• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

bugün yetişemedim cnm..bi kızı hast yatırmışlardı 5-6 hafta tutucaklarmış bebeğim tv de sebebi neydi..erken doğum riskimi vardı... kaç haftalık baktınma ona bugün... gecedi sanırım

İzledim,doktor dinlenmesini söylemişti,o da son ana kadar çalışmak istiyordu..Rahatsızlandı iki gün yatırdılar sonra hastaneden çıkardılar..Doktor iki gün yataktan kalkma demesine rağmen bir gün sonra kendini iyi hissediyor diye işe gidince erken doğum başlıyor..Kesede yırtılma ve su sızıntısı yüzünden ilaçlarla 5-6 hafta hastanede gözetim altında kalacak..Bütün ayrıntılarıyla anlatım ama değil mi?:9:

evet kizlar meme ucu etrafindaki kahverengi kisimla beraber vermek gerekiyo komple bebegin agzina burda emzirmeyi ögretiyolar hemsireler o yüzden biliyodum ben
onu ben de bilmiyordum..üstelik meme ucunu verirsen bebek emerken hava da alıyo ve bu da gaz yapıyo bebekte ve işte o gazı çıkarmakta bi problem..stresli annelerin bebeği dünyaya gelince çok gazlı olurlarmış galiba benimki de çok gazlı olacak..yavrum iyi olsunda aman gazlı olsun razıyım ya..

canim eger acilma varsa rahimde anneyi burdada 36.haftaya kadar hastanede tutuyolar erken dogmasin diye birde her ihtimale karsi cigerleri gelissin diye igne vuruyolar.biliyolarki evde anneye istirahat verilsede bir sekilde ayaga kaliyo garatiye almak icin yatiriyolar.36 dan sonra cikariyolar zaten sonrasindada gelse artik bir problem olmuyo..
bugün yetişemedim cnm..bi kızı hast yatırmışlardı 5-6 hafta tutucaklarmış bebeğim tv de sebebi neydi..erken doğum riskimi vardı... kaç haftalık baktınma ona bugün... gecedi sanırım

canim eger acilma varsa rahimde anneyi burdada 36.haftaya kadar hastanede tutuyolar erken dogmasin diye birde her ihtimale karsi cigerleri gelissin diye igne vuruyolar.biliyolarki evde anneye istirahat verilsede bir sekilde ayaga kaliyo garatiye almak icin yatiriyolar.36 dan sonra cikariyolar zaten sonrasindada gelse artik bir problem olmuyo..

Ben bugün o programı izlerken sen ve kendimi düşündüm..Aman Allah korusun..Süpürgeyi bile korkarak yaptım..Şu 3-4 haftayı da atlatırsak inşallah artık korkmam..Benimki de kafası aşağıda eş de rahmin ucunda ,bebiş de iteleyip iteleyip duruyor..Bende iyi düşünüyorum,iyi olsun..

sueylül eline sağlık,afiyet olsun...

Bir şey soracağım bebeğim tv izliyorum..Hep çocukları 5 - 6 tane,ben genelde yurtdışındaki ailelerin daha az çocukları oluyor diye düşünüyordum..Her çocuk için aileye para veriyorlar mı?

canim burdaki ailelerin en az 3 cocugu var.evli veya evlilik disi herkes cocuk yapiyor.devlet nufus artsin diye cocuk yapin diyor kadinlara.her cocugun tum masraflarini gebelikten itibarendevlet karsiliyo.anne ister calissin ister calismasin.devlet cocugun saglik,giyim,egitim ve yiyecek masraflarini oduyor.anneyede hamileyken ucretsiz saglik sigortasi yapiyor.hamile anneye yiyecek yardimi yapiyor.belirli bir para oduyolar.aile zenginde olsa fakirde olsa devlet bakiyor.mesela bende devletten faydalaniyorum.

ya şu bebeğim tv ye biraz bende takılayım bari..hiç izlemiyorum..travel livingte hamile olduğumu bilmiyordum var o hoşuma gidiyor ara ara ona bakıyorum..8 çocuklu aile de bi ara hoşuma gidiyordu ama artık onu da bıraktım zaten hep aynı bölümleri sıktı..luli tvyle bebeğim tv aynı kanaldaydı gece bebeğim tv oluyordu 12 den sonra gene aynı şekilde mi acaba..

canim burdaki ailelerin en az 3 cocugu var.evli veya evlilik disi herkes cocuk yapiyor.devlet nufus artsin diye cocuk yapin diyor kadinlara.her cocugun tum masraflarini gebelikten itibarendevlet karsiliyo.anne ister calissin ister calismasin.devlet cocugun saglik,giyim,egitim ve yiyecek masraflarini oduyor.anneyede hamileyken ucretsiz saglik sigortasi yapiyor.hamile anneye yiyecek yardimi yapiyor.belirli bir para oduyolar.aile zenginde olsa fakirde olsa devlet bakiyor.mesela bende devletten faydalaniyorum.

vay be..bizim burda nerde..başbakan sadece en az 3 çocuk diyor ama hiç yardım yok..

Ben de izlerken şaşırdım..Hep kalabalık aile..Kalabalık aile bizim buralarda var sanıyordum..Bunu da öğrenmiş oldum..Çok sağol,hatta eşimde bazen denk geliyor..O söyledi bana yardım alıyorlar diye..Biz ikinci çocuğu bile düşündük..Kısaca güzel bir uygulama..

ya şu bebeğim tv ye biraz bende takılayım bari..hiç izlemiyorum..travel livingte hamile olduğumu bilmiyordum var o hoşuma gidiyor ara ara ona bakıyorum..8 çocuklu aile de bi ara hoşuma gidiyordu ama artık onu da bıraktım zaten hep aynı bölümleri sıktı..luli tvyle bebeğim tv aynı kanaldaydı gece bebeğim tv oluyordu 12 den sonra gene aynı şekilde mi acaba..

Saat 11-11.30 dan sonra bebeğim tv ye geçiyor..Bazen tekrar veriyor..Ama aileleri bilinçlendirme konusunda çok iyi bence..Özellikle dadı var onu çok seviyorum,çocuk eğitimi ile ilgili bilgiler veriyor..

Back
X