- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #45.301
kızlar merhaba hepinizeee11 gündür temizlikle uğraşmaktan doğru düzgün giremedim geçmişi 2 saatte ancak okurum sanırımm
kızlar merhaba yine canlar sıkkın dertler çok anladığım kadarıyla...Allah sabır ve kolaylık versin cümlemize.
ben size başka birşey sorcam yeni bir konu başlatıyorum : Doğum sonrası lohusalıkta biliyoruz tamam yasaklar var ( kurana el sürmemek, namaz kılmamak, cinsel ilişkide bulunmamak vs.)
Peki şu konuda yorumlarınız nedir gusül abdesti yokken (ilişki sonrasında yani) bebek emzirilmez hatta yüzüne bile bakılmazmış. Bu bir hurafe mi yoksa dini açıdan ilmihallerde falan yer alan bir husus mu ??? Aramızdaki bilgili arkadaşlardan rica ediyorum bu konuyu aydınlatmalarını. Tecrübeli annelerimizin bu konudaki yorumlarınıda merak ediyorum. Bir de sizin bildiğiniz başka dini durumlar varsa lohusalık ve bebek büyütme süreci ile ilgili paylaşır mısınız lütfen
kızlar merhaba hepinizeee11 gündür temizlikle uğraşmaktan doğru düzgün giremedim geçmişi 2 saatte ancak okurum sanırımm
selam kızlar ay çarsdan geldm nefes nefese kaldım ya hemn karnm sertleşyr yuruyunce 10 dakkalık yolu 1 saatte gelyrm :95: başladı hamlelğn zorlukları :86:
aynen benimde sertleşiyor,ittiriyor sanki zor nefes alıyorum
selam kızlar ay çarsdan geldm nefes nefese kaldım ya hemn karnm sertleşyr yuruyunce 10 dakkalık yolu 1 saatte gelyrm :95: başladı hamlelğn zorlukları :86:
hayırlı olsun canım neler aldın bakalım
Bu konuda açıkçası tam bilgim yok, yorum yapmak da ne kadar doğru bilemiyorum ama bizim dinimiz kolaylık dini. O nedenle gusül abdesti olmadan emzirilmez konusu ile ilgili çok net bir Hadis-i Şerif ya da belli bir alimin fikri olmadan "asla" demek abartı geliyor bana. Düşünüldüğünde avaz avaz ağlayan bir bebek olduğunda dinimizin "hayır o ağlasın sen abdestini al" diye hüküm verdiğinden çok emin değilim. Gerşekten güvenili kaynaklardan araştırmak lazım.kızlar merhaba yine canlar sıkkın dertler çok anladığım kadarıyla...Allah sabır ve kolaylık versin cümlemize.
ben size başka birşey sorcam yeni bir konu başlatıyorum : Doğum sonrası lohusalıkta biliyoruz tamam yasaklar var ( kurana el sürmemek, namaz kılmamak, cinsel ilişkide bulunmamak vs.)
Peki şu konuda yorumlarınız nedir gusül abdesti yokken (ilişki sonrasında yani) bebek emzirilmez hatta yüzüne bile bakılmazmış. Bu bir hurafe mi yoksa dini açıdan ilmihallerde falan yer alan bir husus mu ??? Aramızdaki bilgili arkadaşlardan rica ediyorum bu konuyu aydınlatmalarını. Tecrübeli annelerimizin bu konudaki yorumlarınıda merak ediyorum. Bir de sizin bildiğiniz başka dini durumlar varsa lohusalık ve bebek büyütme süreci ile ilgili paylaşır mısınız lütfen
Canım çok geçmiş olsun. Yaşamadım ama anlatanlar hep çok zor olduğunu ve acı verdiği söylüyorlar.merhaba kızlar bizden haberler çok kötü dün idrar yanması şikayetim vardı aslında 3gündür çekiyodum ama dün çok fenaydım sonra biranda belime şiddetli birağrı saplandı eşimi aradım geldi ama ben ortalığı yıkıyodum sancıdan inanamassınız okadar canım yanıyoduki hemen hastanye gittik doktorum muane etti ama bebekle alakalı bi durum yok dedi hemen idrar tahlili istedi ama ben hala hastanede basbas bağırıyorum doktor sonuçlara baktı dediki çok çok yoğun birşekilde kum döküyosun ve çok yoğun bakteri var dedi hemen bana serum taktılar iki tane iğne yaptılar ama banamısın demedi serum bitti ama doktorumun yapabileceği bunlarla kısıtlıydı ilaçlarımızı yazdı eve geldim gece saat 12ye kadar bağırdım acıdan 12den sonra az rahatladım ama 5dakikada bir wcye gitmekten uyuyamadım saat 6da uyumuşum şimdi daha iyiyim idraroınızda yanma varsa aman sakın ihmal etmeyin ben ihmal etmeseydim bu kadar belkide acı çekmezdi inş bu sıkıntılarımdan bebişte etkilenmemiştir.
Hayırlı cumalar canım. Nasılsın?selam kızlar.hayırlı cumalar herkese nsılsınız
rapor alan kızlar birşey soracağım.
raporunuzun aslı sizde mi kaldı yoksa hastanenize verdiniz o da ssk ya mı gönderecek??
tesekkr ederm canm..emzrme sutyeni ile korse aldm canımm
rapor alan kızlar birşey soracağım.
Raporunuzun aslı sizde mi kaldı yoksa hastanenize verdiniz o da ssk ya mı gönderecek??
geçmiş olsun canım kendine dikkat etmerhaba kızlar bizden haberler çok kötü dün idrar yanması şikayetim vardı aslında 3gündür çekiyodum ama dün çok fenaydım sonra biranda belime şiddetli birağrı saplandı eşimi aradım geldi ama ben ortalığı yıkıyodum sancıdan inanamassınız okadar canım yanıyoduki hemen hastanye gittik doktorum muane etti ama bebekle alakalı bi durum yok dedi hemen idrar tahlili istedi ama ben hala hastanede basbas bağırıyorum doktor sonuçlara baktı dediki çok çok yoğun birşekilde kum döküyosun ve çok yoğun bakteri var dedi hemen bana serum taktılar iki tane iğne yaptılar ama banamısın demedi serum bitti ama doktorumun yapabileceği bunlarla kısıtlıydı ilaçlarımızı yazdı eve geldim gece saat 12ye kadar bağırdım acıdan 12den sonra az rahatladım ama 5dakikada bir wcye gitmekten uyuyamadım saat 6da uyumuşum şimdi daha iyiyim idraroınızda yanma varsa aman sakın ihmal etmeyin ben ihmal etmeseydim bu kadar belkide acı çekmezdi inş bu sıkıntılarımdan bebişte etkilenmemiştir.
ben çalıştığım kuruma verdim bi nüshası bende kaldı gerisi onlara kalıyormuş sgk ile yazışacaklarmış ben hala çalışıyorum kaldı 4 haftamrapor alan kızlar birşey soracağım.
raporunuzun aslı sizde mi kaldı yoksa hastanenize verdiniz o da ssk ya mı gönderecek??
tesekkr ederm canm..emzrme sutyeni ile korse aldm canımm
ben raporun aslını okula verdim o da ilçeye gönderdi izin işlemleri için.Ama raporu vermeden önce fotokopisini aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?