2011 Nisan Anneleri

cnm hepimiz aynıyız bizde de bir kere oldu bebekle uğraşmaktan vakit kalmıyor sonra eşim bir tarafta ben bir tarafta sızıyorum zaten hamilelikte de 3 kez mi ne olmuştu

kızlar bugün doktora götürdük kızımı
üşütmüştü ama ciğerleri iyiymiş hafif üşütmüş dedi ilaç filan vermiyoruz bu kadar küçüklere dedi kendi kendine iyileşecek dedi ama arada öksürüyor hapşırıyor filan ne yapmam lazım acaba ?
bir de 5.150 gr olmuş 1.100 gr almış 1 ayda. anne sütü mü diye sordu ben de günde 200 cc-250 cc kadar mama veriyorum dedim onun yanı sıra anne sütü dedim. o kadar mama bu kadar kilo aldırmaz dedi senin sütün yaramış dedi maşallah çok mutlu oldum valla :)
bir de hafta sonu 2 tane daha emzik aldım 1 tane de vardı 3 emziğide istemiyor nasıl tutturdunuz kızlar almıyor benimki 1 dk emiyor süt gelmediğini anlayınca atıyor nasıl tutturacağım acaba?

kızlar bugün doktora götürdük
doktor amcası bunun neresi zayıf siz zayıf görmemişsiniz fln dedi.
ama genede bi hafta sonra gelin en az 120 150 gr almalı bakalım ona göre karar veririz dedi...
inş. mamaya gerek kalmaz. dua edin bize.

iyi akşamlar hanımlar,
gaz giderici olarak ne kullanıyorsunuz? ben nurse harvey aldım. rezene ile birlikte veriyorum ama pek faydalı olmadı. hatta hiç değişiklik olmadı. rezene veren arkadaşlar 24 saatte ne kadar ölçü veriyorsunuz? ben 6 saatte bir 10 ml kadar veriyorum.
sonra birde bu mesajların altında bebeklerin yaşları yazıyor nasıl yapılıyor acaba ?
:2:

iyi akşamlar canım
ben rezene anason karışımı veriyorum uyumadığı zamanlarda 3 - 4 çay kaşığı gaz için de iyi tabi ama ben çörekotu yağı kullanıyorum daha çok, bi çay kaşığı veriyorum iyi geliyor, ben de içiyorum ayrıca meyve suyuna 1 tatlı kaşığı karıştırıp aynı zamanda sütü arttırıcı niteliği var.. aşağıdaki tabloyu da tickerfactory sitesinden yaptım.. tabloyu hazırladıktan sonra linki kullanıcı panelinden profil düzenle kısmındaki çizelge bölümüne yapıştırıyosun

tatlım corek otu yagını bebegemı ıcırıyosun? nasıl kullanıosun

evet ben aldım beşiğine astım hem müzik dinliyor hem de o döndükçe takip ediyor tekme atıyor filan :)

markası ne canım çok pahalı ya dönenceler:) birde beğenmezse
cnm hepimiz aynıyız bizde de bir kere oldu bebekle uğraşmaktan vakit kalmıyor sonra eşim bir tarafta ben bir tarafta sızıyorum zaten hamilelikte de 3 kez mi ne olmuştu

desene hepimiz aynıyız:)

canım geçmiş olsun maşaallah kuzuna, emziğide canım tutmayınca ne yaparsa yap olmuyor ablamında kızı üç ay tutmadı son bir denemiş tutmuş şimdi özel bişey yapmadı üst komuşumunki tutmyor benim oğlum tutuyordu nazar değdi ay ne güzel tutuyor dediler hep şimdi emziği verince yüzünü buruşturuyor parmaklarını emmeye başladı

ne güzel canım moralin düzelmiştir inşaallah gerek kalmaz mamaya, gündüz emzirmene ne dedi?

canım denemediğimşey kalmadı yine gaz yine gaz o sancıyı çekiyor hep rezeneyide ben sabah 30 ml yarım çay kaşığı koyup veriyordum artık vermiyorum faydası yok boşuna vermeye gerek yok o yüzden, biogaia kullanıyodum bitti şimdi komşum zincoyu dedi onda varmış vericek onu deniycez

canım yağı içiriyormusun bir çay kaşığı çok gelmesin malum karaciğer etkilenir böyle şeylerden ben o yağla ayaklarının altına masaj yapıldığnı duydum

canım memeyi almama durumuna ne dedi doktor
gerçi doktorlar ne yapabilirki
bende oğluşumla gündüzleri resmen savaş veriyoz çok zor alıyor
geçen gece beni süt sıtması tuttu çok kötü oldum sütümü sağdım
ben mecburen mama veriyorum günde 3-4 kez 60 cc
artık işe başlayıncaya kadar dayanabildiğim yere kadar bu savaşa devam edecem

o sıteye gırıyorum ama yapamıyorum:) ( benı hatırladınmı) :))))

merhaba annişler benimde kızım çok gazlı bir bebek ama şimdi şimdi azda olsa düzeliyo sanırım çocuklar 3 aylık olana kadar çekicez bunu allah başka dert vermesin ben zincoyu kullanıyorum diğerlerine göre iii denemediğim ilaç kalmadı nerdeyse ama zinco diğerlerine göre daha çok işe yaradı bende bu arada kzıım tuvaletini kendi yapamıyo 2-3 günde bir ben fitille yaptırıyorum kabızda diil ama kendi yapmıyo işte napıcam bilmiyorum hep böyle mi olacak kızlar bide benim anne sütünü arttırmam lazım ne yapmalıyım çalışmaya başladım kızıma süt sağıp bırakmalıyım

cnm bende senin gibi bazen yarım saatte bile veriyodum ama doktorum sütün birikmez o kadar sürede en az 2 saatte ver dedi.sütün birikmeliki bebeğin doysun dedi.sen bi doktoruna danış tabi herkes için aynı şey geçerli olmayabilir.benim süt problemim var mamada veriyorum.

hoşgeldin aramıza cnm.allah analı babalı büyütsün.maşallah kızına

selam kızlar oğluma dönence almak istiyorum kullanan var mı?

cnm bende kullanıyorum bayada oldu alalı.

bizde 40ımdan sonra başladık ilkinde biraz yanma oldu.doktorum banada artık başlayabilirsiniz dedi.prezervatif kullandığında yanma azalıyo bende öyle oldu.
eşinin seni beğenmediğini sanmıyorum çünkü bu geçici bi dönem cnm böle düşünüp kendini üzme boşa.elbet bu kilolar gidicek.benimde eşim ilk başta çok tedirgin olmuştu dikişlerime bişi olurmu diye ama doktor söyleyince rahatlıyo insan.

geçmiş olsun cnm kızına.havaların durumu hiç belli değil valla şaşırdık napıcağımızı.
maşallah bu arada güzel kilo almış
bende mama veriyorum oğluma seninki kadar ama bana doktorum sana dediğini demedi keşke deseydide bende sevinseydim mamayı bırakma bu şekilde devam et böle kilo alımı ii dedi.
emziği bizimki tutuyo ama ben alıştırmadım küvezde vermişler ordan alışmış.alışmayınca alışmıyo gerçekten ama sen genede dene belkide alışır.

maşallah oğluna cnm
inşallah haftaya kilosunu almış olur ve mamaya gerek kalmaz.

cnm ben milupanın rezenesini veriyodum ama bi işe yaramadı.hatta daha çok ıkındı zorlandı.metsilve zincoda kullandık.bizde metsilin daha çok işe yaradığını keşfettim zinco verdiğimdede çok ıkınıp sıkıldı.

alttaki çizelgeleride lilypie diye bi siteden yapıyorum ben sonrada kullanıcı profiline yapıştırıyosun.istersen adım adım anlatıp yardımcı olurum sana msnden.

cnm bazen benimkide yapamıyo kakasını 3 gün ama ben fitilden önce zeytinyağı ile deniyuorum.olmazsa ertesi gün fitil veriyorum.
benimde sütümü artırmam lazım ama pek becerdiğim söylenemez ama bulgur çörekotu ve aktardan aldığım çay karışımını içiyorum.

evet canım en az üç aylık olunca geçiyor ama maalesef dokuz ay süren bile var, zincoyu bende deniycem bakalım hem bizim damladan daha ucuz:) canım kakasının kıvamı nasıl cıvıksa kabız değildir şimdi ben oğlumun altını açıncakarnını bebe yağıyla güzelce ovuyorum beş dk falan ayaklarınıda karnına iteliyorum o da tabi bu arada ıkınıyor birde poposunun deliğini iki yana doğru hafifce açıyorum biraz tuhaf ama:) ondan sonra benimki cart curt yapıyor ama her zaman değil eğer gaz için ıkınıyorsa o zaman yapıyor yoksa yapmıyor fitili doktor mu dedi,fitil zeytinyağı gibi şeyler bağırsakları iyice tembelleştiriyormuş, süt içinde humana iç eğer kilo takıntın yoksa sade lokum ve tahinde artırıyor suyuda en az 3 litre iç çünkü bunun zaten 2,5 litresini terle atıyoruz gerisini sen düşün:)

canım dönencenin markası ne? eşim beğeniyorda ben beğenmiyorum kendimi:)) çatlaklarıma sinir oluyorum, birde metsil kullanmasan zararlıymış

kızlar benim sol göğsümde elime kitle geliyor sizdede var mı

cnm artık kullanmıyorum gaz damlası felan.hiç biri bişi fayda etmedi bizde aksine daha çok sıkıştı oğlum.dediğin tekniği yapıyorum gaz için bende şu poposunun deliğini 2 yana açmayı.eşim keşfetti onuda.
süt için tahin ii demişsin tahini pekmezle yesek olmazmı?ne kadar yemek gerek bide?bende aldım ama daha yemedim.

cnm sütün birikmiştir.ben oğlum küvezdeyken sağıyodum o zaman olmuştu o kitle.sıcak duş al yada sıcak havluyla kompleks yap ve üstüne hemen emzir yada sütünü iice sağ ama uzun süre sağ.bi ara gelmez gibi oluyo sonradan geliyo.yani bende öyle olmuştu.inşallah geçer cnm.

bence fitil atmadan önce şunları bi denermisin seni ishal yapacak şeyleri ye kayısı incir kurusu aç karnına üstüne su iç kayısı kompostosuda olur yani sen kendini daha ii bilirsin benim doktorum öyle söyledi ben devamlı ishal gibiyim tabi aşırı değil çok şükür bi sıkıntı yaşamadım bu yüzden rahat yapıyo bebeğim hem sütünde artar gaz konusuna gelince benim oğlumda kolik biogaia kullanıyorum çok memnun kaldım ikinci şişeye geçtim faydalı bakteriler varmış içinde inşallah işe yarar

benimde geliyo ama ben süt birikiyor ya ondandır diye düşünüyorum emince yumuşuyo sonra tekrar çıkıyor

mrb kızlar
gaz ıçın şekerlı su verıyorum ıkı uç kaşık metsıl kullnyrdum bır ara bıraktım artık

sut ıçınde bıskuvı ve çay bence

kızlar fitili doktor önerdi gliserin yağı zaten bende z.yağıyla deniyorum kayısı yada kuru incire gelince kzıım zaten ihal gibi cıvık yapıyo kaksını süt içinde ibrahim saraçoğlunun havuç incir kürünü duydum yarından itibaren onu yapmak istiyorum bakalım işe yarıyacak mı aranızda deneyen var mı yada başka bir yol deneyim memnun kalan işe başladım ve kızıma süt sağıp bırakmam lazım

Mrb kızlar nasılsınız
Biz iyiyiz uykularımız maş. biraz daha düzene girmeye başladı...Denemediğimiz yol kalmamıştı ama kendi haline bırakmak en iyisiymiş.Kendimi çok üzüp yıprattım ama herşey olacağına varıyor

canım benımde pek sutum oldugu soylenemez
ama denedıklerım ve ışe yarayanlar
-maltana içecegı
-susamlı kurabıye
-çörek otu
-bulgur çorbası
özellıkle susamlı krokan ve çay , rezene ve bıskuvı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…