- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #53.021
nisanin sonunda doğum yaptım ben de az kalsın mayıs annesi olacaktım
doktorumuzun dedikleri aynen şu;
anneden bebeğine gaz geçmez istediğini yiyip içebilirsin (fasulye-mercimek)
sadece sana gaz yapar sen çekersin
anne sütünün kalitesini artırmak diye bişey yoktur
normal besleneceksin canın ne istiyosa vücudun ona ihtiyacı var demektir
bol su,uyku,huzur süt yapıcı bunlar
her annenin sütü bebeğine yeter
eğer altın sarısı rengindeyse bebek doyuyordur
bebeğe gaz giderici hiçbirşey vermeyin rezene dahil
emzirdikten sonra üstten mutlaka gazını çıkartın böylece gaz sancısı çekmez
çocuk hava yuttuğu için gazı olur eğer çıkartılmazsa sancıya dönüşür
pamukçuk varsa tedavi gerekir o çocuğun hava yutmasına ve doğru ememesine yol açar bebek beslenemez
biz 1 yaşına kadar bebeklerin burnunu tıkalı kabul ederiz
rahat emmesi için hergün 5*5 serum fizyolojik - deniz suyu damlat burnuna
her kakadan sonra yıka hametan sür pişik olmasın
hatırladıklarım bunlar
ikinci kızım olduğu için tecrübe de var
ben doktorun dediklerini aynen yapıyorum siz de deneyin bi kaç gün
çocuklar ilk üç ay hiç bir alışkanlık edinmezler
istediğiniz kadar kucakta gezdirebilirsiniz
hatta doya doya gezdirin
3 yaşındaki kızım sevmek için kucağıma aldığımda durmuyo
o yüzden bu kucakta durduğu günleri arayacaksınız.
sevin bütün gün kucak kucağa gezin
hatta birlikte aynı yatakta uyuyun
çocuk 2-3 yaşına kadar anneyle babayla yatmalı
anneye güven duygusunu geliştirmesi için
biz kızımla 7. aya kadar aynı odada yattık
7. ayında odasını ayırdım (o zamanlar bunun doğru olduğunu zannediyordum)
ama pek odasında durmadı beşik ayrı odada kaldı kızım bizimle yattı
1 yaşından sonra hep birlikte yattık
3 yaş olduğunda kendi yatağına geçti şimdi istesekte bizim yatağa gelmiyor
ezerim diye korkmayın yastıklarınızı biraz aşağı kaydırın
ayaklarınız biraz açıkta kalabilir ama olsun
yaşı gelince zorlanmadan ayrılır sizden korkmayın
çocuklarınızın ağlamasına izin vermeyin sürekli kucağınızda tutun
ama ayağınızda sallamayın
naçizane almak isteyene benden tavsiyeler
daha fazlası için burç fm hafta içi pazartesi salı çarşamba günleri saat 11 de adem güneş ile çocuk deyip geçmeyin programında
ben hala arşivden dinliyorum notlar alıyorum
Allah bu aziz misafirlari hakkıyla yetiştirebilmeyi nasip etsin
gazı, nazı, kilosu, bezi fasa fiso önemli olan çocuğun ruhu
vesselam
uzun oldu hakkınızı helal edin
kızlar bişey soracağım dün sütümü az bişey sağıp dolaba koydum bugün dışarı çıkınca veririm diye ama sabah koyduğum gibi almadım :97: alta suyu çökmüş üste süt kısmı çıkmış bide süt kesilmiş gibi yani bozulmuş gibi bölemi olması gerekiyor acaba anlayamadım
Kızlar göğsümdeki kitle için yarın doktora gidiyorum eşim randevu almış dediğiniz gibi süt birikmesi değil onu yaşadım çünkü bu bilye gibi emzirirken mememi tutarken elime geliyor ama kaçıyor sol tarafta çok küçük bir kist vardı belki o büyümüştür
selam kızlar...çok sorum var çoook..
1)kızlar yaa nası misafir falan ağırlıyosunuz?? bana bi taktik verin..ya şöyle yani benim kızım çoook sık emio..o yüzden ben misafir gelince bişey yapamıyorum ki..servis falan..ha bire ya emme istiyo ya kucak..valla kızım nie böle ağlak ve huzursuz bilmiorum çok üzülüyorum..karnı doyup altı temiz olunca ii yatıo filan ama 15 dk sonra basıyo bağlığı..napcam ben yaa..gaz oldunu da pek sanmıorum artık bırt bırt çıkıo..kızım huysuz galiba artık bunu diyorum ben.hep kucakta olcak onda da pozisyon belli yüzü dışa dönük olcak.gelen misafirin kucağına falan veriorum şöle yatar pozisyonda falan ne mükün basıo çığlığı..yatmıcakmış.doğduğu günden beri ayakta kucak istiyo..ne bilion sen daha 2 aylık bebiş..
2)bide bi sorum daha var kızlar..benim kızım her gün 5 te kalkıo..saat 6 buçuk gibi zorla cebren ve hileyle sallaya sallaya bi yarım saat daha uyrsa ne ala..napsam..herkes dio 7 8 gibi kalkıo..veya daha gec..ben hiç göremedim o saatlerii..
3)bide kızlar bebişeri nası uyutuyosunuz??benimki karnı toksa mama vermişsem mama iyi bayılıtıo uyuyo gece de emip uyku arasında uyuyo ama gündüz ve sabah 5 ten sonra çok zor..yatapımız da park yatakk pek ii sallanmıo..sallanıo da hoş değil..acaba şöyle sallanan bi beşik mi alsam?ne dersiniz??ana kucağı var ama artık ondan yakında yuvarlanmaya başlar..
benimki gibi huysuz yavrusu olanlar bebişi ağlayanlar napıosunuz???yardımmmm
anne sütünün kalitesini artırmak diye bişey yoktur
normal besleneceksin canın ne istiyosa vücudun ona ihtiyacı var demektir
bol su,uyku,huzur süt yapıcı bunlar
her annenin sütü bebeğine yeter
eğer altın sarısı rengindeyse bebek doyuyordur
pamukçuk varsa tedavi gerekir o çocuğun hava yutmasına ve doğru ememesine yol açar bebek beslenemez
hatırladıklarım bunlar
ikinci kızım olduğu için tecrübe de var
ben doktorun dediklerini aynen yapıyorum siz de deneyin bi kaç gün
hatta doya doya gezdirin
naçizane almak isteyene benden tavsiyeler
daha fazlası için burç fm hafta içi pazartesi salı çarşamba günleri saat 11 de adem güneş ile çocuk deyip geçmeyin programında
ben hala arşivden dinliyorum notlar alıyorum
Allah bu aziz misafirlari hakkıyla yetiştirebilmeyi nasip etsin
gazı, nazı, kilosu, bezi fasa fiso önemli olan çocuğun ruhu
vesselam
uzun oldu hakkınızı helal edin
hatta doya doya gezdirin
canım tek sen değilsin merak etme benim oğlum da 4.5 -5 arası kesin kalkıyo ve uyumuyor bende zorlarsam yarım saat anca uyuyor buna bence çare yok düzenleri bence böle oturdu böle gitcek büyüyerek uykuları artınca değişcek bence ama ben şöle bi çare buldum ana kucağı aldım bi sayfa öncesindede linkini verdim işe yaradı bende en azından gün içinde bana 3 4 saat kazandırıyor artık oyalanması uykuya dalması falan bi bak istersen misafire gelince ben onu bi kere yaptım bi misafirler gelirken gördüm bide giderlerken arada kalan kısmı ben oğlumu emzirdim eşim ve annem ağırlama işini yaptıdahada misafir almadım çat kapılar hariç o gelenlerde kendi başlarının çaresine baktılar
CANIM BAKTIM ÇOK BEĞENDİM SALINCAĞINI...ben de düşündüm almayı baktım ama 9 kiloya kadar diyo..azcık gec mi kaldık zaten normal ana kucağım var.bilemedim eşimi ikna edersem alabilirm.bizde de öle annem ve eşim ağırlıo ben bakamıom misafire falan
pamukçuktan kastın ne ben anlamadımnasıl ve nerde oluyo ağızda ama dildemi damaktamı yanlardamı açıklarmısın bende dikkat edeyim nasıl anlaşılıyo
canım teşekkürler paylaşımın için.. acaba neden ayakta sallamamalıyız çok merak ettim, ben sallıyorum yanlış mı yapıyorum yaa
1)kızlar yaa nası misafir falan ağırlıyosunuz?? bana bi taktik verin..ya şöyle yani benim kızım çoook sık emio..o yüzden ben misafir gelince bişey yapamıyorum ki..servis falan..ha bire ya emme istiyo ya kucak..valla kızım nie böle ağlak ve huzursuz bilmiorum çok üzülüyorum..karnı doyup altı temiz olunca ii yatıo filan ama 15 dk sonra basıyo bağlığı..napcam ben yaa..gaz oldunu da pek sanmıorum artık bırt bırt çıkıo..kızım huysuz galiba artık bunu diyorum ben.hep kucakta olcak onda da pozisyon belli yüzü dışa dönük olcak.gelen misafirin kucağına falan veriorum şöle yatar pozisyonda falan ne mükün basıo çığlığı..yatmıcakmış.doğduğu günden beri ayakta kucak istiyo..ne bilion sen daha 2 aylık bebiş..
2)bide bi sorum daha var kızlar..benim kızım her gün 5 te kalkıo..saat 6 buçuk gibi zorla cebren ve hileyle sallaya sallaya bi yarım saat daha uyrsa ne ala..napsam..herkes dio 7 8 gibi kalkıo..veya daha gec..ben hiç göremedim o saatlerii..
3)bide kızlar bebişeri nası uyutuyosunuz??benimki karnı toksa mama vermişsem mama iyi bayılıtıo uyuyo gece de emip uyku arasında uyuyo ama gündüz ve sabah 5 ten sonra çok zor..yatapımız da park yatakk pek ii sallanmıo..sallanıo da hoş değil..acaba şöyle sallanan bi beşik mi alsam?ne dersiniz??ana kucağı var ama artık ondan yakında yuvarlanmaya başlar..
pamukçuktan kastın ne ben anlamadımnasıl ve nerde oluyo ağızda ama dildemi damaktamı yanlardamı açıklarmısın bende dikkat edeyim nasıl anlaşılıyo
Merhaba paylaşımın için teşekkürler. Ancak ben bunlardan birine katılamayacağım; Çocuğu yanında yatırma meselesi, aynı yatakta yatırıp da eş ile ilişki rafa mı kaldırılıyor onu anlamadım. B
Cnm benim kızım da aynı...Kuslamaları hep vardı hala da var...Aynen senin dediğin gibi...Gün içinde her emmeden sonra mutlaka kusar bazen sızıntı şeklinde bazen püskürterek...Doktorum 6 aya kadar normal dedi amakilo kontrolü de önemli tabi.Eğer kilo alımında bir yavaşlama yoksa çok da önemsememek gerekiyormuş...Takip et bakalımbayanlar benim kızım iki aylık oldu. ancak hala kusmaları devam ediyor. zorlanarak değil kusması bazen sızıntı gibi bazen daha çok. gazını omzumda çıkarttıktan sonra yatırsam kusuyor, bir süre dik tutayım diyorum bu sefer omzumda kusuyor. beslenme aralarında mutlaka kusuyor en az bır kere daha fazlada oluyor. altını değiştirirkende aynı. birde gazımız çok olduğundan altını açayım kendi çıkartsın diyorum. ancak bu kusma problemi olduğundan yatırmakda problem.
bebeği benimi gibi çok kusan var mı?
doktor zamanla geçecek dedi
bebeklerde reflü sık rastlanıyormuş.
mesajlarınızı bekliyorum
:84::84::84::84::84::84:
Cnm aynı sorunlar bende de var bence birçoğumuzda var...Geçecek inş. sabırla bekliyorum bakalım:):)selam kızlar...çok sorum var çoook..
ay evet cnm gurbet zordur eminim.ben gurbette olmadıım halde yoruluorum ii ki diorum ailelerimiz burda arada geldiklerinde nefes alıoyrum.işim olduunda çağırıorum.çok şükür.allah kolaylık versin cnm.sizleri de takdir ediyorum.evet öle diyo ama benimde kucakta taşımaktan belim dizlerim mahvoldu günde bi saat bile dursa bizim için fayda dedik aldık o kısmını bizde çok düşündük maddi olarak bizde iyi değiliz ama bi yere kadar zaten bişey lazım çocuğa kararttık gözümüzü aldık iyiki aldık dedim ya belim rahatladı düşünsene çocuk sekiz kilo olunca nasıl alcaz kucağa bide salınck kısmı dokuz kiloysa bende koltuğu çıkartırım daha fazla kulanırım diye düşünüyorum titreşim bölümünü bide dokuz aya kadar diyor bende ona inanmadım ama en azından 5 aya kadar kullansa gene ii kendime vakit ayırabiliyorum çünkü tek başımayım ailem yok yanımda uzaktalar o yüzden bana şarttı
travma mı??şu anda alışkanlık edinmez ama yine de sert sallma
önemli olan sallayarak uyumaya alışmaması
çocuk travma sonrası uykuya dalıyor psilolojik açıklaması bu doktorlar beyin hüc ölüyor diyor ama ben pek inanmıyorum
balyozla vurmuyorum ya kafasına
yeri geldi ben de salladım rahat olun
tavsiyem emerek yada yanına yatılarak uyutulması
hepsi normal canım biraz büyürse geçicek
alttan gaz çıkarıyo bebişin ama çıkarana kadarda o sancıyı çekiyo
ağızda dilde komple olabiliyor
hafifken dilde bir beyazlık şeklindedir ve bebeğin emmesini engeller
meme başını düzgün tutamaz ve memede çatlak olur
karbonatlı su hazırı ve ya kendi yaptığınız ile steril gazlı bezle gerekirse kanayana kadar silinir
memeler hariç bütün emzik biberon uçları kaynatılır
meme uçlarını da kar. su ile silmek lazım
yok canım rafa kalkarmı
illaki bebek uyuyacak
ya da evin başka odaları neyse yani
istedikten sonra hryerde olur
rafa kalksaydı benim ikinci bebiş olmazdı
çocuk gözlerini açtığında anneyi görmeli hemen onun kokusunu hissetmeli
güven duygusu için önemli
kilo takibii yaptır doktoruna sor cnm.benimkin de de geçen haftalarda olmuştu doktora sordum kilo alımı ii kusması önemli deil dedi.bayanlar benim kızım iki aylık oldu. ancak hala kusmaları devam ediyor. zorlanarak değil kusması bazen sızıntı gibi bazen daha çok. gazını omzumda çıkarttıktan sonra yatırsam kusuyor, bir süre dik tutayım diyorum bu sefer omzumda kusuyor. beslenme aralarında mutlaka kusuyor en az bır kere daha fazlada oluyor. altını değiştirirkende aynı. birde gazımız çok olduğundan altını açayım kendi çıkartsın diyorum. ancak bu kusma problemi olduğundan yatırmakda problem.
bebeği benimi gibi çok kusan var mı?
doktor zamanla geçecek dedi
bebeklerde reflü sık rastlanıyormuş.
mesajlarınızı bekliyorum
:84::84::84::84::84::84:
Cnm aynı sorunlar bende de var bence birçoğumuzda var...Geçecek inş. sabırla bekliyorum bakalım:):)
1)Misafirleri eşim ağırlıyor ben genelde diğer odada kızımı emzirmek ve uyutmakla meşgul oluyorum
2)Benim kızın uykusu çok hafif gündüzleri sadece 15 dk uyuyor alışkanlık haline getirdi artır.Uyudu diyelim 15dk sonra uyanıyor ve uykusu tamamen açılmış bir şekilde bi de gerneşiyor böyle bi görsen sanki çok uyumuş gibi...
3)Ahh ahhh neler denedim ben şimdi eve hamak kurduk onda sallıyoruz o biraz hoşuna gidiyor ama o bile bazen bana mısın demiyor...İnsan ne yapacağını şaşırıyor.Ne yatağında ne de ana kucağında kendiliğinden veya sallanarak uyumuyor benim bıdık...
Cnm ben de yapmam dediğim şeylerin hepsini ne yazıkki yapıyorum...Ayakta sallama, battaniyede sallama, ann kucağında ve beşiğinde sallama daha neler neler şimdi de hamakta sallıyorum...Aynen insan uyusunda büyüsün diye her yolu deniyor...Çaresizlikten her türlü çözüm yoluna açığız biz eşimle:):)travma mı??bida hayatta sallamam.peki arada eşimle uyumadıında battaniyede sallıyoruz buda mı zararlı travma falan..ama işte uyumayınca insan bütün yolları denio.ben ki hep büyük konuştum sallamam koyarım uyur falan..hep dediklerimi yaptım.uyumayınca üzülüo insan büyümicek die..zaten gece uykusuna çoğunlukla sallamadan geçio emerek..ama öğlenleri ana kucağında sallıorum.gezmelerde ayağıma alıyorum.değilse kucakta mahfoluyoruz ikimizde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?