2011 Nisan Anneleri

günaydın kızlar nerdesiniz kimse kalmadı valla artık buralarda :26:
verilen doğum tarihim bugün bakalım bi süpriz olacak mı ama bana hiç gelecekmiş gibi gelmiyor sanki bi 4-5 günüm daha varmış gibi hissediyorum
bıktım gelmiyomu diye sorulmasından ya artık üffffff telefonlarada cevap vermekten telef oldum herkes benden daha fazla bekleyişte valla
sizler de durumlar nasıl varmı günü gelipte geçen???

kızlar nasılsınız?
şimdi size bişi sorcam benim bebeğim 4 nisanda dünyaya geldi.bugünmü yarı kırkımız oluyo yarın mı?yani doğduğu günüde sayıyorum ben hep :)
bide nasıl kırklandınız?

canm dogdugu gunu bnde sayyrm bugun olyr o zamn bzm daha 40mız çıkmadı baklm beklyrz ama zamn çabk gecyr sankii

Merhaba
Ben de inşallah haziranda anne olacağım tecrübelerinizden faydalanmak için bi bakayım dedim :) doktorunu ve hastaneni öğrenebilir miyim ben de normal müdahalesiz doğum istiyorum henüz netleştiremedim. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

ayni durumdayim bugün günümüz doluyor bel ağrisi ve hafif bi sancim var ama bu sancilarla geleceini sanmiyorum benide arayan arayana sıkıldm sormalarndan artik insalar iyi niyetle soruyolar ama işte biz çok erken başladk beklemeye bu tecrübe oldu bir çocuğum daha olursa erkenden beklemiycem drun verdiği tarihten bir hafta sonrayi söylüycem ınsanlara

o sancı ve ağrılar bende nerdeyse 2 haftadan beri var cnm o yüzden onları önemsemiyorum ara ara gelip gidiyo
tarih olayı da çok mantıklı evet bir dahakine 1 hafta sonrasını söyleyelim de rahat edelim

kızlar aklımın ermediği 2 konu var sormak istiyorum bilenler cevaplasın lütfen
birincisi şu; doktorlar diyor ya hani günde 10 kere oynamalı diye işte bu oynama nasıl sayılıyo bebek oynuyo duruyo bu 1 sonra 2-3 saat sonra yine oynuyo bu 2 sonra aradan vakit geciyo yine oynuyo bu 3 vs vs böylemi sayıyoruz yoksa bir oynayışta yaptığı hareketlerin toplam sayısımı 10 olması gerekiyo offf bi türlü mantık erdiremedim ben bu olaya

bir diğeri de doğum sancısı süresini nasıl sayıcaz mesela önce 30 sonra 20 sonra 10 dakikaya düştü diyorlar ya bunu nasıl sayıcaz mesela bu sancılar geldiğinde kaç dakika sürüyor aradaki mesafelerin süresini anladım 30 -20 - 10 diye düşüyor da sancıyı çekme süresi ne kadar ve nasıl oluyo nasıl anlayıpta hastaneye gidiyoruz ???

Son düzenleme:
canim yaptigin etikette bebegin bugün 2 hafta 5 günlük yaziyo yani 19. gününüzdesiniz..bencede yarin yari kirkiniz.biz bebegin küvetine 40 tane tas,alyansimi ve yumurtanin yari kabuguyla 40 ölcü su koydum.gerisi normal su doldurdum.ayaklarina ve koltuk altina tuz sürdüm azicik.o suyun icinde yikadim bebisi yikarkende dua okudum bildigim dualari. ayni ölcülerle kendimede bir kaba su hazirladim banyo yaptim gusül abdesti aldim kaba hazirladigim suyu vücuduma döktüm dua okuyarak.dinimizde böyle seyler yok ama gelenek göreneklerimizde var diye yaptim..bide ben yari kirkinda tam kirkladim cikti bitti gitti.kirkinda da mevlüt yapicam camide.

doğum yapan anneler gözünüz aydınnnnn

aysucum sütünün yetmediğini nerden anladı
kaç gr aldı kaç gündE?

cnm 5 günde 70 gram almış.az dedi ondan mama takviyesi ver sütün yetmiyo dedi.

canm dogdugu gunu bnde sayyrm bugun olyr o zamn bzm daha 40mız çıkmadı baklm beklyrz ama zamn çabk gecyr sankii

valla kafam karıştı :)kimi ilk günü sayıyo kimi saymıyo.

çok saol cnm ama bebeğimi kırklayamıcam malesef.
göbeği düştü ama bi parça kaldı kurumasını bekliyoruz kurumazsa yakılıcakmış.doktorum yıkama dedi.kendim kırklanıcam bebeğide nasıl ve ne zaman kırklarım bilmiyorum

bizde yarı kırk 19. günü çıkartılır.
önce bebek banyo yaptırılır.
snra anne banyo yapar.
ikisininde suyu hazırlanır: 40 kaşığa 40 ihlas suresi okunur.
hayırlı bebek olsun diye dua edilir vs.
suyunun içine alyans attık.

kırkımızıda 39. günü çıkardık biz.
gene aynı öyle

bnce mama için acele etmişsin.
tamam dotkorlar 25-30 gr almalı günde diyor ama bi ayın sonunu bekleyip tartılıp öyle başlasaydınız.
eğer ağlamıyorsa falan tabi.

Son düzenleme:

benim bebeği yıkamam yasak şuan silsem olmazmı acaba.göbek problemimiz çözülünce yıkasam?

mamayı her öğünde vermiyorum cnm.doktor 4 kere ver dedi günde.seni emdikten yarım saat sonra dedi.ama ben vermiyorum.çok huysuzlanırsa aç kalırsa veriyorum.inşallah sütüm artar gerek kalmaz mamaya.

silsende olur
bu kırk meselesi zaten olcak diye bişey yok.
anadolu insanının uydurması.bizde uyguluyoruz.

sütünün artması için sana tavsiyem: kuru inciri al ufak ufak lokmalık kes.
tencereye koy, üzerine yarım litre süt koy. tabi bi tencere incire yarım litre süt.
ve bu sütü incire çektir, çektikten snra tekrar biraz daha süt koy, gene çektir üzerinde kaymak gibi kalsın süt. üzerine kendine göre biraz şeekr koyabilrisin bnce gerek yok tabe.
ben üzerine fındık, ceviz, dut kurusu falan koyuyorum.
sende zevkine göre koy.
sütü arttırmanın yanında rengini bembeyaz yapıyor.
beyaz süt iyi olur derler.

cnm ne kadar incire yarım litre süt koyuyosun?bi tencere derken ne kadar yani?

doğum yapan anneler hayırlı evlatlar olsun allah analı babalı büyütsün inşallah...geri sayan annelerimizede sağlıklı ve hayırlı doğumlar dilerim...güzel heyecanlar bunlar....

Aman canım suni sancı da sezeryan da uzak olsun benden mümkünse :86: Dün gece 2 saat kadar çok sık ama çok düzenli olmayan kasılmalarım oldu; belimde ve karnımda hissediyordum, 2 saatin sonunda yorgunluktan uyumuş kalmışım, sancılar da geçmiş demek ki. Heralde yalancı sancılarmış bunlar, ev ahalisini uyandırmamakla iyi etmişim Bugün de birkaç kez oldu, ama hala doğum modunda değil, ben de sevinmiştim gelyo diye bizimki ama nerdeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…