- 31 Ocak 2008
- 1.436
- 60
- 118
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #45.481
günaydın kızlaar,pek kimsecikler yok tabi h.sonu olunca..herkes evde artık,bende evdeyim ama erken kalkıyorum yine dee,şöyle bir doya doya yatamıyorum artık valla..
bayadır foruma girememiştim bu sakinlikle biraz geçmişe göz atayım bari
canım çok geçmiş olsun ama dikkat et valla,bunlar uyarma sinyalleri olabilir,demekki kendini yoruyorsun..aman 1-2 hafta daha dikkat et,yorma kendini bebişler acele etmesin..
bende sana katılıyorum..kilo ile sağlık gelişim eş değer tutuluyor..tabi bir gösterge ama tamamıyla bir baz değil..kaldı ki ölüçlerde çok hata çıkıyor dediğin gibi.sağlıklı olsunlar yeter
bayadır foruma girememiştim bu sakinlikle biraz geçmişe göz atayım bari
slm kızlar maş. bayağı kalabalığız..benim için yorucu bir gündü hiç halim yok en iyisi gidip uzanmak..
dün gece 1 gibi bir pıhtı gibi bişey düştü ceviz büyüklüğünde,herhlade dedim akıntıdır.sabah 6da bi ıslaklıkla uyandım bir baktım çamaşırımın elim kadar yeri ıslak ve şeffafbaşta acaba idrar mı kaçırdım diye düşündüm ama baktım idrarada benzemiyor,ne renk var ne koku..neyse dedim yattım geri..öğlen 12,30 gibi yine avç içi gibi ıslaklık ve hafif sarı aıkntım olnca iyice işkillendim ve dr.mu aradım..dedim acaba suyummu sızıyor olabilirmi? dedi kanama yoksa zannetmiorm bi sorn olsun ama tedirginsen gel bakalım dedi..düşündüm düşündüm ,yarın eşim işte,pazarda dr.um yok..dedim en iyisi gideyim ne olr ne olmaz ,birde gerçekten suysa ptesiye 3-4 gün geçiyor tehlikeye atmiyim..
uzatmayayım ,neyse gittim dr.um telefonda demişti turnusol kagıdı koyarız bakarız diye..bebeğin suyuysa eğer mavi renge dönüşüyormuş..gittim hemen yardımcısı çağırdı bana ped hazırlaımş ortasında kagıtlı,dedi bu pedi koy biraz bekleyelim..pedi koydm aksilik ya gelmiyor hiç bişey,yarım saatten fazla oldu,dr.çağırdı ultrasyondan suyumun durumuna baktı gayet iyi bir sorun yok dedi,sakın kafaya takma..eve gidince kagıtta renk değişimi olursa gel..sonrada 4 boytlya girdim ilk defa..yeni geldi benim gittiğim kliniğe,sağolsun dr.um baktı..ama benim sıpa uyyordu pek doğru poz vermedi ,üzüldüm biraz,yinede yüzünün resmini çekti verdi,pek güzel çıkmadıysada..
neyse çok şükür bir sorun yok iyiyiz yani hem ben hem bebek..ben kaçtım kızlar ,ayakta yıkılıyorum resmen,fazla yürüdüm,gelincede evdeki işleri toparlıcam diye otrmadım,1den beri daha 1 saattir otrdum doğr düzgün..hadi çok öptüm sizleri..
canım çok geçmiş olsun ama dikkat et valla,bunlar uyarma sinyalleri olabilir,demekki kendini yoruyorsun..aman 1-2 hafta daha dikkat et,yorma kendini bebişler acele etmesin..
ya krem çok sert ama çıkarana kadar içinden epey bir uğraş veriyorumsizinkide öyle mi
Günaydın
Bugün sabahın saat 4'ünde uyandım o saatten beri takılıyorum yaa :) Kedim bile uykulu, mahmur, bana baktı kaldı "bu saatte kalkılır mı" der gibi
Geçmişi okudum biraz, maşallah hızınıza yetişmek mümkün değil ancak bitti
Naçizane birkaç şey söylemek istiyorum. Bebeğin kilosuna çok fazla takılmayın kızlar. Hatta hiç düşünmeyin, kendinizin de daha da önemlisi bebeğinizin de canını sıkmayın boş yere. Yok 122 gram almış, geri kalmış, ileri gitmiş gerek yok bunları düşünmenize. Bir kere bunlar sadece ultrason tahminleri.. Hem kilo olarak hem de hafta-gün uyumu olarak sadece tahmin yapıyor. Gerçeğiyle tahmin arasında da büyük farklar olabiliyor.
Veya bazen de özellikle doğum yaklaştıkça sezeryana meyilli doktorlar "ooo çok kilolu, normal olmaz, hemen sezeryan yapalım" diyip çıkıveriyor işin içinden. Arkadaşımın başına bu geldi, 4 kg.ı geçmiş normal olmaz dediği bebek 3 kg civarı doğdu.. Gelişiminde bariz bir gerilik/sorun yoksa boşuna bebeğe stres yaşattığınızla kalırsınız, stresin bebeğe etkilerini anlatmama gerek yok sanırım.
Benim annem emekli ebe. Bebişin kilosunu konuştuğumuzda belli olmaz o işler diyor ve hiç kilosunu sormuyor zaten. Sen sağlıklı beslenmene bak, bebek ne yapacağını bilir diye yaklaşıyor. Zaten doğumların çoğu 2,8-3 kg civarı olur, olmasa bile doğduktan sonra toplar kendini diyor. Tombiş olması sağlıklı olacak demek değil, zayıf olması da sağlıksız anlamına gelmiyor. Ama kayınvalidem mesela her seferinde ısrarla kilosunu sorar, ben de fazla fazla söylüyorum ki ileri geri konuşup yok zayıfmış iyi bakmıyosun cart curt deyip beni strese sokmasın..
Göğüs kremine gelince, kaçıncı haftada sürmeye başlamak doğru çok bilmiyorum ama bildiğim tek şey meme uçlarınıza masaj yapmaya, meme ucu kayboldu diye çıkarmaya çalışmayın, ucuyla fazla oynamayın, doğumu tetikleyebilirsiniz aman diyim. Sürüyorsanız da şöyle bir sürün geçin. Ben 36. hafta gibi sürmeye başlarım diye düşünüyorum şimdilik.
bende sana katılıyorum..kilo ile sağlık gelişim eş değer tutuluyor..tabi bir gösterge ama tamamıyla bir baz değil..kaldı ki ölüçlerde çok hata çıkıyor dediğin gibi.sağlıklı olsunlar yeter