• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

Kısslar siz hangi balığı yiyorsunuz en fazla omega 3 uskumru ve somonda varmış somonu sevmediğim için şimdiye kadar hep uskumru yiyordum, ama uskumru gibi büyük balıklarda çok fazla civa olduğu için zararlı olabiliyormuş istavrit hamsi yemek lazımmış şaşırdım kaldım

cnm benim doktorumda çok büyük balık tercih etme civa oluyo onlarda bebek için tehlikeli demişti.hamsi istavrit mezgit levrek yiyorum ben genelde.doktorumda bunları saymıştı.

Kısslar siz hangi balığı yiyorsunuz en fazla omega 3 uskumru ve somonda varmış somonu sevmediğim için şimdiye kadar hep uskumru yiyordum, ama uskumru gibi büyük balıklarda çok fazla civa olduğu için zararlı olabiliyormuş istavrit hamsi yemek lazımmış şaşırdım kaldım

evet cnm ben de okudum uskumru için hem yararlı hem zararlı diye sardalya için daha iyi deniliyor ama ben uskumruyu daha çok seviyorum hatta yediğim tek buyuk balık o balıkcı bi güzel kesip ayıklıyo bana da sadece yıkaması ve fırının ızgara bölümüne dizmesi kalıyo :4::4:

kızlar hani şu sola yatma mevzuu varya ben yasak ya bi sağa yatasım var bi sağa yatasım var anlatamam
delirecem yani bazen uyanıyorum sağa dönüküm..
Allahım sana emanet bebeklerimiz canımız

sardalya yemedim hiç neden sardalya dedi biliyor musun

Benim dr bi tuhaf demir hapı falan da yok sadece elevit kulladırıyo balık hapını sordum ona da yok dedi doğal olarak tüket dedi

gerçekten çok ilginç bizim kanlar hep bebeğe gidiyo senin kan tahlillerin nasıl valla ben başta pek dikkat etmemiştim ve herşeye nefes nesefe kalıyordum yemek yerken bile artık dikkat ediyorum ve merdivenleri koşarak inip çıkıyorum kullanmadıgm zaman ki tahlillerim de hep değerlerim düşük tü bir de sen kontrol edermisin değerlerin nasıl son tahlilinde bu arada sağlık ocagı da takip ediyor bari onlar iç deseydi

[/B]
Kızlar biz geldik,doktor randevumuz vardı,870 gr olmuş oğlumuz,çok edepli oğlun var dedi doktor,cinsiyetini göstermedi teyzesine,bacağıyla kapadı ayağına falan vurdu çeksin diye,bu sefer eliyle kapadı ayağını çekti:1:
şeker yüklemesi için glikoz verdiler karnım açtı,tabii yarım saat anca dayandım sonrasında istiğfar ettim,hafta sonu tekrar yükleme yapılacak:(((((
doğumumuz 13 nisan gözüküyor ve normal doğuma gidiyoruz şimdilik herhangi bir sorun yok toplamda 9,5 kilo almışım doktor bir dizi yasak getirdi,birde söylemeyi unuttuk bu yeni doktorumuz biz doktorumuzu değiştirdik kızlar.Bu doktorumuz ilk hamileliğimizi öğrendiğimiz doktordu kürkçü hesabı geri döndük:9::9:

canım gözün aydın..maşallaah oğluşuna..demek edepli bir oğlun var,maşallaaah..
benimkide jimnastik yapıyor içerde,2 kat duruyor..:1:
inş.şekerinde de problem çıkmaz,ben limon götürmemiştim ama klinikte hemşire kendi sıktı içine..
yine de zor içtim ama limonsuz olsa,kesin çok zorlanırdım..

mrb arkdaşlarrr

dün oğluşumla doktordaydım 28+4 tük dün.
bayağı büyük görünüyo bnm oğlumm
2 kg olmuş tam tamına.
doktor iri bi bebek gibi görünüyor ama yinede bişey demeyeyim şimdilik dedi.
37.5 cm olmuş boyumuzda:)
uyyy çok şeker görünüyordu
doğuma yaklaşıyorum gün geçtikçe.mutlu oluyorumm tabiii:)
sezeryan olacağım için 10 haftam kaldııı:)

oooy oyy maşallaah abimizee kocamaan olmuş hemde baya bir kocamaan...:52:
anaam 2 kilo nasıl olmuş öylee,ben benimkinden korkuyordum şimdiden 1 kiloyu geçmiş diyee..
desene 4 kiloyu bulacak senin oğluşda..maşallaaaah:nazar::nazar:
ama sezeryan olacaksın zaten oyuzden kilosu önemli değil,sağlıkla geldin dee,tosun paşalarımız:16:

slm kızlar maşşallah epey kalabalık topiğimiz nasılsınız bakalım nasıl gidiyor?sizlerdede akıntı oluyormı kızlar bende bu aralar epey çok???
bende de bu son 2-3 haftadır başladı yaa..ama şeffaf ve kokusuz oyuzden çok ciddiye almadım..
herhalde normaldir dimi..

yani bide herkesin bünyesi farklı bence ben oldum olası kilo almaya meyilliydim hep dikkat ederdim ve hiç iştahsızlığım olmazdı hamilelikte de öyle oldu napiyim yani bir de bişey sorucam kısslar ekmek makarna pilav yok peki biz ne yiycezz Allah aşkınıza gerçekten merak ediyorum mesela benim akşam yemeğe kuru fasülye pilav var şimdi ekmeksiz pilavsız kaşık kaşık kuru fasülye yenir mi hiç yemesem daha iyi valla ne yapacağımı şaşırdım,
Bir de şu akıntı meselesi bende de oluyor eskiden de olurdu şimdi daha yoğun ama ben önemsemedim normal olduğunu düşündüm drla görüşsemmi
aynen cnm bende öyleyim,az kontrolü bırakım hemen kiloyu alırım..
bence hepsinin yasak olması doğru değil..vücutun karbonhidratada ihtiyacı var..
ama birbirnin yerine geçirmen lazım,yani ekmek yiyorsa,çorba pilav ve makarna yememek gibi..
yada bölüştürerek yemek gibi..bende bir zamanlar diyetisyene gitmiştim ona göre söylüyorum..

ya sendede varmı tatlım bu uyku sorunu oturma odasında uyukluyorum yatağa geçince gözüme direk dikiliyo resmen 3 e kadar döndüm yatakta 1 değil 2 değil kaç gecedir böyle sabah 7 de kalk işe gel mahvoldum yaaa
Didemcim aynen beni tarif ettin,demek herkes aynı şeyleri yaşarmış..
bende salonda uyuyakalıyorum,yatağa geçtikten sonra da dön dön ne mümkün sonrada oğluş
uyanıyor başlıyor tepinmeye ben onu dinlemekten de uyuyamıyorum..:52:

:1: kızlar belkide vücut kendni psikolojk olarak uykusuz gecelere haazırlıyodr:1: su içmeye korkar oldm bide son aylarda 8-9 ayda fln iyice uykusuz kalıomşun annem dioki ohoo bu neki daha diyoo saol anne dedm yaa :30:
eveet gerçekten böyle birşey varmış,bende biyerde okumuştum vücut kendini hazırlıyormuş..

kızlar hani şu sola yatma mevzuu varya ben yasak ya bi sağa yatasım var bi sağa yatasım var anlatamam

ben de oyleydim çözümü yataktaki yerimi değiştirmekte buldum ben uyurken boş tarafa dönerek uyuyorum sırtım eşime doğru oluyo sanırım piskolkojik boyle daha rahat nefes alıyorum zannediyorum
yerim değişince döndüm mü soluma dönmüş oluyorum artık eşimde alıştı sağıma dönsem zorla soluma yatırıyo çocugu sıkıştırma diye :1:

sorma canım yaa eşim arada uyksnda bile seslenyr bana sola dön bebeğimz rahat nefes alsın diye :27:

evet cnm ben de okudum uskumru için hem yararlı hem zararlı diye sardalya için daha iyi deniliyor ama ben uskumruyu daha çok seviyorum hatta yediğim tek buyuk balık o balıkcı bi güzel kesip ayıklıyo bana da sadece yıkaması ve fırının ızgara bölümüne dizmesi kalıyo :4::4:
Aynen bende uskumruyu çok seviyorum levrek somon tadı hoşuma gitmiyo onlar olursada fırında uzun süre pişirmek isityorum çünkü çiğ gibi geliyo bana pişirincede vitamin falan gidiyo
cnm benim doktorumda çok büyük balık tercih etme civa oluyo onlarda bebek için tehlikeli demişti.hamsi istavrit mezgit levrek yiyorum ben genelde.doktorumda bunları saymıştı.
sanırım bunların içinden bir tek istavrit yiyebilirim
canm sardalya ve somonda omega çokmuş ben somon ve levrek yiyrm genelde hatta bu akşam yicez gene :27: eşim pes etmyr haftada bir elnde poşety balık aldm diye gelyr :52: ama sadece frnda bugulama yiyeblyrm ben
canım zatenfırında sağlıklı oluyrmuş kızartmayı önermiyorlar
ben çupra yiyorum ama sevdiğim için hoşuma gidiyor.hamsi severdim şimdi hiç canım istemiyor.

Bende soğudum valla balıktan bebeğim olmasa yılda bir tüketirim artık

gerçekten çok ilginç bizim kanlar hep bebeğe gidiyo senin kan tahlillerin nasıl valla ben başta pek dikkat etmemiştim ve herşeye nefes nesefe kalıyordum yemek yerken bile artık dikkat ediyorum ve merdivenleri koşarak inip çıkıyorum kullanmadıgm zaman ki tahlillerim de hep değerlerim düşük tü bir de sen kontrol edermisin değerlerin nasıl son tahlilinde bu arada sağlık ocagı da takip ediyor bari onlar iç deseydi

Yani tahlillerim şimdiye kadar çok şükür çok iyi çıktı şekerim falan yine öyle ama dr vermiyo sağlık ocağı iç dedi ama druma güvenmek istiyorum diye almadım

benim dr bi tuhaf demir hapı falan da yok sadece elevit kulladırıyo balık hapını sordum ona da yok dedi doğal olarak tüket dedi
ay doktorların hepsi bi çeşit

canım o zamn ceviz, semizotu ve ıspanakl ye bol bol
bol bol ceviz yiyiyorum tatlım inşallah işe yarar

[/b]

canım gözün aydın..maşallaah oğluşuna..demek edepli bir oğlun var,maşallaaah..
Benimkide jimnastik yapıyor içerde,2 kat duruyor..:1:
Inş.şekerinde de problem çıkmaz,ben limon götürmemiştim ama klinikte hemşire kendi sıktı içine..
Yine de zor içtim ama limonsuz olsa,kesin çok zorlanırdım..

didemcim aynen beni tarif ettin,demek herkes aynı şeyleri yaşarmış..
Bende salonda uyuyakalıyorum,yatağa geçtikten sonra da dön dön ne mümkün sonrada oğluş
uyanıyor başlıyor tepinmeye ben onu dinlemekten de uyuyamıyorum..:52:

[/b][/color]
tatlım şimdiden parmaklarında oynatıyolar bizi bu kuzular

eveet benim de bildiğim kadarıyla uskumru somon ve sardalyada var en çok,
bende genelde buraların balığı olduğu için,tekir yadar barbun,somon ve arada hamsi yiyorum..
hamilelikten önce de e çok çupra ve levrek yerdim..ama buralarda genelde bunların yetişmesi olduğundan şimdi pek yemiyorum..

canım sorma ben 11-12 kilo aldım :17:
yüksek tansiyon olur dedi doktor.. önlemini al şimdiden, artık kilo alma dedi..
Hamur işi tatlı ekmek makarna pilav yasak.. çok kilo almamak bebeğin beslenemediği anlamına gelmiyor, 2-3 kilo ile hamileliğini bitirenlerin de sağlıklı bebekleri oluyor dedi.
zaten bebek anneden besleniyormuş, benim yediklerimin çoğu bana kilo oluyor...
ben sabahtan akşama kadar masanın başındayım, artık fırsat buldukça yürüyüş de yapacağım..
:91:

bende 10 kilo aldim

Benim dr bi tuhaf demir hapı falan da yok sadece elevit kulladırıyo balık hapını sordum ona da yok dedi doğal olarak tüket dedi

Bazı balıkların yağı yaralı değilmiş hatta zararlıymış bana verdiği balık yağıda farklı hamileler içi diyor diyerleri köpekbalığının karaciğerindenmi yapılıyormuş tam bilmiyorum oda bebeğe zararlıymış.bu nedenlerle sardalya önerdiğini düşünüyorum

merhaba annişler biz kontrolden geldik kızım 807 gr olmuş boyu 35 cm ama doktor kilo çok almışsın dedi bir dahaki ay seni 1 kilo almış olarak görmek istiyorum sen istersen yaparsın dedi nasıl becereceğim offf ya kızıma da maşallah deyin teyzeleri:nazar::nazar::nazar::49::49::49::81:

bende hamile kaldktan sonra ne zamn balık yedysem çıkardm yemiyorm göresm yok hata ıspanak bol yiyorum hem sewiorum hemde balık yiyemeynler ıspanak semizotu cewiz yesnler diolar ya aynı omega ondada var zatn yararlı die zorlana yediniz yemek yaramıomş bebeğe

bende hamile kaldktan sonra ne zamn balık yedysem çıkardm yemiyorm göresm yok hata ıspanak bol yiyorum hem sewiorum hemde balık yiyemeynler ıspanak semizotu cewiz yesnler diolar ya aynı omega ondada var zatn yararlı die zorlana yediniz yemek yaramıomş bebeğe

Ben doktoruma balığı severek yemediğimi söyleyince SEVEN SEAS PULSE nin hamileler için olan balık yağını verdi birde bol bol ceviz ye dedi balık yağından memnunum hiç kokmuyor dene istersen tabi doktoruna danışarak

Kızlar aranızda egzersiz yapan varmı yapmak isityorum ama zaten paltes topu gibi hissediyorum kedndimi doğru hareketleride bilmiyorum çeşmede yaşıyorum buralarda hamileler için özel hiçbişey yok :( bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?

Ben doktoruma balığı severek yemediğimi söyleyince SEVEN SEAS PULSE nin hamileler için olan balık yağını verdi birde bol bol ceviz ye dedi balık yağından memnunum hiç kokmuyor dene istersen tabi doktoruna danışarak

Bana da doktorum sadece elevit iç dedi ben de balık sevmiyorum diye kendim seven seas plus aldım ama üzerinde hamileler içi diye yazmıyor acaba yanlış mı aldım

herkese merhaba kızlar ya az önce başıma saçma bir olay geldi
wc ye gititm sildim bir baktım kan var tuvalet kağıdında aklım başmdan gitti meğer hemoroidim kanıyormuş ama çok sinirlerim bozuldu yaaa hala kendime gelemedim bir kere daha gititm wc ye bişi yok ama beynimden aşağı kaynar sular döküldü :14:

Son düzenleme:
Back
X