2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar yardım bebeğimin boynu kıpkırmızı kulağının arkası kasıkları çok fena pişik oldu ve ben engelleyemiyorum moralim çok bozuk ne yapayım

cnm benim eviniz kaloriferlimi sobalı mı bilmiyorrumm...ama bebişini kalın giydirme...bebekler çok müsait pişik olmaya...şu niveanın pişik önleyici kreminden sürsen nasıl olur acaba?ya da bepantehene önericem..

Hep yaziyorum forumda yeri geldikce bebeklerinizi kucaginiza almaktan korkmayin, sallamaktan korkmayin(sallamaktan kastim sallayarak uyutmak degil her bebek yardimsiz kendi kendine uyumayi 4.aydan sonra ögrenebilir ve ögrenmelidir), elektirik süpürgesiyle yada sac kurutma makinasi sesiyle sakinlestirmekten korkmayin diye ama nickimin basinda „uzman psikolog zingolozomzop" diye bir ek yok ya inandiramiyorumJbende „bir dr.un yaptigi arastirmaya göre..... diye baslayacagim yazilarima Neyse konumuza döneyim..
Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya „büyüme ataklari“ (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha –huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.

Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak „bana yardim ettt“ diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..HEr ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari varJ
KIZLAR BUNU BAŞKA Bİ TOPİKTEN KOPYALADIM BELKİ İŞİNİZE YARAR BEBEKLERİMİZİN DİLİNDEN DAHA İYİ ANLAMAYA ÇALIŞIRIZ BU SAYEDE
BEBEK BÜYÜTMEK HİÇ KOLAY DEĞİL ÇOK BÜYÜK SABIR GEREKTİREN Bİ GÖREV DİYECEĞİM BENDE ZAMAN ZAMAN BUNALIMIN EŞİĞİNE GELİYORUM NE KENDİME NEDE EŞİME VAKİT AYIRABİLİYORUM BİRDE TEK BAŞIMAYIM YARDIM EDEN KİMSEM YOK BIRAKIP GİDECEĞİM BİR ANNEM BİLE YOK
BİR ABLAM VAR ONUNDA 3 TANE ÇOCUĞU VAR ZATEN ONUN KENDİNE HAYRI YOK KAYINVALİDEYLE ARAM İYİ DEĞİL DİYECEĞİM HALİNİZE ŞÜKÜR EDİN VE SABIRLI OLUN ELBET BİZDE DOYA DOYA BEBEĞİMİZİN ELİNE YAPIŞIP GEZECEĞİMİZ GÜNLER GELECEK

Anca ay sonu dönebilirlermis.Ben kırkım çıkmadan dönecektim ama kalça çıkıgi icin randevuyu martin 11 ine verdiler onu bekliyorum

baharcımmm çok güzel paylaşımınnn hepsine katılıyorum ben....her ağladığında kucağıma alıyorum ki bebeğimin güven duygusu sarsılmasın hiç kucağa alışırmı diye düşünmedim bile...her istediğinde emziriyorumm...yeri geliyor sallayarak uyutuyrm yeri geliyor göğsümde...hepsi de çokkk güzell...kimseye kulak asmıyorum çünkü en doğruyu anne kendi bilir çünkü hisseder:81::81:

cnm benim annenei kaybetmiştin biliyorummm tekarar Allah rahmet eylesinnn...keşke birbirimize yakın olabilsek dimi???ama şu konuşmayla bile yalnızlığımızı unutuyrz bence...evet inş.bu zorluklar geçicekkk iyi şeylerden bahsedicez hepimiz ama herşeye rağmennn anne olmak çokkk güzel ve inanılmaz

kızlar yardım bebeğimin boynu kıpkırmızı kulağının arkası kasıkları çok fena pişik oldu ve ben engelleyemiyorum moralim çok bozuk ne yapayım
canım endişelenme ilk aylarda olması normal ter bezleri yeni faliyete geçtiğinden oluyor o kızarıklık temiz bezle ılık suyla sil bir hafta kadar sonra geçiyor bizimde olmuştu dktra götürdük öyle demişti bize
BELGÜN çok geçmiş olsun cnm umarım tahlil sonuçların iyi çıkar duam seninle cnm

sağol cnm bende ne anne ne annene nede babaanne kaldı akıl danışacak kendi başıma yaşayarak öğrenmeye çalışıyorum işte
burası beni mutlu ediyor dertlerimi burda sizlerle paylaşarak dağıtıyorum iyiki varsınız

sen de iyiki varsın cnm benimmm:)))ben de kendi kendime öğreniyorum inan ne kaynanam ne annem yanımda öğretmen arkadaşlarım dışında kimsem yok burda...ama en güzeli bebeğimi kendim büyütebilmem karışan eden olmadan dimi?zaten herşeyi paylaşıyoruz birbirimizle

benim kız gün boyu uyumadııı...şimdi de babası bir koltukta,kız bi koltukta saatlerdir uyuyorlar...şimdi ben yatıcam onlar kalkar ve yine bana uyku yokk galiba...iyigeceler kızlarrr.....ben kaçıyorum....

benim kız gün boyu uyumadııı...şimdi de babası bir koltukta,kız bi koltukta saatlerdir uyuyorlar...şimdi ben yatıcam onlar kalkar ve yine bana uyku yokk galiba...iyigeceler kızlarrr.....ben kaçıyorum....
iyi geceler tatlım güle gülebenim oğlanda uyuyor şimdi eşim gelince açar gözlerini birazdan banada uyku yok bu akşam anlaşılan

Benim kızımda bastı yaygarayi resmen memeyle boğuşuyor altını bi açtım pişik olmuş. Babanem boydan boya zeytinyağladi kızımın poposunu zararı olmaz di mi

bende kızımın uyumasını bekliyorum bayağ rahatladı gözleri bayılıyor ama uyumuyor

Son düzenleme:

güvenilir bir yağsa(ast oranı çok yüksek olmayan) hiç birşey olmaz kremleren daha güvenilir. kimyasal maddeler içermediğinden katkısız diye böyle düşünüyorum

arada bende sürüyorum hiç pişik kremi kullanmadım dah hatta almadım. organik düşük asit oranlı yağ kullanıyorum.

blgun geçmiş olsun iyi haberlerinş bekliyoruz

Son düzenleme:
kızalr bebişimin burnu hala tıkalı, üstüne öksürükte var epey.. içim acyo..vicdan azabı çekiyorum niye 3 gün önce eşimin tepesine binipte gitcez demedim diye ( Uff bebişim her öksürdügünde her nefes alamadıgında aglayasım geliyor o yüzden

geçmiş olsun canım zeytinyagı zararı olmaz bence ıslak mendiller pişik yapıo sanırım ben o yüzden pamuklu bezi ıslatarak siliyorum pişik olmadı çok şükür tavsiye ederim

merhaba anneler doğum yapanları tebrik ederim allah sağlık mutluluk nasip etsin bebişlerinizle. ben de inş mart da doğum yapacağım gün sayıyorum izin konusunda fikrinizi soracaktım. ben izne 3 ocakta ayrıldım ve bu tarihe göre doğum iznim yani 8 haftalık süre tam olarak hangi tarihte bitiyor. ben hesaplamayı 32. haftanın bitimine göremi yoksa 32. haftanın başlangıcına göre mi yapıcam bilemedim doktora ve okula da sormadım lütfen yardım edermisiniz. teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…