canım çok geçmiş olsun okurken çok üzüldüm ve endişelendim benimde sol yumurtalığımda hafif bir ağrı vardı onu doktora söylemeyi unuttum.Bende telaşlandım şimdi zaten moralim pek iyi değildi iyice stres oldum
senin ağrın bebeğin büyümesi olabilir bu ağrı daha genele yayık yani hem iki taraflı hemde bazen ortaya doğru ilerliyor.yine de bu ölçümü yaptır ama.
ayşem çok üzüldüm inşallah korkuların boşa çıkar bebişin sana tutunur rabbim sabır versin
merhaba arkadaşlar
moralim o kadar bozuk ki anlatamam,eve geldiğimden beri ağlıyorum.dün size bahsetmiştim kasıklarımda ağrı var doktora gidicem diye.bugün doktora ağrıyı anlattım yerini gösterdim,gel bakalım rahim ağzına dedi.sonra baktı pek hoşnut kalmadı.rahim ağzı uzunluğum 2,8 cm. ne demek bu diye sordum 2,5 cm altına düşmesi iyi değil dedi.ne zaman seyahate çıkacağımızı sordu salı günü diyince şimdi dinlen pazartesi tekrar göriyim seni dedi. o kadar kötü oldum ki bebeğime boş boş baktım ultrasonda hatta tam bitti kalkıyorken dedim ki kalp atışı var mı.aa tabi herşeyi normal görmedin mi ayaklarını nasıl hareket ettiriyordu dedi.arkadaşlar kafam dağılmış hiç bebeğimi hatırlamıyorum,sonra kalbini dinledim rahatladım.idrar tahlili de istedi.eve geldim ağla ağla internette araştırdım biraz.normalde rahim ağzı uzunluğu 3cm ve üzeri olmalıymış.böyle düşünce serklaj yani rahim ağzı dikme işlemi yapılıyormuş.çok korkuyorum,ağrım hala sürüyorpazartesi tekrar kontrolüm var.çok korkuyorum kızlar.ben idrar yolu enfeksiyonundan korkarken bakın neler çıktı.lütfen ihmal etmeyin gelen kontrolünüzde sizde ölçtürün.düşünsenize 2,5 cm ile doğum gerçekleşiyor.erken doğum yani. dualarınızı bekliyorum lütfen.
merhaba arkadaşlar
moralim o kadar bozuk ki anlatamam,eve geldiğimden beri ağlıyorum.dün size bahsetmiştim kasıklarımda ağrı var doktora gidicem diye.bugün doktora ağrıyı anlattım yerini gösterdim,gel bakalım rahim ağzına dedi.sonra baktı pek hoşnut kalmadı.rahim ağzı uzunluğum 2,8 cm. ne demek bu diye sordum 2,5 cm altına düşmesi iyi değil dedi.ne zaman seyahate çıkacağımızı sordu salı günü diyince şimdi dinlen pazartesi tekrar göriyim seni dedi. o kadar kötü oldum ki bebeğime boş boş baktım ultrasonda hatta tam bitti kalkıyorken dedim ki kalp atışı var mı.aa tabi herşeyi normal görmedin mi ayaklarını nasıl hareket ettiriyordu dedi.arkadaşlar kafam dağılmış hiç bebeğimi hatırlamıyorum,sonra kalbini dinledim rahatladım.idrar tahlili de istedi.eve geldim ağla ağla internette araştırdım biraz.normalde rahim ağzı uzunluğu 3cm ve üzeri olmalıymış.böyle düşünce serklaj yani rahim ağzı dikme işlemi yapılıyormuş.çok korkuyorum,ağrım hala sürüyorpazartesi tekrar kontrolüm var.çok korkuyorum kızlar.ben idrar yolu enfeksiyonundan korkarken bakın neler çıktı.lütfen ihmal etmeyin gelen kontrolünüzde sizde ölçtürün.düşünsenize 2,5 cm ile doğum gerçekleşiyor.erken doğum yani. dualarınızı bekliyorum lütfen.
kızlar bende 2 haftada bir ultrasona girdim nerdeyse zararı varmı ki düşük tehlikesi vardı...
merhaba arkadaşlar
aslında bizimki de çok aceleci.kontrolünü hemen yapıyor.sonra birkaç dk görüntü kaydetmekle geçiyo o kadar :)
bilmiyorum canım benimde moralim çok bozuldu birde bugün eski bi arkadaşımla tanıştım oda hmiletymiş kazayla hamile kalmış.İlk buğdaya gitmiş adet olmuyorum diye 2 aylık hamile olmasına rağmen buğday hamilelik yok demiş.Oda şimdi uzmanlarda figen Hanım varmış genç bi bayanmış ondan memnunum dedi.Kafamı iyice karıştırdılar.Birde devlet hastanesinin başhekimi bir arkadaşıma uzmanlar parayı almayı biliyor ama doğumlarda bi aksilik çıktımı hemen bize gönderiyorlar bebek küvezi bile yok demiş.Son olarak ta bugün buğday hanıma bebek aherketlerini 2-3 gündür hissediyorum dedim.Olmaz öyle şey hissetmen imkansız çok erken deyip kestirip attı.Bilmiyorum bu haberlerin üstüne o birde böyle davranınca bunalım oldum birden.
İnşallah canım gerçekten vicdanlı ve meslek aşkı taşıyan doktorlara çok ihtiyacımız var.
Çağlayancım ben açıkcası 20 haftalık olduğumda Ahmet Zare nin muayenehanesine gitmeyi düşünüyorum.Onun iyi bi doktor olduğuna dair duyumlar almıştım.
selamlar herkese...
çok mutluyum çünkü az önce kargom geldi ve bebeğimin ilk cicilerine dokundum..minicikler..çok tatlılar..fotoları eklerim..
selam güzel anneler geçmişi okumadım ama epey bişiler olmuş galiba
ben az önce sağlık ocağından geldim doktorun yazdığı elevit vitaminini yazdırmak için gittim reçetenin süresi dolmuştu.
doktor beni görür görmez tanıdı henüz 3. gidişim halbuki nasılsın diye sordu nasıl gidiyor dedi
ilacı yazdırmak istediğimi söyledim.yazarız tabi ama bu ilaçla aynı olan başka bir ilacı biz ücretsiz veriyoruz dedi.oda "megadyn pronatal" multivitamin ve mineral kombinasyonu.aldım bende doktor yinede istersen yazayım hani içinde bişi kalmasın dedi.bende gerek yok vitamin sonuçta dedim ilacı aldım.boşuna para verme nasılsa ücretsiz dedi
sonra kontrol zamanımı tekrar hatırlattı.üçlü tarama zamanın geliyor dedi.4.aydan sonra yapılacak aşıyı hatırlattı.onuda ücretsiz yapıyoruz burada aklında olsun dedi.istersen yine doktoruna danış dedi.bir kaç hafta sonra görüşme üzere diye yolladı beni.
çok memnun kaldım.herşeyi güzelce izah etti mecbur kılmadı hiçbirşeye
sizde vitamin kullanıyorsanız aklınızda bulunsun sağlık ocağından ücretsiz veriyorlar.zaten hamilelere özel bir ilgi gösteriyorlar.
merhaba arkadaşlar
canım çok geçmiş olsun okurken çok üzüldüm ve endişelendim benimde sol yumurtalığımda hafif bir ağrı vardı onu doktora söylemeyi unuttum.Bende telaşlandım şimdi zaten moralim pek iyi değildi iyice stres oldum
senin ağrın bebeğin büyümesi olabilir bu ağrı daha genele yayık yani hem iki taraflı hemde bazen ortaya doğru ilerliyor.yine de bu ölçümü yaptır ama.
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum.Allah hepinizden razı olsun.bana moral oldunuz. sizi üzmek istemedim aslında sadece doktorlar bazen ölçmeyi ihmal edebiliyorlarmış en azından sizin aklınızda olsun.dualarınızı eksik etmeyin lütfen.şimdi biraz dinlenmek için çıkıyorum.Allaha emanet olun.
Çok üzüldüm canım yazdıklarını okuyunca ama ne olursa hemen stres yapıp bebeğinide üzme.Benimde ağrılarım vardı söylüyordum sende dr.konuş demiştin hatta ama geçti benim uzun sürmeyince büyüme ağrıları dedim ama gerçekten ihmal etmemek gerekiyormuş demekki canım.Dr.söylediklerini dinle ve evde yatıp dinlen canım moralinide bozma bu işlemi olan bir arkadaşımız daha vardı burda inş.bebişlerimizi sorunsuz olarak kucaklarımıza alacağız canım,moralini yüksek tutmaya çalış olur mu :1hug:
çağlayancığım listenin son halini yeniden yüklermisin eşime göstereceğimde ismimiz yazılı olanı :)
Tamam canım.Ekliyorum birazdan
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum.Allah hepinizden razı olsun.bana moral oldunuz. sizi üzmek istemedim aslında sadece doktorlar bazen ölçmeyi ihmal edebiliyorlarmış en azından sizin aklınızda olsun.dualarınızı eksik etmeyin lütfen.şimdi biraz dinlenmek için çıkıyorum.Allaha emanet olun.
kızlar bugün kuaföre gittim saçlarımı kestirdim diğer bakımlarımı da yaptırdımmmyerimseniben tatil için hazırııımmmm.arife günü inşallah yola çıkacağız.
bu bebeğimle ilk tatilim olacak.birlikte ilk defa denize gireceğiz o benim karnımda olacak ama olsun beraber yaptığımız bişi olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?