2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

KALSıYUM NELERDE BULUNUR?: Süt, peynir ve diğer mandıra ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, soya fasulyesi ürünleri, fındık, ekmek, sardalye. FAYDALARI: Kemik ve dişlerin güçlenmesi, kas büzülmelerinin düzenlenmesi, kanın pıhtılaşması, tansiyonu düşürmesi, kolon ve meme kanserine karşı koruması. RıSKLERı: Karın ağrısı ve ishal. GÜNLÜK MAKSıMUM DOZ: 1,500 mg.

canım çok geçmiş olsun

kızlar sizinde eşleriniz zorluyor mu yemek yedirmek için
midem bulanıyor dediğim halde zorla yedirmeye çalışıyor benim eşim ya
bu da çocuk için diyeakannehir

kızlar siz adete göre mi yoksa ultrasondaki haftaya göre mi gebelik hesaplıyosunuz acaba?
benim adet tarihimle ultrason birbirini tutmuyo

benim sat'a göre 9+6 haftalığım.ultrasona göre 9+1 haftalığım.yani ikisi birbirini tutmuyor.ultrasonla sat'a göre hesaplamanın arasında 3 gün hata payı olabileceğini duymuştum ben.sağlıkla kucağımıza alalımda ha 1 hafta önce ha 1 hafta sonra değil mi ama :asigim:a.s.

bu arada deniz'cim geldiğin zaman benim çizelgedeki bilgileri şu şekilde girebilir misin sana zahmet :1hug:
sat 30 mart
tahmini doğum tarihi 9 ocak
kilomu net bilmiyorum yakınlarda hiç tartılmadım onuda en kısa zamanda bildiririm a.s

merabalar arkadaşlar benimde bebişim 8+1de bugün benim kasıklarımda batma tarzında ağrı ve çok kötü kaşıntım var sdizlerde de varmı bu tür şikayetler kaşıntı için ilaç kullanılabilirmi

20. haftaya kadar yapılan ultrasonografi ölçümlerinde aynı haftalardaki tüm bebekler birbirlerine yakın büyüklük ve ölçümlere sahipken 20. haftadan itibaren ırksal, kalıtsal ve anne adayına ait özellikler (sigara kullanımı, yanlış beslenme, bebeğin kilosunu etkileyen çeşitli hastalıklar) de devreye girmeye başlar ve aynı haftada bulunan bebekler arasında kilo ve boy farklılıkları belirginleşmeye başlar. Bu nedenle gebeliğin ikinci yarısında yapılan ölçümler gerçek gebelik haftasını belirleyebilme yetisinden giderek uzaklaşır.:CüvCüv:

hayırlı olsun canım bebeğin.umarım sağlıkla kucağına alırsın.kasıklarındaki ağrı rahim genişlediğinden yada vücudunu üşütmüşsen ondan kaynaklı olabilir.dikkat et kendine.kaşıntıdan kastın nedir genital kaşıntıyı diyorsan eğer benim yaşadığım bir sıkıntı.gerçi bu aralar çok sık değil ama doktorum bana fitil ve kaşıntı giderici krem verdi.bebeğe hiç bir zararı olmadığını rahatlıkla kullanabileceğimi söyledi.kaydirigubbakcemile5

teşekkürler bilgi için :1hug:

Yaz aylarında hamile bayanların yapabileceği en uygun sporun yüzme olduğu bildiriliyor. Uzmanların belirttiğine göre, bir kadın, hamileliğinin ilk 3 ayında sabah erken saatlerde yüzdüğünde, gebeliğe bağlı bulantı ve kusmaları azalıyor, günün geri kalan kısmını da daha rahat geçiriyor. ıkinci 3 aylık dönemde ise su, eklem ve bağları destekleyerek bel ve sırt ağrılarının azalmasına yardımcı oluyor. Yüzmeyi gebelikteki en uygun spor dalı haline getiren faktör ise yaralanma tehlikesinin bulunmaması. Yüzme bilen bir kişinin suda kendi kendini yaralaması, düşmesi ve bir yerlere çarpması neredeyse imkansız.
Uzmanlar, yüzme esnasında kol, bacak ve karın bölgesinde bulunan bütün kas gruplarının çalıştırılması sebebiyle kalp atım hızı ve alınan oksijen miktarı arttığından, dolayısıyla bebeğe giden oksijen miktarında da artışın söz konusu olduğunu kaydediyor. Yüzmenin bir başka avantajının ise kişinin kendisini ağırlıksız hissetmesi olduğunu vurgulayan uzmanlar, bunun, özellikle gebeliğinin son dönemlerindeki kadınlar için psikolojik açıdan oldukça önemli olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, ayrıca su içerisinde terleme ve vücudun çok fazla ısınması mümkün olmadığından, egzersizin bu tür olumsuz etkilerini ortadan kaldırmasının da bir başka avantajı olduğunu hatırlatıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar siz adete göre mi yoksa ultrasondaki haftaya göre mi gebelik hesaplıyosunuz acaba?
benim adet tarihimle ultrason birbirini tutmuyo

benımde tutmuyor, hatta burdakı çoğu hamişin tutmuyor :)))) normal bişeymiş kafana takma. bır hafta gerıden bıle gelebılıyormus. benım 4 gun geride.. doğum gecıkıyor yada 9 aylık süre zarfında bebek o gelısımı tamamlıyor..

Derenel ile tahmini doğum tarihimiz arasında 1 gün var.Mystryy ile ise aynı gün doğum yapıcaz tahminlere göre.Allah yardımcımız olsun :Saruboceq:

merhabalar herkese ben şubat 2011 annesi olucam inş 5 haftalık hamileyim henüz hamileliğimi idrar testi ve adet olmamamla öğrendim.Öncelikle hepinize hayırlı hamilelikler diliyorum.1 ay da olsa siz benden tecrübelisiniz o yüzden birkaç sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim. Doktora sizce ne zaman gitmeliyim. Ben gittiğimde direk kalp atışlarını duymak istiyorum.Kalp atışları hangi haftada duyulmaya başlanıyor.ılk denememde hamile kaldığım için döllenmenin 16-18 Mayıs tarihleri arasında olduğunu biliyorum.Bana önerileriniz var mı?

hayırlı olsun hamileliğiniz ben 6. haftamda alttan ultrason ile duydum 6-7 haftalarda duyuluyor genelde

kızlar ben çok kötüyüm sabahtan beri 3defa çıkardım ne yiyeceğimi şaşırdım rapor aldım bu hafta evdeyim ama okul daha 30unda bitecek ne yapcam ben cmt akşam serum takılmıştı sadece 24saat etki etti pazar akşam ve gece yine başladım kusmaya ne yapcam şaşırdım yaaamafoldumben

selammm.
benim reglime 1 gün var.şuan test alıp yapsam dogru sonuc alabilirmiyim.yoksa sabah ilk idrarlamı yapmak lazım

canım şimdilik bende öyle bi şikayet yok

evet yüzme iyi geliyormuş
ama doktor yolculuğu yasakladı bana
hijyen açısından evde dinlenmen daha uygun dedi

canım çok geçmiş olsun

kızlar sizinde eşleriniz zorluyor mu yemek yedirmek için
midem bulanıyor dediğim halde zorla yedirmeye çalışıyor benim eşim ya
bu da çocuk için diyeakannehir

benimkide yememem için uğraşıyo canım çatlayacaksın yeter diyo anlamıyo beni midem bulanıyo dıyorum yemem lazım diyorum hadi canım seninki psikolojik diyo beni sinir ediyooalsanaalsanasmile keşke bende az yesem cok takıyorum ya çok kilo alıcam:2::2:

selammm.
benim reglime 1 gün var.şuan test alıp yapsam dogru sonuc alabilirmiyim.yoksa sabah ilk idrarlamı yapmak lazım

regl gününün geçmesini beklesen daha iyi olur idrara geç düşebiliyor herkes de farklı sonuçlar var ben 3 gün kala yaptığımda çıkmadı mesela günü geçtikten sonra bile zor görünüyordu ikinci çizgi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…