2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimde 17şubatta karma aşımız ve ben şimdiden çok endişeleniyorum.2si bacaktan 1i koldan yapılcakmış ve ağır bi aşıymış

Kızlar epidural sezeryanda sonda takılıyor mu

Cnm sezeryanda sonda takılıyor normalde epidural olsun olmasın farketmiyor ancak ben takdırmadım.Doktorumun bana heyecanda idrarın gelebilir o sırada ve idrar kesesi şişebilir sonda olmadığı takdirde operasyon sırasında idrar kesende yanlışlıkla kesilebilir demişti.Ben riski göze aldım bir de sonda ameliyattan sonra idrarın gelirse kalkmak zorunda kalmasın hasta diye takılıyor ama ben o kalkmayıda göze almıştım.Sonuç olarak doktorunla konuş istersen cnm tercih senin ben çok rahattım ama yanlış yönlendirmekte istemem

herkese iyi geceler arkadaşlar. moralim bozuk kızımın dilinde bir haftadır falan bir beyazlık vardı sonra çoğaldı ve dudaklarına bulaştı önce süttendir diye düşünmüştüm ama annem pamukçuk dedi dra gittiğimizde gösterdim pamukçuk olmuş karbonatlı su dedi iki gündür deniyoruz kızımın dili ağzı kanıyor ağlıyor ama nasıllll((o ağladıkça benim içim gidiyor ve üstelik kızım üç gün önce göğsümden bir emdi bir emmedi emdiğindede zorla emdirdim dün gündüz emdi ama sonra yine emdiremedim bugünse göğsümden hiç emmedi kocaaa günnnn akşama kadar zor dayandım emmediği gibi mememi vermeye kalktığım anda kıyametleri kopardı sanki bir yerine basılmış gibi nasıl bağırdı anlatamam en sonunda az önce bende dayanamadım başladım ağlamaya moralim bozuldu kızım beni istemiyor mememi artık istemiyor diye( annem ve eşim dili yara ondan alamıyor memeni ondan bukadar ağlıyor canı yanıyordur diyolar ama bilmiyorum birde üstüne sütümün çok olması ve memenin şiş olmasıda etkiliyor olabilir.. sizin bebişlerde pamukçuk oldumu hiç gerçekten ondanmı istemiyor memeyi acaba..yarın dra gidicez zaten sorucam ama çok moralim bozuldu

bu arada zapzup canım bir sen kaldın galiba topikte yarın allahın izniyle bebeğini sağlıkla sıhatle kucağınıza alacaksınız inş. şimdiden gözünüz aydın güzel haberlerini bekliyorum. bu arada sezeryandan hiç korkma bende oldum sezeryan ilk çıktığımda ameliyattan gülücükler saçıyordum akşam kalkmakta zorluk yaşadım sonra sonra alıştım eve çıkıncada bol bol dinlenmek gerekiyor dikişler açısından...hiç korkulcak bişi yok allahın izniyle güzelceee atlatacaksın inş öptüm

canımm sanırım bugun bebeğini kucağına alacaksın, Allah sağsalım kavuştursun dıyorum.doktor bana sılıkon başlığı pek tavsıye etmedı cok sık kullanmamaya calıs olur mu, hem sutu azaltırmıs hem de bıberondan bı farkı yok bebek ıcın dedı.bunu soyleyen cocuk doktoru bu arada. ama o bunu soyleyene kadar ben 5 gun kullandım,

Kızlar epidural sezeryanda sonda takılıyor mu

bende epıdural sezeryan oldum.bana doktorum amelyata gırene kadar bı kac kez gıt tuvalete sonda takmayalım dedı, zaten cıktıktan 3 saat sonra ayaga kalkıp tuvalete gıttım. gerekte duymadım yanı ama sabah 6da 1bardak su ıcmıstım, saat 14de amelyata gırdım ve o ana kadar hıc su ıcmedım.annem bı damla zemzem içirdi o kadar

gecmıs olsun canım, bende cok korkuyorum pamukcuktan. bıze cocuk doktoru lansınoh gogus kremının pamukcugu engelleyebılecegını soylemıstı. benım gogsumde yara yok ama yınede bebegım ıcın suruyorum kremı gogsume cok sukur 1 aylık bebegım olmadı ama sonradan da olabılıyormuşş
Allah korusun valla,, sızede kolaylık ve bebegıne sıfa versın.

neden emmıyor acaba, sutun mu yok, gogus ucun mu kucuk.mama mı verıyorsun pekı.sen yınede sık sık gogsune tut canım.aç aç nasıl duracak emer mutlaka.

Yaa kızlar hastaneye geldim doktor yatış kağıdı vermediği icin muayene sırasına girdim açım susuzum stresten oluyorum yani dua edin bol bol bana. Hangi ara doğum yapıcam bilmiyorum

canım edızdede oldu..ama az dılının uzerınde..ben sutten derdım...
sonra alt kat komsu bebek hemsıresı...geldıgınde genzıne kaçma nedenı pamukcuk olabılır dedı...baktı..var dedı...acır dedı..karbonatlı su onerdı...
doktora telefon actı...mikostatın damla verdı...aldık...gunde 2 damla damlatıyorum..
4 kez dıyor uzerınde aa ben 2-3 kez fırsat buluyorum gun ıçınde..
çogalmadı..arada karbonatlı su ıle gazlı bezle serce parmagıma dolayıp.çok kazımadan uzerını slıyoruım...
emzık kullanıyorsan emzıgınıde arada karbonatlı suya batırıp verıyorum...
goguslerınıde karbonatlı suyla sılebılırsın arada...geçmıs olsun belgun cum..

Yaa kızlar hastaneye geldim doktor yatış kağıdı vermediği icin muayene sırasına girdim açım susuzum stresten oluyorum yani dua edin bol bol bana. Hangi ara doğum yapıcam bilmiyorum

canımcım..hadı hayırlı haberlerle don bıtanemm..

canım kardesım oyle oldu...
annem kardesıme 1 çay bardagına 2 ayvanın cekırdeklerını kaynatmıs..5 dakka.
ıçıne kapatıp soguduktan sonra 1 tatlı kasıgı zeytınyagı koy..o jolelsıyor..onu cam kavanoza koy..1 hafta durur..ondan devamlı krem gıbı surmus..artık kardesım bebegı emzırmekten kacıyormus..kanıyormus yaraları..ıyılesmıs...
kremler bıle ışe yaramamıs..
bırde dktoru gunde 1 kez mama verebılırsın demıs...
onunkııde çok emıyormus..sut olsugu halde mmeyı bırakınca cıyaklıyormus..nerdeyse butun gunu memede gecırcekmıs...
oda gecelerı yatarken mama verdı..sımdı 40 ı cıktı...duzene gırdı..geceler hıç uyanmadan uyuyormus....
doktor mamayı tavsıye etmıs çunku ..ankaranın en ıyı doktoruna gıdıyor bence...guven hastanesınde doktoru.."bızım ıçın annenın saglıgıda onemlı..."demıs...
anne ıyı olacak kı bebegıne faydası olcak canım...
bırde doktoru çok yara olan gogsunu emzırme..onu sag oyle ver demıs..1 hafta 10 gun çok fena olan gogsunu sagdı bıberonla verd...bıberonunuda çok dık tut..bebegıde .
gecmıs olsun canımm..

kızlar bebeğinizee kalça usg si çekildimi yada dr unuz ne zaman dedi
bizimki 1 aylık olunca gelin demişti
sizler ne durumdasınız??

canım devlet hastanelerı bebek hastaneden cıkmadan ısıtme testını ve kalça usg sını bakıyormus..
bende devlete gıttım gecen..işitme testı oldu..kalça ıçın 2 subata gun verdıler...
yanı 28 gunlukken bakılacak ınşallah..

günaydın kızlar,

bugün moralim çok bozuk.kızım hasta oldu,burnu tıkalı hala ve nefes alırken hafif hırıltısı vardı gece,bide balgamla karışık kustu rengi sapsarıydı sabah hmen dr.a götürdük serum fizyolojik ve balgam söktürücü verdi allahtan ateşi yokta biraz olsun içim rahat.ne zormuş böyle bebek büyütmek ödüm kopuyor biyerine bişey olcak diye.

gecmış olsunn.gercekten zor...
uzme kendını..

Dilekcim cok Teşekkür ederim hemen hazirliycam Simdi dediğin kremi . Hastanede cok etkili diye bi krem önerdiler ama sürmeye fırsat yok ki hep emmek istiyo kuzum .Sen kardeşini anlatmissin ama sanki beni anlatiyo gibisin cok zordayim gercekten Dun butun gün memede durdu gece de 3 e kadar hep memedeydi uyur uyanık...Sonra sakinlesti de uyudu Allahtan iki saat arayla uyandı emzirdim ben de rahatlamisim biraz.Bugun dikişlerini aldırmaya gidince sorucam doktoruna belki bize de gece mama önerir ....

Son düzenleme:
kızlar bu kalça filmi nerden çıktı yaa bize kimse öle bişi demedii

benim doktor 1 aylık muaynesinde yaptırdı bişey çıkmadı bazı bebeklerde kalça çıkıklığı oluyo ya onun içinmiş sanırım daha erkense belki söylememiştir doktor ama 1aylıkken de söylemesse muhakkak sor bence

dün işitme testimiz yapıldı ama kalça filmini bizede söyleyen olmadı.yarın aşı için sağlık ocağına gideceğiz doktorumuza bir soracağım bakalım ne diyecek

işitme testi 30 günlüğe kadar yapılması gerekli dedi benim doktorum kalça filmi de 1aylıkken oluyomuş

canım çok geçmiş olsun pamukçuk oluyomuş çoğu bebekte küçükken bende de çok olurmuş dilek de demiş karbonatlı suya gazlı bez batırıp siliniyomuş bide pamukçuk olmasın diye ben emzirmeden önce karbonatlı suyla silip temizliyorum. bebeğinin emmek istememesinin senle alakası yok canım dili acıyodur emerken internette de okumuştum sende araştır için rahatlasın bebeğin meme emmek istememesinin belli sebepleri varmış pamukçuk da bunlardan biri. Rüya da cuma akşamından beri arada memeyi reddediyo memede de ağlıyo seni çok iyi anlıyorum insan kendini çok kötü hissediyo ki Rüya normalde memeyi bırakmazdı bütün gün göğsümde uyumak isterdi ne olduysa arada almıyo ağlıyo bende onun için araştırdım sanırım benimkinin sorunu gaz sancısı tutuyo meme bile avutmuyo karnına masaj yapınca bi süre sonra düzeliyo çünkü

çok geçmiş olsun canım erken farketmişsin neyseki en iyisi farkedince doktora götürmek çabucak atlatır inşallah

canım benim kızım da hep meme istiyodu delirmek üzereydim artık karnı tok olduğu halde emmek istiyodu emdiklerini de yandan dışarı salıyodu emzik muamelesi yapıyodu yani bana. bide emerken uyuyakalıp göğsümün üzerinde uyuyodu öyleye bırakıp kaçıyodum yanından ama uyanınca yine meme istiyodu mecbur emziğe alıştırdım çok zordu çünkü o ağlarken tuvalete gidiyodum o ağlarken ağzıma bişeyler tıkıyodum ne uyku ne bişey kalmamıştı mecburen alıştırdım emziğe daha rahatım şimdi emziüğe çok düşmedi sadece uyumaya çalıştığı zaman veriyorum uyuyunca da atıyo genelde

zapzup şu sıralar ya doğumdasındır ya da kızın kollarındadır inşallah rahatlıkla atlatırsın

bizimde kırkımız çıktı ctesi günü ilk istanbul seyehatini yaptık artık bizi kimse tutamaz

benim kızımda aynı şekilde tüm gece memedeydik doymuyomu diye mama verdim yedi 5 dk sonra yine ağzını açıp aranmaya başladı. emziği de almıyo. gerçekten çok zor durumdayım özellikle 2 gecedir yapıyo bunu. göbeğimiz de dün düştü. bodysine kan bulaşmış acaba onunlamı ilgili sıkıntısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…