2011 Nisan Anneleri

canım sen bu azimle başarırsın ama bala dikkat benden söylemesi

Yok yaa sanmıyorum, korkarım bu köprüden düşen keçi ben olucam..

Diyorum ya çeşit çeşit emzik var hiçbirini almadı: wee ve nuk damaklı (kauçuk+silikon), chicco physio, avent damaksız, wee biberon ucuna benzeyen, bebe d'or kısa damaklı.. bunların içinde bazen wee'nin damaklısını tutuyor(bugün balla denediğim-bu arada tekrar deneyince almadı yine), bazen de aventin damaksızını, anlamadım ben bu çocuğu, kendini yırtıyor emmek için ama emzik mümkün değil emmiyor, kendi kolunu benim kolumu, omzuma örttüğüm mendili bile emmeye çalışıyor. bazen dikkati dağınık veya feci uykuluysa biraz emiyor, bazen de öyle kızıyor ki katıla katıla ağlıyor, 1 saat zorla emdirdikten sonra (ağlatmadan tabii) dikkatini toplayıp sinirlendiği oluyor.. başka çeşit kaldı mı bilmiyorum bi de halasına söyleyecem bakkal emziği bulsun bakalım son çarem..

Geçmiş olsunnn, ah canım benim yaa, şişmiş diyince içim gitti öfffffff.........inşallah çabuk geçer. benim de ödüm patlıyor bizim de haftaya aşılarımız var.

Ben de keşke ben ameliyathaneden çıkana kadar ebeler tutturuverseymiş diyorum. ilk zamanlar emzik olmasa da olur diyordum şimdi kesinlikle olmalı diyorum..

Son düzenleme:
hepinize merhaba kısslar bende çok sık giremiyorum bakmışken bikaç kelam ediyim dedim hepinizi öpüyorum

bizimde emme süremiz değişiyo gece süt daha bol olunca bi defada emip yumuşatıyo göğüslerimi tek meme yetiyo ve uykuya dalıyo ama gündüz dakikalarca emiyo sonra diğerine geçiyoruz fln daha uzun sürüyo

ben de ilk zamanlarda çok geriliyordum misafir nasıl ağırlıycm diye şimdi kimseywe bakmıyorum oğlum huzursuzsa onunla ilgileniyorum gelenlere yaptrıyorum

yazdığım gibi gübdüz süt az ve daha fazla uyanık olduğu için daha sık ve iki mememi de emiyo dakikalarca ama gece uykuda olduğu için tek memem 5 dakka fln sürüyo

ben de yapmam dediğim herşeyi yaptım ayakta sallama battaniyede sallama kuçata, ayakta ve kucakta emziği şekerli birşeylere batırıp verme fln büyük onuşmuycaksın çocuğun için her şeyi yapıyosn

bizimki çok kusmuyo ama emdirdikten sonra kusacakmış gibi oluyo emziği veriyorum midesi bulanıyo atıyodr emdirdikten sonra yarım saat fln dik tut dedi bide yastığı yüksek olsun dedi

cnm biz yoncanın salıncağını aldık internette var bakabilirsin 120 tl ye yatabiliyo da 25 kiloya kadar kullanabiliyo, benim arkadaşımın 4 yaşındaki kızı hala kullanıyo ben gündüzleri salıncakta uyutuyorum bizimkinin gündüz uykusu çok hafif hemen uyanıyo uyanınca bi defa sallıyorum salıncağı tekrar dalıyo ben memnununm
öncelikle benim oğlumu tıpatıp tarif etmişsin aynı şeyleri yaşadım yaşıyorum
1 önceleri geriliyordum misafir gelince hazır pasta poğaça almıyım ayıp olur diye yapmaya giriştim baktım ki oğlum ağlıyo onu ihmal ediyorum gelenler beni anlar diye düşündüm hazır alıyorum gündüz gelceklerse oğlumun uyuduğu an çayı tabakları her şeyi hazırlıyorum misafirler gelince gerekirse onlara yaptırıyorum servisi, akşam geliceklerse zaten eşim yardım ediyo,benim oğlumda çok huysuz çok huzursuz şöyle sakin değil ya uyuyoya ağlıyo hep kaşlar havada gergin, gazlı bi bebek ama hep mi gaz olur bende bebeğimin karakteri bu diyorum oğlum huysuz ne kucakta duruyo ne yerde ne yatakta..

2. benim oğlumun gece kaçta uyursa uyusun iki üç saatte bir uyanıyo sabah 5 de gözler faltaşı gibi oluyo oyun eğlence istiyo ghoş güldüğü ve neşeli olduğu nadir anlar sabah5 gibi, eğer şanslıysak bazen 6 oluyo:)))
3 ben mama vermiyorum gündüz önceleri çok uğraşırdık ama şimdi salıncak aldık sallayrak uyutuyorum, sancısı çok olunca bazen eşimle battaniyede sallıyoruz napalım gecede uykulu oluyo genelde emerken uyuyo

paylaşımın çok güzel ama bazılarına katılmıyorum güven duygusu emerke kucalayarak oluşuyo ama aynı yatakta uyumak bana çok mantıklı gelmiyo ki bu yöntemi deneyen arkadaşlarım var 5 yaşında çocuklarıyla aynı odada uyuyorlar çocuk ayrılamıyoöyle olunca özel hayat hak getire, benim oğlum çok gazlı bir bebek acılı, ekişil özellkle taze soğan yediğim günlerde gazıtavan yapıyo gazını çıkarıyo alttan ve üstten ama o kadar gazlı ki yine sancılanıyor burç fmi dinliycem teşekkür ederim

cnm bizimki ide wee yi almadı başta bakkal emziği aldık basit kalitesiz ve sağlıksız:)))onu aldı bir süre kullandı sonra bigün weeyi tekrar verdim tuttu şimdi emzik alıyo ama emzirdikten sonra hemen almıyo midesi bulanıyo bazen itiyo diliyle değişiyo keyfine kalıyo yani

ayy çok geçmiş olsun cnm.kiloyu az almasının sebebi bencede hastalanmasındandır.

keşke benm oğlumda emzik yerine beni emse.emziği boş çekiyo ama beni 5dk anca emiyo.

[QUO

Diyorum ya çeşit çeşit emzik var hiçbirini almadı: wee ve nuk damaklı (kauçuk+silikon), chicco physio, avent damaksız, wee biberon ucuna benzeyen, bebe d'or kısa damaklı.. bunların içinde bazen wee'nin damaklısını tutuyor(bugün balla denediğim-bu arada tekrar deneyince almadı yine), bazen de aventin damaksızını, anlamadım ben bu çocuğu, kendini yırtıyor emmek için ama emzik mümkün değil emmiyor, kendi kolunu benim kolumu, omzuma örttüğüm mendili bile emmeye çalışıyor. bazen dikkati dağınık veya feci uykuluysa biraz emiyor, bazen de öyle kızıyor ki katıla katıla ağlıyor, 1 saat zorla emdirdikten sonra (ağlatmadan tabii) dikkatini toplayıp sinirlendiği oluyor.. başka çeşit kaldı mı bilmiyorum bi de halasına söyleyecem bakkal emziği bulsun bakalım son çarem..

Ah ah aynı benımkı bır tutuyor bır tutmuyor oyle müptelası degıl yanı ama damaklıya nazaran damaksızı daha ıyı tuttu.. Dıs cıkarınca zaten olmaz kuzenım dıs hekımı oda aynı seyı soyluyor..Ellerını emmelerı tamamen kendılerını rahatlatmaları ıcın kendını guvende hıssedıyor cunku anne karnında da ellerını emıyorlardı ben pek mudehale etmıyorum bazen emmesıne :) oda 1 yasından sonra tehlıkelı tabıkı...
Bu aylar parmak emme ayları zaten zamanla bunuda bırakacaklarına emınım ben emzıgı kendı ıyılıgım ıcın degıl ılk bır sene oral donem oldugu ıcın evlladımın emme ıc gudusunun tatmını ıcın ıstıyorum..
Pes etmeyelım elbet bır gun alısacaklar sureklı dene o atıyor ben verıyorum o atıyor ben verıyorum

Bak ne dicem; dün akşam babaannesi damaksız emziği tutturmayı başardı- yöntem şu: normal beslenme saatinde emzirip uykusu geldikten sonra ince bir battaniyeye sarıp kucağına alıyorsun, elleri ayakları fazla oynatıp dikkati dağılmasın diye(ama sıkı sıkı sarmalaman şart değil bir süre sonra teslim oluyor zaten). kucağına emzirme pozisyonuna yakın bir pozisyonda alacaksın, ayakta olursan daha kolay, emziği verip önce bir iki hafif zıpla bir yandan poposunu pışpışla, sonra biraz daha aşağı yukarı yönde hafif hafif salla. meme sanıp tutuyor, uykusu da olduğundan çok fazla direnmiyor. tuttuktan sonra yavaş yavaş sallamaya devam et uyuyana kadar. anlatabildim mi bilmiyorum ama bugün bu yöntem üzerinde çalışmaya devam ediyoruz :) sağa sola sallayınca almadı ağladı, hafif hafif zıplatınca sakinleşti. şimdilik benim kucağımda emmiyor, babaannede emiyor

Son düzenleme:
Yatağına yatırdıktan sonra da hafif sallamaya devam et, emziği bırakmasın diye elini emziğin önünde tut, ben destek yastığının arkasından tutup sallıyorum, uyanırsa da yine aynı şeyi yapıyorum. şimdilik işe yarıyor gibi görünüyor.

5 yaşında çocuk hala anneyle babayla yatıyorsa başka bir sorun var demektir.
anne çalışıyorsa, kardeşi yoksa, sosyala ortamı yoksa, yanlış bir davranışta bulunulmuşsa, duygusal yoksunluk yaşamışsa,
bir sürü sebebi olabilir belki araştırmak lazım. hiç normal değil yani
ama birlikte yattığınızda ki biz öyle yaptık
2 yaşında da bak kızım burası senin yatağın dedik güzel bir yatak hazırladık
şimdi güzel güzel yatıyor yatağında maaşallah
canım gaz olayı aynen dediğim gibi sütten gaz geçmez
dr kadir tuğcunun bir makalesi var onuda netten okuyabilirsin
adem güneşi mutlaka dinlemeni tavsiye ederim

anne sütü vermen takdire şayan doğrusu bravo
bebek sürekli anneyle yatınca zaten uyutmak için ekstra bişey yapmak gerekmiyo
ya emerken uyuyo ya da yanına yatman yeterli oluyo

BEBEKLERİ SALLAMALI MI, SALLAMAMALI MI? - 0-6 yaş - Blogcu

bebekleri sallamakla ilgili bilgiler var adreste okumanızı tavsiye ederim

tam da benim anlatmak istediğim şey buydu
çocuğu bi oraya bi buraya hızlıca sallamak çok yanlış
kucakta veya ayakta ana kucağında ritmik hareketlerle
sallamak doğru
gaz sütten kesinlikle geçmiyor
şöyle yani sadece mama alan çocuklar neden gazlanır
mamanın içine soğan mercimek özümü koyduklarından
hayır bebek emerken hava yuttuğundan
oda sıcaklığı 18-22 derece vücut 36,5 derece
bebek emerken hava yutuyor ve bu hava ısının etkisiyle genleşiyor
ağızdan çıkan gaz dışında mutlaka midede bi miktar kalıyor ve bağırsaklardan geçerken
sancıya sebep oluyor verilen ilaçlar gaz çıkarmasını sağlıyor ama yine çocuk o sancıyı çekiyor

gazınız olduğunda sizde ilaç alın gazı çıkarırsınız ama sancıyı da çekersiniz.

yediklerimizin zaten sağlıklı şeyler olduğunu düşünerek yazma ihtiyacı hissetmemiştim hiç
sütümüzün kalite yönünden o yüzden ekstradan bişey yememiz gerekmiyormuş

ama ilaçlar nasılki sütten bebeğe geçiyor kimyasal içerikli herşey geçer
nasılki yalnızca parasetamol alıyoruz bizim yediğimiz domates bebeğe alerji yapabilir

yaptıkların doğrudur canım
annelik içgüdüsüyle hareket edince işler yoluna giriyo zaten
ne zaman panik yaparsak o zaman işler daha çok sarpa sarıyor
fazla ve aşırı olmadığı müddtçe tabiki sallanabilir
diyorum ya ben de salladım yeri geldi ayağımda
ama emerek uyuması en güzeli.

emzik konusunda ben de dertliyim
maalesef almıyo
ilk kızım da almamıştı
dışarı çıkarken zaten kucağımda oluyor veriyorum uyurken alıyo ama
geri atıyor
2 kere dışarıda 15-20 dk emdi
bi sürü cicili bicili emzik almıştım
hep başkasına vermiştim
şimdi 3 tane aldım bakalım yine başkasımı emecek

gerçi emmemesi bi yönden iyi
arkadaşımın kızı emziğe çok alışkındı
2,5 yaşında bıraktı ama bırakınca duygusal yoksunluk yaşadı
ister istemez onun yerini başka bişeyle doldurmak istedi
ve kanepe koltuk başlarında kendini tatmin etmeye başladı
bilerek yapmıyo tabiki 2,5 yaşındaki çocuk ne bilecek cinselliği
emzikten aldığı hazzın yerini öyle doldurmaya çalışıyo
onu da bırakır inşallah yakında

Ben okudum bu Kadir Tuğcu'nun yazdıklarını ama aşağıda yazdığım kısımları beni ikna etmiyor, neden?
1- Yediklerimizin süt yapımıyla ilgisi olmadığını,
2- Yediklerimizin bebeğin gazıyla ilgisi olmadığını söylüyor.
Peki yediklerimize dikkat etmemizi öneren bu kadar doktor boşuna mı konuşuyor, bu çocuk doktorlarını kocakarı hikayeleriyle(Kadir Tuğcu'nun deyimiyle hurafelerle) mi eğitiyorlar? Gaz ile ilgili şöyle diyor "yediklerimizin bağırsaklarımızda gaz yapıp, oradan gazın kana karışıp sütümüzde gaz yapması diye bir şey yoktur". Doğrudur bu çok saçma olurdu, benim anladığım yediğimiz besinleri vücut süte dönüştürüyor ve bu sütün içeriğinde gaz yapan bir besin varsa o süt aracılığıyla bebeğe gaz yapıyor, tıpkı senin dediğin "mamalarda mercimek özü bulunması" olayı gibi sütte ne özü olduğu önemli.
Ayrıca ben bizim kızda takip etmedim çünkü risk almamak için gaz yapan şeyleri zaten baştan beri pek yemiyorum, ama bu gıdaları yiyen arkadaşlar bebeklerin o gün normale göre daha fazla sancılandığını birebir yaşıyor ve görüyorlar.
Yediklerinin kalitesinin sütü etkilediğini ise diyet yapan arkadaşların yaşadıklarını okuyarak görüyoruz..
Gazın nedenine hareketsizlik diyor, mutlaka hareketsizliğin de etkisi vardır ama hareketli bebekler de gaz sancılarına maruz kalabiliyor. Hareketsizlik gazın vücuttan çıkarılamaması sorununa yolaçıyor.

amin cnm.böyle tecrübeli annelerin fikrine ihtiyaımı< var.ilk olması nedeniyle bizdaha paniğiz.sen maşallah aşmışsın.ben gece 2 ye kadar sallasam bide ufak çocuğum olsa sinir küpüne dönerim sanırım.bizde alışırız inşallah..
benimki baya emio cnm.ama beni emzik yaptı değilse açlıktan olduunu sanmıorum.mama veriorum iice doyuyo gene emecem diye uğraşıo.beni emio kolumu kendi elini..ama bi emzik emmio sıpam.önemli olan kilo alımı..belki de işini 5 dk da halledio yavrucak.
benimki de aç cnm.mama verdim mi iice sızıo..sütüm yetmio demekki..akıo da ama çocuğum bi doymuo..
saol cnm.yavaş yavaş alışcaz inşallah..
cnm bala batırma..çok tehlikeli.reçele batır veya şekerli suya.ben öle yapıorum.1 yaşına kadar aman ha cnm..
benim kızım da bi ara 2 haftada 300 gr aldı.doktorum benim de öle dedi. ben ısrarla mama dedim ii o zaman dedi çünkü zayıf..ve benim kızım aç..aslında ayda 1 kiloya tamamladı ama ben verdim doymuo doymayınca bağırıo ağlıo uyumuo.sırf kilo alımına bakma bence açssa takviye yap derim ben nasılsa anne sütü alıo.takviyeyle de doysun yavrucak

hepimiz aynı şeyleri yaşıoruz tatlım.burayı o yüzden seviorum.dertler aynı.aa ben gibi olan çok var diorum.değilse aynı durumda olmayan veya zamanında başından geçmiş şimdi elleğini asmış olanlar moralimi bozuo.ama uyuması lazım..yemesi lazım.çok bağırıo.nie böle ki..sanki bütün bebekler kolay büyürmüş gibi..burda benim gibi olanları gördükçe rahatlıorum ve bebeğimi de rahat bırakıorum.o da rahat olunca daha rahat oluo uyuyo..huzurlu oluyo.değilse milleti dinlersem uyusa emse diye onla cebelleşiorum

canım bal bebeklere çok zararlı Allah korusun

pişik için ne yapıyosunuz kızlar primanın en son çıkan pampers organik pamuk bez bebeğimi mahvetti daha önce de kullanmıştık ama arada diğer primaya geçmiştik.tabi aşime anlatamadım aynı marka bile olsa değişiklik işte böyle oluyo.sakın bez değiştirmeyin aman kızlar.

nasıl geçiriyosunuz pişikleri

canım ben pişikten çok çektim şimdi bi arkadaşın tavsiyesiyle üç tane kremi birbirine karıştırıp kullandım geçti şimdi sadece yelda lkremi kullanıyorum o üç kremden biri yeldaydı

Pişik için Mustela'nın stelactiv diye bi kremi var iyileştirici, çok çabuk iyileştirdi, kızımın poposu kızarıp kabarmıştı iyice, bir kez sürdüm geçirdi tavsiye ederim. önleyici olarak da yine Mustela'nın çinko içerikli kremini kullanıyorum, bir daha olmadı şükür.
Yalnız stelactiv'i çok fazla kullanma, 1 açmada onu kullanıyorsan sonraki ikisinde kullanma, biraz ağır bir kremmiş. zaten 1 ya da 2 seferde geçirir.
Bir de Popolin Omega'yı önermişlerdi, ben kullanmadığımdan bilmiyorum.

Son düzenleme:

bu arada geçen gün markette o mendillerin hepsine baktım; unibaby hariç hepsinde ya paraben var ya da alkol veya asit.. paraben'i kansere neden olduğu için fransa yasaklıyor, diğer maddeler de malum. hoş ben unibaby kullandığım halde pişik olmuştu, ondan beri poposunu hep lavaboda yıkıyorum.

canım başından beri nivea kullanıyorum pişik olunca ertesi gün hafiflemiş oluyor çok güzel, bez olarak molfix kullanıyorum altınıda su ve pamukla siliyorum

ben bi plastik kaba su koyuyorum. pamuğu içinde ıslatıp iyice sıkıyorum. poposunu nemli pamukla temizledikten sonra bi atlet parçası ile mutlaka kuruluyorum. tahrişi varsa bepanten sğrüyorum. şimdilik ciddi bir pişik vakası olmadı çok şükür. bence kurulamak çok önemli ıslak mendil kullansanız bile mutlaka kurulayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…