım hiç kötü olmadım maaşşallah ara ara bulantılarım dışında

Hamilelik sırasında yediğiniz yiyecekler bebeğinizin sağlığını direkt etkiliyor. Dikkatli ve dengeli beslenen anne adaylarının yüzde 95’ı sağlıklı bebek dünyaya getiriyor.

Beslenme alışkanlığı hamileliğinizi seyrini ve hamilelik sonrası iyileşmeyi de etkiliyor. Gebelik süresince dengeli ve disiplinli beslenme için meyve, sebze, tahıl ürünleri, patates, balık, et, süt ve süt ürünleri tüketmeniz gerekli.

Tahıl Ürünleri

Tahıl ürünleri; vitamin, mineral, lif, bitkisel protein ve doymamış yağ asidi içeriyor. Ayrıca bu besin maddeleri, vücut için önemli olan ve enerji sağlayan karbonhidrat açısından da oldukça zengin. Dolayısıyla, size aşağıdaki listede verdiğimiz tahıl ürünlerini dengeli olarak tüketmeye özen gösterin.

Kepekli buğday

Bu besin maddesi, organizmanızı kuvvetlendirerek, gebelikte sık karşılaşılan vücut dirençsizliğini ortadan kaldırır.

Yulaf

Yulaf, tüm tahıl ürünleri arasında en yüksek miktarda proteini, biyotini, selülozu ve en önemli B vitaminlerini içeren besindir.

Mısır

Demir ve silisik asit açısından zengin olan bu besin, güzelliğinize katkıda bulunuyor. Çünkü kemik, cilt, saç ve tırnakların güçlenmesine yardımcı oluyor.

Pirinç

Magnezyum, demir gibi oliga elementler ile A ve B vitaminleri içeriyor. Bunlar, Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu maddelerin alınmasına yardımcı oluyor.

Patates

Patates, elmadan 7 kat daha fazla C vitamini içeriyor. Patatesi kabuğuyla haşlamanız vitamin kaybını önlüyor. Patatese çeşitli baharatlar katarak, değişik tatlar elde edebilirsiniz. Şiş el ve ayaklardan şikayetçiyseniz, size 1 gün süresince iyot tuzu ve baharatla tatlandırılmış patates yemenizi öneriyoruz. Böylece fazla su depolayan vücut bu fazlalığını dışarıya atıyor.

Meyve ve sebze

Gebelik döneminde vücudun çeşitli vitamin, mineral ve liflerden yararlanabilmesi için, günde en az 5-6 porsiyon meyve tüketmeye dikkat etmeniz gerekiyor.

Hayvansal Proteinler

Et ve et ürünleri yüksek miktarda protein, B12 vitamini, folik asit ve demir içeriyor. Günde 1 porsiyon tavuk ve dana eti ile haftada 2-3 yumurta yemeniz, dengeli beslenmeniz açısından çok önemli. Kırmızı etin, tavuktan 2, balıktan 6 kez daha fazla demir içerdiğini unutmayın.

Her gün en az 3 porsiyon süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri almayı unutmayın. Çünkü gebelik döneminizde vücudunuz özellikle süt ve süt ürünlerine gereksinim duyuyor. Bu besinler, protein dışında, kemikleri güçlendiren kalsiyum da içeriyor.

Yağ

Günlük diyette çok az miktarda bitkisel yağ kullanmalısınız. Sebzeleri kızartıp gereksiz kalori almayın.

Bitkisel proteinler

Yeşil mercimek, bezelye, fasulye, kırmızı mercimek gibi baklagiller ve fındık, fıstık gibi kabuklu yemişler, bitkisel proteinler açısından oldukça zengin. Susam ayçiçek ve kabak çekirdeğini hafifçe tavada kızartıp, salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

Tuzlu su balıkları

Çocuğunuzun troid bezi 12. gebelik haftasından itibaren gelişmeye başlıyor. Bu nedenle bol bol iyot tüketmelisiniz. Haftada 2-3 kez hamsi, uskumru, somon, mezgit gibi tuzlu su balıkları yemeyi ihmal etmemelisiniz.

Sağlıklı tatlılar

Şeker, sağlıklı bir beslenme programında yer almamalı. Bunun yerine tatlı besin maddeleri tüketebilirsiniz.

Bal

Değerli vitaminler ve oliga elementler içeriyor. Yemekten önce ve sonra 1 bardağa ılık su doldurmanızı ve içine 1 çay kaşığı bal katmanızı öneriyoruz.

İğde

Yulaf ezmelerine rahatlıkla iğde katabilirsiniz. İçeriğinde bol miktarda C vitamini ve lif bulunuyor.

Pekmez

Pekmez yüzde 50 oranında meyve şekeri içeriyor. Vejeteryanlar için pekmez çok önemli bir besin maddesidir. Çünkü içeriğinde bol miktarda B vitamini bulunuyor. Kendinizi yorgun hissettiğinizde 2 yemek kaşığı pekmezi 150 ml suya katıp içine süt ekleyin. Eski enerjinize kavuşacaksınız.

Doğru İçecekler

Soda, meyve ve sebze suları

Bu içecekleri gebeliğiniz süresince dilediğiniz kadar içebilirsiniz. Size günde 2 – 2.5 lt sıvı almanızı öneriyoruz.

Süt

Taze ve kaynatılmış sütün rahatlatıcı bir etkisi var. Ayrıca sizin ve karnınızdaki bebeğin kalsiyum ihtiyacını da karşılayacaktır. Sütünüze ara sıra vanilya, hindistan cevizi de katabilirsiniz. Bu baharatlar metabolizmanızı güçlendirir.

Su

Sıcak su, vücudunuzdaki zehirli maddelerin dışarı atılmasını sağlıyor. Suyu 10 dakika kaynatıp, termosa dökün ve küçük yudumlarla hemen hemen yarım saatte için.

Bu yiyecekleri abartmadan tüketmelisiniz:

Fast-food ve konserve yiyecekler

Bunların içeriğinde çok fazla oranda şeker, tuz, yağ ve gereksiz tatlandırıcılar bulunuyor.

Rafine edilmiş şeker:Vücut için gerekli olan kalsiyumun görevini yapmasını engelliyor. Gereksiz kaloriler almanıza ve diş sağlığınızın bozulmasına yol açıyor.

Kahve, çay ve kafeinli içecekler

Kafein, gebelik süresince vücut için gerekli olan demirin üretimini kısıtlıyor. Ayrıca gerekli olan kalsiyum emilimini de azaltıyor.

Bunlardan kesinlikle kaçınmalısınız!

Alkol

Bira, rakı, şarap gibi alkollü içecekler, karnınızdaki bebeğin kanındaki alkol oranını yükseltiyor. Bebeğinizde zihinsel ve bedensel bozukluklar hatta sakatlıklar görülebilir.

Çiğ et ve tavuk

Tüm bu yiyecekler enfeksiyonlara yol açabilir.

Salam, sosis, sucuk

Çiğ et toksoplazmaya neden olabiliyor. Bu hastalık bebeğinize onarılmaz zararlar verebilir.

Ciğer

Aşırı derecede tüketilen A vitamini bebeğin sağlığına olumsuz etkiler verebiliyor. Bu nedenle çok fazla ciğer tüketmemeye dikkat etmelisiniz. Son olarak gebelik süresince aş erdiğiniz her şeyi yiyebilirsiniz.

ya herkste kabızlık, bulantı vb oluor bende hiç bie şey yok benim bebiş te 7 haftalık ama hiç bir belirti yok aman inşallah olmaz ya kimi hamilelik kolay geçiyormuş ama ilerleyen zamanlarda da olabilme ihtimeli var mış hayırlısı artık bakalım

bendede daha şikayetler başlamadı ama biçok arkadaşımızda olan şişkinlik ve gaz bendede var özellikle akşamları davul gibi şişiyorum.

Yaşadıklarının aynısını yaşıyorum..Her yer her şey kokuyor...Bende az kaldı biraz daha sabır diyorum canım...

Dua et böyle gitsin hamileliğin..İnsanın psikolojisi bozuluyor...Bir yandan çok mutlusun bebişin var diye, bir yandan da yaşadıkların insanı yoruyor...Bizde yarın kalp atışlarını dinlemeye gideceğiz...İnşallah güzel haberlerle gelirim...

benide ekleyin sat 19 temmuz, yaş 31, kilo 55, boy 160cm,ilk çocuk sezeryan olmuştu buda öyle olacağına göre (inşallah tabi) doğum tarihi sanırım 20 nisan gibi olur daha doktora gitmedim.

inş bulantı falan olmaz ya bakalım belli de olmaz ama kendimi garip hissediyorum herkeste bulantı kabızlık var. inş canımya güzel haberlerini bekliyoruz bizde c.tesi gidicez doktora bizde o zman duyarız inş c.tesi günü bi gelse çok merak ediyorumm

kızlar hepinize rabbim kolaylık versin...
gebeliğiniz çok guzel bir döneme denk geldi kıymetini bilin,çok sıcaklarda bebek büyütmek çok zor çünkü....
şuan bebişimi zorla uyuttum ve bir bakayım dedim,bizim nisan annelerinde kimsecikler kalmamış yaramazlar pestilimizi çıkartıyor çünkü yatmış herkes....
şimdi diş çıkarma telaşındayız....
zaman çok cabuk geciyor,biran önce bitsin dediğimiz 9 ay en rahat dönemimizmiş....
mümkün olduğunca not tutun derim ben,bebeğiniz için blog sayfası oluşturunbol bol da resim ekleyin hatda göbüş topiğide açın 3. ayda belli olmaya baslar aten...
rabbim göbüşlerinizdeki minik meleklerinizi korusun ,hayırlıs ile doğum yapmaı nasip etsin...
bu arada çok uzattım kusura bakmayın...
sormak istediğiniz her hangi bir sey olursa özelden msj atabilirsiniz....seve seve yanıtlarım....
istanbul avrupa yakasında doktor ve hast. soruları olanlarada yanıt veririm çok hast dolaştım çünkü

Canım benim mesafe uzun 12 saat otobüsle gidicez ama belime ve boynuma yastık koyuyorum ayakları yüksek tutmak gerekiyormuş altına çanta koyarım artık koltuğuda yatırırsam bişey olmaz inşaallah molalada yürürüm zaten Rabbime sığındım içimi ferah tutuyorum.

Canım kuru kayısı çok yedim sürekli hoşafını yapıyorum annemlerin bahçeden organik yani kuru kayısı,incir elma herşeyi deniyorum benimki biraz psikolojik sinirlerim bozulunca gergin olunca böyle oluyorum üstüne hamilelikte eklendi birde egzersizin çok faydası var ama şimdi bırakmak zorunda kaldım ondanda oldu,şimdi yediğimi görsen sabah sabah kuru kayısı,hoşaf,üzümkaydirigubbakcemile3

bencede herşey yolundaysa doktorun izin verir yolculuğa
ama her 2-3 saatte bir mola verip yürümen lazım kan dolaşımı için.
Birde arabanız rahat ve sarsmayan bi arabaysa hiç sıkıntı olmaz

Arabayla gitmiyoruz maalesef otobüsle gidicez.İnşaallah rahat geçer.

Evet canım bizim nesil çürük maalesef yediğimiz içtiğimizden hep,bende 3 ay uğraştım bebe kiçin ama kist yüzünden çok gittim doktra olmayacak korkusu vardı bende,içimi ferah tutucam Allah'a tevekkül edicem diyorumya bu zamana kadar paranoyaktım hep ama arık bebeği için hep güzel düşünmeliyim,normalde gitmem o kadar önemli değil ablamlara memlekette onlar ayrı şehirde ben ayrı memleket buluşma noktamız alamın kızı oldu daha görmedim 10 aylık şimdi,tavsiyen için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Günaydın kızlar a.s. nasılsınız erkenden uyandım uyumaktan şiştim ya çok uyudum bu arada proges. kullanan arkadaşlar uykuve sinir yapıyor mu sizdede dün çok sinirliydim ama bir sebebi yok dua ettim geçsin dye

günaydın kızlar,
ctesi günü gece bi süre hastanede yattım, aşırı derecede istifra sonucu su kaybı oldu.
serum taktılar. hala midem ağrıyo, çok sıkmışım midemi, arada bulanıyo yine..
gerçekten çok zordu, inşallah bebişle ilgili bişey yoktur. yarın kontrole gitcem, hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…