kızlar moralim çok ama çok bozuk
kimse yok sanırım ama yazmadan edemeyeceğim.daha öncede söylemiştim 3lü tarama testi yaptırmıştık.akşam üzeri doktorum aradı.ikili testte hiç bir problem çıkmamıştı.ama üçlü testte değeerler biraz yüksek çıktı dedi..yanlış hatırlamıyorsam 150 de 1 gibi bişiymiş gerçi tam olarak ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum uyuşmuş gibi oldum
çok yüksek bir risk sayılmaz ama normalde değil dedi.benim hekim olarak size amniyosentez önermem gerek dedi
akşamdan beri ağlıyorum.gerçi ilk şoku atlattım sanırım.şimdi biraz daha sakinim.ama uyku tutmuyor başıma ağrılar girdi
bir yandanda inanmıyorum bebeğimin sağlıklı olduğunuı düşünüyorum
biraz araştırdım amniyosentez içinde pek iç açıcı şeyler söylenmediği de olmuş.
bu sonuçların kesin olduğuna inanmıyorum ama risk var denmesi bile dünyamı kararrttı
sonuç olarak kendimi berbat hissediyorum yani
Günaydın kızlar bu sabah bacaklarıma keskin keskin kramplar giriyor akşam baya bir iş yaptım,sanırım yordum kendimi ondan oldu ama evimi toparlayıp temizlemekte iyi geldi vesselam akşam kızımda çok yoruldu ben iş yaparken sürekli kıpır kıpırdı bırak artık dercesine ama bugün gene sağlıklı başladık güne çok şükür :))
Çağlayancım son 3-4 gündür benimde bacaklarıma kramp giriyor,
Bir de ellerim uyuşuyor sabah kalktığımda 15-20 dk el hareketi yapıyorum.
Bugün 4 lü testimin sonucunu alacağım dr gittiğimde soracağım.
önceki sayfaları okuyunca gördüm bende
seni çok ama çok iyi anlıyorum.bednde saatlerce araştırıyorum ama inan araştırdıkça kafam dahada çok karışıyor.önceki mesajımdada dediğim gibi teste inancım çok azaldı.yani bebeğimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum.bu tarama testleri genelleme ve istatikler ile alakalı.kişi,ye özel bir sonuç vermiyor.
daha önceki ense kalınlığı ve ikili tarama testi sorunsuzdu.üçlüde pat diye çıktı.tabiki doktorumuzun bir hekim olarak en düşük bir riski bile bize söylemesi doğru olanı.zaten benim doktorum kesin down sendromludur diyemeyiz dedi telefonda ama risk yokta diyemeyiz dedi.
amniyosntez ile endişelerim benimde var.bebeği aldırırmıyım Allah korusun böyle bir şey olduğunda bilmiyorum şu anda mantıklı düşünemiyorum ama bu kuşku ve sonunda büyük bir sorumluluk taşıyan bir risklede 4 ayı bitirebilirmiyim onuda bilmiyorum.
Allah a sığınıp tıbbın imkanlarına ve doktorlarına güvenmekten başka bir şey yok gibi geliyor.ileride keşke dememek için iyi düşünmek lazım ve kalbimizi ferah tutmak lazım
bende senin gibi çok ağladım ben ağladıkça eşimin yüzündeki üzüntüyü gördüm inan iki misli üzüldüm.eşim bu kadar üzülüyorsa bebeğim kimbilir ne kadar üzülür diye düşündüm.artık ağlamayacağım(yani inşallah :gitme: )Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.Bebeklerimize sağlık ve dayanma gücü versin.
seni çok ama çok iyi anlıyorum.bednde saatlerce araştırıyorum ama inan araştırdıkça kafam dahada çok karışıyor.önceki mesajımdada dediğim gibi teste inancım çok azaldı.yani bebeğimin sağlıklı olduğunu düşünüyorum.bu tarama testleri genelleme ve istatikler ile alakalı.kişi,ye özel bir sonuç vermiyor.
daha önceki ense kalınlığı ve ikili tarama testi sorunsuzdu.üçlüde pat diye çıktı.tabiki doktorumuzun bir hekim olarak en düşük bir riski bile bize söylemesi doğru olanı.zaten benim doktorum kesin down sendromludur diyemeyiz dedi telefonda ama risk yokta diyemeyiz dedi.
amniyosntez ile endişelerim benimde var.bebeği aldırırmıyım Allah korusun böyle bir şey olduğunda bilmiyorum şu anda mantıklı düşünemiyorum ama bu kuşku ve sonunda büyük bir sorumluluk taşıyan bir risklede 4 ayı bitirebilirmiyim onuda bilmiyorum.
Allah a sığınıp tıbbın imkanlarına ve doktorlarına güvenmekten başka bir şey yok gibi geliyor.ileride keşke dememek için iyi düşünmek lazım ve kalbimizi ferah tutmak lazım
bende senin gibi çok ağladım ben ağladıkça eşimin yüzündeki üzüntüyü gördüm inan iki misli üzüldüm.eşim bu kadar üzülüyorsa bebeğim kimbilir ne kadar üzülür diye düşündüm.artık ağlamayacağım(yani inşallah :gitme: )Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.Bebeklerimize sağlık ve dayanma gücü versin.
Benim magnezyum ilacım var ama içmiyorum çok lazım olmadıkça maden suyu yada günde 1 tane muz yiyordum ama bir iki gündür ikisinide bıraktım onunda etkisi var galiba
Yasmınkamu ve dillerimlal çok üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca inş.ikinizde hayırlı ve güzel haberler getirirsiniz bize,öncelikle içinizi ferah tutmaya çalışın kızlar ne kadar zordur bilirim ama artık bebişleriniz sizi hissediyor ve duyuyor onun için bol bol allaha dua edin bende sizler için bu akşam kur-an okuyacaktım sizler içinde bol bol dua edeceğim
Fatmacım gözünaydın canım kızın kocaman olmuş maşallah bilgilerinide değiştirdim canım ismide çok güzel ismi gibi güzel bir ömrü olsun inş.
dillerim_lal ve yasminkamu çok üzüldüm kızlar dualarım sizinle...
tabi etkisi olur, ama neden kullanmiyorsun magnezyumu bi zarari yok ki aksina cok faydali. yadabi yan etksii varda ben mi bilmiyorum =)
allahım kimseye yaşatmasın... o kadar zor bişey ki.. allahım beterinden saklasın... sağol çaağlayan allah razı olsun...:Saruboceq:
merhaba canım;
seni çok ama çok iyi anlıyorum.. ben hastaneden geldim şimdi.. amniyosentezim yapıldı.. çok zor bir işlem değil.. canın acıyor aama o an bebeğini düşündüğün için o acı bile vız geliyor...
doktorumla değerlendirme yapmaya gitmiştik.. uzun uzun konuştuk.. kendi kafanda acabalarla bir 4 ay daha geçirebileecek misin yasemin dedi.. düşündüm geçiremem mümkün değil.. hadi ben geçiririmde bebeğim ne olur içerde onu bilemiyorum... taamam dedim.. ağlaya ağlaya da olsa yapıldı... 1 hafta sonra kontrole gidicem.. sanırım 10 gün sonraada sonuçlar gelir.. bende bebeğimde bişey yok diyorum ama... ya varsa... bu soru işaretleri bitiriyor insanı zaten... allahıma emanet.. hakkımızda hayırlısını versin raabbim...
aslında doğru söylüyrsun soru işaretleriyle geçen bir 4 aymı yoksa netleşmiş bir sonuçmu daha iyi inşallah sonucun iyi çıkar canım merakla bekliyorum güzel haberlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?