• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Nisan Anneleri

bak anlatim..:97: saat 1 gibi kalktım.. :52::52:hav güzell şaşırdım..açtım pencereleri bi güzel evi havalandırdım derken evin işini vs yaptım..bugün babaanneye misafir gelcek ona poğaça yaptım ama öncesi eşimden izin aldım pazara gitmek için..neyse içimde bi heycan anlatamam ilk defa tek dışarı çıkıcam.. çok garip bi duygu..neyse işte pişti pişecek ve derken oldu saat 3 vs gibi..hazırlandım verdim emanetleri..bi telefon numarası almak için kayıınvalidemi aradım...dediki geliyorum ben..yatağımı hazırla espiri tabi..kadının beli ağrıyo ya..neyse işte sarma sarıcaz vs vs dedi..dedimki anne pazara gidicem..dedi işte bu saatten sonra gidilirmi erkenden gidilir yok sarma sarcaktık vs..kapattım telefonu ay bi içim şişti..bikere gidicem..kafama koymuşum..işte yok poğaça pişsin yok o kayınvalidem gelsin anahtarı verim evn.. çıkıcam..işte bizde üstünü değiştiriyo yemek var evde...eşimi aradım ağlamaya başladım..ya yeter dedim bi yere gidicem.. bi ton sorun iş.. neyse kaynanam geldi dedim anne kusura bakma..içim şişti evde ben gidicem pazara...dedi sarma sarılcak..söylemesi ayıp 25 kişilik vs.. dedim benim haberim yok plan yaptım ben.. kendi başının altından çıkmış sarma..beli ağrıyo problemli biliyosun iş arıyo kendine neyse çıktımda biraz rahatladım..offffffffffff

ohh valla en güzelini yapmışsın çok iyi olmuş cnm naptın gezdinmi rahatlamışsındır valla nasıldı pazar alabildinmi bişeyler gerçi insan almasa dahi bazen bi hava değişikliği bile iyi geliyor iyi yapmışsın çıkmakla ay bnmde gözüm korktu hastalıktan havalar soğuk diye cesaret edipte çıkamıyorum ama pazartesi günü dr gitcez sonrasında bende gezcem karar verdim ya çürüdüm resmen evde bide biz karı-koca olarakta çok gezen tiplerdik yağmur çamur kar-kış kıyamet demeden çok gezdik ama o gençliğimizde kaldı artık napalım gezdiklerimize saycaz herhalde:)

ohh valla en güzelini yapmışsın çok iyi olmuş cnm naptın gezdinmi rahatlamışsındır valla nasıldı pazar alabildinmi bişeyler gerçi insan almasa dahi bazen bi hava değişikliği bile iyi geliyor iyi yapmışsın çıkmakla ay bnmde gözüm korktu hastalıktan havalar soğuk diye cesaret edipte çıkamıyorum ama pazartesi günü dr gitcez sonrasında bende gezcem karar verdim ya çürüdüm resmen evde bide biz karı-koca olarakta çok gezen tiplerdik yağmur çamur kar-kış kıyamet demeden çok gezdik ama o gençliğimizde kaldı artık napalım gezdiklerimize saycaz herhalde:)

bebişime bişey almadım cnm açıkcası bu pazarda sıradan şeyler vardı..ama çok komik şeyler aldım evde olmazsa olmaz eksiklerim...lastikli çarşaf...çay kaşığı mevlüt için 24 tane var ama yetmze die..bıcak.. kalmadı evde :9: işte pardeler için kıskaç..kaloriferi açmak için..yasemin kokulu parfüm.. PARİS HİLTON ama pazardan benim kullandığım parfüm GIVENCHY absolutely irresistible... GÜNLÜ KULLANMIYORUM BUNU AMA BU PARFÜMÜ GÜNLÜK KULLANCAM BİDE HAFİFİ HOŞUMA GİDİYO.. ÖYLE İŞTE..YARIN AMA BEBEK ALIŞVERİŞİ YAPICAZ..30 DAK UZAKLIKTA ALIŞVERİŞ MERKEZİ VAR..VİA PORT DİE.. MÜKEMMEL Bİ YER.. DELİ MARKA VAR..ORDAN BOL BOL ALICAM İNŞ

bebişime bişey almadım cnm açıkcası bu pazarda sıradan şeyler vardı..ama çok komik şeyler aldım evde olmazsa olmaz eksiklerim...lastikli çarşaf...çay kaşığı mevlüt için 24 tane var ama yetmze die..bıcak.. kalmadı evde :9: işte pardeler için kıskaç..kaloriferi açmak için..yasemin kokulu parfüm.. PARİS HİLTON ama pazardan benim kullandığım parfüm GIVENCHY absolutely irresistible... GÜNLÜ KULLANMIYORUM BUNU AMA BU PARFÜMÜ GÜNLÜK KULLANCAM BİDE HAFİFİ HOŞUMA GİDİYO.. ÖYLE İŞTE..YARIN AMA BEBEK ALIŞVERİŞİ YAPICAZ..30 DAK UZAKLIKTA ALIŞVERİŞ MERKEZİ VAR..VİA PORT DİE.. MÜKEMMEL Bİ YER.. DELİ MARKA VAR..ORDAN BOL BOL ALICAM İNŞ

cnm mevlüt ne zaman bebek mevlütünden bahsetmiyorsun değilmi:)ay ne güzel ya git git gez bnm eşim yrnda çalışcak:(( bidahaki haftasonu anca çıkarız alışverişe diye düşünüyorum ama tabi bide bu taşınma olayı çıktı malum bakalım artık ne nasıl olcak bende bilmiyorum,bu arada unnado üyeliğin varmı cnm ara-sıraorda da güzel indirimler oluyor

cnm mevlüt ne zaman bebek mevlütünden bahsetmiyorsun değilmi:)ay ne güzel ya git git gez bnm eşim yrnda çalışcak:(( bidahaki haftasonu anca çıkarız alışverişe diye düşünüyorum ama tabi bide bu taşınma olayı çıktı malum bakalım artık ne nasıl olcak bende bilmiyorum,bu arada unnado üyeliğin varmı cnm ara-sıraorda da güzel indirimler oluyor

var cnm...bakıyorum oraya ama dediğim gibi bu gittiğim yerlerde markalar çok bebiş ve herşey...görerek alma şansım var ama güzel şeyler oluyo orda..bak limango..ordan çok alışveriş ypıyorum..ayakkabı.. Saat bile aldım işte yüzükleri süper oluyo... Tavsiye ederim...cnm bebek mevldü erken ama malum kalabalık aileyiz bazxen yetmiyo onlar..cuma günleri bizim evde sohpet oluyo ya..ozamanda yetmediği oluyoo.bebişe niyey aldım :17: Açıkcası...sizin nasıl bakıyomusun ev cnm..kesin kayınvalidenler geliyomu size...inş çok uzamadan taşınırsınız biliyosun ben 6 haftalıkken taşındım ve hiç kalkmamam gerekiyodum çok kötü bişey anca 3 ay sonra kendi mutfak dolabımı düzenlidem..

var cnm...bakıyorum oraya ama dediğim gibi bu gittiğim yerlerde markalar çok bebiş ve herşey...görerek alma şansım var ama güzel şeyler oluyo orda..bak limango..ordan çok alışveriş ypıyorum..ayakkabı.. Saat bile aldım işte yüzükleri süper oluyo... Tavsiye ederim...cnm bebek mevldü erken ama malum kalabalık aileyiz bazxen yetmiyo onlar..cuma günleri bizim evde sohpet oluyo ya..ozamanda yetmediği oluyoo.bebişe niyey aldım :17: Açıkcası...sizin nasıl bakıyomusun ev cnm..kesin kayınvalidenler geliyomu size...inş çok uzamadan taşınırsınız biliyosun ben 6 haftalıkken taşındım ve hiç kalkmamam gerekiyodum çok kötü bişey anca 3 ay sonra kendi mutfak dolabımı düzenlidem..

ya işte istanbulun böyle bi güzelliği var istediğin markaları yada seçkin markaları heryerde çoğu zamanda uygun fiyata bulma imkanın oluyor bugün eltim aradı çok güzel indirimler vvar ben görüp beğendikçe alıyorum bişeyler ama gelebilirim diyorsan gel beraber bakar bebişin alışverişini yaparız dedi saolsun düşünmesi bile yeter bakalım büyük ihtimalle zaten ya bursaya yada ist gelcez alışveriş için burda geçen gün YKM ye gittik fazla çeşit yoktu ama yinede olanlarda güzeldi yanii şimdiye kadar en çok ordaki 10 lu hastane çıkışı hoşumuza gitti.Bu arada ev bakmıyorum cnm ellerine valizlerini alıp bize göç etcekler eşyalarını yerleştirecek yer arıyorlar bakalım artık ne diyimki hayırlısı olsun...

ya işte istanbulun böyle bi güzelliği var istediğin markaları yada seçkin markaları heryerde çoğu zamanda uygun fiyata bulma imkanın oluyor bugün eltim aradı çok güzel indirimler vvar ben görüp beğendikçe alıyorum bişeyler ama gelebilirim diyorsan gel beraber bakar bebişin alışverişini yaparız dedi saolsun düşünmesi bile yeter bakalım büyük ihtimalle zaten ya bursaya yada ist gelcez alışveriş için burda geçen gün ykm ye gittik fazla çeşit yoktu ama yinede olanlarda güzeldi yanii şimdiye kadar en çok ordaki 10 lu hastane çıkışı hoşumuza gitti.bu arada ev bakmıyorum cnm ellerine valizlerini alıp bize göç etcekler eşyalarını yerleştirecek yer arıyorlar bakalım artık ne diyimki hayırlısı olsun...

ay ev taşıyoruz gib bişey dedin anlamamışım kusura bakma...hayırlısı olsun cnm ya..bazı şyler bizim irademiz dışında gelişiyor..biz üstümüze düşeni yapalımda gerisi gelir... Geç kalmadan çık gel cnm..yap alışverişini..kafan rahat etsin hem...

Of bi kiyap okuyorum...çocuk terbiyesinde doğru bilinen yanlışlar die... şimdi embriyo psikolojisini işliyoruz...afrikadaki insanların köleliğe bu kadar yatkın olmasındaki durumun nerden geldiğini anlatıyo.... özellikle kongo şehrinde... Beyaz adamlara neden saygı duymaları ve efendi gibi görmelerindeki en büyük sebeb..bi takım bilim adamının daha embriyo halinde olan bebişleri anna karnında korku aşılayarak hürmet etme haline nasıl getiriyolar nasıl bi sonuç oluyo.. Off.. Bence okunacak kitap tavsiye ederim...

ay ev taşıyoruz gib bişey dedin anlamamışım kusura bakma...hayırlısı olsun cnm ya..bazı şyler bizim irademiz dışında gelişiyor..biz üstümüze düşeni yapalımda gerisi gelir... Geç kalmadan çık gel cnm..yap alışverişini..kafan rahat etsin hem...

yok cnm ya onlar gelecek bakalım bu arada sana bişey sorcam kaktus bitkisinin evdeki radyasyonu falan emdiği söyleniyor bu durumda ben pc mecburen yatakodasına alcam bebişte orda olcakya kaktüs alsam o da diğer bitkiler gibi fotosentez için oksijeni emermiki?alışveriş için artık bu ayın sonunda eşim izne ayrılınca gitcez büyük ihtimalle...

yok cnm ya onlar gelecek bakalım bu arada sana bişey sorcam kaktus bitkisinin evdeki radyasyonu falan emdiği söyleniyor bu durumda ben pc mecburen yatakodasına alcam bebişte orda olcakya kaktüs alsam o da diğer bitkiler gibi fotosentez için oksijeni emermiki?alışveriş için artık bu ayın sonunda eşim izne ayrılınca gitcez büyük ihtimalle...

cnm emiyo die biliyorum... Al bir iki tane ama çiçek açmayanlardan olcak..

eğer anne korku nöbetleriyle bir hamilelik geçiriyorsa...bebekte aynı şekilde korku nöbeylerinin izlerini taşır...istenmeyen bir hamilelikte..bebek annenin kendisini istemediğini anlar ve doğduğu zamanda bu eziklik içinde hayatına devam eder...ve en çok yaşanılan duygular bebeğin onu gölge gibi takip eden psikolojik karakteridir..

eğer anne korku nöbetleriyle bir hamilelik geçiriyorsa...bebekte aynı şekilde korku nöbeylerinin izlerini taşır...istenmeyen bir hamilelikte..bebek annenin kendisini istemediğini anlar ve doğduğu zamanda bu eziklik içinde hayatına devam eder...ve en çok yaşanılan duygular bebeğin onu gölge gibi takip eden psikolojik karakteridir..

evt evt kesinlikle doğru geçengün biyerde bayanlarla falan konuşurken kadının biri hamilelikte ne yemezsen çocukta onu hayatta yemez dedi ortamda olan bikaç kişide bunu onayladı yanii psikolojik karakterini huyunu alışkanlıklarını herşeyini anne karnında kapıyorlar

evt evt kesinlikle doğru geçengün biyerde bayanlarla falan konuşurken kadının biri hamilelikte ne yemezsen çocukta onu hayatta yemez dedi ortamda olan bikaç kişide bunu onayladı yanii psikolojik karakterini huyunu alışkanlıklarını herşeyini anne karnında kapıyorlar

kesinlikle öyle cnm... Ben gözden geçiyorumda hamişliğimi...çok karışık ya..çok üzüntülü stresli olmadı ama hep bi tedirginlik vardı...bebişimle ilgili... Rada bi hırçınlığım vardı... Bakalım ilerde gözlemlerim..he portakal çok severse işte bu derim çünkü deli gibi portakal iyiyorum eşim asla meyve yemez...:33::97:

kesinlikle öyle cnm... Ben gözden geçiyorumda hamişliğimi...çok karışık ya..çok üzüntülü stresli olmadı ama hep bi tedirginlik vardı...bebişimle ilgili... Rada bi hırçınlığım vardı... Bakalım ilerde gözlemlerim..he portakal çok severse işte bu derim çünkü deli gibi portakal iyiyorum eşim asla meyve yemez...:33::97:

ya ben hamileliğin ilk dönemlerinde çok cesurdum aman dikkat et falan dedikelrinde şaka gibi geliyordu çokta enerjiliydim hamileliğim ilk 1-2 ayında kaynanam hastaydı istdeydi haftada 2-3 sefer tren yada otobüsle ist geldim 7 haftalıkken uçağa bindim annemlerin yanına gittim ordan tatile gittim deniz otobüsüne falan bindim ama daha annemlerdeyken ultrasonda bebişimin artık iyicene belirgin olduğunu görünce orda duraksadım sonra geri dönmek için dahi uçağa korkarak bindim ALLAH a şükür bu zamana kadar midem bulantım fazla olmadı hiç kusmadım yani o ilk hamilelik sendromunu yaşamadım diyebilirim yemek konusunda da öyle normal hamile değilkende yemediklerim hariç yemek falanda ayırmadım moral olarakta hamileliğin vermiş olduğu bazı streslerden dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşadım ama bebişimede yansır diye fazla takmamaya çalıştım ve çalışıyorumda (anladın sen onu:)) bu arada bnm görümcen hamileliğind çok sinir ederdi beni hep gülerdi ne olursa olsun o dönem eşiyle falan çok sıkıntılar yaşadı ben ağlardım onun yerine ya hiç ağlayasım gelmiyor beni istemeyeni bende istemem der der gülerdi ama bi çocuğu oldu ALLAH ım çocuk ağlamak nedir bilmedi yaklaşık 2 buçuk yaşında şimdi oğlu daha 1 sefer uykudan uyanıp emzirdiğini bilmem 6 aylıkken odasını ayırdı sabah istediği saatte uyaıyordu kendisi bütün odaların kapısını kilitliyordu çocuk sabah erken uyandığı zaman gezinip gezinip yoruluyordu herhelde yazık garibim antrede orda burda falan uykuya dalıyormuş öyle öyle büyüdü çocuk çokta güler yüzlü maşallah...

Anneden gelen ilk sütün adı ''kolostrum'' bu bebeğe anne tarafından verilen ve ilaç mahiyetinde çok değerli bi besinmiş.. Ciddi önemi varmış.. Bununla birlikte sezeryanın anne-bebek ilişkisin olumsuz etkilediğini söyliyo bilim adamları... Yurt dışında bu konu çok ciddi..anne ve babanın izniyle ciddi bir problem yoksa ölüm gibi harici sezeryan yapmıyoarlış...normal doğumda anne beyninde prolektin salgılıyomuş buda korkuyli ilgili bi salgı..bebiş doğunca bebişin ağlama sesi ve işte anneyi çok rahatlatıyomuş.. Malum salgı salgılanıyo en üst seviyede bi korku var..ve bebişin sağ sağlim geliyo.. O yüzden normal doğum tercih edilmesi gereken bi durummuş... şartlar farklı bişey göstermediği taktirde..

ya ben hamileliğin ilk dönemlerinde çok cesurdum aman dikkat et falan dedikelrinde şaka gibi geliyordu çokta enerjiliydim hamileliğim ilk 1-2 ayında kaynanam hastaydı istdeydi haftada 2-3 sefer tren yada otobüsle ist geldim 7 haftalıkken uçağa bindim annemlerin yanına gittim ordan tatile gittim deniz otobüsüne falan bindim ama daha annemlerdeyken ultrasonda bebişimin artık iyicene belirgin olduğunu görünce orda duraksadım sonra geri dönmek için dahi uçağa korkarak bindim allah a şükür bu zamana kadar midem bulantım fazla olmadı hiç kusmadım yani o ilk hamilelik sendromunu yaşamadım diyebilirim yemek konusunda da öyle normal hamile değilkende yemediklerim hariç yemek falanda ayırmadım moral olarakta hamileliğin vermiş olduğu bazı streslerden dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşadım ama bebişimede yansır diye fazla takmamaya çalıştım ve çalışıyorumda (anladın sen onu:)) bu arada bnm görümcen hamileliğind çok sinir ederdi beni hep gülerdi ne olursa olsun o dönem eşiyle falan çok sıkıntılar yaşadı ben ağlardım onun yerine ya hiç ağlayasım gelmiyor beni istemeyeni bende istemem der der gülerdi ama bi çocuğu oldu allah ım çocuk ağlamak nedir bilmedi yaklaşık 2 buçuk yaşında şimdi oğlu daha 1 sefer uykudan uyanıp emzirdiğini bilmem 6 aylıkken odasını ayırdı sabah istediği saatte uyaıyordu kendisi bütün odaların kapısını kilitliyordu çocuk sabah erken uyandığı zaman gezinip gezinip yoruluyordu herhelde yazık garibim antrede orda burda falan uykuya dalıyormuş öyle öyle büyüdü çocuk çokta güler yüzlü maşallah...

allah kuzum bu çocuklar bizim uyku düzenimizden alırsa yedik nanayı:9: çok şükür ben çok sakin bi hamişlik geçirdim...şöyle üstüme bi ağırlık çöktü...bi dinginlik geldi.. Ay zırlayan çocuk.. Herşeyde ağlayan... Anne bana onu ver yerine..eli ağzında salya sümük... Allahım şu saatte duy bizi... Istiyorum yüzsüz bir kul olrak..öyle çocuk verme bize..şöyle düşse kafasını çarpsa hınk demesin :60: Ay ben bi ara tefriciye okuyodum... Herkes gülüyodu bana nie okuyosun vs vs die..:9: Bende diyodum..istiyorum allahtan..işte gazı olmasın..uyku düzeni olsun..bol bol annesinin sütün içsin.. çokta ağlamasın..çok şeymi istiyorum derdim..:52: Gülerdi herkes...:60:

evet canim kilo alimlari artiyo gün gectikce..ben simdiye kadar 9 kilo aldim:( hatta doktoruma dedim cok kilo aldim diye hayir cok degil normal dedi:52: cok iyi bir doktorum var benim:9:hatta seker testine ac gittigim icin vede güzel cikinca sonucu bugün hersey sinirsiz yiyebilirsin diyede espisi yapti:34:bide ekliyo cig et ve alkol haric diye:))
artık hızla büyüyecekler sanırım:emir_bebek: canım senin kilo alımın nasıl?

cok sagol canim..seninde gözün aydin:nazar::emir_bebek: insallah sonra seker testinde iyi cikar
Sarissa .!.:
Gözün aydın maşallah prensese.
Bizim doktorumuz da tekrar baktı cinsiyete.
Tabii inatçı kızım yine uğraştırdı bizi. :1:

dünüs cok sagol canim.evet canim hatta bir dahaki kontrolde yapacagi testlerin planini bile simdiden not etti:)) 3 hafta sonra artidan guatrim icin kan alincak ve alttan parca alip bakteri varmi diye teste yolluycakmis..Allahtan testleri hep orda odasinda kendi yapiyolar hicbir yere test icin gitmeme gerek kalmiyo:32:
hnk ve dünüşüm
maşallah bebişlerinize..ne güzel büyümüşler..sizlerin haberleriyle ben dahda heycanlanıyorum... Dünüş.. Bak bi ton şey içiripde test yapmamışlar direk açlık kan şekerini ölçmüşler..çok iyi bence..

Ay bide bugün öyle cok yorulmusum ki anlatamam.ne gecmisi okuyabildim ne birsey.sahah doktordan önce masajim vardi oraya gittim zaten sonrasinda pestil gibi oluyorum.ordan doktora, o bitti yemek yemeye bide c.tesileri alisveris günümüz yiyecek v.s onlari aldik bagaja attik..koltuk degistiricem diye mobilyacilari dolastik tam istedigim birseyde bulamadim:((bide sipari$i bu ay sonuna kadar vermem gerek cünkü 8 haftada gelecek anca doguma kadar.eve dükkanlari kapatip geldik 18.00 da sonra alisveris yerlestir;yemek derdi:56: yap, ye, topla saat 9 da ben cuupp yataga yorgunluktan.pek görülmüs birsey degildir benim o saatte yatmam:27:simdide uyandim oturuyorum:(( birazda uzanirim zorlada olsa uyurum artik napalim:63:

Anneden gelen ilk sütün adı ''kolostrum'' bu bebeğe anne tarafından verilen ve ilaç mahiyetinde çok değerli bi besinmiş.. Ciddi önemi varmış.. Bununla birlikte sezeryanın anne-bebek ilişkisin olumsuz etkilediğini söyliyo bilim adamları... Yurt dışında bu konu çok ciddi..anne ve babanın izniyle ciddi bir problem yoksa ölüm gibi harici sezeryan yapmıyoarlış...normal doğumda anne beyninde prolektin salgılıyomuş buda korkuyli ilgili bi salgı..bebiş doğunca bebişin ağlama sesi ve işte anneyi çok rahatlatıyomuş.. Malum salgı salgılanıyo en üst seviyede bi korku var..ve bebişin sağ sağlim geliyo.. O yüzden normal doğum tercih edilmesi gereken bi durummuş... şartlar farklı bişey göstermediği taktirde..

aaa evt cnm hani ağızda deniliyor ya ondan bahsedilmiş ya aslında bu sezeryan doğum birzamanlar batıda çoktu ama adamlar zararlarını çabuk kavradılar normal doğum yapan annelerim çocuklarla ilişkiside çok daha sıkı oluyormuş+çocuğu öyle hmn yanından ayırıp ayrı odada yatırmakta aslında uygun değilmiş ben bi ara kosova da savaştan sonra bi seminere katılmıştım ileri gelen psikologlar aile planlama uzmanları falan konuşmacı olarak katılmışlardı adamların hepsi yabancıydı alman ingiliz v.s adamların anlatışına göre çocuğu ilk doğduğu zamanlarda özelliklede emziriken falan sevip okşayacaksınız eğerki babası çalışıyora ve eve geldiğinde çocuk uyuyor oluyorsa uykudan uyandırcam diye tereddüt etmeden yanına gidip öpüp koklayacak ona sevgisini aşılayacak ben geldim hep yanındayım seni çok seviyorum gibi sözler söyleyecek çünkü bebk ne kadar küçük olursa olsun anne kadar babaya da ihtiyaç duyuyormuş.Bide bebek ne kadar küçük olursa olsun anne-baba tartıştığı zaman çocukta huzursuz oluyormuş biz bunu gözlemlemiştik inanki doğru aman ufacık o ne anlayacak diyipte geçmemek lazım...Bide bişey yazmayı daha uyumuşum bebek çok küçükken odasını ayırdığınız zaman anne babasının kokusunu hissedemiyor ve kendini güvende hissetmiyor buda hep içinde uhde olarak kalıyor sonrasında da 18 ine gelir gelmez fazla bi duygusal bağı olmadığı için evden ayrılıp kendi hayatını kurmak istiyor diye anlatmışlardı...

Back
X