2011 Nisan Anneleri

bundan tam 3 yıl önce pnömokok aşısı özel aşı grubundaydı.yeğenime yaptırmıştık.şu anda ise devlet yapıyor...ben aşının gereksiz olduğunu sanmıyorum.ben yaptırıcam...

merhaba ben nisan 2010 annesiyim tesadüfen gördüm yazını evap yazmak istedim.geçen yıl kızıma yaptırdık bu aşıyışıTürkiye ye yeni gelen bir aşı olduğu için şuan devlet aşı takviminde değil zira pnömokok aşısıda ülkemize geldiği ilk yıllarda devlet aşı takvimine almamıştı ama daha sonra aşı yaygınlaştı ve devlet bu aşıyı ücretsiz hale getirdi.rota virüste ilerleyen yıllarda umarım aşı takvimine girer ve her çocuk ücretsiz yararlanır.size nacizane tavsiyem eğer imkanınız varsa mutlaka yaptırın.çünkü kanlı ishal çokda küçümsenecek bir hastalık değil.bir yakınımın 2 yaşında ki kızı kanlı ishale tutulmuştu ve belirli bir süre hastanede yatmak zorunda kaldı.aşı hastalığı tamamen engellemiyor ama en az hasarla ve hızlı şekilde çocuğun hastalığı geçirmesini sağlıyor.biz ileride pişman olmamak adına yaptırdık çünkü hayatta çocuklarımızdan daha değerli hiç birşey yok.sadece paylaşmak istedim.allah uzun ömürler nasip etsin bebeğinize.

teşekkür ederim

canım bence anormal değil her bebek aynı değil bir bebek huysuz olunca diğeri tam tersi oluyor ablamın ilk kızı çok nazlımdı bu tam cadı:)) benim bebeğimde gaz sıkıştırmazsa uyuyor ama gazı çoksa beş dk da bir uyanıyor, hoca işinide iyi yapmışsın çünkü bebekler nazardan çok huysuzlanıyor ve uykudan ağlayarak uyanıyor anne baba olarak bizlerinde nazarı değiyor

canım huyszulanınca verdim ateşi beklemedim açıkcası o riski eşimde bende göze alamadık bir kere gözümüz korktu komşumda aşıya gitmeden ateş düşürücü şurup veriyormuş bundan sonra bende öyle yapıcam aldırdım şurubu

kızlar 2gün önce saglık ocagına gittim bebegimin bıngıldagının kapanmak üzere oldugunu söyledi devit3kes dedi dün tekrar götürdüm baska hemşire baktı dr götür öyle kez dedi bugun doktora götürdüm kan tahlili istedi kan verdi bebegim nasıl agladı kuzum ((( ögleden sonra sonuc alacagım ne olur bişey cıkmasın bu sorunu yasayan varmı birde benım oglan salyesi akıyordu doktor agzına baktı heran diş patlatabilir dedi ve bebegim daha 3aylık 5günlük herseyimiz erken yaaa cok moralim bozuk ne olur bişey cıkmasın dua edin kızlar..........((((((((((

canım inşaallah bişey çıkmaz iyi düşün

kızlar süt yapıcı iki şey keşfettim biriini bilirsiniz karpuz yalnız gazda yapıyor diğeri un helvası acayip süt yapıyor benden söylemesi:))

Canım çok geçmiş olsun.
sağol canım, dün yine 38'e yaklaşınca öğleden sonra ve akşam olmak üzere 2 kez yarım fitil verdim. akşam düştü ve bir daha çıkmadı çok şükür.
Ben Rota da yaptırdım, oral veriliyor zaten. Çok tartışılıyor ama doktorum önerdi, ben de ishal olması veya ağır geçirmesindense aşı yaptırmayı tercih ederim.
canım korkma hemen, doktoru bir anlasın bakalım. erken kapanması durumunda d vitamini kesiliyormuş ama bunun kararını doktor verecek. şöyle bir bilgi var nette:
Ön fontanel (ön bıngıldak) çocuklarda 3. ay ile(%1 de) 24. arasında(%96 da) kapanıp ortalama 13,8. ayda kapanır. Ön bıngıldak 4 aydan önce kapanırsa baş çevresi takibi, nörolojik gelişim takip edilmelidir. Baş çevresi ayına uygun artıyorsa sorun yok demektir. Bıngıldağın erken kapandığı durumlarda genellikle suturalar aracılığı ile baş çevresi büyür.

Baç çevresi miad (zamanında doğan) bebeklerde 0-3 ay arası ayda 2 cm,3-6 ay arası ayda 1 cm,6-12 ay arası ayda 0.5 cm artmalı(1 yıl içinde ortalama olarak toplam 12 cm artar).

geçmiş olsun canım umarım sıkıntı çıkmaz bebişin de sağlıkla büyür.

basolkubra banada sağlık ocağında öyle dediler
fakat ben iki tane ayrı doktora götürdüm yok öyle bişey.
olsa bile başı normal ölçülerde büyüyorsa sorun olmaz dediler.
hem hemşire ne anlar allah aşkına yaa.
bi kaç cahil hemşireyi oturtmuşlar takmışlar bıngıldağa.
moda oldu herkeze aynı şweyi sölüolar dedi doktorumuz.

hem bıngıldağın kesinlikle d vit. ile alakası yok dedi doktor.
kemikleri gelişicek dedi d vit o yuzden dedi.

bu arada ben adet oldum kızlar.
yani 4. ayda oldum.

canım bıngıldağa çok dikkat et inşallah bişiy çıkmaz senin için dua ediyorum

canım gönlünü ferah tut.Allahım yardımcın olsun.İnşallah hiç bi sorun çıkmaz.başka bir doktora daha götür istersen.bizim oğlanın baş çevresini her doktor farklı ölçtü çünkü.tek doktorla kalma.
dua edicem kuzucuğunaa

Ben yaptırdım canım, yaptırmayıp ne oldu ne olacak diye endişe etmektense yaptırıp içimi rahat tutmayı tercih ettim açıkçası..

bu ateş düşürücüler aşıların etkisini azaltıyomuş diye duymuştum da ben.. yine de iyi yapmışsın tedbiri elden bırakmamak lazım..

canım geçmiş olsun içini ferah tut, iyi düşün ki iyi olsun her şey dualarımız seninle.. bizi de haberdar et durumdan inşallah güzel haberler verirsin..

arkadaşlar kızım 9 haftalık oldu

kızım 2 gundur kabız gaz ıkınması dışına ıkınması yok ama endişeleniyorum , sizlerde böyle bir durum oldu mu ?

ayrıca kilosu 4 800 58 cm sadece anne sütü ile besleniyor
sizin bebekleriniz nasıl

merhaba ben 2010 nisan annesiyim ama 2 gündür 2011 nisan anneleri bölümüne dadandım.yerinizi işgal ettiğim için kusurabakmayın sevgili anneler.
sorununuzu okuyunca cevaplamak istedim.sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde kabızlık olmaz.için rahat olsun.çünkü anne sütünü bebekler rahat şekilde hazmettikleri için asla kabızlık yaşanmaz.kilosuda boyuda maşallah gayet güzel.

Son düzenleme:
kızlar günaydın kabızlık ve gaz sancısı çeken arkadaşlara önerim beni kızımın poposunda darlık var doğumdan beri ben kendim yaptırıorum kakasını zeytinyağı ve kulak çubuğuyla poposuna masaj yapın biz darlık olmasına rağmen günlerce gaz sancısı çekmedik biraz zorlandığında yapıorum gazsa gazı kakaysa kakası çıkıo kızım 3.ayını bitirmek üzere artık bazen kendi bile yapıo alışkanlık falan yapmıo içiniz rahat olsun dr.tan da onay aldım bu konuda zaten 3.aydan sonra çoğunlukla öyle sorunlar kalkıo ortadan

kızlar kayınvalidenizle durumlarınız ne ben benimkinle kızım 10 günlükken kavga ettim evime giremior ama yinede huzursuzum eşim arada kalıo ne de olsa.varlığıda yokluğuda dert anlıycanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…