slm kızlar a.s.
rahatsız olanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...allahım tez zamanda acil şifalar versin inşallah :Saruboceq:
ishali en iyi kesen kahvenin içini biraz limon sıkıp kaşıkla yemek.. birebir geliyor.. tecrübeyle sabit.. eşimin bağırsakları süper ötesi çalıştığı için iyi biliyorum...
eşimin yıllık izinde olmasını fırsat bilip kabataslak ta olsa ( kapılar ve perdeler hariç olduğu için kaba taslak dedim) temizlik yaptık bugün bizde... yoruldum baya... ama cam kapı sürekli açık olduğu için arkanı dön hemen toz oluveriyor... akşamada eve alışverişe gidilecek... daha önce peynir ekmek gibi gelen şeyler artık ciddi anlamda yormaya başladı sempatiksalakcinni
kızlar bebeğimi ben sol tarfımda taşıyorum... ve bazen belirgin bazen çok belirgin olmayan seyirme tarzı şeyler hissediyorum... bunlar bebeğimin hareketleri mi yoksa bağırsak hareketlerimi ayırt edemiyorum.. 15+ 1 deyiz.. kimisi 18 haftadan önce hissedemezsin diyor ama.. anlayamadım valla bende :uhm:
kimisi tatlı yediğinde ( dondurma, çikolaata, gofret vss..) hareket eder diyor ama ben mi hissizim ya fisfisfis
bide görümcem ha bugün ha yarın doğum yapacak... ultrasona girmeden önce mutlaka tatli bişeyler ye öyle gir dedi... hemen hareketlendiği için cinsiyetini görmek kolay olurmuş..deneyen var mı bilmiyorum ama ayın 17 sinde kontrole gittiğimde denmeyi düşünüyorum.. ohaoldumsmile
bide şöyle bişey duydum... buda mı batıl inanç bilmiyorum... sol taraftan yumurtlayanların kızı, sağ taraftan yumurtlayaanların oğlu oluyormuş.. böyle zamanlarda her kafadan ses çıkar ya... onlardan biri mi yine acaba... deneyen yada doktoruna soran var mı... ben doktoruma sordum... olabilir dedi sadece... hayır olmaz demedi...
allah hepimizin gönlün göre versin.. herşeyin ötesinde sağlıklı, mutlu, huzurlu ve hayırlı evlaatlar nasip etsin hepimize :Saruboceq:
valla ben sağ taraftan yumurtladığıma adım gibi emin çünkü bende poli kistik over var ve tedavi olarak yumurtlatıldım.ve sürekli yumurta takibim yapıldı ve 7 ay boyunca soldan hiç yumurtlamadım ve kızım oluyo sanırım pek tutmuyo
alocum...
canım senin adına çok sevindim..hem bebeğin sağlıklı,hem cinsiyetini öğrenmişsin hem de yeni ciciler almışsın...bunlar inanılmaz mutluluk verici..rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...
biz henüz öğrenemedik test sonuçlarını..cinsiyetle beraber arefe günü öğrencez..inş. herşey yolundadır..
ya ben şimdiyen kadar hep yattım zaten bıktım artık :umursamaz:
arkadaşlar bugün 16da birden bana esti ve hemen eski doktoruma telefon açtım. müsaitseniz gelebilir miyim dedim. o da yarım saat içinde gel hemen dedi. gittik eşimle birlikte.. doktora bu muayenehaneden en son çıktığımda ense kalınlığından söz etmiştik ve çok çok üzgün çıkmıştım şu anda çok zor geldim dedim. o da yok yok bişey yoktur diyerek uzun uzun inceledi. aa bakın cinsiyeti de görünüyor
bacaklarını görüyor musunuz. arasına bakın görüyor musunuz bişey yok yani kız dedi.. biz de ikimiz de sustuk bişi demedik o da ne oldu biliyor muydunuz yoksa dedi. biz de evet kromozomlarına bakılırken sormuştuk dedik :)) ama ultrasondaki görüntüyle de örtüşünce tabi ki daha da emin olduk ve sevindik.
aslında 14+5 görünüyor bu kadar erken böyle apaçık görünmez her zaman dedi. arsız kız olcak dedikk :)))
sonra iki kez hıçkırdı peşpeşe. ay noluyo dedik doktor hıçkırıyo amniyon sıvısından içiyo ama daha tam da beceremiyor ve böyle hıçkırtıyor dedi en sonlarda da ah şimdi de idrar torbası doldu çişi gelmiş demek ki dedi:) bunlar belki çok basit şeyler ama yine de duymak o kadar çok hoşuma gitti kiii:)))
sonra demir hapı verdi doğuma kadar günde bi tane kullan dedi. sütü yoğurdu balığı ihmal etme dedi. eğer yeteri kadar süt yoğurt içemezsen de kalsiyum hapı kullan dedi yazdı ama onu gerekirse kullanıcam.. çünkü benim bulantılarım halaa geçmedi.
bu arada benim bugün karnım ağrıyordu ve hafif de ishaldim. kanama olmadığı sürece karın ağrısının bebekle ilgisi yoktur dedi. çorabını terliğini mutlaka giy dedi üşütmüşsündür dedi.
tam klinikten çıktık cvs yi yaptırdığım doktorun muayenehanesinden sekreter aradı bu kadar olur yani ve tüm kromozomların incelenmesi tamamlanmış hepsi normalmiş dedi. Allah'ıma sonsuuzzz şükürler olsun dedimm.. 30 eylüle de detaylı ultrason için randevu aldım. kalp anomalisi olup olmadığına bakıcaz. innnnşallah o zaman da her şey normal çıkar. innnşallahh innşallahh.. herkesin de bebişi sorunsuz doğar..
tüm bunlardan sonra palldium alışveriş merkezine gittik eşimle. çok mutluyduk. benim bulantım da vardı ama yine de çok suratımı ekşitmeden gezdim:) mother care den çokk güzell bir badi tulum şapka önlük takım aldım. bunlar bizim aldığımız ilk parçalar bebeğimiz için.. bu arada mother care bebeğimiz olacağını öğrenince kaydımızı aldı ve hemen bir kart çıkarttı. kartla %15 indirim yaptılar. bundan sonra da sürekli indirim olacakmış :)) bazen tek günlüğüne %50 yapılıyor mesajı gelir size dedi.. neyse işte Maşallahh sübhanallahh nazar değmesin innşallahh bugün çok mutlu oldukk..:)
sorunları olan arkadaşları okudum hepsine geçmiş olsun diyorum.. güzel şeyler öğrenenlere de gözünüz aydın diyorumm.. hepimizin bebişleri innşallah hayırlı sağlıklı güzell bebişler olurlarr :)
arkadaşlar herkesin................ KANDİLİ MÜBAREK OLSUN...........
ben sabah geç kalkarım şimdiden söyleyim dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?