2011 Nisan Anneleri

Benim bildiğim Kolik: haftanın en az 2-3 günü aynı saatlerde sebepsiz ağlama krizine girmesine deniyor. Bizim bebelerinkine basitçe gaz problemi diyebiliriz sanırım, kolik biraz daha kronik bi durum diye anlattı doktorum. Gaz probleminde bağırsaklar gelişimlerini tamamlamaya çalışırken çocuk da gazını çıkarmakta zorlanıyor, kramp giriyor.
Bebeğin gazı varsa da emmek isteyebiliyor, ama sürekli emzirince de sürekli gaz oluyor.
-Bebeği en sık 1,5-2 saatte bir emzirerek,
-Emzirmeden önce bacak harekeleri ile bağırsakların çalışmasını sağlayıp, ek olarak karnına ılık havlu koyup gazını emzirmeden önce çıkarmaya çalışarak yardım ediyorum ben kızıma(emzirdikten sonra gaz için uğraşınca hem uykusu kaçıyor hem de bacak hareketi ya da yatırmak falan kusmasına sebep oluyor). Gazı yine de çıkmamış ve son emdiğinden beri 1,5-2 saat geçmişse yine de emziriyorum ve emerken 5 dakikadan sonra gazını çıkarmaya başlıyo bazen.
Yaklaşık 10-15 dakika emdiyse doymuş oluyor( bazen 5 dakika da sürebiliyor ama genellikle 10-15 dakika), doyduğunu ayrıca bezini sık kirletmesinden de anlayabilirsin, ha bir de çoğu bebek memeyi kendi bırakır doyunca. Bir de emzirme sonrasında omzuma yatırıp hafif pışpışlıyorum mideye giden hava çıksın ekstra gaz yapmasın diye. O da çıkarsa ilk 3-5 dakkada çıkıyor, daha uzun sürede zorlasam da çıkmıyor, bırakıp yatırıyorum(altını emzirmeden önce değiştiriyorum)..
Toksa, gazı yoksa yine de huysuzsa o zaman gürültü ile sakinleştiriyorum, açsa veya gazı çıkmamışsa hiçbir gürültü fayda etmiyor..
Bunların faydası oluyor. Bizim sıkıntımız gündüz az uyuması ki aslında bu sadece benim için sıkıntı, 24 saat uyuyacak değil sonuçta, gezdirilmek oyalanmak istiyor biraz kuzum..

Son düzenleme:

cnm bebeğin ayda 600 - 1000 arasında kilo alıyosa doyuyo demektir.benim bebeğim ilk haftalar hiç kilo almadığı için doktor mamaya başlattı.4-5 sefer 90 cc ver dedi.gene almazsa hastalık belirtisi olabşlir dedi.bende düzenli verdim.o hafta 380 gram aldı oğlum.haftada alması gereknden bence çok fazlaydı.doktor bana 120 cc çıkar dedi.ben 90 cc verirken bile sütüm yok denecek dereceye düşmüştü.120 verseydim beni hiç emmicekti.nette günlerce araştırdım ve mamayı azalttım kendi kendime.tabi doktor arayışınada girdim.güzel bi doktor buldum sonunda.şimdiki doktorum emzir yerine koy eğer durmazsa mama ver dedi.bende öle yapıyorum.genede mama veriyorum geceleri mutlaka 1 kere 90 cc veriyorum.gündüzde durmazsa 1 kere 60 veriyorum yada hiç vermiyorum.tabi bu arada ben emzirdikçe sütüm yeniden çoğaldı.ama bana doktorum emzirme aralıklarını 3-4 saate uzat dedi.yoksa sütün birikmez doymaz bebeğin dedi.en az 2 saatte ver dedi.saat başı verirsen sütün birikmez bebeğinde doymaz ağlar daha çok mama vermek zorunda kalırsın dedi.artık büyüdü bebeğin emzirme aralıkları uyzamalı dedi.yani eğer bebeğin doyuyosa sakın mama verme.emzirdin doymadıysa bağırıyosa ver mamayı.ama bebeğinin neden bağırdığınıda keşfetmelisin bazen gazı olduğundada ağlayıp emmek istiyolar.o zamnlarda emzirirsen daha çok gazlatı oluyo.yani bebeğini kendin çözmelisin cnm.

hoşgeldin aramıza cnm.
ben mama kullanıyorum.aptamil 1 bebek sütü.sen ne kullanıyosn?

saol cnm çok mantıklı teşk ederim zaten günde en fazla 60 cc veriorum o da ağlarsa...ama ikindine kadar rahat olan kızım ikindinden sonra çok huysuzlanıo..doymuyo mu..gazlanıo mu çözemiorum..aç lsa sabah öğlen de durmaz ikindine kadr rahat uyuyo sonra akşam 10 11 buluoruz

selam arkadaşlar....

jojopcum benim kızımda ilk ay 900 gr aldı onbeş günde de 400 gr almış sadece anne sütü veriyorum... bence çok normal...

benim büyük kızım da ilk ay 900 gr almıştı hiç mama yemedi... hiç şişman bi çocuk olmadı... şimdi iki yaşında yaşıtlarından boylu kilosu da normal...

önemli olan sağlıklı olması seni çok iyi anlıyorum sütün yaramıyo galiba diyenler falan sinir eder ama takma...

bir de çok yedirmekten ziyade yeme alışkanlığı kazandırabilmek mühim... kızımın yaşında olup pütürlü yiyemeyen çocuklar var...

bebeğin kilosu normal ağlaması gaz sancısı büyük kızım akşam altıdan gece12ye kadar ağlardı... bezi doluyosa doyuyodur...

ne biliim yaa..herkes zayıf diyo..benim de gözümde doğduğumdan beri hiç büyümedi gibi..bide burdaki bebişlerimize bakıyorum maşallah tombiş tombişler..doluyo bezimiz devamlı kakasını yapıo kuzum maşallahsaol cnm inşallah benim kızım da seninki gibi büyür sanki hiç büyümücekmiş gibi

şu kaka işi karışıyor..herkez farklı söylüyor.
asıl her emmeden sonra kaka yapınca süt yaramıyo derler.
ve ben dikkat ettim bnm oğlum 1400gr. aldığı ay 3 günde bi zor yapıyodu. ben yaptırıyodum bazen.ama çişini dolu dolu alıyorum bezi, çok yapıyor.

Son düzenleme:
olur mu ya mantık olarak o atılan posası gibi fazlalık bağırsaklardan atılıyo..benim kızım da her emmedenn sonra yapmıo ama günde 3 falan yapıo..sonuçta dışkı atılacak vücuttan..tabi ki idrar da önemli doktorlar günde 4 kere idrar yapmalı diyo...

jojopçum canım benim inan ben de özledim ama evimde net yok ara sıra nerede buldum anca face ye girebiliyorum bugün işe geldim kızımla .. asya hanım a gelince aynen senin gibi kilo almadı diyorum ilk on beş gün 900 gr sonraki bir ay da 590 gr aldı sürekli kusma halinde gecen gün doktora gittik idrar tahlili istedi 3 gün de poset e zor denk getirdim o da çok az biraz dan götürecez bakalım ne diyecek yalancı memeye de cok alıstı acaba ondan mı emzirme sorunu yaşıyorum bir türlu emmek istemiyor göğsümü yakalayıncaya kadar çok uğrasıyorum bazen yakaladımı güzel emiyor bazen alıyor bırakıyor alıyor bırakıyor .çogunlukla uyurken emzirmeye çalısıyorum

cnm dinlene biliyomusun gün içinde?
akşam üstü benimde öle oluyo.eğer oğlum uyurken bende uyursam azıcık sütüm oluyo ama dinlenemezsem akşam üstü veriyorum mamayı bende çünkü birikmiyo sütüm.dinlenmekte çok önemli.

annecikler bebek 6 aydan kucukken yıkamak gercekten de zor oluyor 2 aylık bir bebek annesi olarak bunu soyluyorum. unnadoda da bugun cok kullanıslı bır urun satısta. PUJ (Padç diye okunuyor) Puj Tub, özellikle 0-6 Ay aralığındaki çocukları yıkarken en büyük sıkıntı olan elden kayma, tutulamama sıkıntısını ortadan kaldırmaya yönelik tasarlanmış bir ürün. Hemen hemen tüm lavabolara uymakta ve bebeğin rahat yıkanmasını sağlamakta.. Çok yumuşak ve kaymayan bir materyalden üretilmiş. benim bebeğim 3. ayını dolduramk uzere ben gec kesfettım ne yazıkkı bu urunu 6. ayın sonuna kadar kullanılabiliyormus. barı sız faydalanın. bir göz atın unnado sıtesone. hala uye olmayan varsa ozelden email adresını bırakırsa davetıye yollayabilirim... ayrıca lansinoh ürünleri indirimi için de bugun son gunmus..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…