2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ay çok güldüm
dilekcim ne dersin biz denesekmi bu elifin kaynana yöntemini işe yarar mı acaba
gulşen..bılemıyorum..keşke ışe yarasa ..
ben her zaman eeee derım evde vallahı...

elıff kaynananı çok andık bugun..kulakları çınlamıstır...
oyle oluyor canım...
bebek yokken bızım evlılıgımızde gulluk gülistanlıktı...
bebek oldu güllerin dikenlerı çıktı ortaya vallahı...

cambazcim gecer gunler sikma canini..sizi bi cocukla ben iki cocukla ugrasiyorum Allahtan oglum daha uysal ama kizim bize ko0k sokturuyo sadece uyudugu zamanlar sesi yok uyanir uyanmaz basliyo sereneta..ustelik ben yurt disindayim annem iki hafta sonra gidecek gorumcemm gelicek ama gorumcem annemin yerini nerde tutamaz bana yardimi o kadar olamaz..senden kotu durumda olanlar var mesela ben...

merhaba kızlar mevzular kaynanalar venkocalar sanırım vallahı bıraz bende bunalımda gıbıyım artacak dıye korkuyorum kızım zaten bır hafta ahsta yattı ogunden berı dısarı adımızı atmadık zaten onu gezmeye goturmuyordum sadece baksın dıye anneme bırakıp dısarı cıkıyorduk onuda epı topu ıkı kere yapabıldık elif hastalandıgından berı cıkmammıstım dun aksam cıktım oda ama butun gun agladım evde sureklı bebısle ugras bıyandan ev ıslerı bıyandan yemek yapmaya calıs bırde dısarı cıkamayınca ıyıce canıma tak ettı.her gun aynı seyler dıyorum bıde ben onceden calısıyordum boyle evde olmakta bunlattı benı galıba bırde bız hassas oldugumuzdan aynı hassasıyetı beklıyoruz eslerımızede ondan kızıyoruz hormonlarında rolu buyuk tabıı kış bebegı zormus eve kapandık kaldık benım gıbı gezentı bırı ıcın hepten zormus onu anladım bole dusununcede moralım bozuluyo kızıma haksızlık yaptıgımı dusunup dahada uzuluyorum ne bıleyım kısır dongu ıste(((bılemedım ne yapayım arada annem bıze gelırse bırakıyorum kızımı bır ıkı saat ama aklım hep onda( vıcdan azabı cekmeme sebep oluyo bu durumda bırtek benmı boyleyım yatıgım sey yanlısmı((( kafam karısık bıde cumartesı gunu esım sabah arkadaslarıyla bulustu sonra ordan ıse gıttı normalde calısmıyo cumartesı ogun elıf aglarken ben zarla zorla yemek yaptımm eşimde cok acıkınca dısarıda yemıs bende onu bekledım yemek ıcın dısarıda atıstırdıgı ogrenınce sınırlerım bozuldu okadar ugrastım cocukla bıde dedım agladım butun gun hersey canımı sıkıyo bugunlerde benımde yazmıycam yazmıycam dedım bı dunya yazdım yıne ınsallah cabuk toparlanırız yaz bı gelse yeldır yeldır gezıcem valla kızımla

Ayy ben şimdiden zorlanıyorum eve geç mi gitsem ne yapsam ? Eşimde cok asabi benim ailemin yanında bile bağırdı kızımız yüzünden . Dünyanın türlü türlü hali var yani bu cocuk illaki ağlayacak canı acıyacak biz birbirimize girdik iki haftada bi de evde işlerle ne hale geliriz bilmiyorum .Maddi yönden de sıkışıgız. Görümcemle de barıştı iki ay gelir kalır simdi . Eşimi cok özlemiştim ama simdi düşününce eve dönmekten korktum yani

hee bırde esım benı kotu gorunce dısarı cıkalım dedı ogun kardesım bızdeydı ona bıraktık elıfı tabı benım gozler balon gıbı sıss dudaklar sıs kırmızı buruntıkalı anladı esımde neyse moralım duzelsın dıye yenı bı bılgısayar aldı bana oda ne yapacagını sasırdı:))

aynı sorun bendede var..bizim bir hafta önce başladı azar azar önce alnının bir tarafında kırmızı benekler halinde çıktı sonra bir düzeldi bir çıktı derken çoğalmaya ve uçları beyaz olmaya başladı geçen pazartesi aile hekimine aşı için gitmiştik ozmaan normal demişti. sonra dün gece birden öle azdı ki hayret ettim gözlerinin üzerinde bile çıktı arpacık gibi içim cızladı sabahı zor ettim. yüzü gözü sivilce gibi ama öle böle değil bugün yine gittik aile hekimine sonra ordan uzman başka bir dra gittik bize bir ilaç verdi.ADVANTAN KREM..bu akşam ilk defa kullanmaya başlıcam..bunu kullan geçecektir dedi. 3 şekilde oluyormuş bu sivilceler.

1 bebeklik sivilcesi diyorlar hafif oluyor ve geçiyor
2 alerjik olabiliyor
3 çok ama çok açık tenli bebeklerdede olabiliyor ve böle azabiliyor

Benim kızım çok fazla açıktenli ve sarı olduğundan dolayı bugün drumuz çok normal dedi birazda alerji yapmış dedi. kremi sür ve çok temiz tut dedi. kesinlikle sabamed kullanın başka bir sabun yada şampuan kullanma sadece sabemedin sabunu ile yıka dedi...geçermiş yani merak etme..geçmiş olsun..

ahh şirvancım çok iyi anlıyorum seni.yaptığın şey yanlış değil biz şu anda yanlışı doğruyu pek ayırt edemiyoruz galiba. zor ve hassas günler geçriyoruz hepimiz ama bugünlerde geçecek..yani eskiden ev işi yemek yapmak aynı anda çalışmak ve bol bol gezmek öle kolay gelirdiki hele hele uykusuzlukkk sabahlara kadar oturabilirdik..ama şu anda hepsi zorlaştı hepimiz için galiba..bende çok gezenti biri olarak öle bunaldımki..ama sabır diyorum ve bunaldığım için bile kızımın hakkını yediğimi düşünerek kendime kızıyorum..:))sende aynı durumdasın geçecek bugünlerimiz daha çok yeni anneleriz..alışacağız elbet hep böle gitmeyecek önemli olan düzenimizin oturması..bizim düzenimiz hala oturmadı yavaş yavaş önce kızımın düzeni otursun sonra ev işlerinin gezmenin tozmanın ve uykumuzunda rutin düzeni oturur..

kızlar dün bizim kırkımız çıktı sonunda..cumartesi günüde mevlütümüzü yaptık allaha şükür..bugün çok canım sıkkın ama üç gündür kızım doğru düzgün uyumuyor çok düzensiz uyuyor ve çok düzensiz besleniyor.dün gece ise bir felaketti sanki..hiç susmadı hiç uyumadı dün gündüz kestire kestire toplasanız 2 saat uyudu akşamsa 3.30a kadar uyumadı artık yorgunluktan onunda benimde gözümüzden uyku akıyordu..en sonunda yorgun düştü kuzucum ve uyuyakaldı ama mıkır mıkır mıkırdanarak sabahı ettik yedide kalktık neyse yedi ve yattı 10a kadar onda kalktı gittik doktora..dün akşam yüzündeki sivilceler tamamen yayıldı kafası gözünün üstü yani yüzünün her yerine yayılmıştı öle kötü gözüküyordu ki kızım bakmaya bile dayanamadım her baktığımda içim cız etti üstelik öle çok ağladı ki tüm gece ayaklarını çekti karnına her yolu denedim masajlar yaptım rezeneler bilmemne hiç bir etki etmedi bağırsaklarından sürekli sesler geliyor ıkınıyor sürekli ıkınıyor bir türlü yapamıyor o kakayı ayy içim yandı...neyse sabah gittik kontrol etti aile hekimi baktı falan sivilceler için ilaç verdi gaz içinde verdi vs. sonra kilosuna baktı kilo almamış kızım bir haftadır sadece 70 gr dedi..ve doktor haftada en az 150 gr demişti..boyuda doğduğu boy ölçüsüyle hala aynı!!anlamadım gitti ben bundan bişi..kızı kıyafetleriyle tartıyorlar boyunuda ölçerken yine kıyafetleriyle ölçüyor üstelik kız bacağını kıvırıyor şöle bir iki düzleştirmeye çalışıyorlar olmayınca öle ölçüyorlar sonrada boyu uzamamış....moralim bozuldu...boyunu ölçerken kızım bir an için inledi bir anda ağzından kan gelmeye başladı şok oldum ağzından kan geliyor diye nasıl bağırdıysam herkes toplandı dr geldi boğazına baktı kontrol etti kilosunuda ebe söledi o sırada..doktr hemen uzman bir yere gidin acile dedi...öle panik oldukki kalktık gittik özel bir hastaneye neyse tüm kontroller yapıldı ve kan tahlili istedi dr önce midesinden şüpelendi..ama bu arada kızım hala durmadan ağlıyor evden çıktığımızdan beri düşünün sesi öle kısıldıki..arada girdim emzirme odalarına emzirdim ama banamısın demeden ağlamaya devam..kan alınırken zaten ağlıyordu hepten bağırmaya başladı minicik elinni deldiler kızımın biraz zor oldu ama benim içim parçalandı..benim daha çok canım yandı dayanamadım ben çıktım eşimede sen gir yanına dedim..neyse kan tahlil sonucunda bişi çıkmadı allahtan sadece kansızlık var baya kızında dedi dr.ilaç kullanıyormusun dedi kan ilacı kız için..hayır dedim. tmm ama önce idrar ve dışkıyada bakalım test yapalım dedi. böle durumlarda kanda bişi çıkmıyorsa en çok korktuğumuz yeni doğan bebek hastalığıdır oda k vitamini eksikliğinden olur ve iç kanama beyin kanamasına yol açar bunlar olabilir ve bu hastalık ölümcüldür çok dikkat etmek lazım ve hemen bakmak lazım dedi..ayyy başımdan kaynar sular döküldü..ama kokrmayın sadece emin olmak için istiyorum bu tahlili, yüzde 90 bişi çıkmıcak ama tedbiri elden bırakmamak lazım dışkıdan zaten hemen belli olacaktır dedi. ve ağızdan gelen o kan içinde aile hekimi boğazına bakmıştı bebeğin o sırada tahriş olmuş galiba çokta ağlıyordu zaten iki gündür o yüzden kanamış olabilir dedi.neyse bizim kız hala dışkısını yapamadığından hala tahlili yaptıramadık evdeyiz yanımzıda getirdik yaparsa kabına koyucam idrar içinde idrar torbası verdi yapıştırdım bakalım nezaman yapacak...

cnm inan bende aynı durumdayımm...yalnızım hangi bir işe yetişeceğimi bilmiyorumm...kız ağlayınca birbirimizi yemeye başladık eşimle...depresyona giricem diye korkuyorumm...artık işleri umursamıyorum yoksa biticem yorgunluktan...benim kızın çok fazla uyku problemi yok ama bazı geceler saat başı uyanıyor 7 den sonra da hiç uyumuyor benimde yat kalk uykum kaçıyor tabi bitkin düşüyorumm...inş.bu günlerde geçicekk
herkesin durumu aynı dimi şirvancımmm zor işimiz zor...inş.depresyona girmeden atlatırızzz bu zamanları...biraz ev işlerini yemeği umursamıcaz artık napalımm...cnm benim sıkma canını eşine de belki yemek için ısrar etmişlerdir bir de onlarda bunalıyorr hem çalış hem bebekle ilgilen..biz de hassasız tabi..
cnm ah şu senin görümcennnn....tövbe yarabbim hasta masta olsa da bi rahat bıraksa sizi gelmese artık ya
cnm çokkk geçmiş olsunnn korkutmuş kız bayağııı.......dr un dedikleri de korkutmasın sizi cnm içini hep ferah tut...şu kaka yaparken zorlanma bizde de var cnm...aslında kabızlık yok ama niye çıkarırken öle ciyaklıyor anlamıyorummm...hergün kakasını yaptırcaz diye canımız çıkıor sonra rahatlıo çocukk...bakalım cnm tahlili yaptırın da iyi çıkar inş.

başakcım belgünüm sagolun kızlar tek tesellım hıssetıklerımde yanlız olmadıgım sızede anlatarak baya rahatladım içimde tut tut baya bunalmıstım ınsallah bıran once duzene gırer hersey kızmın uykuları duzene gırdı bırde normal hayata donebılırsek tamamdır

Belguncum yazdıklarını okuyunca yüreyim cız etti. Biz topuktan kan aldırırken bile mahfolduk.İnşallah bebeğinin önemli birşeyi yoktur allah şifa versin sana da güç kuvvet

belguncum kendı yazdıklarımdan senınkını gormemısım cok cok gecmıs olsun canım umarım onemlı bısey yokttur bızı merakta bırakma

cnm gazını nasıl çıkarıyorsun..ben her zaman cıkaramıyorum çünkü..hele uykuya daldıysa uyanmasın istiyorum.bizim ebede uyusada uyansada mutlaka çıkarın o gazı diyor..

cnm ben göğsümün birini emdikten sonra hemen göğsüme yaslayıp sırtını sıvazlıyorum hemen çıkarıyor.ikinci göğsümden sonrada yatırıyorum kendisi bırt bırt yapıyor

cnm ben göğsümün birini emdikten sonra hemen göğsüme yaslayıp sırtını sıvazlıyorum hemen çıkarıyor.ikinci göğsümden sonrada yatırıyorum kendisi bırt bırt yapıyor

Benim göğsümü çıkarıp çıkarıp alıyor. Emerken ondan cok gaz oluyor herhalde ama dediğiniz gibi yaptım bugün.Diğerine geçmeden pıtpıtlayinca çıktı azıcık ama en son çıkmıyor birşey. Neyse bu da bir gelişme

Bskozberk canım varya ayağı çıktı görümcemin bizim evi onlar taşıdı ya ben buradayken . Doğumdan sonra kayınvaldemler geldi bir hafta sonra.Görümcemi getirmemişler.Eşimin gideceği gün tek başına geldi.Hic birşey olmamış gibi canimli cicimli konuşuyor ama ben yüz vermedim.Kızımı aldı sevdi bilmem ne sinir oldum. Eşimle son günümüz onunla geçti. Eşim ona harcadı vaktini sarılıp oturamadım bile ona da ayrı sinir oldum.Simdi eşimin ailesi burada akrabalarında kalıyorlar.Eşim evde yalnız kaldı. Hastalanmış serum falan yedi. Ben gidemiyorum. Onlarda ayın sonunda doneceklermiş. Aklım eşimde kaldı yani

kızlar yardım bebeğimin boynu kıpkırmızı kulağının arkası kasıkları çok fena pişik oldu ve ben engelleyemiyorum moralim çok bozuk ne yapayım

Son düzenleme:
Belgün canım çok geçmiş olsun içini ferah tut aklına kötü şeyler getirme
sağlık ocağına topuk kanı ve aşı için götürdüğümüzde kilosunu boyunu ölçüyorlardı ama ben onları hiç dikkate almıyorum hangi kıyafetle götürsek onunla ölçüyorlar çok saçma zaten özel doktoru var düzenli olarak gidiyoruz doktoru soyup tartıyor en mantıklısıda o zaten
kıyafetle ölçtükleri için kilosu artmamış görünebilir önceki gittiğinizde daha kalın giydirmişsindir belki

cnm kıyamam sana:))nedir senin bu yaşadıklarınnnn...çok geçmiş olsun eşine de...niye ailesi de yalnız bıraktılar onu anlamadımm.sen ne zaman gidicen eşinin yanına?görümcen evli deil mi cnm?benim de kızımı ne görümceme ne kaynanama veresim geliyor çok sinirim bozuluyor

Belgün canım çok geçmiş olsun içini ferah tut aklına kötü şeyler getirme
sağlık ocağına topuk kanı ve aşı için götürdüğümüzde kilosunu boyunu ölçüyorlardı ama ben onları hiç dikkate almıyorum hangi kıyafetle götürsek onunla ölçüyorlar çok saçma zaten özel doktoru var düzenli olarak gidiyoruz doktoru soyup tartıyor en mantıklısıda o zaten
kıyafetle ölçtükleri için kilosu artmamış görünebilir önceki gittiğinizde daha kalın giydirmişsindir belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…