2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

gittik cnm doktor bi şurup verdi,balgam sökücü sanırım..ama kullandıgımızdan beri öksüğrük arttı gibi geldi bize..balgamı söktügü için mi,ilerliyor mu yoksa ?

Bebişi hasta olan arkadaşlar geçmiş olsun öncelikle..
Belgün inş bişey çıkmaz cnm dualarız bebişinle..
Bizimde bugün aşımız var birisi veremdi koldan vuruldu diğer iki aşıda bacaktan.Yavrum çok ağlamadı şükürler olsun.Gitmeden yarım saat önce calpol verdim sanırım etkisini gösterdi ve ateş gibi bi sorunumuzda olmadı şükür ya da şimdilik olmadı desem daha doğru olcak.Gelecek ay ağızdan verilcek çocuk felci aşısı bi de rotavirüsü aşısı da yaptırcam inş.Üzerimden büyük bir yük kalktı resmen düşündükçe geriliyordum atlattık çok şükür darısı başınıza arkadaşlar..

gittik cnm doktor bi şurup verdi,balgam sökücü sanırım..ama kullandıgımızdan beri öksüğrük arttı gibi geldi bize..balgamı söktügü için mi,ilerliyor mu yoksa ?

bebekte blmem ama kendimden pay bicersem eger, ne zaman doktor bana ilac verse iyilesmeden önce öksürügüm artardi, belki ondandir.

cok kafana takdiysan yarin ara bi doktoru sor yada eczaneyede sorabilirsin bence

tez zamanda iyilesir insallah

yağmur, gülay geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir bebişleriniz

ıslak mendil olarak ben unibaby yenidoğan kullanıyorum hiç pişik sorunumuz olmadı sadece saf su ve saf pamuk olduğu için içim rahat kullanıyorum

Gülay, kızım zatüre olup hastaneye yattığında ilaç verildikçe öksürüğü artıyodu doktor da öksürmesi iyi atmaya çalışıyo endişelenmeyin demişti

Son düzenleme:
bu arada kızım bugün ilk kez ters döndü çok sevindim
önce soluna döndü yan durdu bi süre bekledim ellemedim sonra tam döndü artık koltukta bırakma zamanı bitti dikkatli olmam lazım

selam kızlar... ben cok hasta oldum boğazım davul gibi yutkunamıyorum.. bebişe gecicek diye ödüm kopuyor.. habire maskeyle dolaşıyorum evde içime fenalık geldi.. havada yagmurlu cok sıkıcıydı bütün gün..

pişk hakkında konuşmuşsunuz.. bende elif gibi uni baby kullanıyorum cok memnunum.. birde her açtıgımda mutlaka sebamed baby cream sürüyorum pişigi önlüyormuş.. birde ne olur ne olmaz diye arada sırada pişik kremi sürüyorum yine sebamedin.. doktor bana en azından ilk 3 ay sebamed ve mustela dışında birşey kullanma dedi.(sampuan sabun vs.) ben allahtan herseyi sebamed almıştım.. hediye gelen baska marka olanlarıda sakladım buyuyunce kullanıcam...ama saf zeytinyagının pişige iyi geldiğini duymuştum.. bir an önce gecer umarım bebişlerin pişikleride rahatlarlar..

slm arkadaşlar
bende ocak ta doğum yaptım
birşey sorucam sizde de gaz sorunu var mı?vede karnından böyle gur gur sesler geliyormu bebişin?
vede 2 aylık aşıyı yaptıranlar sağlık ocağındaki iğne ateş yapıyor mu?yani 5 i bir arada olan iğnedenmi
?yaptıranlar cevap verirse çok sevinirim..

canım ilacın adı ne?
macrol 125 diye bi ilaç cnm.

saol cnm..nası rahatladım anlatamam..öyle içim acıyodu öksürdükçe..inşallah bizimkide iyileşme belirtisidir..

canım ilacın adı ne?
macrol 125 diye bi ilaç cnm.

saol cnm..nası rahatladım anlatamam..öyle içim acıyodu öksürdükçe..inşallah bizimkide iyileşme belirtisidir..

canım dogum sonrası bebege bırsey olursa korkusu çok normal..ama bu guzel gunlerının tadını cıkar..bırsey olmayacak bebegıne ..canını boş yere sıkma canımm..

Sorma yaa gecen gün bi tıkandı mosmor oldu.Elim ayağım kesildi.Ölecek zannettim. Yani doğum bunun yanimda hicmis dokuz doğurdum resmen nefes alasıya aklım gitti yarım saat kendime gelemedim
bızdede oluyordu..halen oluyor..çok hızlı emmeye calıısıyor...sutler bırden gelıyor...sonrada uyku uyumak ıçın memeyı çekıstırmeye.bırakıp yenıden almaya çalısıyor..bu arada yıne kaçırıyor genzıne...
canım bıraz daha buyusun..hemen normal nefes almaya baslıycak..ılk baslarda benım oglanda morarıyordu..

gecmıs olsun.tum balgam sokuculer oksurugu arttırıyor..hatta kusma bıle yaptırabılır..

bu arada kızım bugün ilk kez ters döndü çok sevindim
önce soluna döndü yan durdu bi süre bekledim ellemedim sonra tam döndü artık koltukta bırakma zamanı bitti dikkatli olmam lazım
canım oyy..aferın ruyamıza...maşallah..
benım oglanda yuz ustu yatarken, atıyor kendını donup duz yatıyor çok zamandır...
canım gecmıs olsunnnn...

bende ıslak medıl kullanıyorum..ama ne marka olursa olsun kullanmadan once mutlaka lavoboda su ıle yıkıyorum..hemen auya tutup sıktırıyorum avucumda..içim rahat etmıyor...
su ıle sılmış oluyorum poposunu...pişik hiç olmadı bızdede...

belgun yazdıklarını okudum..canım benım canını sıkma..hıç uzulme..bırseycık cıkmayacak tahlıllerınde bak gör..sen rahat ol....

kızlar..eskı oturdugum yerdekı(çanakkale -bıga ) arkadasımın hamıle oldugunu bılıyordum
hep aradım kızı cınsıyetı ne dıye...
6 ayı bıttı...
2 aydır doktora gıtmedım dedı..para yoktu...bırazda rahat bır arkadasımdır..hersey allahtan der geçer...
çok da kılolu..boyu 1,65 falan..kılosu 104 du hamılelık oncesı..
sonra doktorr 4. ayda bebegın cınsıyetını gorememıs...
karnı çok yaglı oldugu ıçın gorunmuyor demımısss...
yeni ogrendım kı 15 gun once gıtmıs doktora..doktor kalp ve bagırsaklarında problem var demışş..bursa ya sevk etmışş...biga da oturuyor arkadasımm..5-6 kez doktora muayeneye gitmıs..
amnıyo sentez almıslar..2 gun once yanı pazartesı çıkacaktı sonuç..gebelık cok geçtıgı ıçın amnıyo sentez sonucunu acele cıkartıyorlarmışşşş..aramadım...başka arkadasımı arayıp soracagım noldu dıye...
bu arkadasım benım apartman komsum..14 yasında oglu var....4 yıldır falanda 2.bebegı ıstıyordu..
neyse ılk hamıle kaldıgını bılmeden kocasının yanında rontgene gırmıs..eşinin kolu kırılmıs..doktora soylemış hamıle kaldıgını ogrendıkten sonra...
doktor problem olmaz..
pazartesı amnıyo sentez sonucuna gore doktorlar toplanıp heyet olcakmıs..bebegın alınmasına mı yoksa alınmamasına mı karar vereceklernmış...
sonuç pazartesı çıkmıstı..belkıde bırseyı yoktur...inşallah ...
bebek 6 aylı tamamlamıs olmasına ragmen 500 gram mış..
kalbı ve bagırsakları gelısmedıgı ıçın doktoru 2 -3 yıl yasar demışler...
ınşallah amnıyo sentes sonucu temız çıkmıstır...
bılgı alırsam yazarım sızede...

Son düzenleme:

ewet sebamed krem bende sürüyorum ama her açtığımda değil günde bi kere fln bide her banyodan sonra muhakkak koltukaltı, el-ayak, poposu, kulak arkaları, boynuna, eklem yerlerine sürüyorum oralarında pişik olma ihtimali varmış

dilekçim yazdığımız markayı kullanırsan sudan geçirmene gerek yok çünkü zaten saf su ve pamuk içeriyo sadece katkı maddesi vb. hiçbişey yok çeşme suyundan daha güvenli yani

kızlar size bir deneyimimi söylemek istiyorum..bebeğinizin pişiklerine kesinlikle zeytinyağı sürün anında geçiyor....ayrıca karın ağrısı filan için çörek otu yağı ve kantoron yağı var aktarlarda alın ondan sürün...ben altını değiştirince bir kantoron yağı sürüyorum bir çörek otu,çörek otunu ayaklarının altına filan sürebilirsiniz çok iyi geliyor....

elıff..kız neymıs o cesme suyundan dah guvenlıı...
sen unu beyb kullanıyorsun..benımkı takıntı kuşumm yaa...
ben unıbaby de alsam..sudan geçırırım...ıçınde katkı var gıbı gelır bana :26:

tesekkur ederız begum cum..
çok sukur pişik olmadık hiç..

Son düzenleme:
ben son zamanlarda denemeler yapıyorum 10gündür fln hiç gaz sancımız olmadı zaten normalde de haftada 2 kere fln oluyo yarım saat zorlayıp geçiyo. ctesi mercimek çorbası yedim meselaa bekledik hiç gazı olmadı. soğan halkası yedim ki bana bile gaz yapar onu da atlattık gazsız. yoğurt yedim yine bişey olmadı artık az az yemeye başladım 2 ayı geçti kızım zaten çok gazlı bi bebek değil, zaman geçtikçe de daha iyi oluyo sanırım

canım öyle yapıyosan bebekler için pamuk var şekilli ince onlardan alabilirsin, onalrı ıslatıp sil ben bikaç gün öyle yapmıştım ıslak mendilim bitti çıkamadım da almaya netten sipariş vermiştim geç kaldı. öyle de güzel oluyo ve daha ucuza da gelebilir belki için de rahat eder

nne güzel elifcim yaa...biz de dün uyumadık karın ağrısı ve gazdan(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…