2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

gebelikten önce yapılmıştı testler acaba o yüzden mi istemedi. Herkesden istendi anladığım kadarıyla bi sormak lazım doktora bu durumda. 2li test için bişey söylemedi sadece gelmemi istediği tarihi söyledi o da 12 hafta felan yapıyor herhalde o zaman yapar

Benden de tsh testi falana istenmedi, arkadaşım.. İçini ferah tut sen..

selam arkadaşlar bugun canım yemek yapmak istemedi ama cok seyler yemek ıstedi burda isanbul restaurant var oraya gıttık eşimle oyle iştahla gittimki oraya.yemekler onumuze geldı ay yıyemedım iştahım kaçtı halbuki yemek için can atıyorum ama bi tokluk yapıştı mideme..e bılıyorum yıyemedım dıye sonradan pişman olucamohaoldumsmileneyse bi çorbayı içebildim mercimek aynı annemin çorbasının tadındaydı:2:annemi hatırladımmmmm

benden de istemedi hiç birini, üstelik gebelikten öncede yapılmamıstı.. alla alla gıcık olmaya başladım doktoruma...

Gececek bu günlerimiz inş..Yiyemiyosa zorlama.. Bende de 3-4 gündür öleydi, bişi yiyemedim ama yemeye de zorlamadım.. amam bugün bi iştahla yedim sorma :)) Senin de düzelir inşş sıkma canını..

benden de istemedi hiç birini, üstelik gebelikten öncede yapılmamıstı.. alla alla gıcık olmaya başladım doktoruma...

Bence canımızı bunlarla sıkmamamlıyız.. Çünkü her doktorun bi tarzı olabiliyor, bazıları da sırf tahlillerden para kazanmak için de isteyebiliyo.. Zamanla herşey yoluna gircek bence...

Amaninn bugün pek bi polyana hissettim kendimi.. :kedi: Herşeye pek pozitif bakıyom olumunekankayizsmile

öyle deme canım ya sitede boyle pozitif bakanlara ihtiyacımız var moral bulmaya yoksa nasıl gecer sıkıntılar hafıfler...sen devam et canım gayet iyisin...

Tam kan sayımı

Damardan alınan kanda otomatik olarak sayım yapan aletler tarafından kanın çok çeşitli parametreleri belirlenir. Lökosit (akyuvar) sayısı , eritrosit (alyuvar) sayısı, eritrositlerin ortalama hemoglobin içeriği, büyüklükleri, trombosit sayısı, hemoglobin ve hematokrit değeri dışında daha çok sayıda parametre belirlenir. Kansızlık tanısı konarak bunun demir eksikliği, B12 ve/veya folik asit vitamini eksikliği veya kalıtsal bir hastalığa bağlı olup olmadığı konusunda genel bir fikir edinilir.

Lökosit sayısı gebeliğe bağlı fizyolojik artışın üstüne çıktığında (12.000 ve üzeri) enfeksiyona, aşırı düşmesinde ise akyuvar yapımını bozan bir hastalığa işaret edebilir. Trombosit sayısı ise gebelikteki fizyolojik düşüşün daha altında düşmüş olarak saptandığında kanamayı durdurmaktan sorumlu bu hücrelerin gereksiz yere harcanmasına neden olan bir hastalıktan şüphelenilir.

Tam idrar tahlili (TİT)

İdrar vücudun bir aynasıdır. İdrar sedimentinde idrar yolu enfeksiyonu, idrarda taş veya "kum" varlığı saptanarak uygun tedaviye başlanır. İdrarda protein (albumin), aseton (keton), bilirubin, kan hücresi varlığı, ürobilinojenin aşırı artışı her zaman anormaldir ve ileri inceleme gerektirir. İdrarda glikoz varlığı ise gebelikte belli bir dereceye kadar normal kabul edilir, ancak yine de ileri inceleme gerektirir.

Gebelikte TİT oldukça sık olarak yapılır. Bunun amacı idrarda enfeksiyon bulgularını ortaya çıkarmak, erken gebelik döneminde aşırı bulantı ve kusmaları olan anne adayının genel beslenme durumunu değerlendirmek (idrarda aseton (keton) çıkışı açlığa işaret eder ve açlık derecesiyle doğru orantılı olarak keton pozitifliği de artar), gebeliğin ilerleyen aşamalarında idrarda protein varlığını ortaya çıkarmak (idrarda protein varlığı preeklampsi bulgusu olabilir) ve anne adayının yeterli su içip içmediğini değerlendirmektir (yetersiz su içildiğinde idrarın rengi koyulaşır ve dansitesi (yoğunluğu) artar).

İdrar kültürü

Gebelik idrar yolu enfeksiyonlarının gelişmesini kolaylaştırır. İdrar sedimentinde lökosit, eritrosit ve/veya bakteri görülmesi enfeksiyona işaret eder ve anne adayının şikayetleri varsa antibiyotik tedavisi gerektirir. Ancak antibiyotiklerin her türlü bakteriye etki etmemesi nedeniyle idrar kültürüyle bakterinin cinsi belirlenerek enfeksiyon tedavisi yapmak daha uygundur. Uygun koşullarda alınan idrar örneğinde var olan bakteri özel besin maddeleri eklenerek üretilir ve bakterinin bazı antibiyotiklere hassasiyeti ölçülür. Kültürde üreme olmazsa "steril" yani tedavi gerektirecek bakteri içermeyen idrardan bahsedilir. Üreme "100.000 koloni altındaysa" bu durumda üreyen bakterinin anne adayının kendisindeki bir enfeksiyondan değil numunenin barındırıldığı kaptan, genital dokulardan veya başka kaynaklardan bulaştığından şüphelenilir ve gerekirse tekrarlanır. "100.000'in üzerinde üreme" durumunda ise mutlaka idrar yollarında tedavi gerektirecek sayıda bakteri var demektir. Bakterilerin hangi antibiyotiklere hassas olduğunu belirten antibiyogram raporuna göre uygun antibiyotik tedavisi verilir ve tedavi bitiminden 15 gün sonra tedavi başarısını değerlendirmek amacıyla idrar kültürü tekrarlanır.

Anne adayının hiç bir şikayeti olmasa bile idrar kültüründe üreme olduğunda ileride oluşabilecek ciddi enfeksiyonları önlemek amacıyla antibiyotik tedavisi yapılır. Bu amaçla anne adaylarında gebeliğin başında bir kez ve mümkünse sonuna doğru bir kez daha idrar kültürü yapılarak muhtemel bir üreme saptanır ve uygun bir şekilde tedavi edilir.

İdrar yolu enfeksiyonları

Enfeksiyon tarama testleri

Toksoplazma, Rubella (kızamıkçık) ve Sifiliz (frengi) tarama testleri tercihan gebelik planlandığı dönemde yapılır. Bu amaçla anne adayından alınan kanda Toksoplazma IgG ve IgM (antikorlar); Rubella IgG ve IgM ve sifiliz için genellikle VDRL adı verilen inceleme yapılır. Bu üç enfeksiyon erken gebelik döneminde geçirildiğinde bebekte anomali yaratabilen enfeksiyonların başında gelir ve gebelik öncesi dönemde belirlenmeleri bu yüzden daha uygundur.

Hepatit B ve HIV (AIDS) için tarama testleri ise gebeliğin sonlarına doğru yapılır. Hepatit B taraması için HBsAg ve AntiHBs incelemeleri yapılır. Anne adayında taşıyıcılık saptanması durumunda bebeğin annesinden enfeksiyonu kapmasının engellenmesi için aşıya ek olarak doğumdan kısa süre sonra immun serum tedavisi görmesi gerekir.

ya bi tuhaflar bu drlar.anlamak zor bakalım yarın sonuç gösterince nasıl karşılayacaklar?anlamadım sen drunu değişcen mi değişmicen mi?allahım inş.sorunsuzca kucağımıza almayı nasip etsin.sen fakülteye ne zaman gitcen?ercan aygeni fakültede çalışan yakın bi arkadaşım araştırıp tavsiye etti

sağol aslında çok takılmamak lazım doğru yoksa geçmez bu hamilelik. ya internet öyle bişey ki insan kendini doktor zannediyo. ben hamililiğimin başından beri kendime birsürü teşhis koydum. ne seneryolar ürettim.ilk başlarda migdem bulanmıyo diye bi sorun olduğunu düşündüm sonra bi bulanmaya başladı acaba troit mi var bende
dedim 1 gün bulantım azaltı taman bi sorun var dedim dedim de dedim.

valla çok haklısın ilk hamileliğimde internetimizde yoktu çalışmıyodum da sabahtan akşama kadr evdeydim bazen bilmemek bilmekten ii oluyo kafam rahattı şimdi daha çok okuyom daha çok pimpirikleniyom yarına kadar da kafamda tiroidin sonucu var inş sorun çıkmaz

iyi akşamlar kızlarr..

ya hakikaten internet bazen iyi bazende hiç iyi değil.. eşim çok kızıyor bana. hamilelikle ilgili olumlu -olumsuz birsürü şey var internette. önüme geleni okuyorum bende. iyice pimpirikleniyorum.eşimde bak okumaya devam edersen interneti kapatıcam diyor. aslında okumayacaksın. boşuna stres boşuna evham yapıyoruz.

bu arada benimde troid hormonum 4.8 çıkmıştı. internette araştırdıkça bisürü şey okudum. kafama taktım. doktorumu aradağımda bütün testlerin normal olduğunu söyledi. eşimde birsorun olsa söylerdi diyor. haklı da. doktorumada güveniyorum sonuçta. aklımda kalmasın diye bir dahaki kontrolümde tekrar sorucam.
aman kafaya taka taka hamileliğin tadını çıkaramıycaz kızlar. boşverelim. hayırlısı. Rabbimize emanetler.
yarında bir arkadaşım sezaryenle doğum yapacak.ne güzel bitirdi valla kucağına alacak hayırlısıyla. bizlerde Ocak'ta sağlıkla, sıhhatle hayırlısıyla kucağımıza alacağız bebişlerimizi inşALLAH. Rabbim onları korusun.

Evt.. O zamn napıyoruz annişler?? Bişeyler kesinleşene kadar ne üzülüyoruz ne seviniyoruz :)

ay bende troid oldugundan gecenlerde bi site buldum troid üzerine aman Allahım okadar felaket senaryoları yazmışlarki yani doktorlarıma inanmasam durumum cok vahım dıyıcem..gebelikte troid ile ilgili bi anne ile bebek hayatını kaybeder dememıslerklava:yani o demeye getirmişler...ay diyorum bilmeyen bi insan okusa anında kalpten gider valla...halbki suana kadar troid ile hamile kalan bir sürü kişi olmasına ragmen hiç biri sorun yasamamış..tabiki risk yok degıl ama doktor kontrolünde olduktan sonra sorun olmuyor....bide ilacı düzenli almak gerekiyor...

ne güzel gulaycım maşallah. bende aksıne bugun o kadar negatifim ki.. dunya ustume ustume gelıyor sankı. azcık silkelendım söyledıklerınle. abartıyorum sanırım. gecicek haklısın canım.:1hug:

ne güzel gulaycım maşallah. bende aksıne bugun o kadar negatifim ki.. dunya ustume ustume gelıyor sankı. azcık silkelendım söyledıklerınle. abartıyorum sanırım. gecicek haklısın canım.:1hug:

Kesinlikle geçicek cnm.. Ama güzel geçmesi için mutlu ve umutlu olmamız şart.. Biz şimdi o miniklerin kalbini tutalım ki onlar da bizim ellerimizi saglıkla tutabilsinler inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…