2011 Nisan Anneleri

Burdaki bayanlardan birisi önermişti ama unuttum, dün konuşmuştuk radyasyon konusunu, geçmişte vardır canım.
KIZLAR bide taşlar varya ona iyi geliyo buna iyi geliyor diye (TURKUAZ TAŞI V.B GİBİ) bikere o taşlardan alırken adam bi taş göstermişti televizyonun veya bilgisayarın yanına koyuyormuşsun radyasyonunu çekiyormuş,geçen sene 50 lira falan dı heralde.

Ayy canım çekti şimdi cokacimcoook hemen yapıyorum soğuk soğuk içerim hem midemide bulandırmaz kaydirigubbakcemile5 saol denizcim Şeniz

ben daha öğrenmeden çok fazla içmeye başlamıştım ayranı...eşim sağolsun hiç eksik etmedi evden...hala en sevdiğim içecek...içimi ferahlatıyo...hemde kalsiyum deposu...kaydirigubbakcemile5

kızlar bende mide yanması ve ekşimesi olanlara bi öneri de bulunuyum first sensations çiğnemek iyi geldi bana birde bol su içmeye başlayınca pek şikayetim kalmadı benimde bulantım yok ama bende bu yüzden yemek yiyemiyordum şu ara iyiiyim ama

bide bu taşlar varya ona iyi geliyo bunaiyi geliyor diye (TURKUAZ TAŞI,AKİK TAŞI V.B GİBİ) bikere o taşlardan alırken adam bi taş göstermişti televizyonun veya bilgisayarın yanına koyuyormuşsun radyasyonunu çekiyormuş,geçen sene 50 lira falan dı heralde.

Kızlar şöyle devamlı yaptığınız kıvamı falan tutan bi yoğurt çorbası tarifiniz var mı?Akşama yapayım diye niyetlendim ama:bbo:

canım ben şöle yapıyorumm göz kararı yarmayı biraz haşlıyorum çok değil ama o haşlanırken tencereye yine göz kararı süzme köy yoğurdunu koyuyorum az az su ekleyerek açıyorum yoğurdu içine 1çorba kaşığı un 1yumurta biraz tuz birazda sıvı yağ koyuyorum ve kaynayana kadar karıştırıyorum yarma biraz haşlanınca da onu da içine ekliyorum biraz daha sıcak su ekliyorum pişene kadar kısık ateş de kaynatıyorum gerekirse sıcak su da ekliyorum kaynarken suyu az gelirse pişincede üzerine az yağda nane yakıyorum istersen yağsız naaneyi üzerine serp ve herkes çok beğenerek içiyo inş yaparsan seninki de güzel olur

Kızlar şöyle devamlı yaptığınız kıvamı falan tutan bi yoğurt çorbası tarifiniz var mı?Akşama yapayım diye niyetlendim ama:bbo:
YAYLA ÇORBASI

6 BARDAK SU,2 YEMEK KAŞ.PİRİNÇ,2 BARDAK YOĞURT,2 YUMURTA SARISI,2 YEMEK KAŞIĞI UN,3 YEMEK KAŞIĞI UN,2 yumurta sarısı,NANE,TUZ

YAPILIŞI:ÇORBA SUYUNU KAYNAT,İÇİNE YIKANMIŞ PİRİNÇLERİ VE TUZU EKLE.YOĞURDU AYRI BİR KApta iyice çırp,ayrı birkapta unu soğuk su ile karıştır açılsın iyice,içine yumurta sarılarını ekle çırp,bu karışımı yoğurda ekle hepsini karıştır,pirinç haşlanınca yoğurtlu karışımın içine çorba suyundan ekleyerek biraz ılıştır,sonra yavaş yavaş karışımı çorbaya ekle,1 taşım kaynasın kapat altını.tavada teryağ erit içine nane ekle (miktarı sana kalmış)karıştırarak biraz nanaeyi pişir ve çorbaya ekle karıştır.

afiyet olsun!

galiba yayla çorbası diyosun..
yarım çay bardağı pirinci haşla...
2 su bardağı yoğurt,1 yumurta,1 çorba kaşığı un bunları bi güzel çırp...sulandır..
haşladığın pirince ekle suyunu ayarla..ama karıştırarak eklemen lazım yoğurt kesilmesin...
kaynayıncaya kadar karıştır...
pişince yağ ve naneyi hafif kavur...üstüne dök...nefis oluyo..

Unu, yumurtayı, yağı çırpıyon de mi ayrı bi yerde...Yarma ne kıııızzz pirince yarma mı diyorlar sizdekafamçokkarıştı

bende yayla çorbasını hiç sevmem benim tarifimi deneyin gerçekten güzel oluyo benim çevremdeki herkes böle yapıyo gayet de güzel oluyo hafiften o yoğurdun ekşiliği varya midenizi de çok etkilememz ben yemeği göz kararı yaptığım için ölçü verememdim ksr bakmayın

Unu, yumurtayı, yağı çırpıyon de mi ayrı bi yerde...Yarma ne kıııızzz pirince yarma mı diyorlar sizdekafamçokkarıştı

canım ben iyi bi otelin aşçısının kızıyım sen beni dinle pirinç değil marketten aldığın yarmayı koy yarma buğday canım az öğütülmüş buğday emin ol pirinçle yapılandan güzel oluyo

yoğurdun içine hepsini ekle hızlı hızlı çırpıcıyla karıştır canım mikserle değil çırpıcıyla elinle yani tortu falan kalmaz merak etme

Ne demek tatlım ben de genelde göz kararı yaparım yemekleri.Tşklerr:1hug:

Ne demek tatlım ben de genelde göz kararı yaparım yemekleri.Tşklerr:1hug:

rica ederim hayatım ne demek yarma biraz geç pişer ama pişer yani uzun süre kaynadığı için suyuna dikkat edersin azaldıkça eklersin ama birden de çok ekleyip de kıvamını kaçırma canımm bize göre güzel oluyo ama damak tadımız uymuyo da olabilir denemekten zarar olmaz ama umarım beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun

tuzu piştikten sonra eklerseniz yoğurt kesilmez..buda benden bi püf noktası olsun :))))

ehehhee... çocukluğumuza geri döndük baksana balık kraker çubuk kraker :))))))) afiyet olsun yarasın sana ve beişine :
Teşekkür ederim canım, hakketen en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum, ama balık çubuktan güzel.
Taşlar konusunda pek bilgim yok, ama mutlaka onların faydasıda vardır.

bende yarmayla yapıyorum, çok iyi geliyor. hatta yarmayı çok haşlayıp buzlağa koyuyorum hazır oluyor. her zaman haşlamama gerek kalmıyor. o gün yoğurt çorbası yapacaksam, sabahtan buzluktan çıkarıyorum akşama kadar eriyor, eve gidincede yapıyorum, oh mis gibi canım istedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…