- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #51.821
blues naber canım
kızlar nasılsınız?
şimdi size bişi sorcam benim bebeğim 4 nisanda dünyaya geldi.bugünmü yarı kırkımız oluyo yarın mı?yani doğduğu günüde sayıyorum ben hep :)
bide nasıl kırklandınız?
ay niye müdahale ediyor benim doktorum on gün gecikebilir ilk bebek normal dedi sizin doktorlar hemen müdahale etmek istiyor anlamıyorum yani
Canım benimki son kontrolde kanala girmişti, 1 hafta oldu, bugün kontrole gittik NST'de tık yok, hiç sancı falan çıkmadı.. Pazartesi 40 haftam doluyor üstelik :) Doktor geçtiğimiz hafta gelmesini bekliyordu ama bizim ufaklık yerinden memnun galiba.. 1 haftadır kalça kemiklerim ağrıyor, yatarken iki dizimin arasına yastık koyunca iyi geliyor yoksa uyuyamıyorum. Ama yastık da terletiyor, sabaha kadar cebelleşiyorum :)) Ama gelsin artık yaaa, kayınvalide ile görümce de geldi evde daralıyorum, böyle 10 gün daha geçmez yaa
Canım benim nst de sancı çıkmıyor ama doktorum gayet rahat birşey demiyor gününü bekliyoruz bugünde sancım çok benimki gününü geçirmiycek galiba dün yürüyeyim dedim sancıdan bittim bugün bacaklarım felaket ağrıyor evde de iş yapıyorum kısıtlamıyorum kendimi var nasıl olsa doğsada önemli değil:) hayırlısı artık
Ben bugün doktorla bunu konuştum. Benimki kanala girdi çoktan ama 40 hafta dolacak hala sancı yok NST'de.. Salı tekrar çağırdı, "sancı olmazsa napıcaz" dedim, "alttan muayene eder açılmaya bakarız" dedi. suni sancı istemediğimi söyledim, "zaten 1-2 cm. açılma, servikste incelme falan olmazsa suni sancı pek işe yaramıyor, anneye de bebeğe de eziyete dönüşüyor" dedi.
Yani sözün özü sancı olmasa da incelme-açılma olmazsa suni sancı vermeyecek, bebeğin suyunda-plasenta kireçlenme durumunda bir sorun olmazsa da sezeryan vs. ile müdahale etmeyecek anladığım kadarıyla..
canım incelme içinde ilaç var vajinadan veriyorlar onu denemesi lazım önce neden suni sancı fayda etmesin o ilacı verirler incelme olsun diye eğer olmaza dediğin gibi sezaryen yapıyorlar yok incelirse hemen suni sancı veriliyor
Kıslar daha önce bahsetmiştim, akıntım var diye. Bu akşam pembeye dönmüş, bu mudur nişan dedikleri? biraz kasılma da var; sabaha kadar takip edeyim bakalım. Burada canlı yayında anlatırmışım "şimdi şu oldu bu oldu" diyeTam 23 nisan'da mı olcak acaba, öyle olacaksa da doktorumun çocuğunun gösterisi falan olmasa bari
Hadi hayırlısı canım o nişan oluyor bekle artık
Selam kızlar sütü artırmak için dotorum humananın çayına başla şimdiden dedi henüz almadım ama kesinlikle tavsiye etti, ebemde sıcak kompres yap göğüslerine dedi doğumdan sonra tabi kanalları açıyormuş yara içinde komşumunda oldu slikon uçla emziremedi oda koruyucu kalkan almış onun faydasını görmüş haberiniz olsun ben şimdi ben mamisole başladım kakao yağı ve badem yağıda sürüyorum günde iki kere birde bir arkadaşım soğan sürmüştü antibiyotik etkisi varya çok faydasını görmüş
günaydın kızlar nerdesiniz kimse kalmadı valla artık buralarda :26:
verilen doğum tarihim bugün bakalım bi süpriz olacak mı ama bana hiç gelecekmiş gibi gelmiyor sanki bi 4-5 günüm daha varmış gibi hissediyorum
bıktım gelmiyomu diye sorulmasından ya artık üffffff telefonlarada cevap vermekten telef oldum herkes benden daha fazla bekleyişte valla
sizler de durumlar nasıl varmı günü gelipte geçen???
ayni durumdayim bugün günümüz doluyor bel ağrisi ve hafif bi sancim var ama bu sancilarla geleceini sanmiyorum benide arayan arayana sıkıldm sormalarndan artik insalar iyi niyetle soruyolar ama işte biz çok erken başladk beklemeye bu tecrübe oldu bir çocuğum daha olursa erkenden beklemiycem drun verdiği tarihten bir hafta sonrayi söylüycem ınsanlara
kızlar nasılsınız?
şimdi size bişi sorcam benim bebeğim 4 nisanda dünyaya geldi.bugünmü yarı kırkımız oluyo yarın mı?yani doğduğu günüde sayıyorum ben hep :)
bide nasıl kırklandınız?
doğum yapan anneler gözünüz aydınnnnn
aysucum sütünün yetmediğini nerden anladı
kaç gr aldı kaç gündE?
canm dogdugu gunu bnde sayyrm bugun olyr o zamn bzm daha 40mız çıkmadı baklm beklyrz ama zamn çabk gecyr sankii
canim yaptigin etikette bebegin bugün 2 hafta 5 günlük yaziyo yani 19. gününüzdesiniz..bencede yarin yari kirkiniz.biz bebegin küvetine 40 tane tas,alyansimi ve yumurtanin yari kabuguyla 40 ölcü su koydum.gerisi normal su doldurdum.ayaklarina ve koltuk altina tuz sürdüm azicik.o suyun icinde yikadim bebisi yikarkende dua okudum bildigim dualari. ayni ölcülerle kendimede bir kaba su hazirladim banyo yaptim gusül abdesti aldim kaba hazirladigim suyu vücuduma döktüm dua okuyarak.dinimizde böyle seyler yok ama gelenek göreneklerimizde var diye yaptim..bide ben yari kirkinda tam kirkladim cikti bitti gitti.kirkinda da mevlüt yapicam camide.
bizde yarı kırk 19. günü çıkartılır.
önce bebek banyo yaptırılır.
snra anne banyo yapar.
ikisininde suyu hazırlanır: 40 kaşığa 40 ihlas suresi okunur.
hayırlı bebek olsun diye dua edilir vs.
suyunun içine alyans attık.
kırkımızıda 39. günü çıkardık biz.
gene aynı öyle
bnce mama için acele etmişsin.
tamam dotkorlar 25-30 gr almalı günde diyor ama bi ayın sonunu bekleyip tartılıp öyle başlasaydınız.
eğer ağlamıyorsa falan tabi.
silsende olur
bu kırk meselesi zaten olcak diye bişey yok.
anadolu insanının uydurması.bizde uyguluyoruz.
sütünün artması için sana tavsiyem: kuru inciri al ufak ufak lokmalık kes.
tencereye koy, üzerine yarım litre süt koy. tabi bi tencere incire yarım litre süt.
ve bu sütü incire çektir, çektikten snra tekrar biraz daha süt koy, gene çektir üzerinde kaymak gibi kalsın süt. üzerine kendine göre biraz şeekr koyabilrisin bnce gerek yok tabe.
ben üzerine fındık, ceviz, dut kurusu falan koyuyorum.
sende zevkine göre koy.
sütü arttırmanın yanında rengini bembeyaz yapıyor.
beyaz süt iyi olur derler.
cnm ne kadar incire yarım litre süt koyuyosun?bi tencere derken ne kadar yani?
canım incelme içinde ilaç var vajinadan veriyorlar onu denemesi lazım önce neden suni sancı fayda etmesin o ilacı verirler incelme olsun diye eğer olmaza dediğin gibi sezaryen yapıyorlar yok incelirse hemen suni sancı veriliyor
Hadi hayırlısı canım o nişan oluyor bekle artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?