- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #4.541
kaydirigubbakcemile3gitmiş çatır çatır doğurmuş valla rahmetli anacım. o zaman epidural normal falan da yokmuş, normal çıkarmış bitmiş
3 kardeşiz maşallah üçümüzüde evde doğurmuş anacım...
nerde eski kadınlar diyesim geldi:))
bizler kağıt bebeğiz sanki çıt kırılıyoruz...[/QUOTE
ne varsa eskilerde var boşuna dememişler... biz onların tırnağı olamayız...
Amin canım amin, Rabbim kimseyi evladıyla sınamaın inşallah.yok canım 27 gayet genc bir yaş 30 dan sonraki hamilelilklerde risk artıyor sanrım ama herkeste de olmuyor tabi.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hepimize
guclubacismile Allahım kimseyi güç durumlarda bırakmasın inşallah.çitlenbik maşalah canım ne güzel kesin karar vermişsin...
bende öyle olmak isterdim....
rabbim cümlemize bebişlerine sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin...
bende norman doğumdan yanayım...
inş bir sorun çıkmazsa sezaryan düşünmüyorum...
Herkes herkes için dua ederse Rabbim geri çevirmez. Yapacağımız yek şey ellerimizi 30 saniye daha fazla açıp dua etmek.Ben de öyle canım sadece kendim için değil herkes için dua ediyorum. Olumlu şeyler yaşamak için olumsuz hiç birşey aklıma getirmemeye çalışıyorum. Zaten olacaksa kaderden kaçamayız
İnşallah.amin canım amin hepimizinkine. inşallah doğum sonrası muhabbetlerimiz hep iyi güzel şeryler üzerine olur
3 kardeşiz maşallah üçümüzüde evde doğurmuş anacım...
nerde eski kadınlar diyesim geldi:))
bizler kağıt bebeğiz sanki çıt kırılıyoruz...[/QUOTE
ne varsa eskilerde var boşuna dememişler... biz onların tırnağı olamayız...
doğru diyorsun canım. hele babaannem hamileyken babasıyla birlikte ev yapmış, tuğla taşımış, harç karmış, ağır şeyler kaldırmış. akşama kadar da sadecezeytin ekmek yiyebiliyormuş. kayınvalidem inkide ayrı bi hikaye. kayınvalidesi canın çektiği şeyleri saklıyormuş ondan:1no2:bizim rahatımız beyde yok, kocişler gözümüzün içine bakıyor hala da başım ağrıyor diyorum bazen kızıyorum kendime
geçmiş olsun canım, zaman zaman oluyor böyle işte, bir var bir yok.selam kızlar bugün çok kötüyüm durmadan çıkarıyorum
ne yersem yeyim hiç bişey durmuyor midemde
dün iyiyim dedim bugün kötü oldum
ilaç içmeme rağmen kötüyüm
selam kızlar bugün çok kötüyüm durmadan çıkarıyorum
Merhaba kızlar. Konuyu takip ediyorum ama hiç yazmamıştım. Doğum konusu geçince fikrimi söylemek istedim. Benim ikinci hamileliğim, 4 yaşında bir oğlum var. Epiduralli normal doğum yaptım. Ağrı eşiğim çok düşük ve suni sancı verildiğinde 5 dk. geçmeden başladım bağırmaya. Sonra epidural yapıldı ve doğuma kadar rahattım. Ama doğumdan sonra yaklaşık bir saat kuyruk sokumumda ağrıyla kıvrandım(epiduralin yan etkisi).Tansiyonum düştü ve ağrı kesici veremediler. Demem o ki doğum sancısından kaçtım ama benzerini yaşadım :)
Hiç doğum yapmayan bayanlar genelde doğumun çıkış evresinden korkarlar ama en rahat kısmı odur. Eğer benim gibi ağrı eşiğiniz düşük ise sancı kısmı zordur. Arkadaşlarım var, suni sancı o kadar da kötü değildi diyen. Benimse ikinci doğumda da kabusum bu. Bu yüzden inşallah nasip olursa ikinci doğumda sancılar 2 dk.ya inmeden gitmeyeceğim hastaneye. İnşallah yolda doğurmam:)
Sezaryen konusuna gelince, bünyeyle de alakalı ama 3 arkadaşım benden sonra sezaryenle doğum yaptılar ve hepsi bebeklerini emzirmeye, bakımını yapmaya kalkarken, beşiğinden alırken yardım aldılar. Ben doğumdan sonraki gün evimdeydim ve oğlumun herşeyiyle kendim ilgilendim. Kesi dikişim vardı ama 6 ay içinde en ufak bir iz kalmayacak şekilde iyileşti. Sezaryende iz kalıyor diye biliyorum ama belki yeni yöntemlerde olmuyordur.
İkili testi yaptırmayı ben de düşünmüyorum. Allah kimseyi kaldıramayacağı şeyle imtihan etmesin, çitlembiğin de dediği gibi, Allah korusun, eğer zeka engelli bir çocuk sahibi olmak yazımızda varsa doğum sırasında ya da sonrasındaki bir sebeple de aynı şey olabilir. O zaman o çocuğu öldürebilir misiniz? Bu şekilde yaşayacağına öl daha iyi diyebilir misiniz?
Ne kadar doğru yazmışsın, eşim gerçekten gözümün içine bakıyor,doğru diyorsun canım. hele babaannem hamileyken babasıyla birlikte ev yapmış, tuğla taşımış, harç karmış, ağır şeyler kaldırmış. akşama kadar da sadecezeytin ekmek yiyebiliyormuş. kayınvalidem inkide ayrı bi hikaye. kayınvalidesi canın çektiği şeyleri saklıyormuş ondan:1no2:bizim rahatımız beyde yok, kocişler gözümüzün içine bakıyor hala da başım ağrıyor diyorum bazen kızıyorum kendime
sağolsun daha öncede böyleydi ama şimdi sanki bende biraz şimarıyorum.
Adamcağız canım bir şey istesede alsa diye sürekli arayıp duruyor.
geçen gğn iştehsızlık yüzünden ne yiyeceğimi bilmiyorum sıkıntıdan onuda yapalım bunuda alalım dedim,
Kayınvalidem eşime dönüp gülerek eyvah senin işin çok zor ne istesem gönlünü gzdirip duruyor dedi.
eşimde yesin yeterki, istesin alırız dedi beni bir görmelisiniz , nasıl yılışıyorum nasıl şimarmışım.
Ne kadar doğru yazmışsın, eşim gerçekten gözümün içine bakıyor,
sağolsun daha öncede böyleydi ama şimdi sanki bende biraz şimarıyorum.
Adamcağız canım bir şey istesede alsa diye sürekli arayıp duruyor.
geçen gğn iştehsızlık yüzünden ne yiyeceğimi bilmiyorum sıkıntıdan onuda yapalım bunuda alalım dedim,
Kayınvalidem eşime dönüp gülerek eyvah senin işin çok zor ne istesem gönlünü gzdirip duruyor dedi.
eşimde yesin yeterki, istesin alırız dedi beni bir görmelisiniz , nasıl yılışıyorum nasıl şimarmışım.
şımarmak hakkımız tabi ya napalım artık devir değişti. yalnız eşini çok takdir ettim annesini kırmadan gayet güzel bir cevap vermişkaydirigubbakcemile3Allah onlardan razı olsun. Eee kayınvalidede torun sahibi olacak kolaymıhihoyyyt
Arkadaşım çok iyi güzel yazmışsın o annelerin neler yaşadıkalrını biliyorum neler hissettiklerini,2 li testi yada 3 testi yaptırmamak büyük cesaret bence.. tabiki bebişlerimize kıyamayız.. tırnağı taşa gelsin istemeyiz.. Allah acılarını göstermesin kimseye... ama bile bile o çocuğu dünyaya getirmek ne kadar vicdanlı bir iş bilemiyorum.. anne babası ölünce çocuk nasıl ortada kalıcak.. özürlü annelerin dualarını bilirmisiniz? Allahım onun canını benden önce al.. kime emanet edebilirim derler... Allah hiçkimseyi böyle bir sınavın içine sokmasın.. dediğiniz gibi ileride kimin ne olacağı belli olmaz.. büyük konuşmamak lazım.. akıllara kötü şeyler getirmemek lazım.. ama verilen kararlar büyük sorumluluk....100 kere düşünüp bir kere karar verilecek... buda benim düşüncem...
canım geçmiş olsunn.. bende öyle birgün iyiyim birgün sürünüyorum((( geçicek inşallah... ilaç biraz yavaşlatıyor gibi ama tamamen geçiyor... sabır sadece sabır... ( gerçi ben ağlama nöbetleri geçiriyorum midem fazla bulanıpta çıkarınca.. ama olsun sen sabret arkadaşım :)) )
2 li testi yada 3 testi yaptırmamak büyük cesaret bence.. tabiki bebişlerimize kıyamayız.. tırnağı taşa gelsin istemeyiz.. Allah acılarını göstermesin kimseye... ama bile bile o çocuğu dünyaya getirmek ne kadar vicdanlı bir iş bilemiyorum.. anne babası ölünce çocuk nasıl ortada kalıcak.. özürlü annelerin dualarını bilirmisiniz? Allahım onun canını benden önce al.. kime emanet edebilirim derler... Allah hiçkimseyi böyle bir sınavın içine sokmasın.. dediğiniz gibi ileride kimin ne olacağı belli olmaz.. büyük konuşmamak lazım.. akıllara kötü şeyler getirmemek lazım.. ama verilen kararlar büyük sorumluluk....100 kere düşünüp bir kere karar verilecek... buda benim düşüncem...
Ay mesajımı alıntı yapmışsın ya okurken gözlerim şaşı oldu , ne fena yazmışım öyleşımarmak hakkımız tabi ya napalım artık devir değişti. yalnız eşini çok takdir ettim annesini kırmadan gayet güzel bir cevap vermişkaydirigubbakcemile3Allah onlardan razı olsun. Eee kayınvalidede torun sahibi olacak kolaymıhihoyyyt
Ay mesajımı alıntı yapmışsın ya okurken gözlerim şaşı oldu , ne fena yazmışım öyle
ne çok yazım hatası yapmışım kendimi esefle kınadımkaydirigubbakcemile3
Babane olmak kolay olur mu, naz çekecek biraz.
Geçen gün lastik don almışkaydirigubbakcemile3 ama görmelisiniz çok sevimli bir şey.
Sağolasın:roflol:, bizim taraftanda eşimin tarafındada ilk torun olacak inşallah.Valla mesai sonu ben de hata yapıyorum epey kafa 1 milyon artıkdelikafadulden
İlk don alınırmış donansın diye:roflol:Güle güle giysin inşşş. İlk torunmu olacak yoksa
Valla mesai sonu ben de hata yapıyorum epey kafa 1 milyon artıkdelikafadulden
İlk don alınırmış donansın diye:roflol:Güle güle giysin inşşş. İlk torunmu olacak yoksa
Sağolasın:roflol:, bizim taraftanda eşimin tarafındada ilk torun olacak inşallah.[/QUOTE
Bizde sizin gibi. Nasip olursa ilk torun, ilk çocuk, ilk yeğen imparatorluk kurcak vallakaydirigubbakcemile3Allah sağ salim kavuştursun hepimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?