- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #53.041
dilin üzerinde oluşan beyaz bir tabaka canım
kızlar biseyler yazın da ıcım rahatlasın
benimki toplasan iki mememi emmesi on dakka ya sürer ya sürmez bence kilosu normalse takma kafana benim oğlumda değişken bazen 4 saatte emiyor bazen saat başı neticede aç kalmazlar aç olsa basardı çığlığı doktordan doktora değişiyo dakika diye bişeymi olur yaa sütün fazladır hemen doyar çocuk sütün azdır em em doymaz uzun sürer önemli olan bebeğin kilo durumu çişini günde en az dört defa yapması bide kakası ben açıkçası takılmıyorum doktorun dediklerine canım
inşallah basit bi bezedir canım Allah korusun seni ve bebeğinihaber ver dönünce..
canım senin bebiş kaç kilo? benimki daha 5 kg bile değil heralde (24 haziranda net ağırlığını öğrencem) 3 - 6 kg. olan bacaklarında biraz iz yapıyor, bu paket bitince ben de geçsem mi acaba? sen memnun musun sızdırma falan yapmıyo di mi?
canım bende de var hamile olduğumu öğrendiğim gün farkettim ve kabus gibiydi.çocuğu unuttuk proflar ultrasonlar derken beze(fibro adenom) olduğunu öğrendim.genç bayanlarda genelde beze olurmuş.bu arada göğsüme süt dolunca daha belirginleşti.seninki de öyle olabilir
Graco Swing N Bounce Two-In-One Ana Kuca-Salncak Venus iin En Uygun Fiyat Garantisi
gazlı bebeği olanlar kucağından indiremeyenler ayağında tüm gün sallamak zorunda kalan anneler beri gelsin inanamadım bu ürünü aldım kızlar bebeğimi emzirdim altını değiştirdim bi koyayım dedim titreşimi açtım 2. kademede sallanmayı ayarladım müziğide açtım bezini çöpe atmaya gittim bi de ne göreyimm oğlum uyumak üzere ve uyudu bu bir rüya olsa gerek reklam gibi oldu ama ne çektiğimi bi ben bilirim bide sizler şidddetle tavsiye ederim
nisanin sonunda doğum yaptım ben de az kalsın mayıs annesi olacaktım
doktorumuzun dedikleri aynen şu;
anneden bebeğine gaz geçmez istediğini yiyip içebilirsin (fasulye-mercimek)
sadece sana gaz yapar sen çekersin
anne sütünün kalitesini artırmak diye bişey yoktur
normal besleneceksin canın ne istiyosa vücudun ona ihtiyacı var demektir
bol su,uyku,huzur süt yapıcı bunlar
her annenin sütü bebeğine yeter
eğer altın sarısı rengindeyse bebek doyuyordur
bebeğe gaz giderici hiçbirşey vermeyin rezene dahil
emzirdikten sonra üstten mutlaka gazını çıkartın böylece gaz sancısı çekmez
çocuk hava yuttuğu için gazı olur eğer çıkartılmazsa sancıya dönüşür
pamukçuk varsa tedavi gerekir o çocuğun hava yutmasına ve doğru ememesine yol açar bebek beslenemez
biz 1 yaşına kadar bebeklerin burnunu tıkalı kabul ederiz
rahat emmesi için hergün 5*5 serum fizyolojik - deniz suyu damlat burnuna
her kakadan sonra yıka hametan sür pişik olmasın
hatırladıklarım bunlar
ikinci kızım olduğu için tecrübe de var
ben doktorun dediklerini aynen yapıyorum siz de deneyin bi kaç gün
çocuklar ilk üç ay hiç bir alışkanlık edinmezler
istediğiniz kadar kucakta gezdirebilirsiniz
hatta doya doya gezdirin
3 yaşındaki kızım sevmek için kucağıma aldığımda durmuyo
o yüzden bu kucakta durduğu günleri arayacaksınız.
sevin bütün gün kucak kucağa gezin
hatta birlikte aynı yatakta uyuyun
çocuk 2-3 yaşına kadar anneyle babayla yatmalı
anneye güven duygusunu geliştirmesi için
biz kızımla 7. aya kadar aynı odada yattık
7. ayında odasını ayırdım (o zamanlar bunun doğru olduğunu zannediyordum)
ama pek odasında durmadı beşik ayrı odada kaldı kızım bizimle yattı
1 yaşından sonra hep birlikte yattık
3 yaş olduğunda kendi yatağına geçti şimdi istesekte bizim yatağa gelmiyor
ezerim diye korkmayın yastıklarınızı biraz aşağı kaydırın
ayaklarınız biraz açıkta kalabilir ama olsun
yaşı gelince zorlanmadan ayrılır sizden korkmayın
çocuklarınızın ağlamasına izin vermeyin sürekli kucağınızda tutun
ama ayağınızda sallamayın
naçizane almak isteyene benden tavsiyeler
daha fazlası için burç fm hafta içi pazartesi salı çarşamba günleri saat 11 de adem güneş ile çocuk deyip geçmeyin programında
ben hala arşivden dinliyorum notlar alıyorum
Allah bu aziz misafirlari hakkıyla yetiştirebilmeyi nasip etsin
gazı, nazı, kilosu, bezi fasa fiso önemli olan çocuğun ruhu
vesselam
uzun oldu hakkınızı helal edin
arkadaşım aynı durum bende de var.
ultrasona girdim. süt kanalı olduğunu söyledi doktor .
selam kızlar...çok sorum var çoook..
1)kızlar yaa nası misafir falan ağırlıyosunuz?? bana bi taktik verin..ya şöyle yani benim kızım çoook sık emio..o yüzden ben misafir gelince bişey yapamıyorum ki..servis falan..ha bire ya emme istiyo ya kucak..valla kızım nie böle ağlak ve huzursuz bilmiorum çok üzülüyorum..karnı doyup altı temiz olunca ii yatıo filan ama 15 dk sonra basıyo bağlığı..napcam ben yaa..gaz oldunu da pek sanmıorum artık bırt bırt çıkıo..kızım huysuz galiba artık bunu diyorum ben.hep kucakta olcak onda da pozisyon belli yüzü dışa dönük olcak.gelen misafirin kucağına falan veriorum şöle yatar pozisyonda falan ne mükün basıo çığlığı..yatmıcakmış.doğduğu günden beri ayakta kucak istiyo..ne bilion sen daha 2 aylık bebiş..
2)bide bi sorum daha var kızlar..benim kızım her gün 5 te kalkıo..saat 6 buçuk gibi zorla cebren ve hileyle sallaya sallaya bi yarım saat daha uyrsa ne ala..napsam..herkes dio 7 8 gibi kalkıo..veya daha gec..ben hiç göremedim o saatlerii..
3)bide kızlar bebişeri nası uyutuyosunuz??benimki karnı toksa mama vermişsem mama iyi bayılıtıo uyuyo gece de emip uyku arasında uyuyo ama gündüz ve sabah 5 ten sonra çok zor..yatapımız da park yatakk pek ii sallanmıo..sallanıo da hoş değil..acaba şöyle sallanan bi beşik mi alsam?ne dersiniz??ana kucağı var ama artık ondan yakında yuvarlanmaya başlar..
benimki gibi huysuz yavrusu olanlar bebişi ağlayanlar napıosunuz???yardımmmm
Cnm aynı sorunlar bende de var bence birçoğumuzda var...Geçecek inş. sabırla bekliyorum bakalım:):)
1)Misafirleri eşim ağırlıyor ben genelde diğer odada kızımı emzirmek ve uyutmakla meşgul oluyorum
2)Benim kızın uykusu çok hafif gündüzleri sadece 15 dk uyuyor alışkanlık haline getirdi artır.Uyudu diyelim 15dk sonra uyanıyor ve uykusu tamamen açılmış bir şekilde bi de gerneşiyor böyle bi görsen sanki çok uyumuş gibi...
3)Ahh ahhh neler denedim ben şimdi eve hamak kurduk onda sallıyoruz o biraz hoşuna gidiyor ama o bile bazen bana mısın demiyor...İnsan ne yapacağını şaşırıyor.Ne yatağında ne de ana kucağında kendiliğinden veya sallanarak uyumuyor benim bıdık...
guzel nısan annelerı bebeklerınız kac dk emıyor benımkı tek memeyı en fazla 15 dakıka emıyor ve 3 saatte bır...
Ne kadar ugrasırsam ugrasayım 15 dk fazlka emmıyor sankı kurulmus gıbi
doktorumuz ıkı memeyıde ayrı ayrı 15 dk dedı emmıyor cocuk napabılırım cok uzuluyorum sızınde boylemı??
Hatta gece bır memeyı sagmak zorunda kalıyorum cunku cok fena şişiyor
sagol cnm benımkının her bezı kaka ve çiş dolu sutumde bol Allaha sukur sanırım doyuyor ama ıste ana yuregı ve ılk cocuk olunc boyle evham yapıyorum ılk ay cok guzeldı bakalım haftaya 2 ay kontrolumuz var ınsallah hersey yolundadır
uff sorma cnm yaa bugün cidden çıldırdım:S demin ağrı kesici fitil attım
aysucum sen bnm msnime mail olarak atsan ben pek girmiorm msne de.
nisanin sonunda doğum yaptım ben de az kalsın mayıs annesi olacaktım
doktorumuzun dedikleri aynen şu;
anneden bebeğine gaz geçmez istediğini yiyip içebilirsin (fasulye-mercimek)
sadece sana gaz yapar sen çekersin
anne sütünün kalitesini artırmak diye bişey yoktur
normal besleneceksin canın ne istiyosa vücudun ona ihtiyacı var demektir
bol su,uyku,huzur süt yapıcı bunlar
her annenin sütü bebeğine yeter
eğer altın sarısı rengindeyse bebek doyuyordur
bebeğe gaz giderici hiçbirşey vermeyin rezene dahil
emzirdikten sonra üstten mutlaka gazını çıkartın böylece gaz sancısı çekmez
çocuk hava yuttuğu için gazı olur eğer çıkartılmazsa sancıya dönüşür
pamukçuk varsa tedavi gerekir o çocuğun hava yutmasına ve doğru ememesine yol açar bebek beslenemez
biz 1 yaşına kadar bebeklerin burnunu tıkalı kabul ederiz
rahat emmesi için hergün 5*5 serum fizyolojik - deniz suyu damlat burnuna
her kakadan sonra yıka hametan sür pişik olmasın
hatırladıklarım bunlar
ikinci kızım olduğu için tecrübe de var
ben doktorun dediklerini aynen yapıyorum siz de deneyin bi kaç gün
çocuklar ilk üç ay hiç bir alışkanlık edinmezler
istediğiniz kadar kucakta gezdirebilirsiniz
hatta doya doya gezdirin
3 yaşındaki kızım sevmek için kucağıma aldığımda durmuyo
o yüzden bu kucakta durduğu günleri arayacaksınız.
sevin bütün gün kucak kucağa gezin
hatta birlikte aynı yatakta uyuyun
çocuk 2-3 yaşına kadar anneyle babayla yatmalı
anneye güven duygusunu geliştirmesi için
biz kızımla 7. aya kadar aynı odada yattık
7. ayında odasını ayırdım (o zamanlar bunun doğru olduğunu zannediyordum)
ama pek odasında durmadı beşik ayrı odada kaldı kızım bizimle yattı
1 yaşından sonra hep birlikte yattık
3 yaş olduğunda kendi yatağına geçti şimdi istesekte bizim yatağa gelmiyor
ezerim diye korkmayın yastıklarınızı biraz aşağı kaydırın
ayaklarınız biraz açıkta kalabilir ama olsun
yaşı gelince zorlanmadan ayrılır sizden korkmayın
çocuklarınızın ağlamasına izin vermeyin sürekli kucağınızda tutun
ama ayağınızda sallamayın
naçizane almak isteyene benden tavsiyeler
daha fazlası için burç fm hafta içi pazartesi salı çarşamba günleri saat 11 de adem güneş ile çocuk deyip geçmeyin programında
ben hala arşivden dinliyorum notlar alıyorum
Allah bu aziz misafirlari hakkıyla yetiştirebilmeyi nasip etsin
gazı, nazı, kilosu, bezi fasa fiso önemli olan çocuğun ruhu
vesselam
uzun oldu hakkınızı helal edin
1)kızlar yaa nası misafir falan ağırlıyosunuz?? bana bi taktik verin..ya şöyle yani benim kızım çoook sık emio..o yüzden ben misafir gelince bişey yapamıyorum ki..servis falan..ha bire ya emme istiyo ya kucak..valla kızım nie böle ağlak ve huzursuz bilmiorum çok üzülüyorum..karnı doyup altı temiz olunca ii yatıo filan ama 15 dk sonra basıyo bağlığı..napcam ben yaa..gaz oldunu da pek sanmıorum artık bırt bırt çıkıo..kızım huysuz galiba artık bunu diyorum ben.hep kucakta olcak onda da pozisyon belli yüzü dışa dönük olcak.gelen misafirin kucağına falan veriorum şöle yatar pozisyonda falan ne mükün basıo çığlığı..yatmıcakmış.doğduğu günden beri ayakta kucak istiyo..ne bilion sen daha 2 aylık bebiş..
2)bide bi sorum daha var kızlar..benim kızım her gün 5 te kalkıo..saat 6 buçuk gibi zorla cebren ve hileyle sallaya sallaya bi yarım saat daha uyrsa ne ala..napsam..herkes dio 7 8 gibi kalkıo..veya daha gec..ben hiç göremedim o saatlerii..
3)bide kızlar bebişeri nası uyutuyosunuz??benimki karnı toksa mama vermişsem mama iyi bayılıtıo uyuyo gece de emip uyku arasında uyuyo ama gündüz ve sabah 5 ten sonra çok zor..yatapımız da park yatakk pek ii sallanmıo..sallanıo da hoş değil..acaba şöyle sallanan bi beşik mi alsam?ne dersiniz??ana kucağı var ama artık ondan yakında yuvarlanmaya başlar..
guzel nısan annelerı bebeklerınız kac dk emıyor benımkı tek memeyı en fazla 15 dakıka emıyor ve 3 saatte bır...
doktorumuz ıkı memeyıde ayrı ayrı 15 dk dedı emmıyor cocuk napabılırım cok uzuluyorum sızınde boylemı??
bizim kız da 1 hafta öncesine kadar öyleydi, bazen 5 bazen 15 maximum 20 dakika emerdi, kilo alımı da iyiydi. 1 haftadır dellenmiş durumda, 1 saat meme emdiği oluyor artık, bazen ağzından zorla çıkarıyorum artık canım acıdığı için. oyun oynuyor emzik niyetine kullanıyor gibi geliyor. ya süt yetmiyor ya da emme refleksi arttı diye düşünüyorum. haftaya 2. ay kontrolündeki kilo alımına göre bakacağım artık..
sen de kilo alımına bak, iyiyse boşuna takma.. ve sütünü sağmaya devam et bence, hem azalmaz hem de acil/beklenmeyen durumlar için süt bulundurmuş olursun.
1- misafiri pek iyi ağırlamıyorum :) ancak varsa içecek ve almışsak hazır ikramlıklar veriyorum.. wc'ye bile gidemiyorum ne misafir ağırlaması. kınayan olursa da kusuruma bakmasın, tek başına ancak bu kadar..
2- uyku düzenine yapacak çok bir şey yok.. benimki de bazı günler dışında saat gibi; gece 2:30-3:00( çoğunlukla 3:11-3:14 gibi :)) bi kalkıyor, sonra da 6:30-7:00 gibi bi daha.. sonra uyursa benden mutlusu yok. haftada1 gün yorgunluktan mıdır nedir uyuyor, onun dışında 15-30 dakikayı geçmiyor uykular.. bende panik atak belirtileri başladı artık..
3- kucakta yürüyerek uyutuyorum. kucağımdayken konuşmamı seviyor. hele telefonla konuşuyorsam sızıyor öyle.. çok uykusu varsa yattığı yerde de uyuyor bazen. sallayamıyorum ben, o yüzden de kimseye sallatmıyorum ama kucakta yürümek de bir çeşit sallamak aslında..
bugün yapmam dediğim şeyi yaptım en sonunda: emzik almadığı için emziğini bala batırdım(1 damla) yoksa çocuk durmuyor, sürekli emmek istiyor ne yapacağımı şaşırdım. emziği and içmiş gibi almıyor, 7 çeşit emzik denedim, kıyamet kopuyor sanki inadım inat almıyor bebe.. balın tadıyla aldı öyle uyudu zibidi.. bundan sonrakilerde almadığında da sütümü damlatıcam valla denize düşen yılana sarılır .. Allahım inşallah pişman olmam bu yaptığıma..
canım emziği illa bişeye batıracaksan reçele şekere batır bir yaşından küçüklere bal yasak
valla bilmiyorum artık.. kimin inadı kazanacak bakalım.. bir köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi hahhahhayyy hahhahhayyy hahhahhahhaha hayyy
valla bilmiyorum artık.. kimin inadı kazanacak bakalım.. bir köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi hahhahhayyy hahhahhayyy hahhahhahhaha hayyy
Benım bebegımde emzık almıyordu an sonunda damaksız bır emzık aldım onu kaptıgı gıbı bırakmadı damaklı emzıklerı cocukların cogu sevmıuormus damaksız agızda daha rahat cevrılıyormu denemeye devam et emzık almayan cocuk yoktur emzık begenmeyen cocuk vardır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?