- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #52.981
vallahi aynen öyle.
neyse cnm ben çıkıyorum.mızmızlanıp duruyo
aysu bızım çocuklar aynı gun dogmuşlar anladıgım kadaryla ıkımızın sorunud da hemen hemen aynı:) sut sorunu ve mama
Aysucum yaaa benimkisinin de uykuya dalma problemi var...Çok zor dalıyor bazen 1 saatten fazla bile sallıyorum...Tüm günüm onunla geçiyor bazen çok bunalıyorum ama sabır bu günler de geçecek elbet...
dün sadece ersanla bi sağlıkocağına gittik suyuma baktırdık azalma falan var mı diye her şey yolunda dediler ama 10 gün içinde daha olmazsa alırlar dedi ordaki doktorlar aslında korkuyorum öyle ya da böyle çıkacak bi yerlerden ama ben sancı hissetmiyorum ya suni denicekler die korkuyorum eğer açılma olmazsa ondan sonra sezeryan olurmuş normalde beni çok ürkütüyo birde her gün bugün mü olcak stresiyle yaşamak çok kötü
hım zor yaa cnm anlıyorum amaa karnında durması vallahi dahaaa kolayy.
metehan sabahtan beri uyumuyor çıldırdım resmenn,sürekli ağlıyor.
ayağımda sallıyorum yerine koyuyorum uyanıyorr
sabrım tükeniyor:S
evet canım en az üç aylık olunca geçiyor ama maalesef dokuz ay süren bile var, zincoyu bende deniycem bakalım hem bizim damladan daha ucuz:) canım kakasının kıvamı nasıl cıvıksa kabız değildir şimdi ben oğlumun altını açıncakarnını bebe yağıyla güzelce ovuyorum beş dk falan ayaklarınıda karnına iteliyorum o da tabi bu arada ıkınıyor birde poposunun deliğini iki yana doğru hafifce açıyorum biraz tuhaf ama:) ondan sonra benimki cart curt yapıyor ama her zaman değil eğer gaz için ıkınıyorsa o zaman yapıyor yoksa yapmıyor fitili doktor mu dedi,fitil zeytinyağı gibi şeyler bağırsakları iyice tembelleştiriyormuş, süt içinde humana iç eğer kilo takıntın yoksa sade lokum ve tahinde artırıyor suyuda en az 3 litre iç çünkü bunun zaten 2,5 litresini terle atıyoruz gerisini sen düşün:)
ayaklarını karnına itme hareketini bende yapıyorum ama korkarak zararı var mı acaba diye?
yok be canım bugün 40+6 olduk hala geleceği yok bizim kızın en son aradığında hastanedeydim ya o gün yatışım yapılcaktı nst de sancım çıktı doktor çatı muayenesi yaptı hiç açılma yok ama doğum sancıların başladığı için sen bu gece bile doğuma gelebilirsin dedi bir haftayı geçti tık yok dünyalar benim oldu aslında ödüm patladı o gün ağlamaktan canım çıktı ne yapcam offf
evet canım en az üç aylık olunca geçiyor ama maalesef dokuz ay süren bile var, zincoyu bende deniycem bakalım hem bizim damladan daha ucuz:) canım kakasının kıvamı nasıl cıvıksa kabız değildir şimdi ben oğlumun altını açıncakarnını bebe yağıyla güzelce ovuyorum beş dk falan ayaklarınıda karnına iteliyorum o da tabi bu arada ıkınıyor birde poposunun deliğini iki yana doğru hafifce açıyorum biraz tuhaf ama:) ondan sonra benimki cart curt yapıyor ama her zaman değil eğer gaz için ıkınıyorsa o zaman yapıyor yoksa yapmıyor fitili doktor mu dedi,fitil zeytinyağı gibi şeyler bağırsakları iyice tembelleştiriyormuş, süt içinde humana iç eğer kilo takıntın yoksa sade lokum ve tahinde artırıyor suyuda en az 3 litre iç çünkü bunun zaten 2,5 litresini terle atıyoruz gerisini sen düşün:)
ayaklarını karnına itme hareketini bende yapıyorum ama korkarak zararı var mı acaba diye?
selam canım gaz ve kabızlık için herşeyi denedim ben de.Oğluma hiçbirisi yaramadı en son ege üniv.ne gittik colinox damla verdi çok iyi geldi şükür bir de çörek otu yağı aldım eczaneden sabah akşam veriyorum karnı yumuşacık oğlumun siz de deneyin
iyi akşamlar canım
ben rezene anason karışımı veriyorum uyumadığı zamanlarda 3 - 4 çay kaşığı gaz için de iyi tabi ama ben çörekotu yağı kullanıyorum daha çok, bi çay kaşığı veriyorum iyi geliyor, ben de içiyorum ayrıca meyve suyuna 1 tatlı kaşığı karıştırıp aynı zamanda sütü arttırıcı niteliği var.. aşağıdaki tabloyu da tickerfactory sitesinden yaptım.. tabloyu hazırladıktan sonra linki kullanıcı panelinden profil düzenle kısmındaki çizelge bölümüne yapıştırıyosun
profildeki çizelge kısmının neresi olduğunu anlamadım arkadaşım, biraz daha açarsan
off bu gece yine talimdeyiz. sabah 7'den beri toplam 2 saat falan ancak uyumuş olan bebişimin gaz sancısı tuttu, gece gece ortalığı inletti. en son emzirirken kafam düşüyodu, biraz da mama verdim (normalde vermiyorum ama süt az gibi geldi) eşime attım al napıyosan yap uyut, diye.. o da işten yorgun haliyle garibim uyutmuş 45 dakika sonra bizimki yine uyandı sancıyla,tam bir saat ciyak ciyak bağırdı yavrum. fön makinası, sıcak kompres, bacak hareketleri derken biraz gazı çıktı ama hala karnından ses geliyor, omzumda yorgun düştü uyuyakaldı, ben de bekliyorum kalanları da çıkarsın diyeee... çekilecek çilen varmış be bebeğim napalım...
cnm artık kullanmıyorum gaz damlası felan.hiç biri bişi fayda etmedi bizde aksine daha çok sıkıştı oğlum.dediğin tekniği yapıyorum gaz için bende şu poposunun deliğini 2 yana açmayı.eşim keşfetti onuda.
süt için tahin ii demişsin tahini pekmezle yesek olmazmı?ne kadar yemek gerek bide?bende aldım ama daha yemedim.
cnm sütün birikmiştir.ben oğlum küvezdeyken sağıyodum o zaman olmuştu o kitle.sıcak duş al yada sıcak havluyla kompleks yap ve üstüne hemen emzir yada sütünü iice sağ ama uzun süre sağ.bi ara gelmez gibi oluyo sonradan geliyo.yani bende öyle olmuştu.inşallah geçer cnm.
bence fitil atmadan önce şunları bi denermisin seni ishal yapacak şeyleri ye kayısı incir kurusu aç karnına üstüne su iç kayısı kompostosuda olur yani sen kendini daha ii bilirsin benim doktorum öyle söyledi ben devamlı ishal gibiyim tabi aşırı değil çok şükür bi sıkıntı yaşamadım bu yüzden rahat yapıyo bebeğim hem sütünde artar gaz konusuna gelince benim oğlumda kolik biogaia kullanıyorum çok memnun kaldım ikinci şişeye geçtim faydalı bakteriler varmış içinde inşallah işe yarar
benimde geliyo ama ben süt birikiyor ya ondandır diye düşünüyorum emince yumuşuyo sonra tekrar çıkıyor
kızlar fitili doktor önerdi gliserin yağı zaten bende z.yağıyla deniyorum kayısı yada kuru incire gelince kzıım zaten ihal gibi cıvık yapıyo kaksını süt içinde ibrahim saraçoğlunun havuç incir kürünü duydum yarından itibaren onu yapmak istiyorum bakalım işe yarıyacak mı aranızda deneyen var mı yada başka bir yol deneyim memnun kalan işe başladım ve kızıma süt sağıp bırakmam lazım
ıstemeden alşkanlık kazndırıyorz ama yapcak bışey yok.dun kayınpedrm fecı kucaga alştrmssnz dıyor bı saat gormeyle yorum yaptı hemen sınır oluyrm bu duruma
canım zararı yokmuş geçen ay aşı olurken ebe yaptı benimkide bırt çıkardı:) sordum zararı olmaz dedi
selam canım gaz ve kabızlık için herşeyi denedim ben de.Oğluma hiçbirisi yaramadı en son ege üniv.ne gittik colinox damla verdi çok iyi geldi şükür bir de çörek otu yağı aldım eczaneden sabah akşam veriyorum karnı yumuşacık oğlumun siz de deneyin
çörekotunu bir araştırayım ben
off bu gece yine talimdeyiz. sabah 7'den beri toplam 2 saat falan ancak uyumuş olan bebişimin gaz sancısı tuttu, gece gece ortalığı inletti. en son emzirirken kafam düşüyodu, biraz da mama verdim (normalde vermiyorum ama süt az gibi geldi) eşime attım al napıyosan yap uyut, diye.. o da işten yorgun haliyle garibim uyutmuş 45 dakika sonra bizimki yine uyandı sancıyla,tam bir saat ciyak ciyak bağırdı yavrum. fön makinası, sıcak kompres, bacak hareketleri derken biraz gazı çıktı ama hala karnından ses geliyor, omzumda yorgun düştü uyuyakaldı, ben de bekliyorum kalanları da çıkarsın diyeee... çekilecek çilen varmış be bebeğim napalım...
ah canım yazık yavrularımıza
Arkadaşlar herkes gazdan şikayetçi, ben de kendimce uyguladığım yöntemi yazayım edim. Her bebek farklı ama belki işe yarayan olur. Bir arkadaş kolikli bebeği için doktor tavsiyesiyle suya kimyon ekleyip içirdiğini söylemişti. Ben de benimki kolikli değil oyüzden içirmek istemedim ama kendim her gün sabah akşam bir çay bardağı sıcak suya 2-3 çay kaşığı kimyonu ekleyip biraz soğuduktan sonra sonra içiyorum. Bir dikişte nefes almadan içiyorum yoksa midem bulanıyor :)İnşallah sizde de işe yarar.
Bizim kızın gaz durumu birkaç gündür iyi gibiydi, dün yine hortladı. Ben artık şu sonucu çıkardım: kzım da benim gibi soğuğa dayanıksız. Ev 30 derece ama klima açarsam (ki bulunduğu odada zaten açmıyorum, başka odada açıp dolaylı olarak soğutsun evi diye uğraşıyorum) gazını çıkaramamaya başlıyor. Veya dün markete gittik mesela, biraz serindi, sonucunda dün geceki halimizi yazmıştım yukarıda.. Gazın azalmayacağını kabullendim, çünkü gaz yapmasın diye çok sınırlı çeşit yiyorum. Ama üşürse-ki çok çabuk üşüyor- çıkarmak tam bir işkence oluyor. Üşüdüğü durum da dediğim gibi 29-30 derece olan evde uzun kollu patikli tulum+üzerinde penye yelek ile dolaylı da olsa klimaya maruz kalması durumu. Ben terleye terleye kurdeşen döküyorum resmen.
cnmm neden o kadar sıcak yapıyosun ki.
22 ile 24 derece arası olmalı.
ben artık içine kısa kolu çıtçıtlı badi üstüne penye badi.
altınada ayaklı tulum giydiriyorum bu kadar.
Bizim kızın gaz durumu birkaç gündür iyi gibiydi, dün yine hortladı. Ben artık şu sonucu çıkardım: kzım da benim gibi soğuğa dayanıksız. Ev 30 derece ama klima açarsam (ki bulunduğu odada zaten açmıyorum, başka odada açıp dolaylı olarak soğutsun evi diye uğraşıyorum) gazını çıkaramamaya başlıyor. Veya dün markete gittik mesela, biraz serindi, sonucunda dün geceki halimizi yazmıştım yukarıda.. Gazın azalmayacağını kabullendim, çünkü gaz yapmasın diye çok sınırlı çeşit yiyorum. Ama üşürse-ki çok çabuk üşüyor- çıkarmak tam bir işkence oluyor. Üşüdüğü durum da dediğim gibi 29-30 derece olan evde uzun kollu patikli tulum+üzerinde penye yelek ile dolaylı da olsa klimaya maruz kalması durumu. Ben terleye terleye kurdeşen döküyorum resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?