Aşılama 2011 Ocak'ta Aşılaması Başarısız Olup Umudunu Yitirmeyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sizce kaç aşılama sonra tüp bebeğe geçilmeli?

• Ankete Katılan
    63
kızlar sinirden her yerim titriyor kimseyede söyleyemiyorum size yazıcam, kaynanamlar 3 aydır bende ve kendini bana rakip olarak görüyor ben dinleneyim diye fırsat buldukça yatıyorum son 5 gündür o da benden daha çok yatmaya başladı en ağır yemeklerin malzemesini alıp, yap diyorlar. dün kaynanam sen bu gün hiç oturmadın bu bulaşığıda ben yıkayayım dedi kafasına taş düştü galiba, kayınpeder panter gibi atladı senn ellerinde kireçlenme var bi şeye elini sürme dedi onunda canına minnet. bu gün kahvaltıdan sora akşam 4 e kadar yattı elinde kumanda yanında çekirdek yok neymiş heryerinde ağrı değilde garip adlandıramadığı bi şey varmış kendini yormak istemiyomuş. doğuracağın çocuk torunum olacak yoruldun bırakta bi işin ucundanda ben tutayım demiyor. bi şey yeyip içiyosam tıkabasa tok olsa dahi oda istiyor. eşimime işve cilve yapayım şakalaşalım onu bile yapıyor hemde kelimelerimi taklit ederek. kedimin bile yanımda durması hoşuna gitmiyor bu niye hep seni istiyor muhabbeti. geçenlerde bi yere gidicez eşim dışarda arabada bizim çıkmamızı bekliyor kaynanamda giyinmiş benm çıkmamı bekliyormuş kapının yanında odadan çıkınca ayyyyy sen makyajmı yaptın dur bende yapayım bekleyin beni dedi epey bide onu bekledik. kimseyi kabul edemiyorum eve yada gitdemiyorum çünki arkadaşlarım hep yaşıdım biri kö dese köpekle ilgili anısını anlatıyo yani o kadar çok konuşuyoki bunalıyoruz onsuz bi yere gittiğimdede eşimle kavga ediyoruz neymiş annesi sıkılıyomuş. kapandım kaldım eve gitmiyorlarda. çok stresliyim uzun yazdım ama içimide dökmem lazım :2:

Arkadaslar merhaba bende bu ay mecburen beklemedeyim.ismimi ekleyebilirsiniz.asilama sonrasi 2 adet kistim var.2 yumurtam catlamamis.bu ay dogum kontrol hapi kullanicam.insallah hepimiz biran once guzel bebislerimize kavusuruz.cok istiyorum ya acayip ozeniyorum.kendimi cok ise yaramaz hissediyorum.

cnmmm yazdıkların hiç yaban cı gelmiyor ..ben de 13 gun önce aşılama yaptırdım ve eşime resti çektim annesi hergun arıyor size gelicem kalmaya diye .tamam gelsin ama aynen senin hanım efendi gibi tek derdi benimle uğraşmak.herşeyi eline hazır ister çay ver su ver birde emirle en nefret ettiğim şey ilk evlilik yıl dönümzde bizi yanlız bırakmadı biz nereye oda peşimize cehalet başka birşey değil şimdi gelmek için benim adet olmamı bekliyor her kışı bizde geçiriyorda kendileri..benimde bu hafta var yani karın ağrım anlıyacağın.eşin destek olsun sana biraz yoksa tedaviden hiç bir sonuç alamazsın hbrin olsun sıkma canını takma ben artık bu gelişinde yok sayıcam ne derse tık yok bakalım bu işe yarıcakmı bırak çık evde yanlız sen önemlisin sen gerisi boş...

Benimkilerden ayni kizlar bizde kalmak icin deliriyor.benim kayinvalidemin asilamadan haberi yok hickimsenin haberi yok.asilamamin 10. Gunu hastalanmisim isyerindeyim deli gibi agliyorum.beni aradi diyor ki dizleri agriyormus sizin ordaki fizik tedavi merkezine geleyim sizde kalayim diyor hemde 21 gun delirdim esimi aradi hemen kesinlikle istemiyorum ne yaparsan yap dedim.esim aramis havalar cok soguk biraz isinsin falan demis.Cok gicik yani.esime demis ki gecen gun cocuk istiyormusunuz falan diye sormadan teknoloji cok ilerledi doktora gitsin demis.sanki ona kaldi.bu kadar derdim varken birde bu kadinla ugrasmak beni yoruyor.

hadi hayırlısı albildacığım. aramıza hoşgeldin. içini ferah tut. neyse ki burası kader arkadaşlarınla dolu :)

24 Ocak aşılama-7 Şubatı bekliyorum.Dua edin noooooluuuuur

gizemx inşallah güzel sonuçlar alırsın da burada halay çekeriz, göbek atarızzzz :)))))

hemen ekliyorum canım. tedavi şekli farketmez beklemedeysen bizdensin demektir :)

anunaki eşini kendi tarafına çek. yani şöyle. hiçbir şey söyleme, yapma, belli etme. eşinin yanında tongaya düşmesini sağla. mesela terslemeleri, tembelliği vs gibi seyleri eşinin görmesi çok önemli. yoksa asla anne dururken eşe inanmazlar. ben zamanında çeker gibi oldum bu tarz tripleri. eşimin yanında cereyan etmesini sağladım ki benim eşim nasıl ters bir adamdır anlatamam. esti kükredi bir daha bırak yapmayı ima etseler bi şey eşim aslan kesiliyor kimse bana bir şey diyemiyor. ha su da var ben asla tahrik etmem sadece beklerim.

hoşgeldin tatlım. inşallah sen de hamile sürümüzde bir koyuncuk olacaksın :))))) bizim gibi. dualarımız böyle :))))

ah canım bnm ya... bnde de vr aynısından bıtanee sıkma canını bız nede olsa ozkızı degılız onların once ogullarını sevcekler sonra bızı ... ah bn bı anlatsamm neler yaptıklarını ... ılk ıkı uc haftaık evlıyken esım bana sarılırdı annesıde gelır onun dızıne yatardıı yada bana ne guzel olmussun askım dese aa bn nasılım bna hıc ıltıfat etmıyosun derdii hep kıskanclık ama zamanla alısırlar dıye dusunuyorm evlendıgımızde bır lıraları bıle gecmedı bızee dusun kaynanamın annesınden kalma bı evı vr mıras yanı kayınpederım borcu vrmıs dıye kıraya vercekmıs orayı e tabı bız nısanlandık evlencez derken eve bız gecelım dedık e bıze ne dese begenırsınız herkes 500 e kıra ya verıo sız 450 verın yeter bn hıc bısey demedım kendı aılmeden sakladım eger bılselerdı benı vermezlerdı esıme cunku evı olan bırı olsn dıyolardı nyse kabul ettım 6 ay odedık kırayı dusunun oz babasına verıyoruz ... 6 ay snra bu bankanın kredısını yatırmıo bnka hacızle evı satısa cıkarıcakmıs haberımız yok bana mısafr gelıcektı kaynanamn tarafı meger bana mısafır dedıgı evı gormeye gelen musterılermıss anlayın yanıı bn hızmet ettm bıde aılme solemek zorunda kaldm evın satısını ogrenınce babam uzulmeyın altınlarınızı bozarız bnde para verırım evı alırız dedı ne altını dedımm bız altınları dugunden 2 gun snra ellerımd ekınalarım dururken bozdum dedımm sok oldular cnku onlar babası alıck bılıodu mobılyayı vs... nyse ama sonucta nolduuu onların kurnazlıkları geldı gerı teptıı bn sansım olduu ev sahıbı oldum genc yasımda kırada oturttular ama ev smdı kendı evımız oldu ve bn hala bu ınsanları evımde agırlıyorn her hafta yemege alıyorm ogullarıda gordu noldugunu onceden hıc sesını cıkarmazdı ugrasma annemle derdıı onun gordugu sekılde oldu olaylarr smdı aramızda aılesıyle mesafe koyduk cok cok ıyı oldu gecen gun mesaı kaldım ay sonu dıye esım oraya gttı yemek yemeye esım solemıs bana da yemek koymasını karnıbahar yemegı yapmıs dondurma kutuusuna koymuss aynı kabın ıcıne kızarmıs tavuk koymus bı gun onceden kalann hesaplayın yanı kopegın onune koyar gıbı karmakarısık olmus bulamac gıbı bnde sevınıyorm kaynanam yemek gonderdı yorgunum ıyı oldu dıye oldugu gıbı cope attım esım kızdı boyle yemek mı gonderılır dıyee ..... bnde bıraz uzun yazdım ama anla yanı canım tıtremesın elın ayagın bırak esın gorsun ses etmee anlasınn gun dogmadan neler dogra sakın ol bk yalnız degılsın hepımız ugrasıyoruz bu ınsanlarla Allah gorsun yaptıklarımızıı... sen esıne bk huzurun kacmasın canım..

ilgimdisi seninki kezzaplıkmış valla neyseki ilahi adalet diye bir şey var.

Sermuhçuğum sürekli yiyorum desemArada çubuk kraker vs..boş durmuyorum yani
ayy inşallah hamilesindir bende ilk belirti yemekle başlamıştı..::)))hiç yemediklerimi yemiştim..
çok fena bir durum ben 33 yaşımdayım tüm kariyerimi tek kalemde sildim....olumlu bakarsam 35 yaşında çalışmak ama bir taraftan emeklilik yaşı 55 iyi bir kariyerim olmasına rağmen yeniden başlamak illaki zor olacak ama olsun ne yapalımm...çalışırkende stresten koşturmacadan tuttu tutmadı olayı var...Rabbim hayırlısını versin cümlemize...
arkadaşım çokkk erken yaptırmışsın aşılamada daha döllenecek yerleşecek ooo bir sürü zaman var 13.günde bile yapılanı dikkate almıyorlar..hadi tüp bebek olsa evet erken belli olma şansı yüksekk sen neden bu kadar erken davrandınn..boşuna stres yapmışsınn..dikkate alma bu arada 0 değil 0,81 benim 13.günde 0.5 idi sonradan arttıı...

ceymi bu gün dr a gittik kanamayı kontrol etti..ve durum değerlendirmesi yaptık.yeni tüp bebek kanunlarına göre 35 yaş altı 1 embiryo koyabiliyorlar eskdien daha fazla embiryo konuluyordu.yani şansın çok çok azzzz....aşılama ile tekrar denemekle şanşımız fazla olabilir ama bekleyelimm önce şu düşük olayı bitsin dedii yaklaşık 40 gün sonra normale döneceğim kanımda hala beta hcg çıkıyor onun sıfırlanması gerekiyormuş üzüm gebeliği durumunda sıfırlanmaz tekrar artabilirmiş..ben daha önce 2 kere tüp bebek yaptırdım negatif oldu..ama o zaman kanunlar farklıydı ...şimdi birde kanun işi çıktı...

mantık şöyle rahime spremler konuluyor spermler rahimden kanala geçip ordan yumurtalarına ulaşıyor orda dölleniyor veri geri embiryo olarak kanaldan rahme geliyor rahimdede kendine uygun yer bularak yerleşiyor..yolk kesesi oluşuyor ve embiryo büyümeye başlıyor...burda yumurtalara ulaşıp geri dönmesi 7-9 gün arası oluyor...bu günlerde lekelenme olabiliyor...ve geç döllenme olduysa yani hedeflenen ilk büyük yumurta değilde dr önerdiği ilişki vardır akşam sabah muhabbeti aşılamadan sonraki gün olan o yumurtanda döllenmiş olabilir buda geç döllenme olur ve kanda geç çıkar..adet günü benim kan değerim 15 çıkmıştı..idrar testi yaptırsam negatif çıkacaktı ama hamilelik vardı..pzt 15.günse büyük ihtimalle belli olur..

kaynanaları kaynar kazana atmalııııı dibine çıra koymalıı yanmazsa oğluna sarılıp çatlatmalı...:))))
beni evden kovdular gece 11.00 de ..eşim şehir dışına çıkmıştı 1 yıl olmamıştı daha evleneli..git annende kal dediler kapıdan içeri almadılar....(evleri bana çok yakındı eşimdi geç saatte uzak mesafe araba kullanmamı istemiyordu) ben yüzsüz girdim içeriiii oturdum baş köşeye ben bu evin kızı değilmiyim öyle demedinizmi ?ha annem ha sen ne fark eder kapıdan kovsan pencereden girerim..dedim ordada kaldımm...sonra eşime anlattım yaşananları ve istedğim saatte annemde kalma iznini kopardım..birde bizde ilk yıl evli kadın kocası yokken kayınvalidede kalırmış neymiş efendim annesinin evinde kalmak doğru olmazmışşş...muhabbeti vardı...ama zaman herşeyi geçiriyor...tabi bazı şeyler unutulmuyor...
geç bunlarıııı daha ilk başta gelinliğimi bakmaya tek başıma gittimm almayada eşimle ikimiz gittikk..annem geleyim dedi hayır gelme dedim...kayınvalide gezemeşmiş o kadar...gelmedi...aradan 7 sene geçti kızı evlenecek bizimki şehri gece gündüz alt üst etti...offf offf neler var neler...onlar için üzülmeye değmez....çırası azaldımı basacaksın çırayı o yansın dursunn...seviyeyi koru kocanın gözüne gir ama kocandan asla saklama anlatırken onada onu rencide etmeden üzüldüğünü hissettirerek anlat ki bilsinnn....

Son düzenleme:
ayyyyyyy arkadaşlar bu erkek anneleri hep aynı malesef ben daha tanımadın eşinin annesi tarafından çok sevilen bir gelin..sanki kendilerinin kayınvalidesi olmamış gibi.ben çektim sana da çektiririm gelin mantığı..hak görüyorlar kendilerin de oğullarının evin de sefa sürmeyi gelinide hizmetçi gibi kullanmayı..allah cahilin zulmünden esirgesin bütün herkesi,böyle annelerin de ahlakını güzelleştirsin.. bizleri de ileriki yaşlarda onlara benzetmesin, ben hep dua ediyorum güzel ahlaklı olması için kayınvalidemin.. buhafta yine gelicek 2 aylık yatıya bize sabır diliyorum anlatsam sığmaz 2,5 yılda yaşananlar rabbim hepimize yardım etsin !!umarım bizlerde en kısa süre de hamile kalır ve anne oluruz.

benim eşimde işsiz bende işsizim.iş teklifleri geliyor ama bebek düşüncesi nedenyle kabul etmedim.bence eşin çalışıyorsa we maddi durumunuz iiyse dinlen ve meleğini bekle.

15. günden önce yapma.arkadaşlarnda dediği gibi 7-9 arası anca döllenme oluyor canım.hayırlısı olsun.

oyle mi dersin arkadasim.saol cvbin icin.umudumu kaybetmiyim mi yani.cok geriyor beni beklemek.elimde deil.eger adet olmazsam testi tekrarlarim o zmn bende.[/QUOTE]

sıkma canını burda bizlere anlat.herkes birbirine moral veriyor hiç tanımadığımız halde sıkı dostlar gibiyiz.çünkü halden anlıyoruz. hepimizn yaşadıkları benzer.güçlü kalın...

vay be halime şükrettim yani. bunlar ne kızlar böyle. benimkide süper kaynana sayılmaz tabi ama aramızda hiçbir zaman böyle sürtüşmelerde olmaz. eyvallah sağolun varolun, kendimi iyi hissettirdiniz valla kadın olmak zor zanaat yaw, hiçbir dert olmasa bile bir kaynana gerçeği varki; evlerden ırak neyseki benim öyle dertlerim yok, nispet yapar gibi olmasın ama aramız çok iyidir.

ay sermuh cm inşallah ben de böyle güzel bir sonuç olur .bakalım pztsi ne olucak ben adet olucak gibi hissetmiyorum kendimi ama bnm aşılama 13. günde yapıldı benm adet olmama daha 5 gün var enazın dan ....sonucu bildiricem sizlere kafam karışık ..bugun tatile çıktım ama düşüncelerim hiç tatil de değil tuhaf bir duygu..dua et bana da

Evlenmeye Karar Verdim

Genç adam heyecanla eve gelmiş annesinin yanına giderek;
'Anneciğim, evlenmeye karar verdim ve hayalimdeki kadını buldum. Ancak senin de aynı fikirde olup olmayacağını merak ediyorum. Eğlence olsun diye yarın sana üç tane hanım arkadaşımı getireceğim. Bakalım hangisi ile evleneceğimi bulabilecek misin? '
Anne merakla kabul etmiş, getir bakalım, demiş.
Ertesi gün, genç adam yanında üç tane güzel hanımla eve gelmiş. Hep beraber oturmuşlar, sohbet etmeye baslamışlar.
Bu arada anne çay, pasta servisi yaparken, sorular soruyormuş.
Akşam olunca hanımlar izin isteyip, kalkmışlar.
Genç, annesine dönerek; 'Tahmin et bakalım. Hangisiyle evleneceğim? '
Anne, büyük bir kararlılıkla; 'Kızıl saçlı olanla evleneceksin'
Genç çok şaşırmış; 'Nasıl olur, nasıl tahmin ettin? Tam isabet'
'İçlerinden bir tek onu sevmedim'

Kızlar Allah böyle kaynanaları ıslah etsin.Bir arkadaşım hep derdi iyi birşey olsalardı adı kaynana olmazdı diye Allah tan benim kaynana böyle değil ama benim kaynana da beni kıskanır ama kimden kendi annemden memlekete gidince hep orda kalalım ister kendi annemlere gidince hemen arar kaçta gelceniz. Siz kocalarınızla aranızı iyi tutun gerisinide kafaya takmayın sallayın gitsin bebiş için en kötü şey stres biliyorsunuz.

aman ninya maşaalh size maşallah allah daha iyi etsin inşallah .. ben de çok isterdim öyle olmasını ama malesef ben iyi oldukça beni ezdi ve halen devam rabbim değiştirsin inşallah ahlakını aman nazar değmesin dikkat maşallah

selam kızlar bugün kaynanalardan yakınma günü galiba boşverin onları takmayın kafanıza evliliğimin ilk yıllarını onlar yüzünden berbat geçirdim eşimle kötü oldum bi gün patladım kaynanama rahatsız olduğum yapmasını istemediğim herşeyi açık açık söyledim ben böyleyim kabul ederseniz edin etmezseniz siz bilirsiniz deyip resti çektim şu an çok rahatım aynı şehirde yaşıyoruz ayda bir ancak görürüm çok mesafeliyiz takmayın kafanıza kendiniz için yaşayın aşılama olyını anlattım arkamızdan meryem suresi okumuş tlf açtı nasıl ağrın varmı diye bile sordu korkunun gözünü seveyim gösterin çingeneliğinizi susyorlar valla ezdirmeyin kendinizi.Sloganımız kötü gelin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…