2011 Nisan Anneleri

Bilimsel olarak açıklama yapamam ama annelerin hisleri kuvvetli derler.İlerki zamanlarda ayağını ,kafasını ,tekmelerini göbüşlerimizde hissettiğimiz zamanı şimdiden düşündükçe heyecanlanıyorum.Sanırım çok güze bir duygu olacak:CüvCüv:

evet canımcım inan öyle oğluşumda servise biniyordum adam korna çalınca bu sıçrıyordu ama artık o 9. ay falandı
yada ben üzüldüğümde kasılıyordu
konuşuncada dinliyordu bizim ikimizin özel ninnisi vardı ben uydurmuştum doğduktan sonra onu söylediğimde çok rahatlıyordu hala da söyleriz şimdi cinsiyet belli olsun yeni uyarlaması ile oğlumla kardeşine singlenı yapıp söylicez bebişime şimdi bebek diye söylüyoz
ya ben çok komik oldum ya
bi espiriler bi espiriler gelip giden ruh halleri gülerken ağlamalar pıtır pıtır dökülen sebepli sebepsiz göz yaşları bi duygusallık
Allah sonumuzu hayretsin....kafamçokkarıştı

Son düzenleme:
Günaydın annecikler nasılsınız biz çok iyiyiz ben de birkaç gündür bebeğimi hissettiğimi düşünüyorum emin olamıyorum çünkü bir çoğuna göre hissettiğim şey henüz bebek değil bağırsak faaliyetleri gaz vs.miş ama olsunben yine de hisssediyorum ve çok güzel bi duygu ama zaman daha çabuk geçsin istiyorum benim bu haftalarda kontrolllerim var cinsiyet hangi haftalarda az çok belli oluyo eğer 12. haftadayım eğer 14. haftalarda falan belli oluyorsa bir hafta daha erteleyebilirim kontrolümü

günaydın herkese..nasılsınız güzel anneler?
az önce 2li test sonucumu aldım,yani dün dr arayıp sonucu söylemişti ama az önce de mail olarak istedim.anlamadığım bişeyler var.2li test yaptıran arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.sonuçlar şöyle:kombine risk 1:894 , ikili test 1:162 ,yaş riski 1:434 Trisomy 18+NT 1:10000
yani kombine rsik nedir,ikili test nedir ve değerim normalmi.doktorun dediği şöyle:şuan için ileri tetkik yapmaya gerek yok,3 lü test sonrası karar verilecek ileri tetkik için dedi.bir de test günü ben 12+1 günlüktüm ama raporda 11+6 çıkmış.12+1 de baş popo mesafesi 5.47 cm idi.genelde benim haftamda olanlar 6,5 cm falan duyuyorum.
vallahi bayanlar kafayı yicem,lütfen sizler de değerlerinizi yazarmısınız,benimkiler nasıl yorumlarsanız sevinirim.herkesi öptüm..

Buna ben de inanıyorum teyzem hamileliğin son aylarında çok üzücü stresli günler yaşamıştı da bir keresinde bebeği tam 4 gün hareketsiz kalmıştı yani teyzem sağa yatınca bebek de otomotik olarak sağa düşüyodu sanki hiç hareket tekme vs. bişey yoktu ölmüş olabileceğini düşünüp çok korkmuştuk Allah'tan bişet çıkmadı sonra canım stresten ne kadar etkilendiyse artık 4 gün herkese küsmüstü sanki.

Senin birde ikinci bebek ,tecrübelerinden bol bol istifade etmek lazım o zaman:)
Duygu değişikliklerini hepimiz yaşıcaz galibada Allah kocişlerimize sabır versin,ben bile anlamıyorum bazen hareketlerimi davranışlarımı,adam sadece sabrediyor şimdilik

Maşallah canım yüzü,vücudu ne kadar belirginleşmiş,şimdi benim bebiimde mi bunun gibi,ayy perşembe olsada gidip görsem yavrumu
Aynen canım kocaman oldular artık ultrasonda birşeyler görebiliyoruz çok şükür :)

arkadaşlar aranızda bana yardımcı olmak isteyen kimse yok galiba..

Canım ben henüz kontrole gitmedim testlerimizi yaptırmadık ama sıkıntıya sokma kendini,yemene içmene dikkat et,aradaki fark olsa dahi kapatırsın sağlıklı beslenmeyle,sütlerini ve suyunu içmeyi ihmal etme.Kötü birşey olsa doktorun söylerdi zaten, o yüzden sıkıntıya sokma kendini,Allahın izniyle birşey olmayacak bebişlerimize:ecrin_bebek:

Günaydın kızlar a.s.

Bnazzcım ben daha ikili testimi yaptırmadım yardımcı olamıycam :gitme: ama doktorun ileri tetkike gerek yok dediğine göre endişelenme, yada başka bi doktora daha göster sonuçlarını :teselli:

background risk 1:700 1:1331
ultrasound risk 1:3224 1:4286
biochemistry risk 1:4988 1:9493
adjusted risk 1:13992 1:26629

canım benim değerler böyle ense kalınlığı 1.1 benim bu testin yapıldığı zaman bebek 13+1 görünüyor.onun dışındada değişik terimler falan yazıyor ama ben anlamıyorum. ama doktor bunu inceledi.sorun yok dedi ona göre sen değerlendir. bu kadarda endişenlenme doktorun seni bilgilendirmedimi?

Son düzenleme:
Günaydın deniz a.s.

Ben iyiyim ve galiba aş eriyorum şöyle; rüyamda bişeyi yemek için resmen savaş veriyorum uyandığımda da ağzımın suları akıyo gibi oluyorum akannehir
varmı benim gibi olan sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
zemuszemusopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5delikafaduldenhihoyyytalkisalkisalkis kızlar doktora gittim valla aradım dedi gel cnm bakalım için rahat etsin..gittim artık karnımdan göre biliyoruz.büyümüş baya kanama bölegemde artık yok meğersem o küçük şeyler içim temizleniyomuşşonu duymak istiyodum bende zaten..neyse bebişim sat 10+6 ama ugs de 11+4 çıktı ama ikili test için hftya çağırdı 1 gün bile olsa yapmılmıyomuş..olsun bebişimi görcem yine oh oh...ya bi hareketli boks yapıyo resmen zıplıyo iki elinin üstünde şok oldun desem yeridir..ilk 4 boyutlu resmini verdi..kordonu falan çok belirgin artık..çok mutluyum RABBİM HUZURUMUZU BOZCAK HERŞEYDEN UZAK TUTSUN BİZİ...AMA HALA KUSUYORUM... HE BİDE kilom hala sabit olamamışım :) :asigim:

canım 3 hafta önce yapmıştım. bende kombine ve ikili test diye ayrı ayrı yoktu. sadece ikili test vardı. ikili 250 nin altında olunca amniyosentez öneriliyor. ancak benim başıma çok tuhaf şeyler gelmişti. ense kalınlığını yanlış yazıp riski yüksek çıkartmışlardı. çok güvenilir değil bunlar. şu anda 3 lü testi bekleyeceksin sonuca göre amniyosentez. ama bu sonuca göre down sendromu olma riski 162 de bir yani bana çok inandırıcı gelmiyor. amniyosentez sonucu %100 güvenilir. gerisi maalesef sadece bi istatistik. yani ikili testi iyi çıkan birinde de down riski görülebilir. sıkıntı yapma. iyi düşün iyi olsun canım.

ne güzel canım bak sıkıntı yapacak birşey yokmuş,artık biraz rahat, hiçbirşeyi kafayı takmadan dinlen ki bebişte orda boksculara özenmeden sakin huzurlu yaşasın,bu arada bebiş erkek mi?

gözünaydın canım çok sevindim için rahatlamıştır inşallah sorunsuz hamilelikler geçiririzopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…