- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #53.061
canım sen bu azimle başarırsınama bala dikkat benden söylemesi
Benım bebegımde emzık almıyordu an sonunda damaksız bır emzık aldım onu kaptıgı gıbı bırakmadı damaklı emzıklerı cocukların cogu sevmıuormus damaksız agızda daha rahat cevrılıyormu denemeye devam et emzık almayan cocuk yoktur emzık begenmeyen cocuk vardır...
Tüm annelere ve bebişlerine selamlar...Bizim bugün 2. ay aşılarımız ve kontrolümüz vardı.Sabahtan 2 tane aşısını sağlık ocağında yaptırdım.Öğleden sonrada hastaneye kontrole götürdüm doktor muayeneye bizimki de ağlamaya başladı ama nasıl ağlama susturamadım hastaneyi ayağa kaldırdı katılacak sandım yavrum.Sonra doktor baktı bacağının biri aşı yapılan yer çok şişmiş ve kızarmış şu an hala şiş.Uyanmasını bekliyorum buz koyucam inşallah iyi gelir.Kilo alımı da bu ay sınırda 600 gr almış doktor şimdilik mamaya başlama takip edelim 15 gün sonra tekrar bakalım kilosuna dedi.Bu arada zaten son 1 ayda 2 kere enfeksiyon geçirmişti biri idrar yolları enf.(daha önce yazmıştım) biri de kakasında mikrop çıktığı için antibiyotik tedavisi oldu ben sınırda kilo almasını ona bağlıyorum yoksa emmesi güzel maşallah.Bizden haberler böyle....
benimki emziği almıştı derin uykuya geçtiğinde atıyordu ağzından. ama şimdilerde pek istemiyor öyle bir düşkünlüğü yok. ilk bebeğimde herşeyi kuralına uygun yapmaya çalıştım süt dışında bişi vermedim. kolik olmasına rağmen. emzikte vermedim ama vermem gerekiyormuş keşke verseydim oğlum 6 yaşında ama hala gecceleri dilini emiyor. damaksız emzikler 6 aya kadar kullanılabiliyor ama diş çıkarmaya yaklaştımı illakı damaklı emzik vermek lazım.
30 dakika boyunca bebek durmadan emermi ya. benim doktorum da 10 ar dakika her ikisini de emecek dedi. başka bir doktor süre öneli diil 2 saat boyunca tek memeyi vereceksin dedi. başka bir doktor süre önemli değil her seferinde meme değiştireceksin dedi. ben kafama göre yapıyorum. bebiş gündüz 5-7 dakka tek meme emiyor saatte- 2 saatte bir. gece ise 15 dakika bir meme 3-4 saatte bir. ben onun keyfine amadeyim..
canım sen artık bebekli annesin eskisi gibi misafir ağırlayamazsın. biz şimdi çocuklu eve gittiğimizde onları daha iyi anlıyoruz. onlar da bizi anlarlar. benim misafirim geldi mi hemen bebişi onlara veririm oynasınlar gazını çıkarsınlar sevsinler ben de azcık başka işlere bakayım. onlar bizim gözümüzün nuru ancak 24 saat sorumluluk bazen sıkıcı olabilir. o nedenle evinde bebek büyümüş kim varsa ona veriyorum. servis için yardım istiyorum.çocuk bu ağlayacak uyuyup kalkacak hiç misafirin yanında germem kendimi. o da bunu anlar gibi o günler pek keyifli bi de kucaktan kucağa dolaşınca pek bir mutlu oluyor. sen gerilme bak bebişte gerilmeyecek. ilk zamanlar yıkamasını bilmezdim. her gelene bebişi yıkatıyordum. bebişte o gün mutlaka yatardı.
2) canım tüm bebekler güneşin doğuşuna yakın uyanırlar. benimki saat 3 de saat 5 de de meme içiin kalkmış olsun mutlaka 6 da kalkar kurulmuş saat gibi. ben de o saatlerde kalktığım için sorun yaşamıyorum.
3) gündüz kuş uykusu tüm bebeklerde var. bazen ayakta sallıyorum bazen minderine bırakıyorum kendi yatıyor, bazen park yatağı sallıyorum değişiyor. ama kesinlikle gece gibi deliksiz uyumaz. beşikte önermem. sonra beşiğine alışır o daha zor.
gördüğün gibi tüm bebişler aynı ama senin daha rahat olman lazım.
yazdığım gibi gübdüz süt az ve daha fazla uyanık olduğu için daha sık ve iki mememi de emiyo dakikalarca ama gece uykuda olduğu için tek memem 5 dakka fln sürüyoguzel nısan annelerı bebeklerınız kac dk emıyor benımkı tek memeyı en fazla 15 dakıka emıyor ve 3 saatte bır...
Ne kadar ugrasırsam ugrasayım 15 dk fazlka emmıyor sankı kurulmus gıbi
doktorumuz ıkı memeyıde ayrı ayrı 15 dk dedı emmıyor cocuk napabılırım cok uzuluyorum sızınde boylemı??
Hatta gece bır memeyı sagmak zorunda kalıyorum cunku cok fena şişiyor
ben de yapmam dediğim herşeyi yaptım ayakta sallama battaniyede sallama kuçata, ayakta ve kucakta emziği şekerli birşeylere batırıp verme fln büyük onuşmuycaksın çocuğun için her şeyi yapıyosnCnm ben de yapmam dediğim şeylerin hepsini ne yazıkki yapıyorum...Ayakta sallama, battaniyede sallama, ann kucağında ve beşiğinde sallama daha neler neler şimdi de hamakta sallıyorum...Aynen insan uyusunda büyüsün diye her yolu deniyor...Çaresizlikten her türlü çözüm yoluna açığız biz eşimle:):)
bizimki çok kusmuyo ama emdirdikten sonra kusacakmış gibi oluyo emziği veriyorum midesi bulanıyo atıyodr emdirdikten sonra yarım saat fln dik tut dedi bide yastığı yüksek olsun dedibayanlar benim kızım iki aylık oldu. ancak hala kusmaları devam ediyor. zorlanarak değil kusması bazen sızıntı gibi bazen daha çok. gazını omzumda çıkarttıktan sonra yatırsam kusuyor, bir süre dik tutayım diyorum bu sefer omzumda kusuyor. beslenme aralarında mutlaka kusuyor en az bır kere daha fazlada oluyor. altını değiştirirkende aynı. birde gazımız çok olduğundan altını açayım kendi çıkartsın diyorum. ancak bu kusma problemi olduğundan yatırmakda problem.
bebeği benimi gibi çok kusan var mı?
doktor zamanla geçecek dedi
bebeklerde reflü sık rastlanıyormuş.
mesajlarınızı bekliyorum
:84::84::84::84::84::84:
cnm biz yoncanın salıncağını aldık internette var bakabilirsin 120 tl ye yatabiliyo da 25 kiloya kadar kullanabiliyo, benim arkadaşımın 4 yaşındaki kızı hala kullanıyo ben gündüzleri salıncakta uyutuyorum bizimkinin gündüz uykusu çok hafif hemen uyanıyo uyanınca bi defa sallıyorum salıncağı tekrar dalıyo ben memnununmCANIM BAKTIM ÇOK BEĞENDİM SALINCAĞINI...ben de düşündüm almayı baktım ama 9 kiloya kadar diyo..azcık gec mi kaldık zaten normal ana kucağım var.bilemedim eşimi ikna edersem alabilirm.bizde de öle annem ve eşim ağırlıo ben bakamıom misafire falan
öncelikle benim oğlumu tıpatıp tarif etmişsin aynı şeyleri yaşadım yaşıyorumselam kızlar...çok sorum var çoook..
1)kızlar yaa nası misafir falan ağırlıyosunuz?? bana bi taktik verin..ya şöyle yani benim kızım çoook sık emio..o yüzden ben misafir gelince bişey yapamıyorum ki..servis falan..ha bire ya emme istiyo ya kucak..valla kızım nie böle ağlak ve huzursuz bilmiorum çok üzülüyorum..karnı doyup altı temiz olunca ii yatıo filan ama 15 dk sonra basıyo bağlığı..napcam ben yaa..gaz oldunu da pek sanmıorum artık bırt bırt çıkıo..kızım huysuz galiba artık bunu diyorum ben.hep kucakta olcak onda da pozisyon belli yüzü dışa dönük olcak.gelen misafirin kucağına falan veriorum şöle yatar pozisyonda falan ne mükün basıo çığlığı..yatmıcakmış.doğduğu günden beri ayakta kucak istiyo..ne bilion sen daha 2 aylık bebiş..
2)bide bi sorum daha var kızlar..benim kızım her gün 5 te kalkıo..saat 6 buçuk gibi zorla cebren ve hileyle sallaya sallaya bi yarım saat daha uyrsa ne ala..napsam..herkes dio 7 8 gibi kalkıo..veya daha gec..ben hiç göremedim o saatlerii..
3)bide kızlar bebişeri nası uyutuyosunuz??benimki karnı toksa mama vermişsem mama iyi bayılıtıo uyuyo gece de emip uyku arasında uyuyo ama gündüz ve sabah 5 ten sonra çok zor..yatapımız da park yatakk pek ii sallanmıo..sallanıo da hoş değil..acaba şöyle sallanan bi beşik mi alsam?ne dersiniz??ana kucağı var ama artık ondan yakında yuvarlanmaya başlar..
benimki gibi huysuz yavrusu olanlar bebişi ağlayanlar napıosunuz???yardımmmm
nisanin sonunda doğum yaptım ben de az kalsın mayıs annesi olacaktım
doktorumuzun dedikleri aynen şu;
anneden bebeğine gaz geçmez istediğini yiyip içebilirsin (fasulye-mercimek)
sadece sana gaz yapar sen çekersin
anne sütünün kalitesini artırmak diye bişey yoktur
normal besleneceksin canın ne istiyosa vücudun ona ihtiyacı var demektir
bol su,uyku,huzur süt yapıcı bunlar
her annenin sütü bebeğine yeter
eğer altın sarısı rengindeyse bebek doyuyordur
bebeğe gaz giderici hiçbirşey vermeyin rezene dahil
emzirdikten sonra üstten mutlaka gazını çıkartın böylece gaz sancısı çekmez
çocuk hava yuttuğu için gazı olur eğer çıkartılmazsa sancıya dönüşür
pamukçuk varsa tedavi gerekir o çocuğun hava yutmasına ve doğru ememesine yol açar bebek beslenemez
biz 1 yaşına kadar bebeklerin burnunu tıkalı kabul ederiz
rahat emmesi için hergün 5*5 serum fizyolojik - deniz suyu damlat burnuna
her kakadan sonra yıka hametan sür pişik olmasın
hatırladıklarım bunlar
ikinci kızım olduğu için tecrübe de var
ben doktorun dediklerini aynen yapıyorum siz de deneyin bi kaç gün
çocuklar ilk üç ay hiç bir alışkanlık edinmezler
istediğiniz kadar kucakta gezdirebilirsiniz
hatta doya doya gezdirin
3 yaşındaki kızım sevmek için kucağıma aldığımda durmuyo
o yüzden bu kucakta durduğu günleri arayacaksınız.
sevin bütün gün kucak kucağa gezin
hatta birlikte aynı yatakta uyuyun
çocuk 2-3 yaşına kadar anneyle babayla yatmalı
anneye güven duygusunu geliştirmesi için
biz kızımla 7. aya kadar aynı odada yattık
7. ayında odasını ayırdım (o zamanlar bunun doğru olduğunu zannediyordum)
ama pek odasında durmadı beşik ayrı odada kaldı kızım bizimle yattı
1 yaşından sonra hep birlikte yattık
3 yaş olduğunda kendi yatağına geçti şimdi istesekte bizim yatağa gelmiyor
ezerim diye korkmayın yastıklarınızı biraz aşağı kaydırın
ayaklarınız biraz açıkta kalabilir ama olsun
yaşı gelince zorlanmadan ayrılır sizden korkmayın
çocuklarınızın ağlamasına izin vermeyin sürekli kucağınızda tutun
ama ayağınızda sallamayın
naçizane almak isteyene benden tavsiyeler
daha fazlası için burç fm hafta içi pazartesi salı çarşamba günleri saat 11 de adem güneş ile çocuk deyip geçmeyin programında
ben hala arşivden dinliyorum notlar alıyorum
Allah bu aziz misafirlari hakkıyla yetiştirebilmeyi nasip etsin
gazı, nazı, kilosu, bezi fasa fiso önemli olan çocuğun ruhu
vesselam
uzun oldu hakkınızı helal edin
cnm bizimki ide wee yi almadı başta bakkal emziği aldık basit kalitesiz ve sağlıksız:)))onu aldı bir süre kullandı sonra bigün weeyi tekrar verdim tuttu şimdi emzik alıyo ama emzirdikten sonra hemen almıyo midesi bulanıyo bazen itiyo diliyle değişiyo keyfine kalıyo yaniYok yaa sanmıyorum, korkarım bu köprüden düşen keçi ben olucam..
Diyorum ya çeşit çeşit emzik var hiçbirini almadı: wee ve nuk damaklı (kauçuk+silikon), chicco physio, avent damaksız, wee biberon ucuna benzeyen, bebe d'or kısa damaklı.. bunların içinde bazen wee'nin damaklısını tutuyor(bugün balla denediğim-bu arada tekrar deneyince almadı yine), bazen de aventin damaksızını, anlamadım ben bu çocuğu, kendini yırtıyor emmek için ama emzik mümkün değil emmiyor, kendi kolunu benim kolumu, omzuma örttüğüm mendili bile emmeye çalışıyor. bazen dikkati dağınık veya feci uykuluysa biraz emiyor, bazen de öyle kızıyor ki katıla katıla ağlıyor, 1 saat zorla emdirdikten sonra (ağlatmadan tabii) dikkatini toplayıp sinirlendiği oluyor.. başka çeşit kaldı mı bilmiyorum bi de halasına söyleyecem bakkal emziği bulsun bakalım son çarem..
Geçmiş olsunnn, ah canım benim yaa, şişmiş diyince içim gitti öfffffff.........inşallah çabuk geçer. benim de ödüm patlıyor bizim de haftaya aşılarımız var.
Ben de keşke ben ameliyathaneden çıkana kadar ebeler tutturuverseymiş diyorum. ilk zamanlar emzik olmasa da olur diyordum şimdi kesinlikle olmalı diyorum..
Tüm annelere ve bebişlerine selamlar...Bizim bugün 2. ay aşılarımız ve kontrolümüz vardı.Sabahtan 2 tane aşısını sağlık ocağında yaptırdım.Öğleden sonrada hastaneye kontrole götürdüm doktor muayeneye bizimki de ağlamaya başladı ama nasıl ağlama susturamadım hastaneyi ayağa kaldırdı katılacak sandım yavrum.Sonra doktor baktı bacağının biri aşı yapılan yer çok şişmiş ve kızarmış şu an hala şiş.Uyanmasını bekliyorum buz koyucam inşallah iyi gelir.Kilo alımı da bu ay sınırda 600 gr almış doktor şimdilik mamaya başlama takip edelim 15 gün sonra tekrar bakalım kilosuna dedi.Bu arada zaten son 1 ayda 2 kere enfeksiyon geçirmişti biri idrar yolları enf.(daha önce yazmıştım) biri de kakasında mikrop çıktığı için antibiyotik tedavisi oldu ben sınırda kilo almasını ona bağlıyorum yoksa emmesi güzel maşallah.Bizden haberler böyle....
keşke benm oğlumda emzik yerine beni emse.emziği boş çekiyo ama beni 5dk anca emiyo.Diyorum ya çeşit çeşit emzik var hiçbirini almadı: wee ve nuk damaklı (kauçuk+silikon), chicco physio, avent damaksız, wee biberon ucuna benzeyen, bebe d'or kısa damaklı.. bunların içinde bazen wee'nin damaklısını tutuyor(bugün balla denediğim-bu arada tekrar deneyince almadı yine), bazen de aventin damaksızını, anlamadım ben bu çocuğu, kendini yırtıyor emmek için ama emzik mümkün değil emmiyor, kendi kolunu benim kolumu, omzuma örttüğüm mendili bile emmeye çalışıyor. bazen dikkati dağınık veya feci uykuluysa biraz emiyor, bazen de öyle kızıyor ki katıla katıla ağlıyor, 1 saat zorla emdirdikten sonra (ağlatmadan tabii) dikkatini toplayıp sinirlendiği oluyor.. başka çeşit kaldı mı bilmiyorum bi de halasına söyleyecem bakkal emziği bulsun bakalım son çarem....
Ah ah aynı benımkı bır tutuyor bır tutmuyor oyle müptelası degıl yanı ama damaklıya nazaran damaksızı daha ıyı tuttu.. Dıs cıkarınca zaten olmaz kuzenım dıs hekımı oda aynı seyı soyluyor..Ellerını emmelerı tamamen kendılerını rahatlatmaları ıcın kendını guvende hıssedıyor cunku anne karnında da ellerını emıyorlardı ben pek mudehale etmıyorum bazen emmesıne :) oda 1 yasından sonra tehlıkelı tabıkı...
Bu aylar parmak emme ayları zaten zamanla bunuda bırakacaklarına emınım ben emzıgı kendı ıyılıgım ıcın degıl ılk bır sene oral donem oldugu ıcın evlladımın emme ıc gudusunun tatmını ıcın ıstıyorum..
Pes etmeyelım elbet bır gun alısacaklar sureklı dene o atıyor ben verıyorum o atıyor ben verıyorum
paylaşımın çok güzel ama bazılarına katılmıyorum güven duygusu emerke kucalayarak oluşuyo ama aynı yatakta uyumak bana çok mantıklı gelmiyo ki bu yöntemi deneyen arkadaşlarım var 5 yaşında çocuklarıyla aynı odada uyuyorlar çocuk ayrılamıyoöyle olunca özel hayat hak getire, benim oğlum çok gazlı bir bebek acılı, ekişil özellkle taze soğan yediğim günlerde gazıtavan yapıyo gazını çıkarıyo alttan ve üstten ama o kadar gazlı ki yine sancılanıyor burç fmi dinliycem teşekkür ederim
blgler için çok saol cnm.bende oğlumla yatıyorum hatta eşmde yanımızda yatıyo.dediğin gibi yastığımı onun ayak ucuna getriyorum zaten uykum çok hafif oğlumda yanına yatmadan zor uyuyo.
cnm bende çok zorlanıyodum taki sütümün yetmedğn anlayıp mamayı çoğaltana kadar.çocuğum ağlamıyodu ama huzursuzdu kucaktayken keyfli oluyodu.ayağımda sallaya sallaya zor uyutuyodum.senn kilo alımı nasıl bilmiyorum ama bizimknin azdı kilo alımı ondan dolayı bi pompa aldım sağdım kaç kere hiç bişi çıkmıyodu bozukmu diye yerine götürdüm o pompalar sütü olanlar içnmiş.hastane tipi bi pompa kiraladım.sütümü sağdım ve şok oldum.40 cc taş çatlasın 60 cc çıkıyo ve oğlum bu kadarcık sütle 3 saat duruyodu.şok oldum oğlum aç yaşıyomuş resmen.şmd gündüzler sağıyorum artması için umarım artar.her öğününde mama veriyorum 2 gündür ve oğlum düzeldi gibi.en azından artık çok kucak istemiyo.yanında olup onunla oynamam bile onu mutlu ediyo saatlerce sallamıyorum karnı doyunca uyuyo.
BEBEKLERİ SALLAMALI MI, SALLAMAMALI MI? - 0-6 yaş - Blogcu
bebekleri sallamakla ilgili bilgiler var adreste okumanızı tavsiye ederim
gaz sütten kesinlikle geçmiyorcanım gaz yapan şeyler geçiyormu bilmem ama emdikten sonra gaznı çıkarsamda çok gazı oluyor ve çıkarana kadar perişan oluyoruz sallamaya gelince çok hızlı olmadığı sürece faydalı olduğunu duydum sonuçda anne karnında da sallanıyorlardı yediklerimizin kaliteli olması gerektiğini söyledi bizim doktorlarda hatta oğlumun yüzünde sivilceler çıktı doktor yağlı çerez vs yeme dedi gerçekten onları kesince geçti yanımızda yatırmakda bence tehlikeli ama sağol bilgiler için
.
travma mı??bida hayatta sallamam.peki arada eşimle uyumadıında battaniyede sallıyoruz buda mı zararlı travma falan..ama işte uyumayınca insan bütün yolları denio.ben ki hep büyük konuştum sallamam koyarım uyur falan..hep dediklerimi yaptım.uyumayınca üzülüo insan büyümicek die..zaten gece uykusuna çoğunlukla sallamadan geçio emerek..ama öğlenleri ana kucağında sallıorum.gezmelerde ayağıma alıyorum.değilse kucakta mahfoluyoruz ikimizde..
ay cnm hepimizin allah yardımcısı olsun.zormuş hem de çokkk..ama öle tatlılar ki insan da yorgunluk falan kalmıoo
Bak ne dicem; dün akşam babaannesi damaksız emziği tutturmayı başardı- yöntem şu: normal beslenme saatinde emzirip uykusu geldikten sonra ince bir battaniyeye sarıp kucağına alıyorsun, elleri ayakları fazla oynatıp dikkati dağılmasın diye(ama sıkı sıkı sarmalaman şart değil bir süre sonra teslim oluyor zaten). kucağına emzirme pozisyonuna yakın bir pozisyonda alacaksın, ayakta olursan daha kolay, emziği verip önce bir iki hafif zıpla bir yandan poposunu pışpışla, sonra biraz daha aşağı yukarı yönde hafif hafif salla. meme sanıp tutuyor, uykusu da olduğundan çok fazla direnmiyor. tuttuktan sonra yavaş yavaş sallamaya devam et uyuyana kadar. anlatabildim mi bilmiyorum ama bugün bu yöntem üzerinde çalışmaya devam ediyoruz :) sağa sola sallayınca almadı ağladı, hafif hafif zıplatınca sakinleşti. şimdilik benim kucağımda emmiyor, babaannede emiyor
canım gaz olayı aynen dediğim gibi sütten gaz geçmez
dr kadir tuğcunun bir makalesi var onuda netten okuyabilirsin
adem güneşi mutlaka dinlemeni tavsiye ederim[/B]
gaz sütten kesinlikle geçmiyor
şöyle yani sadece mama alan çocuklar neden gazlanır
mamanın içine soğan mercimek özümü koyduklarından
hayır bebek emerken hava yuttuğundan
oda sıcaklığı 18-22 derece vücut 36,5 derece
bebek emerken hava yutuyor ve bu hava ısının etkisiyle genleşiyor
ağızdan çıkan gaz dışında mutlaka midede bi miktar kalıyor ve bağırsaklardan geçerken
sancıya sebep oluyor verilen ilaçlar gaz çıkarmasını sağlıyor ama yine çocuk o sancıyı çekiyor
amin cnm.böyle tecrübeli annelerin fikrine ihtiyaımı< var.ilk olması nedeniyle bizdaha paniğiz.sen maşallah aşmışsın.ben gece 2 ye kadar sallasam bide ufak çocuğum olsa sinir küpüne dönerim sanırım.bizde alışırız inşallah..misafir ağırlarken genelde hep bir yakınım evde idi. ama artık şimdi kimse kalmadı yanımda (2 aylık kızım). geçenlerde gelen misafirlerim için hazırlığımı şöyle yaptım . bir temizlikçi çağırdım yarım gün . zaten evde bahar temizliği yapıldığı için çok da bişi yoktu. ertesi gün ikramlıklarımı hazırladım ve misafirim gelmeden önce tabak çanak ne varsa hazırlanacak mutfağa hazırladım. olurda kızım durmazsa misafirler kendi işlerini kendileri görsünler diye :))) benimde kızım sık aralıklarla uyanıyor . o uyuduğu ara ikramlarımı yapmaya çalıştım.
uyku olayına gelince sabak 6-7 arası uyanıyoruz. gece 2 ye kadar yarım saatte bir uyanıyor diyebilirim. nadiren 1,5 saate çıkıyor. bu aralarda yemek çamaşır işlerimi görmeye çalışıyorum. tabi birde abimize vakit ayırmaya ve kızım deli gibi ağlarken oğlumu özenle dinlemeye çalışıyorum. gece 2 ye kadar böyle ayakta sallama ile vakit geçiyor . bazen uykusuzluk ve yorgunluktan ne zaman uyuduk ne zaman kalktık. ne zaman sütümüzü içtik hatırlamıyorum . sallanan beşikler sizi kısa bir dönem idare eder. biraz büyüyünce pek faydasını göremezsin.
çok sabırlık olmak lazım . genelde ilk çocuklarda insan hayat hep böyle geçecek sanıyor. geçirdiği sıkıntılı durumdan dolayı en güzel anlarının kıymetini bilemiyor. beim ilk çocuğumda 1 yaşına kadar gaz sancıları oldu. kolik olduğundan artık doktorlar yatıştırıcı ilaç bile vermişlerdi ben içeriğini okuduktan sonra kullanmamıştım. şimdi düşünüyorum en tatlı zamanlar çok sıkıntılı geçmiş kendimi de çok üzmüşüm şimdi kızımla daha rahat büyüyoruz. çok gaz sancımız var, fiziksel bir sıkıntı yok normal bir süreçte olduğumuzu biliyorum ve şükrediyorum . çok bunaldığım zaman eşime veriyorum kimse yoksa yanımda biraz ağlayarak bırakıyorum. sonra hemen yanına dönüyorum.
Allah hepimize çok sabır versin inşallah.
benimki baya emio cnm.ama beni emzik yaptı değilse açlıktan olduunu sanmıorum.mama veriorum iice doyuyo gene emecem diye uğraşıo.beni emio kolumu kendi elini..ama bi emzik emmio sıpam.önemli olan kilo alımı..belki de işini 5 dk da halledio yavrucak.guzel nısan annelerı bebeklerınız kac dk emıyor benımkı tek memeyı en fazla 15 dakıka emıyor ve 3 saatte bır...
Ne kadar ugrasırsam ugrasayım 15 dk fazlka emmıyor sankı kurulmus gıbi
doktorumuz ıkı memeyıde ayrı ayrı 15 dk dedı emmıyor cocuk napabılırım cok uzuluyorum sızınde boylemı??
Hatta gece bır memeyı sagmak zorunda kalıyorum cunku cok fena şişiyor
benimki de aç cnm.mama verdim mi iice sızıo..sütüm yetmio demekki..akıo da ama çocuğum bi doymuo..cnm maille atamıyorum dosyayı çünkü çok büyük.
blgler için çok saol cnm.bende oğlumla yatıyorum hatta eşmde yanımızda yatıyo.dediğin gibi yastığımı onun ayak ucuna getriyorum zaten uykum çok hafif oğlumda yanına yatmadan zor uyuyo.
cnm bende çok zorlanıyodum taki sütümün yetmedğn anlayıp mamayı çoğaltana kadar.çocuğum ağlamıyodu ama huzursuzdu kucaktayken keyfli oluyodu.ayağımda sallaya sallaya zor uyutuyodum.senn kilo alımı nasıl bilmiyorum ama bizimknin azdı kilo alımı ondan dolayı bi pompa aldım sağdım kaç kere hiç bişi çıkmıyodu bozukmu diye yerine götürdüm o pompalar sütü olanlar içnmiş.hastane tipi bi pompa kiraladım.sütümü sağdım ve şok oldum.40 cc taş çatlasın 60 cc çıkıyo ve oğlum bu kadarcık sütle 3 saat duruyodu.şok oldum oğlum aç yaşıyomuş resmen.şmd gündüzler sağıyorum artması için umarım artar.her öğününde mama veriyorum 2 gündür ve oğlum düzeldi gibi.en azından artık çok kucak istemiyo.yanında olup onunla oynamam bile onu mutlu ediyo saatlerce sallamıyorum karnı doyunca uyuyo.
saol cnm.yavaş yavaş alışcaz inşallah..canım sen artık bebekli annesin eskisi gibi misafir ağırlayamazsın. biz şimdi çocuklu eve gittiğimizde onları daha iyi anlıyoruz. onlar da bizi anlarlar. benim misafirim geldi mi hemen bebişi onlara veririm oynasınlar gazını çıkarsınlar sevsinler ben de azcık başka işlere bakayım. onlar bizim gözümüzün nuru ancak 24 saat sorumluluk bazen sıkıcı olabilir. o nedenle evinde bebek büyümüş kim varsa ona veriyorum. servis için yardım istiyorum.çocuk bu ağlayacak uyuyup kalkacak hiç misafirin yanında germem kendimi. o da bunu anlar gibi o günler pek keyifli bi de kucaktan kucağa dolaşınca pek bir mutlu oluyor. sen gerilme bak bebişte gerilmeyecek. ilk zamanlar yıkamasını bilmezdim. her gelene bebişi yıkatıyordum. bebişte o gün mutlaka yatardı.
2) canım tüm bebekler güneşin doğuşuna yakın uyanırlar. benimki saat 3 de saat 5 de de meme içiin kalkmış olsun mutlaka 6 da kalkar kurulmuş saat gibi. ben de o saatlerde kalktığım için sorun yaşamıyorum.
3) gündüz kuş uykusu tüm bebeklerde var. bazen ayakta sallıyorum bazen minderine bırakıyorum kendi yatıyor, bazen park yatağı sallıyorum değişiyor. ama kesinlikle gece gibi deliksiz uyumaz. beşikte önermem. sonra beşiğine alışır o daha zor.
gördüğün gibi tüm bebişler aynı ama senin daha rahat olman lazım.
cnm bala batırma..çok tehlikeli.reçele batır veya şekerli suya.ben öle yapıorum.1 yaşına kadar aman ha cnm..bizim kız da 1 hafta öncesine kadar öyleydi, bazen 5 bazen 15 maximum 20 dakika emerdi, kilo alımı da iyiydi. 1 haftadır dellenmiş durumda, 1 saat meme emdiği oluyor artık, bazen ağzından zorla çıkarıyorum artık canım acıdığı için. oyun oynuyor emzik niyetine kullanıyor gibi geliyor. ya süt yetmiyor ya da emme refleksi arttı diye düşünüyorum. haftaya 2. ay kontrolündeki kilo alımına göre bakacağım artık..
sen de kilo alımına bak, iyiyse boşuna takma.. ve sütünü sağmaya devam et bence, hem azalmaz hem de acil/beklenmeyen durumlar için süt bulundurmuş olursun.
1- misafiri pek iyi ağırlamıyorum :) ancak varsa içecek ve almışsak hazır ikramlıklar veriyorum.. wc'ye bile gidemiyorum ne misafir ağırlaması. kınayan olursa da kusuruma bakmasın, tek başına ancak bu kadar..
2- uyku düzenine yapacak çok bir şey yok.. benimki de bazı günler dışında saat gibi; gece 2:30-3:00( çoğunlukla 3:11-3:14 gibi :)) bi kalkıyor, sonra da 6:30-7:00 gibi bi daha.. sonra uyursa benden mutlusu yok. haftada1 gün yorgunluktan mıdır nedir uyuyor, onun dışında 15-30 dakikayı geçmiyor uykular.. bende panik atak belirtileri başladı artık..
3- kucakta yürüyerek uyutuyorum. kucağımdayken konuşmamı seviyor. hele telefonla konuşuyorsam sızıyor öyle.. çok uykusu varsa yattığı yerde de uyuyor bazen. sallayamıyorum ben, o yüzden de kimseye sallatmıyorum ama kucakta yürümek de bir çeşit sallamak aslında..
bugün yapmam dediğim şeyi yaptım en sonunda: emzik almadığı için emziğini bala batırdım(1 damla) yoksa çocuk durmuyor, sürekli emmek istiyor ne yapacağımı şaşırdım. emziği and içmiş gibi almıyor, 7 çeşit emzik denedim, kıyamet kopuyor sanki inadım inat almıyor bebe.. balın tadıyla aldı öyle uyudu zibidi.. bundan sonrakilerde almadığında da sütümü damlatıcam valla denize düşen yılana sarılır .. Allahım inşallah pişman olmam bu yaptığıma..
benim kızım da bi ara 2 haftada 300 gr aldı.doktorum benim de öle dedi. ben ısrarla mama dedim ii o zaman dedi çünkü zayıf..ve benim kızım aç..aslında ayda 1 kiloya tamamladı ama ben verdim doymuo doymayınca bağırıo ağlıo uyumuo.sırf kilo alımına bakma bence açssa takviye yap derim ben nasılsa anne sütü alıo.takviyeyle de doysun yavrucakTüm annelere ve bebişlerine selamlar...Bizim bugün 2. ay aşılarımız ve kontrolümüz vardı.Sabahtan 2 tane aşısını sağlık ocağında yaptırdım.Öğleden sonrada hastaneye kontrole götürdüm doktor muayeneye bizimki de ağlamaya başladı ama nasıl ağlama susturamadım hastaneyi ayağa kaldırdı katılacak sandım yavrum.Sonra doktor baktı bacağının biri aşı yapılan yer çok şişmiş ve kızarmış şu an hala şiş.Uyanmasını bekliyorum buz koyucam inşallah iyi gelir.Kilo alımı da bu ay sınırda 600 gr almış doktor şimdilik mamaya başlama takip edelim 15 gün sonra tekrar bakalım kilosuna dedi.Bu arada zaten son 1 ayda 2 kere enfeksiyon geçirmişti biri idrar yolları enf.(daha önce yazmıştım) biri de kakasında mikrop çıktığı için antibiyotik tedavisi oldu ben sınırda kilo almasını ona bağlıyorum yoksa emmesi güzel maşallah.Bizden haberler böyle....
hepinize merhaba kısslar bende çok sık giremiyorum bakmışken bikaç kelam ediyim dedim hepinizi öpüyorum
bizimde emme süremiz değişiyo gece süt daha bol olunca bi defada emip yumuşatıyo göğüslerimi tek meme yetiyo ve uykuya dalıyo ama gündüz dakikalarca emiyo sonra diğerine geçiyoruz fln daha uzun sürüyo
ben de ilk zamanlarda çok geriliyordum misafir nasıl ağırlıycm diye şimdi kimseywe bakmıyorum oğlum huzursuzsa onunla ilgileniyorum gelenlere yaptrıyorum
yazdığım gibi gübdüz süt az ve daha fazla uyanık olduğu için daha sık ve iki mememi de emiyo dakikalarca ama gece uykuda olduğu için tek memem 5 dakka fln sürüyo
ben de yapmam dediğim herşeyi yaptım ayakta sallama battaniyede sallama kuçata, ayakta ve kucakta emziği şekerli birşeylere batırıp verme fln büyük onuşmuycaksın çocuğun için her şeyi yapıyosn
bizimki çok kusmuyo ama emdirdikten sonra kusacakmış gibi oluyo emziği veriyorum midesi bulanıyo atıyodr emdirdikten sonra yarım saat fln dik tut dedi bide yastığı yüksek olsun dedi
cnm biz yoncanın salıncağını aldık internette var bakabilirsin 120 tl ye yatabiliyo da 25 kiloya kadar kullanabiliyo, benim arkadaşımın 4 yaşındaki kızı hala kullanıyo ben gündüzleri salıncakta uyutuyorum bizimkinin gündüz uykusu çok hafif hemen uyanıyo uyanınca bi defa sallıyorum salıncağı tekrar dalıyo ben memnununm
öncelikle benim oğlumu tıpatıp tarif etmişsin aynı şeyleri yaşadım yaşıyorum
1 önceleri geriliyordum misafir gelince hazır pasta poğaça almıyım ayıp olur diye yapmaya giriştim baktım ki oğlum ağlıyo onu ihmal ediyorum gelenler beni anlar diye düşündüm hazır alıyorum gündüz gelceklerse oğlumun uyuduğu an çayı tabakları her şeyi hazırlıyorum misafirler gelince gerekirse onlara yaptırıyorum servisi, akşam geliceklerse zaten eşim yardım ediyo,benim oğlumda çok huysuz çok huzursuz şöyle sakin değil ya uyuyoya ağlıyo hep kaşlar havada gergin, gazlı bi bebek ama hep mi gaz olur bende bebeğimin karakteri bu diyorum oğlum huysuz ne kucakta duruyo ne yerde ne yatakta..
2. benim oğlumun gece kaçta uyursa uyusun iki üç saatte bir uyanıyo sabah 5 de gözler faltaşı gibi oluyo oyun eğlence istiyo ghoş güldüğü ve neşeli olduğu nadir anlar sabah5 gibi, eğer şanslıysak bazen 6 oluyo:)))
3 ben mama vermiyorum gündüz önceleri çok uğraşırdık ama şimdi salıncak aldık sallayrak uyutuyorum, sancısı çok olunca bazen eşimle battaniyede sallıyoruz napalım gecede uykulu oluyo genelde emerken uyuyo
paylaşımın çok güzel ama bazılarına katılmıyorum güven duygusu emerke kucalayarak oluşuyo ama aynı yatakta uyumak bana çok mantıklı gelmiyo ki bu yöntemi deneyen arkadaşlarım var 5 yaşında çocuklarıyla aynı odada uyuyorlar çocuk ayrılamıyoöyle olunca özel hayat hak getire, benim oğlum çok gazlı bir bebek acılı, ekişil özellkle taze soğan yediğim günlerde gazıtavan yapıyo gazını çıkarıyo alttan ve üstten ama o kadar gazlı ki yine sancılanıyor burç fmi dinliycem teşekkür ederim
bizim kız da 1 hafta öncesine kadar öyleydi, bazen 5 bazen 15 maximum 20 dakika emerdi, kilo alımı da iyiydi. 1 haftadır dellenmiş durumda, 1 saat meme emdiği oluyor artık, bazen ağzından zorla çıkarıyorum artık canım acıdığı için. oyun oynuyor emzik niyetine kullanıyor gibi geliyor. ya süt yetmiyor ya da emme refleksi arttı diye düşünüyorum. haftaya 2. ay kontrolündeki kilo alımına göre bakacağım artık..
sen de kilo alımına bak, iyiyse boşuna takma.. ve sütünü sağmaya devam et bence, hem azalmaz hem de acil/beklenmeyen durumlar için süt bulundurmuş olursun.
1- misafiri pek iyi ağırlamıyorum :) ancak varsa içecek ve almışsak hazır ikramlıklar veriyorum.. wc'ye bile gidemiyorum ne misafir ağırlaması. kınayan olursa da kusuruma bakmasın, tek başına ancak bu kadar..
2- uyku düzenine yapacak çok bir şey yok.. benimki de bazı günler dışında saat gibi; gece 2:30-3:00( çoğunlukla 3:11-3:14 gibi :)) bi kalkıyor, sonra da 6:30-7:00 gibi bi daha.. sonra uyursa benden mutlusu yok. haftada1 gün yorgunluktan mıdır nedir uyuyor, onun dışında 15-30 dakikayı geçmiyor uykular.. bende panik atak belirtileri başladı artık..
3- kucakta yürüyerek uyutuyorum. kucağımdayken konuşmamı seviyor. hele telefonla konuşuyorsam sızıyor öyle.. çok uykusu varsa yattığı yerde de uyuyor bazen. sallayamıyorum ben, o yüzden de kimseye sallatmıyorum ama kucakta yürümek de bir çeşit sallamak aslında..
bugün yapmam dediğim şeyi yaptım en sonunda: emzik almadığı için emziğini bala batırdım(1 damla) yoksa çocuk durmuyor, sürekli emmek istiyor ne yapacağımı şaşırdım. emziği and içmiş gibi almıyor, 7 çeşit emzik denedim, kıyamet kopuyor sanki inadım inat almıyor bebe.. balın tadıyla aldı öyle uyudu zibidi.. bundan sonrakilerde almadığında da sütümü damlatıcam valla denize düşen yılana sarılır .. Allahım inşallah pişman olmam bu yaptığıma..
pişik için ne yapıyosunuz kızlar primanın en son çıkan pampers organik pamuk bez bebeğimi mahvetti daha önce de kullanmıştık ama arada diğer primaya geçmiştik.tabi aşime anlatamadım aynı marka bile olsa değişiklik işte böyle oluyo.sakın bez değiştirmeyin aman kızlar.
nasıl geçiriyosunuz pişikleri
pişik için ne yapıyosunuz kızlar primanın en son çıkan pampers organik pamuk bez bebeğimi mahvetti daha önce de kullanmıştık ama arada diğer primaya geçmiştik.tabi aşime anlatamadım aynı marka bile olsa değişiklik işte böyle oluyo.sakın bez değiştirmeyin aman kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?