- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #31.361
bende iyiyim canım bildiğin gibi ev iş iş ev ayyy izin gelse artık sıkıldımmsen cumartesi gidicen dimi doktora yanlışhatırlamıyorsam
Aynende öyle olcak galiba.... Offf canım sıkıldı şimdi...
HOŞGELDİN BEBİŞİM...NASILSIN... BİZİMKİSİDE ÖYLE SANIRIM..AHAHA DOĞUNCA YANDIK GECELERİ AYAKTA OLCAM SANIRIM..slmmm kızlar nasılsınız bugün giremedik topiğe işten geldik şimdi bebişimde uslu uslu geceleri uyumadığı için gündüzleri hep uyuyor
CNM BAK BÖYLE KONULARA HİÇ GİRMEMEYE ÇALIŞ..... ŞEKER DAĞIT O MASRAF DEĞİL... İŞTE BİZ GENELDE PİLAV ÜSTÜ ET.. BAKLAVA VE AYRAN..HEM SADECE HEM DOYURUCU BİDE ŞEKERİNİ DAĞIT TAMAMDIR..AMA ASLA 500 TL TUTMAZ... HA BÖYLE İSTEMEZSENİZ..YAPARSIN CNM.. 3 ÇAŞİT-YADA 4 ÇAŞİT..ŞEKERİNİ VERİRSİN.. İŞTE TATLI..BÖREK..SALATA.. YANINADA İSTEDİĞİN BAŞKA BİŞEY.. ODA OLUR.. TÜLBEMTTEMİ DAĞITIYOSUNUZ SİZ ANLAMADIM..GİRMEYİN ÖYLE ŞEYLERE..MAKSAT DUA KURAN OKUTMAK..MİLLETİ DOYURMAK DEĞİL Kİ..
cnm valla onu bunu bilmem...en basit bişey söylim..evlendik artık nufus cüzdanına bak... Nufusa kayıtlı olduğumuz sıra nodan tut herşey eşinin ailesi tarafına geçiyo...bitti yani anneler masraf yapmak zorunda değil...erkek tarafı anası isterse yapar...annaciklerimizde bebişlere isterse oda elbise vs vs alır..yok odasını kızın anası yapcak yok mevlüdü o yapıcak yok öyle bişey... Isim verme konusunda nasıl kendilerini hak sahibi ediyolarsa... Mevlütte kaynanaya ait cnm... Bu kadar...kıvırmasınlar...isterlersede yapmasınlar... Sende bi okutursun dua dağıtırsın şeker... Kaynanana yakışan buysa şanına gidiyodsa kabullunsin.. Ay karışık yazdım biraz
Haklı diyorsun... Geçende annemle tartışması oldu... Benim kendi annem , ben 10 kişi fln anca getiririm dedi.. Kayınvalidemde 35-40 kişi gelir benden dedi... Tabi benim annem de isyanda çok kişi getircekse o üstlensin o zaman diye... Kafam karıştı benimde.... Şimdi ilk torun olduğu için doya doya yapmak istiyorlar herşeyini... Bebek şekerlerini kayınvalidem alcak... Bi yemek ayran tatlı olayını hesapladılar yaklaşık 500 tl dedi kayınpeder... Eeee daha bunun hocası var, tülbent veya şşalı fln var... Ne bilim kafam çok karıştı...
CNM BENİM...KASIKLARDA GÖBEĞİN ALTINDA BENDE BÜYÜMEDEN DOLAYI DEDİĞİN GİBİ SANKİ RESG OLUCAKSINDA 3 GÜN ÖNCEDEN HABER VERİYO SANA O ŞEKİLDE..ALT TARAFIN HAFİF SOĞUK OLUYO... RAHAT OL..SANCIDA DEĞİL BUNLAR..RAHİN BÜYÜYO..KARIN BÜYÜYO...ya bu sancı adet sancısı gibimi oluyor tecrübeli anneler söylermsnizz?
selam canım.. Hoşgeldin..
walla bizde erkek yada kız tarafı değil bebeğin anası babası yaptırır.. Yani biz yapıcaz.. Kimseyide işime karıştırmam ki..bu arada daha kaç ay var konu mu kalmaı bacım bunu tartışıyorsunuz.. Her iki tarafda kendisimi yapmak istiyor yoksa kimse katılmak mı istemiyo... Nesini tartışıyorsunuz? Merak ettim kusura bakma..
anam senden de korkulur walla...
CNM VALLAHİ BENİM NİYETİM..ŞİMDİDEN..ŞÖYLE SARMALARI SARIĞP BUZLUĞA ATMAK..BÖTEKLERİ SARMAK BUZLUĞA ATMAK..MÜKEMMEL OLUYO HAZIR HAZIR... AMA BU EKSTRA GELEN KİŞİLERE İKRAM..BİZDE DEDİĞİM GİBİ ET-PİLEV-BAKLAVA..AYRAN.. YADA PİDE AYRAN BAKLAVA..BİDE ŞEKER DAĞITIRIM O KDAR... TAŞ ÇATLASIN 300 TL TUTAR...SIRF BU YÜZDEN HİÇ YZ GÖZ OLMAYA GELEMEM KİMSEYLE..BENİM BU SÖYLEDİĞİM CNM..EŞİMİN VE AİLESİNİ BANA SÖYLEDİĞİ..ONLARDAN YÜZ BULUYORUM..ARTIK SRN BİZİM AİLEDENSİN. KÜTÜĞÜMÜZE GEÇTİN.. VS VS..BİŞEY OLSA.. NE GEREK VAR ANNENE DEMEYEBENİMKİNE DE.. YANİ BENİ ALDILAR UTANMASALAR ANAM GÖSTERTMİCEKLERİŞİN ESPİRİSİ... BİZİM AİLEDE BU TARZ ŞEYLER KAYINPEDER YAPIYO YANİ OLMASI GEREKTİĞİ İÇİN DEĞİL ONLAR İSTEDİĞİ İÇİN YAPIYOLAR.. BENİM BEBİŞİM DOĞSUNDA... BUNUN LAFINI YAPARLARSA UTANSINLAR..
gülüm ayi cinsi derken tüy acisindan demistimerkeklerin tüysüz yeri yok ya..
hoşgeldin nisacımm.
hoşbulduk aysucum nasılsın canım bugün aldınmı sonuçlarını geçmişe bakamadım btanem aklımdaydın gün boyu
canım bence sıkma canını arkadaşlardan biri demiş gönlünce sen yap ki kız tarafına bizdede düşmez ben eskişehir.liyim çok istiyorsada kayınvaliden yapsın açıkcası
Arkadaşalr herkese Merhaba...
Size danışmak istediğim birşey var ki bu aralar başıma dert oldu.
Bebek Mevlüdünü kim üstlenir??? Kız tarafı mı yoksa erkek tarafı mı? Bizde şimdi bunun tartışması çıktı... Nolur bişeyler deyinde bende bileyim...
Masraf az uz değil tabi... Yorumlarınızı bekliyorum...
slmmm kızlar nasılsınız bugün giremedik topiğe işten geldik şimdi bebişimde uslu uslu geceleri uyumadığı için gündüzleri hep uyuyor
Ütüler beni bekliyor. Çok bile kaldım.
Herkese bol muhabbetler.
kimse de kan uyuşmazlığı yok mu??mevlüt muhabbeti var gerçi araya daldım ama. çıkıcam daa
aynen canım aynen. bi izinler gelse de rahatlasak. zor geliyor işte mesai, evde ev işi mesaisi artık:)evet cnm cumartesi gideceğim bakalım:18:
HOŞGELDİN BEBİŞİM...NASILSIN... BİZİMKİSİDE ÖYLE SANIRIM..AHAHA DOĞUNCA YANDIK GECELERİ AYAKTA OLCAM SANIRIM..
QUOTE] hoşbulduk bitanem nasılsın ayy gece kuşuyuz desene amann şimdide düzgün uyuyamıyoruz
hey maşallah yaaaaaaaaa ne kaynatmışını okuyum dedim ama imkanı yok anacım naptınız siz böle yaaa yavaş gidin yetişemiyoz kırk yılda bi geçmişi okuym dedim sinir bastı
hosgeldiniz
hoşbulduk canımmm
Slm kısslar baya bi kaynatmışsınız oku oku bitmedi pes ettim bende bugün misafirim gelicek şöyle kısa bi süre size takılayım dedim,
ilk bebeğin çeyizinden mevlidinden falan bahsetmişsiniz bizim burdada(Malatya)adet öyle ilk torununun çeyizini yatağından beşiğinden tutunda bütün kıyafet ihtiyaç vs. ye kadar kızın ailesi yapar ya da yapardı ben esinlikle aileme öyle bir yük vermem zaten en fedakarı en çok iyiyi güzeli isteyeni genelde kız anneleri oluyor düğünümde de böyleydi eşimle iimiz çalışıyoruz baktım eşimin ailesi masraflara karışmıycak kesinlikle aileme de bir çöp dahi aldırmadım gerçi düşününce annem yıllarca gördüğünü alırdı çeyizime onlar var ama onun dışında düğüne yakın nişan düğün eşyalar vs ailemi hiç bulaştırmadım ailem kızdı o bizim görevimiz falan dedi endi kızımıza yapmak istiyoruz dediler ama ben izin vermedim dediğiniz gibi kayınvalideler hiçbişey yapmıycak ee adettendir anneanne yapacak diyceklerşimdi ne yapıyorum gizli gizli elimden geldiğince ufak tefek alıyorum bebeğimin eşyalarını sonra götürüp anneme bırakıyorum annem aldı diye ay bu yeni nesil k.valideler de pe tuhaf gerildim yinee
evlenirken.... ne gaziantebim adetlerini yaptık istedik...nede onlardan rize adetlerin istedik...her iki taraftada altın çok önemlidir...rize hasırı gibi..ite bizde kız ağırlığınca latın alır....şahsen hepsi şaçma...ben ist büyüdüm..eşimde ist büyüdü...ist adetlerinde bunlar yok
gözünü sevdiğimin ist... herşey makul..olduğu gibi..olması gerektiği gibi... Hep dengede oldu herşey..ihtiyaçlar alındı... Ticarete dökülmedi...gönüller bir oldu... Hiç bi kırgınlık olmadı çok şükür... 3 senedir evliyim..ne bu konularda kayınvalidem--annem karşı karşıya geldi... Ne biz talep ettik bişeyler..ne onlar.. çok şükür hiç bi kırgınlık yok..biliyorum ki ilerdede öyle olcak.. Yani makul olmak lazım...kimseye yüklememek lzım..helede maddiyatı hesaba alıpda o niyetle yapılan yüklemeler..Hiç hoşuma gitmez..
kızlarrr ben çıkıyorum artık
görüşmek üzere:79:
kendinize ve bebişlerinize ii bakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?