- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #27.041
cnm benimde öleydi ayaklarını bacaklarını çekip çekip çığrınıodu nurse harveys kullanıom ama o da işe yaramıodu kıpkırmızı oluodu yavrum...ama dünden beri şunu keşfettim altını açıyorum bebe yağını karnına sürüp yarım saat ovcalıyorum karnını valla gaz da çıkarıo ölüo mutluluktan bi dene istersen...tabi her bebek farklıdır ama...mrb kızlar geçmişi okuyamadım kimler neler yapıyor
hiç bilmiyorum.
biz çok şiddetli gaz sorunu yaşıyoruz.
şuruplarımızı kullanıyoruz.
rezene kimyon sürekli içiyorum ama
yok hiç birşey etki etmiyor
oğlum acı çeker gibi agladıkca ben mahvoluyorum
gözünden yaşda geliyor
çok canım sıkılıyor bu duruma.
benim 5 kilo fazlam kaldı.
16 kilo almıştım.
birde diyorlarki 40 geçs,n dahada düzene girer
diye bunu yaşayan varmı acaba.
uykusuz bir günün ardından oğlum uyudu
bir geçmişe bakayım.
ben de 16 kilo almıştım 12 si gitti ama 4 ü gidecek gibi durmuyor
canım ben oğluma kıyamadım yeni doğduğunda sünnet ettirmeye şimdi çok pişmanım, büyüyünce çok zor, şimdide zaten 2 yaş sonrası olmaz 6 ya kadar bekleyin diyorlar, yaptıracaksınız kesinlikle emeklemeye başlamadan önce yaptırın sonra olmuyor neden dersen, emeklemeye başladı acır diyorsun sonra yürümeye başladı acır diyorsun sonra koşmaya zıplamaya başlıyorlar zaten kendide eller dokunur rahat vermez sonrada tuvalet eğitimi başlıyor şimdi olmaz diyorsun olmazlar sıralanıp gidiyor o yüzden şimdi henüz ne sağa sola dönmeye başlamamışken nede elleri ile müdahale edemezken yani bebek hareketlenmemişken yaptırmak en güzeli hemde küçükken acıyı daha az hissederlermiş vede çabuk iyileşirmişerkek bebek anneleri bebeğinizi sünent ettirmeyi düşünüyor musunuz? hangi anestezi yöntemini kullanacaksınız?
cnm benimde öleydi ayaklarını bacaklarını çekip çekip çığrınıodu nurse harveys kullanıom ama o da işe yaramıodu kıpkırmızı oluodu yavrum...ama dünden beri şunu keşfettim altını açıyorum bebe yağını karnına sürüp yarım saat ovcalıyorum karnını valla gaz da çıkarıo ölüo mutluluktan bi dene istersen...tabi her bebek farklıdır ama...
ya ben de 16 kilo almıştım 6 sı gitti hala 10 u duruyor nie ben veremiyorum herkes verdi...doğumdan sonraki kilomda çakılı kaldımm...nasıl verdin cnm?
ben buyuk oglum ıçın aldım..ama doktor sprey oldugu ıçın bebege zarar verebılır dedı..srup fızyolojık verdı..damla olarak damlatıyoruz...Benim bebisimin de burnu tıkalı kizlar Bugun doktorumuzla konuştum gifrer damla önerdi hemen soğuk buhar makinası alın dedi . Burda alanlar vardı yanlış hatirlamiyosam kullananlar ve memnun kalanlar ne kullandığını yazabilir mı acaba...
belgunnnhayırlı sabahlarrrr 6da uyandık altımız değişti karnımız doydu gazımızda çıktı şimdi uyumak için savaş veriyoruz:))))herkesi çok özledim..akşamdan beri vakit buldukça geçmişi okuyorum ancak bitti:)))genel anlamdakaynanalar ve gaz sorunları galiba mevzular..ahhh ahhhh alın bendende okadar..inanılmaz zor bir lohusalık geçirdim ben değil kocam kaynanam lohusa oldu sanki..hergün yeni bişey çıkıyor her gün yeni bir sorunla karşılaşıyorum ve hergün ağlıyorum sinirimden ve üzüntümden..üstelik bilirsiniz annem daha hamileliğimin son aylarından beri neler yaptı bizim için hep desekti en sonunda oda kaçtı üstelik kötü bir şekilde.eşim ve annem tartıştı annem biraz fazla patladı eşimde fazla patladı adam içinde neler beslemiş gören ailesini biz burda dövmüşüz ezmişiz aşağlamışız sanar..babam bile geldi ilk defa bir tartışmamızı öğrendiler...eşimin ailesi burda ayyy çok kötüydü. eşim annemin bakmasını kabul etmiş hatta bende çalışcam diye bu fikir hoşuna gitmişti ama ne olduysa kayınvalidemler geldikten sonra oldu eşim 360 derece değişti anneme karşı bir cepeler falan..ailesine hiç toz kondurmuyor paşam hala şoklardayım.annem bilmişmiş çok biliyormuş herşeyi eşim evin reisi olmak istiyormuş annem evde yönetici gibiymiş..kaynanamsa babaanneliğini hissedemiyormuş kendini ezik hissediyormuş yaa her gelen misafirime ağladı mutfaklarda odalarda hep acıtasyonlar yaptı yaaa ben bu evde yemek bile yiyemiyorum çekiniyorum demiş bir misafirime ayıp ya..babaannelik hissetmekse annem ona kaç gece gel sen bak çocuğa ben çok yoruldum dedi bakmadı asla ben burda yatamam dedi bilmemne dedi kaçtı hep sonrada ben babaanneliğimi yaşayamıyorum yaşatmıyorlar oldu..annem ona kaçkere gel beraber yapalım işleri dedi atıyorum ne yapim ben dediğinde annemde ütüyü yapabilirsin istersen dediğinde tmm deyip günlerce yapmadı ve yine dönüpte yapan günler sonra annem oldu bunun gibi çok örnek var..annem iş yaparkende hep eli belinde arkasında gezindi..allahtan yemekleri yaptı sağolsun..oda baya problemliydi ama aman neyse akşamları aç kalmadık..üstleik bir gün anneme surat yaptı iki gün annemde en sonunda dayanamadı abla hayırdır dedi oda ben sana kırıldım küstüm ben senden iş bekliyorum sen bana iş buyurmuyorsun deyince annemde patladı ya dedi sen benden 10 yaş büyüksün üstelik dünürümsün ben kimim sen kimsin ben neden sana iş buyurayım nasıl buyururum sen kendin görmyormusun en kötü ben ev süpürüyorsam peşimdensilebilirsin bana neden soruyorsun her seferinde diye kızdı...eşime anlatınca da ooo herşeye vercek cevabı var... olan benim anneme oldu kadın gitti kayınvalidemde snki o hiç bişi yapmamış hiç söz dememiş gibi yağdan kıl çeker gibi kıvrıldı tüm sorunlardan. ama ben eşimin yaptığı saygısızlığı yapmadım ailesine halada yapmıyorum ben gerekeni eşime sölüyorum oda hiç altta kalmıyor sağolsun yine olan bana oluyor...annem artık sadece sabahları geliyor akşam 6 oldumu gidiyor..yani tek üzüldüğümüz eşim okadar dolmuşki 40ımın çıkmasını bekleyemedi patlamak için..benim en güzel günlerimi burnumdan getirdikleri için affetmicem..amannn neler olmadıki anlatsam roman olr ama yine anladımki aynı evde iki ayrı kültür iki ayrı kkarakterde aile çok ama çok zorrrrr..bu bebeğin gelişi benim için inanılmaz bir tecrübe ve bazı konularda ders oldu..şayet bir gün ikinci çocuğu yaparsam ki artık çok zor ozaman asla ve asla böle olmayacak.....!!!eşimle çok konuştum ama anlamıyor öle içinde yer etmiş öle şeler kurmuşki kafasında sürkeli patlamaya hazır bomba gibi.. insanlara hiç güveni yok kendi ailesini nekadar korusada onlarada yok sürekli diken üzerinde yaşıyor şu anda herkes eşmin gözünde potansiyel zarar verici insan bize karşı...akşam yatmadan önceki son tartışmamızda çocuğun 40ında 40tas su dökülcek diye ısrar ediyor yani güzelcene aşkım böle böle bir durum var napalım ben istiyorum örflerimiz bunlar 40 tas su dökülsün kime döktürelim gel bir konuşalım be kadın demiyorda 40 tas su döktürcem dedi bende nerden çıktı şimdi o zaten soğuk dedim ben öle istiyorum saçma sapan konuşma soğukla ne alakası var bunlar örflerimiz ve ben yapacağım sen ister kabul et ister etme kime yaptırcaksın dediğimdede istediğime sen ister kabl et ister etme pazar günü bu çocuğun kırkı ve pazar günü bu iş hallolcak dedi bende sen bu çocuğu tek başına yapmadın sonuçta beraber konuşup ortak kararlar vermemiz gerekmiyormu dedim ben bilmem ben öle istiyorum sanada artık bu akılları kim veriyorsa falan demeye başladı yine işi anneme götrdü galiba bende kızdım ben 28 yaşındayım akıla ihtiyacım yok bende bişileri biliyorum 40 tas su dökülür bunuda biliyorum ama bana sormadan kendi bşına kararlar veriyorsun bu evde bu yüzden bende bu kararlarına saygı duymuyorum dedim öle tartışa tartışa kaldık bir sonuca bağlayamadık bana göre ...ona göreyse o dediğini yapacak ben öle istiyorum bitmiştir dedi çünkü.pazar annem gelmiyor ya oda o yokken benim ailem yokken kendi ailesiyle yapmak istiyor..çnkü günlerdir zeynebin kırkının hangi güne denk geldiğine bakıp bakıp duruyorduda ben anlamamıştım.geçen akşamda kırk uçurma mevzusu oldu kayınvaldiem kırkını uçurmaya yakın bir arakdaşı var ona gideriz dedi kocamda tmm dedi ben itiraz ettim artık patladım hayır dedim benim annem gidiyor bodruma babam gitti eşyalar gitti..annemin son günleri o gitmeden karşıdaki büyüklerimize ve dedemin mezarına gitmek istiyoruz hemde kızımı gezdirmiş olurum bunaldık dedim dönüncede sizinle gezeriz dedim (ben yine saygıda ve onların isteklerinde kusur etmiyorum) eşimde sadece anneannen sen ben ve kızımız gideceğiz ama dediğinde bir patlama daha yaşadık sen annemi görmek istemiyorsan gelmezsin ozaman biz annem anneannem teyzemler ve ben gideriz dedim kendine gel artık dedim öle bağırdım ağladımki kayınvalidemde nasıl olduysa dönüp oğluna oğlum yapma böle bizim torunumuz tmm ama onlarında torunu o anneanne sen koparamazsın bırak nereye isterlerse gitsin gezsinler dedi.. neredeyse beş yıldır hayatımda tanıyamıyorum kocamı sanki sevdiğim adam o değilde bir başkası..hala şaşkınım ona kalsa senin başımın üzerinde yerin var diyor ama ben ne istesem yada ne fikir sölesem kızımızla ilgili yada onu ilgilendiren şelerle ilgili hepsine itiraz ediyor..hemde kırıcı bir şekilde...ben birilerinden akıl alıyorum oluyor..ailesi gidecekti pazar günü onlara bile kalacaksınız dedi bana sormadı bile..benim anneme yol verdi ama..neyse çok dertlenmişim..bu arada artık çalışmıcam istemiyor beyefendi otur evinde çocuğuna bak dedi benim kimseye ihtiyacım yok ben çalışır size bakarım yettiği kadar dedi.zaten bunları bahane ederek anneme sinyalleri vermişti. geçen günde sabah kahvaltı ederken ailesine memleketten geri dönün işte baba burda çalışırsın beraber bişiler yaparız demeye başladı kayınvaldiemde fenamı olur kışlarıda çocuğa bakmış olurum falan dedi valla kimse bana sormuyor fikrimi bile alan yok ama ağızdan laf birkere çıktı çalışmıcaksın kimsenin bu çocuğa bakmasına ihtiyacım yok annenin bakmasını artık istemiyorum sen bakacaksın diyen adam ailesini çağırıyor buraya hemde bana sormadan asla ve asla benden başka kimse bakmayacak çocuğuma en azından belli bir yaşa kadar..amaç ne ben anlamadım gitti..
amannn neyseee bu arada pazar günü 40ımız çıkıyor hayırlısıyla...cumartesi günü mevlütümüz var dün bütün gün annemle temizlik yaptık deli gibi bugünde devam edicez annem gelir az sonra eşim işe gidince..okadar yoruldum ki anlatamam.kayınvalidem geldiğidnen beri gezmek istiyor sürekli birilerine ziyaretlere gitmek istiyor bu temizlik mevzusu olunca ben perş gidicem bayrampaşa pazarına memleketten siparişler var dedi bende en sonunda patladım siz buraya gezmeyemi geldiniz sürekli birilerine gitmek istiyorsun geldik gitmezsek ayıp olur diyorsun aama onların gelmesi gerek senin torunun oldu seni arayıpta hayırlı olsun dedilermi yada geldilermi ki sen iadeyi ziyaret yapmak istiyorsun onlar gelecek sana hayırlı olsun diyecek sen öle gidersin sonra kırılırlar diyor senin mazeretin var dedi eşim kırkı çıksın belgünün sonra gidersiniz dedi ama öle sakinki..baktı ben çok mücadele ediyorum anlatmaya izahetmeye çalışıyorum ve sinirlenmeye başladım kendini müdahele etmek zorunda hissetti..neyse en sonunda okadar konuştuk dün sabah bir kalktım ki üzerini giyinmiş hazırlanmış odama geldi bizgidiyoruz dedi nereye dedim pazara demezmi.ayyy deli oldum gittiğine değilde bu rahatlığına..işler bitti anamız ağladı akşam geldiler sanki pazarı satın almışlar gibi saat kaçta geldiler..bende hiç konuşmadım sonrada gittim yattım.biz ondan iş istemedik ki çocuğa göz kulak olması yeterdi bana..üst komşum geldide gözkulak oldu sağolsun bende o arada anneme yardım ettim..bakalım bugün ne olacak hangi kapıya gidecek yarında msiafir gibi oturur mevlütte allah bilir..aman aman bişi yapmasın ama lafta demesin sonra bana iş vermiyorlar yok sayıyorlar falan gibi abuk sbuk konuşmasa bari..iş deriz kabahattt demeyiz kabahatttt... şu mevlütte bir bitseydi herkes gitseydide bende bir rahatlasaydım. herkes gidince neler olcak bakalım karı koca başbaşa kalınca nasıl davrancak bakalım..
canım ya...ah canım benim yasadıklarının 5 katını da ben yaşıyorum. inanın erdem'im olmasa alıp başımı gideceğim. hamileliğimde bize size 90 milyar vericem ev alın deyip bizi 140 milyar borç yaptırıp parayı vermeyen kayınvalidem sonra o evi bizden satın alıp şimdi güzel güzel oturuyor. ayrıca bizi 6 aylık hamileyken o borcla kapı önüne koymuştu kocası ile beraber. eşimde benden yana görünüyordu meğer bebek içinmiş hepsi. doğuma kadar her gün rahatsız edildik her gün kavga her günüm gözyaşıydıç en sonunda dayanamayıp anneme gittim. doğuma bir gün kalıncaya kadar eşim beni ne aradı ne sordu. doğumu yaptık yine kavga gürültü. eşim olacak hayvan( afedersin) avukata bile gitti bebek doğmadan ne kadar nafaka alırmışım nasıl boşanırmışız diye. meğer evi terkeden suçlu olurmuş her kavgada inşallah gidersin ananın evine diyor. ömrümde görmediğim eziyeti gördüm bu ailedein. kapıya koydukları oğullarını benim annem babam taşıdı yarleştirdi. her türlü iyiliği yaptılar. şimdi benim kocam anası babasıyla barıştı benim annem babam kötü. 20 gün annem yanımda kaldı bir allahın selamını vermedi anneme eşim. daha annesi yüzünden anneminde benimde üstime yürüdü. bir tek dövmediği kaldı. boşanmıyorsam sırf oğlum için... şimdi ne benim ailem ne onun ailesi geliyor evimize. bende haziranda işe dönecektim artık dönmeyeceğim. annem bakacağı için çalışsacaktım. şimdi ise psikolojik hasta anneside baksın dediği için bende alıp bir sene izin oturacağım evimde. ne hamililğm ne doğumum ne lohusalığım gönlümce oldu sünnet yaptırdık oğluma hastaneye gelip kavga çıkardı kayınvalidem. ne diyeyim kocamı inan gözüm gürmüyor artık sevmiyorum hatta nefret ediyorum. bırak birlikte olmayı sarılasım bile gelmiyor. ne olacak sonumuz bilmiyorum. hala her günüm ağlayarak geçiyor. ALLAH HEPİMİZE YARDIMCI OLSUN...
galiba öyle olmuşum
doğumdan sonra daha kuaföre gitmedim ya
yarın gideyim hem ada hemde kaş aldırayım diyordum
şansımdan adet oldum.
bir hafta daha böyle dolaşacagım galiba.
kaderdincer allah yardımcın olsun neler yaşamışsın inş. düzelirsiniz için belki tam düzelmez ama tamir edilebilir eşin tarafından...
gülay geçmiş olsun inş. düzelir bebişin
gulşen nasılsın..kerem napıyor...kaderdincer allah yardımcın olsun neler yaşamışsın inş. düzelirsiniz için belki tam düzelmez ama tamir edilebilir eşin tarafından...
gülay geçmiş olsun inş. düzelir bebişin
canım bızdede oldu..bendede o bahsettıgın gıbı bı asprator var..bebedoor olandansaol cnm..sizin bebişlerin burnu hiç tıkanmadı mı=??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?