2011 Nisan Anneleri

guzel nısan annelerı bebeklerınız kac dk emıyor benımkı tek memeyı en fazla 15 dakıka emıyor ve 3 saatte bır...
Ne kadar ugrasırsam ugrasayım 15 dk fazlka emmıyor sankı kurulmus gıbi
doktorumuz ıkı memeyıde ayrı ayrı 15 dk dedı emmıyor cocuk napabılırım cok uzuluyorum sızınde boylemı??
Hatta gece bır memeyı sagmak zorunda kalıyorum cunku cok fena şişiyor

kızlar biseyler yazın da ıcım rahatlasın

benimki toplasan iki mememi emmesi on dakka ya sürer ya sürmez bence kilosu normalse takma kafana benim oğlumda değişken bazen 4 saatte emiyor bazen saat başı neticede aç kalmazlar aç olsa basardı çığlığı doktordan doktora değişiyo dakika diye bişeymi olur yaa sütün fazladır hemen doyar çocuk sütün azdır em em doymaz uzun sürer önemli olan bebeğin kilo durumu çişini günde en az dört defa yapması bide kakası ben açıkçası takılmıyorum doktorun dediklerine canım

sagol cnm benımkının her bezı kaka ve çiş dolu sutumde bol Allaha sukur sanırım doyuyor ama ıste ana yuregı ve ılk cocuk olunc boyle evham yapıyorum ılk ay cok guzeldı bakalım haftaya 2 ay kontrolumuz var ınsallah hersey yolundadır

canım şu an bilmiyorum kilosunu bizimde kontrol 24 ünde sızdırmıyor bez

canım sağ göğsüm çok ağrıyordu emzirirken bıçak saplanıyordu sanki ağlıyordum gittik ultrasonda meme yapın farklı ondan oluyor ağrın dedi sol tarafta çok küçük kist gördü o normal dedi ama şimdi elime gelen memenin iç tarafına doğru kahverngi kısmın bittiği yerde

canım hayırlı olsun ama benimki salıncağı sevmedi yana doğru sallanmayı seviyor o yüzden ana dizi aldık onda da başında nöbet tutuyorum sürekli sallıyorum otomatik olsaydı benimkide titreşimde park beşiğin yanında vermişlerdi faydası olmadı

canım gaz yapan şeyler geçiyormu bilmem ama emdikten sonra gaznı çıkarsamda çok gazı oluyor ve çıkarana kadar perişan oluyoruz sallamaya gelince çok hızlı olmadığı sürece faydalı olduğunu duydum sonuçda anne karnında da sallanıyorlardı yediklerimizin kaliteli olması gerektiğini söyledi bizim doktorlarda hatta oğlumun yüzünde sivilceler çıktı doktor yağlı çerez vs yeme dedi gerçekten onları kesince geçti yanımızda yatırmakda bence tehlikeli ama sağol bilgiler için

arkadaşım aynı durum bende de var.
ultrasona girdim. süt kanalı olduğunu söyledi doktor .

inşaallah benimkide öyledir

ben misafir ağırlayamam gelmek isteyende olursa hazır bişeyler ikram edicem, canım benimkide 4-5 gibi kalkıyor ve öğlen 11 ekadar onbeşer dk anca uyuyor, uyumaya gelince odamızda park yatağında sallıyorum oturma odaında ana dizinde veya ayağımda

ay benimkide öyle onbeş dk uyuyor:) benimkini gaz sancısı uyandırıyor

canım normal artık benimkide ilk başlarda uzun emiyordu şimdi beş dk emiyor

çok haklısın benimde ilk bebeğim insanın aklına o kadar saçma sorular geliyo ki sormaya utanıyosun benimde yarın iki ay oluyo kontrol var çok heyecanlıyım tabi bide aşısı var napcam bilmiyorum bi haftadır yatıp kalkıp aşıyı dert ediyorum kıyamam ben bu yavrulara yaa inşallah sağ salim hayırlısı ile atlatırız

selam kızlar üç gündür giremiyorum çünkü misafirim vardı cuma günü öğlen kaynatam geldi çat kapı 12 saatlik yoldan:) bugün gitti söylemeye gerek yok sanırım çok yorgunum ve oğlumu kucağa alıştırdı, doktorada gidemedim gitmeyide düşünmüyorum şimdilik kötü bir şeyse şu dönemde kaldıramam

uff sorma cnm yaa bugün cidden çıldırdım:S demin ağrı kesici fitil attım
aysucum sen bnm msnime mail olarak atsan ben pek girmiorm msne de.

cnm maille atamıyorum dosyayı çünkü çok büyük.

blgler için çok saol cnm.bende oğlumla yatıyorum hatta eşmde yanımızda yatıyo.dediğin gibi yastığımı onun ayak ucuna getriyorum zaten uykum çok hafif oğlumda yanına yatmadan zor uyuyo.

cnm bende çok zorlanıyodum taki sütümün yetmedğn anlayıp mamayı çoğaltana kadar.çocuğum ağlamıyodu ama huzursuzdu kucaktayken keyfli oluyodu.ayağımda sallaya sallaya zor uyutuyodum.senn kilo alımı nasıl bilmiyorum ama bizimknin azdı kilo alımı ondan dolayı bi pompa aldım sağdım kaç kere hiç bişi çıkmıyodu bozukmu diye yerine götürdüm o pompalar sütü olanlar içnmiş.hastane tipi bi pompa kiraladım.sütümü sağdım ve şok oldum.40 cc taş çatlasın 60 cc çıkıyo ve oğlum bu kadarcık sütle 3 saat duruyodu.şok oldum oğlum aç yaşıyomuş resmen.şmd gündüzler sağıyorum artması için umarım artar.her öğününde mama veriyorum 2 gündür ve oğlum düzeldi gibi.en azından artık çok kucak istemiyo.yanında olup onunla oynamam bile onu mutlu ediyo saatlerce sallamıyorum karnı doyunca uyuyo.

canım sen artık bebekli annesin eskisi gibi misafir ağırlayamazsın. biz şimdi çocuklu eve gittiğimizde onları daha iyi anlıyoruz. onlar da bizi anlarlar. benim misafirim geldi mi hemen bebişi onlara veririm oynasınlar gazını çıkarsınlar sevsinler ben de azcık başka işlere bakayım. onlar bizim gözümüzün nuru ancak 24 saat sorumluluk bazen sıkıcı olabilir. o nedenle evinde bebek büyümüş kim varsa ona veriyorum. servis için yardım istiyorum.çocuk bu ağlayacak uyuyup kalkacak hiç misafirin yanında germem kendimi. o da bunu anlar gibi o günler pek keyifli bi de kucaktan kucağa dolaşınca pek bir mutlu oluyor. sen gerilme bak bebişte gerilmeyecek. ilk zamanlar yıkamasını bilmezdim. her gelene bebişi yıkatıyordum. bebişte o gün mutlaka yatardı.
2) canım tüm bebekler güneşin doğuşuna yakın uyanırlar. benimki saat 3 de saat 5 de de meme içiin kalkmış olsun mutlaka 6 da kalkar kurulmuş saat gibi. ben de o saatlerde kalktığım için sorun yaşamıyorum.
3) gündüz kuş uykusu tüm bebeklerde var. bazen ayakta sallıyorum bazen minderine bırakıyorum kendi yatıyor, bazen park yatağı sallıyorum değişiyor. ama kesinlikle gece gibi deliksiz uyumaz. beşikte önermem. sonra beşiğine alışır o daha zor.
gördüğün gibi tüm bebişler aynı ama senin daha rahat olman lazım.

selam kızlar benim miniğiminde bugün aşısı vardı ayy kıyamam ben ona bide üç tane vuruyolar allahtan ebenin eli hafifte çok acıtmıyo bide doktora kontrole götürdük kaksını yapamıyo çünkü onada ilaç verdiler döndük geldik bende işe geldim ayy insan böle durumlarda hiç bırakmak istemiyo bebişini annesinin balı kaymağı ooo

30 dakika boyunca bebek durmadan emermi ya. benim doktorum da 10 ar dakika her ikisini de emecek dedi. başka bir doktor süre öneli diil 2 saat boyunca tek memeyi vereceksin dedi. başka bir doktor süre önemli değil her seferinde meme değiştireceksin dedi. ben kafama göre yapıyorum. bebiş gündüz 5-7 dakka tek meme emiyor saatte- 2 saatte bir. gece ise 15 dakika bir meme 3-4 saatte bir. ben onun keyfine amadeyim..

bizim kız da 1 hafta öncesine kadar öyleydi, bazen 5 bazen 15 maximum 20 dakika emerdi, kilo alımı da iyiydi. 1 haftadır dellenmiş durumda, 1 saat meme emdiği oluyor artık, bazen ağzından zorla çıkarıyorum artık canım acıdığı için. oyun oynuyor emzik niyetine kullanıyor gibi geliyor. ya süt yetmiyor ya da emme refleksi arttı diye düşünüyorum. haftaya 2. ay kontrolündeki kilo alımına göre bakacağım artık..
sen de kilo alımına bak, iyiyse boşuna takma.. ve sütünü sağmaya devam et bence, hem azalmaz hem de acil/beklenmeyen durumlar için süt bulundurmuş olursun.

1- misafiri pek iyi ağırlamıyorum :) ancak varsa içecek ve almışsak hazır ikramlıklar veriyorum.. wc'ye bile gidemiyorum ne misafir ağırlaması. kınayan olursa da kusuruma bakmasın, tek başına ancak bu kadar..
2- uyku düzenine yapacak çok bir şey yok.. benimki de bazı günler dışında saat gibi; gece 2:30-3:00( çoğunlukla 3:11-3:14 gibi :)) bi kalkıyor, sonra da 6:30-7:00 gibi bi daha.. sonra uyursa benden mutlusu yok. haftada1 gün yorgunluktan mıdır nedir uyuyor, onun dışında 15-30 dakikayı geçmiyor uykular.. bende panik atak belirtileri başladı artık..
3- kucakta yürüyerek uyutuyorum. kucağımdayken konuşmamı seviyor. hele telefonla konuşuyorsam sızıyor öyle.. çok uykusu varsa yattığı yerde de uyuyor bazen. sallayamıyorum ben, o yüzden de kimseye sallatmıyorum ama kucakta yürümek de bir çeşit sallamak aslında..

bugün yapmam dediğim şeyi yaptım en sonunda: emzik almadığı için emziğini bala batırdım (1 damla) yoksa çocuk durmuyor, sürekli emmek istiyor ne yapacağımı şaşırdım. emziği and içmiş gibi almıyor, 7 çeşit emzik denedim, kıyamet kopuyor sanki inadım inat almıyor bebe.. balın tadıyla aldı öyle uyudu zibidi.. bundan sonrakilerde almadığında da sütümü damlatıcam valla denize düşen yılana sarılır .. Allahım inşallah pişman olmam bu yaptığıma..

canım emziği illa bişeye batıracaksan reçele şekere batır bir yaşından küçüklere bal yasak

valla bilmiyorum artık.. kimin inadı kazanacak bakalım.. bir köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi hahhahhayyy hahhahhayyy hahhahhahhaha hayyy

canım sen bu azimle başarırsın ama bala dikkat benden söylemesi

valla bilmiyorum artık.. kimin inadı kazanacak bakalım.. bir köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi hahhahhayyy hahhahhayyy hahhahhahhaha hayyy

Benım bebegımde emzık almıyordu an sonunda damaksız bır emzık aldım onu kaptıgı gıbı bırakmadı damaklı emzıklerı cocukların cogu sevmıuormus damaksız agızda daha rahat cevrılıyormu denemeye devam et emzık almayan cocuk yoktur emzık begenmeyen cocuk vardır...

Tüm annelere ve bebişlerine selamlar...Bizim bugün 2. ay aşılarımız ve kontrolümüz vardı.Sabahtan 2 tane aşısını sağlık ocağında yaptırdım.Öğleden sonrada hastaneye kontrole götürdüm doktor muayeneye bizimki de ağlamaya başladı ama nasıl ağlama susturamadım hastaneyi ayağa kaldırdı katılacak sandım yavrum.Sonra doktor baktı bacağının biri aşı yapılan yer çok şişmiş ve kızarmış şu an hala şiş.Uyanmasını bekliyorum buz koyucam inşallah iyi gelir.Kilo alımı da bu ay sınırda 600 gr almış doktor şimdilik mamaya başlama takip edelim 15 gün sonra tekrar bakalım kilosuna dedi.Bu arada zaten son 1 ayda 2 kere enfeksiyon geçirmişti biri idrar yolları enf.(daha önce yazmıştım) biri de kakasında mikrop çıktığı için antibiyotik tedavisi oldu ben sınırda kilo almasını ona bağlıyorum yoksa emmesi güzel maşallah.Bizden haberler böyle....

benimki emziği almıştı derin uykuya geçtiğinde atıyordu ağzından. ama şimdilerde pek istemiyor öyle bir düşkünlüğü yok. ilk bebeğimde herşeyi kuralına uygun yapmaya çalıştım süt dışında bişi vermedim. kolik olmasına rağmen. emzikte vermedim ama vermem gerekiyormuş keşke verseydim oğlum 6 yaşında ama hala gecceleri dilini emiyor. damaksız emzikler 6 aya kadar kullanılabiliyor ama diş çıkarmaya yaklaştımı illakı damaklı emzik vermek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…