2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? ben hep ayakta sallamam diyordum ama benimki kucakta uyumak istiyor hep hatta emerek uyumak istiyor. böylesi ayaktan daha kötü olacak diye düşünmeye başladım. yöntemlerinizi paylaşırmısınız?

Ay gece hic uyumadıkta zor zar duruyorum :-D herşey birbirine girdi kusura bakmayın

Hasta olan arkadaşlarım allah şifa versin okuyorum geçmişi ama iki dakka sonra kim ne dedi karışıyor inanın ki

ben normal doğum yaptım ama ne lavman ne sonda falan olmadı ama dikişi yeter sezeryan olduysan neden korkuyorsun ki ilişkiye girmekten

canım benim arkadaşım değil adilemirin yani Dileğin

İlk defa amelıyat oldum korkuorum o da değil normala doğurmak ıstedığım için hep alttan baktılar canım acıdı sonra sonda taktılar psikolojım bozuldu . Daha yapmadık ama yapıcağım zaman ilk zor olacak gıbı gelıyor .Ama geçer korkum ilkınden sonra

ben daha doğmadan annemlere de dedim sallamaya alıştırmayacağım diye hiç izin vermedim onlara bazen sallamaya kalktılar uyardım hep emerken kucağımda uyuyor yatağına koyunca çok dalmadıysa uyanıyor bende iyice dalmasını bekliyorum kucağada fazla alıştırmadım uyanık olduğu zamanlar yatağında ilgileniyorum genelde uykusu gelince uyuyor zaten işim olduğu zaman uyumasını istiyorsam ana kucağına koyuyorum onda 2 sallasam alışkın olmadığından hemen dalıyor uykuya ama asla yatağında sallamıyorum

canım benım kıde yapamıyor
bız yaptırıyoruz
ılk baslartda doktor fıtıl verdı..az kullan 2 gunde 1 dedı
ama bızım oglan aglıyordu kak yapmak ıstıyrodu
sonra tekrar gıttık...hergun yap rahatlasın dedı..
fıtıl de ıse yaramıyor artık..kulak cubugu kullanıyoruz..
ama ayrıntı olarak soyleyeyım..kabız degıl bebegım....
sulu kaka yapıyor...
ve hergun yaptırıyorum...çok bebek varmıs boyle..her gıttıgım yerde soyluyolar...
anüs kasları çok sıkı..ıkınsa da kaslarını da sıkıyor..kaka çıkmıyor maleseff...

Rotavirüs konusunda kararsızım ben de, isteğe bağlı olduğu için, benim doktorum önerdi, arkadaşımın doktoru ise gerek yok demiş, bilemedim...
canım rota vıusu çok tehlıkelı...
bebek ıshal oluyor..hastanelık olabılıyor...
ne ılaç ne bırşey fayda etmıyor...
ben yaptıracagımm...

kızlar bebkleinize emzik veriyor musunuz? hangi marka ve hangi tür emzikleri kullanıyorsuz (damaklı mı damaksız mı silikon mu kauçuk mu)
canım bn verıyorum..amaher zama almıyor..gunde 1 -2 kez verıyorum..bazen hıç ıstemıyor atıyor..
bende nuk var...damaklı sılıkon..gece emzıgı..

kızlar arkadasım ıçın yazdıklrınıza tesekkur ederım....çok guçludur arkadasım..hıç bır sey olmamıs gıbı davranır...ama içi hep aglar...
inşallah hemen bebegı olur yıne...

benımkıde kucağımda uykuya dalıyo öyle koyuyorum beşiğne dırek koysam uyumuyo

Dilek Allah kimseye evlat acısı göstermesin Allah yardımcısı olsun hele ki ihmal de varsa insan kendini suçlu hissedebilir

primadan bi paket hediye gelmişti kullandım, hiç beğenmedim köpürüyo resmen attım unibabyden çok memnunum değiştirmeyi de düşünmüyorum nette çok okudum değiştirip pişik olanları

rota aşısını kesinlikle yaptırıcam doktor maddi durumunuz varsa kesinlikle yaptırın ben öneriyorum dedi bazı aileler devlet karşılamadığı için yaptırmak istemiyolar o nedenle ısrarcı olamıyorum dedi çevremde zehirli isalden rahatsızlananlar duymuşluğum war o nedenle yaptırıcam kızımın sağlığı için paradan kaçamam yarın öbür gün yaptırmamda zehirli ishal olursa kendime bunun hesabını veremem

kızlar bebkleinize emzik veriyor musunuz? hangi marka ve hangi tür emzikleri kullanıyorsuz (damaklı mı damaksız mı silikon mu kauçuk mu)
ben nuk almıştım damaklı silikon ama almıyo bebeğim arada azcık alıyo fırlatıyo sonra :))
ah canım maşallah yine seninki yapıyomuş biz uğraşmasak bizim ki hiç yapmıcak dr a götürmene gerek yok normalmiş bebeklerin bu zamanlarda yapamadıkları olurmuş..ben pamuk çubukla yaptırıyorum yoksa yapmıyo bebeğim kimiside zaralı diyo ama napim kıvranıyo çocuk dr hiçbi zararı yok alışkanlık yapmaz korkma dedi ama bilemiyorum inş. çabucak düzene girer..
Rotavirüs konusunda kararsızım ben de, isteğe bağlı olduğu için, benim doktorum önerdi, arkadaşımın doktoru ise gerek yok demiş, bilemedim...

ben düşünmüyorum yaptırmayı gerçi dr umuzla konuşmadık daha bu konuyu bakalım o nedicek ama çok gerekli bi aşı olsaydı sağlık bakanlığı aşı kapsamına alırdı gibime geliyo o nedenle yaptırma taraftarı değilim açıkcası

hıç sallamıyorum..
ama sallamak demeyın bana..
beekler alısıyor..sonra sallanmadan uyumuyor...
ben bırakıyorum uykusu varsa uyusun dıyorum...ya memede uyuyor..yada bagıra bagıra emzıkle uyuyor...
kendı basına uyumayı ogrensın dıye sallamıyorum...
buyuk oglanı gecelerı ayagımda salladım..o da yetmedı..bırakınca cıyakladı..gecelerıde ayagımdan ındırmeden uyudum..oturarak uyudum...
bel mel agrısından durulmuyor...bu kez sallamıycam dıyorum herkese...psudetını bıle sallayanı uyarıyorum:84:
kucaga da aldırmıyorum kımseye..sevecekler yattıgı yada oturdugu yerden sevsın..
zaten az konusunca agzını yayıyor 2 karışş...
buyuk oglan gecelerı ayagımdaydı ,gunduzlerı kucagımda..tuvalete bıle koşa koşa gııyordum...
sallamak mı aman aman

emzik konusunda da biz mecburen alıştırdık zatüre tedavisinden sonra iğneleri de yiyince çok korkmuştu, memeden ayrılmak istemiyodu beni emzik niyetine kullanıyodu bende malum sezeryanlıydım hiç dinlenemiyodum tuvalete bile zor gider olmuştum o nedenle alıştırdım ama sadece uyuyacağı zaman veriyorum böyle çok rahat oldu. marka olarak avent silikon damaksız 0-3 ay kullanıyorum.

uyku konusunda bazen memede uyuyakalıyo yerine koyuyorum devam ediyo uyumaya zaten gece uykusu gelince mıkırdanıyo anlıyorum saati de belli zaten emziğini ağzına verip yatağına koyup ışığı loş yapıyorum kendi uyuyo. gündüz de bazen memede uyuyakalıyo, bazen dönencesini izlerken, bazen de anakucağında sallanıp keyif yaparken dalıyo. belli olmuyo yani ama kesinlikle sallamaya alıştırmadım inşallah da gerekmez bu saatten sonra

Bende ilk defa ameliyat istiyordum ve normal doğum cok istememe rağmen sezeryan oldum. Lavman beni hic zorlamadı da (kafamda sanki hortumla bağırsaklarımin içindekileri çekecekler gibi korkunç geliyordu ) bende sondayı hic dert etmiyordum . Allahım o ne biçim birşeymis 15 dk sancı çektim. O epidural iğnesini vurdular ya oh dedim yaa . Benim ameliyatımda 3 4 erkek 6 7 bayan vardı galiba abartmıyorsam cok utandım erkeklerden ya ama psikolojim bozulmadı . Dünya kadar kişi doğuruyo herkese bakacak halleri yok ya dedim onlarında işi bu gerce doğumu falan bayanlar yaptırdı hep.
Normal doğum yapsam dikişim acır diye korkardım belki ama simdi korkmuyorum .
Eşimle ayrı şehirlerde olduğumuz icin nişanlı dönemimizdeki gibi hissediyoruz :-D
Telefonda konuşuyoruz saatlerce falan. Bi de eşim ben buradayken evi taşıdı . Simdi dönüşte yepyeni bi eve yeni gelin gibi dönücem . :-D Heyecanlıyım yani

inşallah cnm herkesın ayrı bı problemı var allah kötü hastalıklardan korusun bebeklerımızı . ben çıkıyorum görüşmek uzre 3 saatır yatıo kaldırım emzırım bı de kaka durumuna bakım masaj yapım bugun yapması lazım yanı 3.günü yapıordu .bugun de çok sakın , sakın bebek zaten de bugun bıraz fazla sakın emıyo yatıo neden acaba 40 dıye mı ?

canım ben parasından kaçmam ama yapıldıktan sonra ishal olup hatanelik olanlar var bebeğin ishali hiç kesilmeyenlerde hatta kk da okumuıştum yanlış hatırlamıyosam ama işte kimde ne etki yapar bilemeyiz dr uygun görmüşse yaptırırsın bakalım bizim dr ne dicek ama ben yaptırmayı düşünmüyorum..

bende unibaby kullandım ıslak mendil sorun yaşamadım sonra eşim nivea almış yenidoğan oda güzel şuan onu kullanıyorum geçendede migrosta indirim varmış unibaby aldı ama yenidoğan değil yenidoğandan çıkınca kullanın diyo..bu bitince ona başlarım heralde..yenidoğanlıktan çıktı sanırım bebişim :)) bu arada stoklarda dalinde var ama onları dahada büyüyünce kullanmayı düşünüyorum nasıldır bilmiyorum..

Ben de Kızımın poposunu birkaç kez kulak çubuğuyla dürttüm, sonra doktora gittiğimde anüsde biraz çatlak olduğu farkedildi hem de çok ısrarcı olmamama rağmen, size termometreyi tavsiye ederim doktorum da öyle dedi, kullanımı çok rahat bebeğe de zarar vermiyor.

Ben sancı da çekmedım o yuzden normal doğum sancısı nedır bılmıyorum doğum hanedekı kadınlar çok bağıryordu çığlık çığlığa zaten normal doğurdu ben korkmuştum açıkçası bende günüm geldı açılma yoktu sancı da yoktu doktor bebek hareketlerı yavaş dedı bekletemyız sunı sancı ıstedım sabah takıldı akşama kadar bende hala tık yok ve en sonda sezaryan öyle ben çıktım sohpete doyum olmuyo aklım kızımda kaldırıp doyurmam gerekıyo öptüm hepiniziii

aminn..yapar inş..

40 dan sonra bebek düzeni değişir derlerya belkim seninkinin düzeni böyle olacak bundan sonra

aboww topik çoştu uzun zamandır böyle kalabalık görmemiştimm

Toplam 15 kullanıcı konuyu okuyor. (14 üye ve 1 ziyaretçi)

guldeseker,Aytulll,erazze,sheker_cat+,manolya83,MRL_26,deniz1958,demir2568,eelifes,zap_zup,adilemir+,Elfella+,inciyvn,yyagmurr,

Son düzenleme:
Ay babanem emziğı ağzına hastanede tıktı çocuğun .Yoksa alışmaz dedi.Ben ilk hafta zararlı diye vermedim bu seferde hic almadı unuttu. Banyo yapıcam falan kızım memede kalmak istiyor ağlıyor .Sonra bir daha alıştırdık mecbur kalınca tuvalete gidemiyordum çünkü . Nukun gece emziğıne bayılıyor .bir tane nuk normal var . Bi de chicco gece emziğı var . Hepsi silikon ve damaklı . Yalnız birtanesinin rengi sarı gibi diğerleri saydam sırayla hepsini veriyorum alışmasın birine diye . Ya yanlışlıkla aventin damla uclu gibisini (daha yassı ) ondan almışım. Damak yapısını bozar diye kullanmıycam 3 6 aylık olanını almıştım bulmuşken alayım diye . O zaman kullansam damağına zarar verir mi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…