Merhaba kizlar,
Eve cok gec geldim, kocamin eli kulagindadir, yemek yetistiricem diye gecmise bakamadim. Umarim herkes iyidir. Aksam rahatlayinca bakarim.
Kontrolumuz iyi gecti, sipacik kafayi sag kaburgama dayamis, ben de diyorum niye et kesiliyor acisi var. Kafayi ite ite yer aciyor belli ki. Ultrasonu gezdirdikce doktor, benimki verdi tekmeyiUltrason zararsiz diye biliyorum ama galiba hissediyorlar yaa :26:
Doktorla dogumu konustum, normal yapabilirsin istersen dedi. Ama her ilk dogumu sezaryen olan kadinin bir riski vardir dedi. Normal olmazsa 39.haftada aliriz dedi. Bebegin pozisyonu onemli degilmis, son 1-2 gun kala bile dondugu oluyormus. Ama bazi egzersizler varmis, onlar da bebegin donmesini sagliyormus. Gerekirse veririm dedi.
Bu arada kizim haftasina tam uyumlu 31 haftalik ve 1.824 gr. olmus. Boyu uzun olacak dedi ama tahmini boyu soylemedi. Simdilik bizde hersey yolundaartik 3 haftada bir doktora gidecegiz.
Opuyorum hepinizi, yorgunluktan oldum azicik sirtimi koyayim koltuga koca gelene dek
malesef benim annemde pek ilgilenmiyo bişeyimle belim kopuyo iş yapıcam diye bir kere de demez ben geleyim yardım edeyim diye kaynana zaten hiç yapmaz şimdilik idare ediyorum ama doğumda napıcam diye kara kara düşünüyorum anneme diyorum ilk hafta gece kalırsın yanımda yok abim yalnızmış bırakamazmış onu mırın kırın bazen çok kırılıyorum böyle şeylere kendi annem bile ilgilenmiyo halbuki ben gittiğim zaman annemede kaynanamada boş durmam o yüzden moralim bozuk baya
onlar annelerinden ilgi görmemişler bize de öyle davranıyorlar. ne anneler var şaşırıyorum ben. böyle kabul mü etmeliyiz biraz sesimizi mi çıkarmalıyız bilemiyorum. bu kadar da olmaz ama
kayınvalidem kendi işini yaparken zorlanıyo ondan bişey bekleyemem. sağolsun yorma kendini kadın çağır diyo :) iş meselesi de değil zaten ben herşeyimi kendim yapmayı severim. yaparım da, biraz da bundan oluyo galiba katree nasılsa yapar diyolar. herşeyi düşünüyosun diyo mesela kayınvalidem. bize alcak bişey bırakmadın filan diyosizi beklersem mübarekler doğuma giderken bişeyler alırım artık...
en iyisi herşeyi kendin yapcan ama işte anne desteği başka bişey annem şunu aldı diyen olunca bile gözüm doluyo. benimki yapınca zorlanarak yaptığını ifade ediyo resmen.. ramazana kadar toparlanırsın heralde gelemem bizimkileri bırakıp diyo hem kaynanam yakınmış....
amma dolmuşum bende anlattıkça anlatasım geliyor...
doktor bana madecassol die krem verdi onu sürüom şimdi. bi de lansinoh göğüs kremi ve kapsül şeklinde e vitaminlerini sürmek çok ii geliomuş
ben kırıldığımı açıkça söylüyorum milletin anneleri 40 gün bırakmıyo sen 1 hafta gelmek istemiyosun diyorum kaynanamı bahane ediyo yok laf edermiş çekiniyomuş kaynanam cesaret edemez bişey demeye dersede o zaman kendi gelip yapsın .onlar annelerinden ilgi görmemişler bize de öyle davranıyorlar. ne anneler var şaşırıyorum ben. böyle kabul mü etmeliyiz biraz sesimizi mi çıkarmalıyız bilemiyorum. bu kadar da olmaz ama
kayınvalidem kendi işini yaparken zorlanıyo ondan bişey bekleyemem. sağolsun yorma kendini kadın çağır diyo :) iş meselesi de değil zaten ben herşeyimi kendim yapmayı severim. yaparım da, biraz da bundan oluyo galiba katree nasılsa yapar diyolar. herşeyi düşünüyosun diyo mesela kayınvalidem. bize alcak bişey bırakmadın filan diyosizi beklersem mübarekler doğuma giderken bişeyler alırım artık...
en iyisi herşeyi kendin yapcan ama işte anne desteği başka bişey annem şunu aldı diyen olunca bile gözüm doluyo. benimki yapınca zorlanarak yaptığını ifade ediyo resmen.. ramazana kadar toparlanırsın heralde gelemem bizimkileri bırakıp diyo hem kaynanam yakınmış....
canımmm gözün aydın bebiş kocaman olmus maşallahMerhaba kizlar,
Eve cok gec geldim, kocamin eli kulagindadir, yemek yetistiricem diye gecmise bakamadim. Umarim herkes iyidir. Aksam rahatlayinca bakarim.
Kontrolumuz iyi gecti, sipacik kafayi sag kaburgama dayamis, ben de diyorum niye et kesiliyor acisi var. Kafayi ite ite yer aciyor belli ki. Ultrasonu gezdirdikce doktor, benimki verdi tekmeyiUltrason zararsiz diye biliyorum ama galiba hissediyorlar yaa :26:
Doktorla dogumu konustum, normal yapabilirsin istersen dedi. Ama her ilk dogumu sezaryen olan kadinin bir riski vardir dedi. Normal olmazsa 39.haftada aliriz dedi. Bebegin pozisyonu onemli degilmis, son 1-2 gun kala bile dondugu oluyormus. Ama bazi egzersizler varmis, onlar da bebegin donmesini sagliyormus. Gerekirse veririm dedi.
Bu arada kizim haftasina tam uyumlu 31 haftalik ve 1.824 gr. olmus. Boyu uzun olacak dedi ama tahmini boyu soylemedi. Simdilik bizde hersey yolundaartik 3 haftada bir doktora gidecegiz.
Opuyorum hepinizi, yorgunluktan oldum azicik sirtimi koyayim koltuga koca gelene dek
canım elbette torun morun ama herkesin de bir düzeni var, boşver sen sıkma canını, kimi anneler cok vesveseli olur kimisi de evladına daha cok güvenir, pek el atmak istemez işlere. sen de herseyin üstesinden gelirim imajı cizdiysen annen altından kalkabilecegini düşünmüştür. üzülme. zamanın var yavas yavas başla o zaman işlerine...malesef benim annemde pek ilgilenmiyo bişeyimle belim kopuyo iş yapıcam diye bir kere de demez ben geleyim yardım edeyim diye kaynana zaten hiç yapmaz şimdilik idare ediyorum ama doğumda napıcam diye kara kara düşünüyorum anneme diyorum ilk hafta gece kalırsın yanımda yok abim yalnızmış bırakamazmış onu mırın kırın bazen çok kırılıyorum böyle şeylere kendi annem bile ilgilenmiyo halbuki ben gittiğim zaman annemede kaynanamada boş durmam o yüzden moralim bozuk baya
heh işte de mi emri vaki yapıp da "ahanda doktor rapor verdi" demek yerine baştan söylersem anlar da iş vermez bana, bilgisayar basında oturmaktan cocugum dogustan memur olacakcanım dersin belim agrıyor yada
en kotu ihtimal dr.undan yazı alırsın
istirah için onuda sokarsın amirin
gozune
Merhaba kizlar,
anlat kuzum biz ne için varız burda birbirimize destek olmak için...kayınvalidem kendi işini yaparken zorlanıyo ondan bişey bekleyemem. sağolsun yorma kendini kadın çağır diyo :) iş meselesi de değil zaten ben herşeyimi kendim yapmayı severim. yaparım da, biraz da bundan oluyo galiba katree nasılsa yapar diyolar. herşeyi düşünüyosun diyo mesela kayınvalidem. bize alcak bişey bırakmadın filan diyosizi beklersem mübarekler doğuma giderken bişeyler alırım artık...
Merhaba kizlar,
ben kırıldığımı açıkça söylüyorum milletin anneleri 40 gün bırakmıyo sen 1 hafta gelmek istemiyosun diyorum kaynanamı bahane ediyo yok laf edermiş çekiniyomuş kaynanam cesaret edemez bişey demeye dersede o zaman kendi gelip yapsın .
normalde bende kendi işimi kendim yaparım yardım istemem zaten herşeyini kendim internetten araştırarak ne lazım ne değil aldım şimdi doğuma yakın camlar filan silinmesi lazım ben 5.kattayım camlarım çok geniş toplam 8 cam var kimse demiyo yardım edelim diye gücüme gidiyo olmadı bigün parayla kadın çağırıcam napiyim
valla herkes ilgisizlikten şikaetçi. aynı dert bende de var. kaçıncı aya geldik hadi gel şunu yapalım bunu alalım dien yok maşallah. hiç böle olcağını düşünmemiştim. aynen katre nin dediği gibi sen yaparsın falan filan diolar ama insan ilgi beklio biras. kaynam da annem de ev olarak bize çok yakın yürüyerek annem 5 dk kaynanam 15 dk mesafe ama hiç.. kaynanam yelek hırka ördü o kadar. sanki bütün ihtiyaç o. annem de bişi desem binbir nazla yapıo. o yüzdenben de bişi istemiorum kimseden artık. kocişim bana yeter diorum. yaaş yavaş temizlik yapıorum alıncak şeylere bakıorum takılıoruz oğlumla işte.
canım sizin şimdiden mi başladı
gogus ucu catlakları yoksa
bebişden sonra olur die mi
konusuyorsunuz bunları?:44:
ya sıkmayın canınızı bence inanın
boylesi daha ii doya doya siz yapın
herseyi bu sefer karıcaklar ikiside bi yandan
tepende surekli sen takıl kafana gore
slm hanımlar maşallah bugün pek kalabalığız
okuldan geldik foruma bakalım dedik oğlumla sayfalarda baya ilerlemiş
kızlar bugün lansinoh lanolin göğüs ucu kremi aldım artık unutmazsam günde 1 kere sürelimde inşallah emzirirken problem çıkmasın
umarım işe yarar
valla herkes ilgisizlikten şikaetçi. aynı dert bende de var. kaçıncı aya geldik hadi gel şunu yapalım bunu alalım dien yok maşallah. hiç böle olcağını düşünmemiştim. aynen katre nin dediği gibi sen yaparsın falan filan diolar ama insan ilgi beklio biras. kaynam da annem de ev olarak bize çok yakın yürüyerek annem 5 dk kaynanam 15 dk mesafe ama hiç.. kaynanam yelek hırka ördü o kadar. sanki bütün ihtiyaç o. annem de bişi desem binbir nazla yapıo. o yüzdenben de bişi istemiorum kimseden artık. kocişim bana yeter diorum. yaaş yavaş temizlik yapıorum alıncak şeylere bakıorum takılıoruz oğlumla işte.
ben kırıldığımı açıkça söylüyorum milletin anneleri 40 gün bırakmıyo sen 1 hafta gelmek istemiyosun diyorum kaynanamı bahane ediyo yok laf edermiş çekiniyomuş kaynanam cesaret edemez bişey demeye dersede o zaman kendi gelip yapsın .
normalde bende kendi işimi kendim yaparım yardım istemem zaten herşeyini kendim internetten araştırarak ne lazım ne değil aldım şimdi doğuma yakın camlar filan silinmesi lazım ben 5.kattayım camlarım çok geniş toplam 8 cam var kimse demiyo yardım edelim diye gücüme gidiyo olmadı bigün parayla kadın çağırıcam napiyim
maşallah kızına tatlım... demek yer acıyor kendine ordaayrıa evet ultrasonu hissediyorlarmış canım... ultrasın ses dalgasıyla bakıyor ya biz duymasak da onlar içerden duyup rahatsız oluyorlarmış... o yüzden genelde bebeklerin elleri yüzlerinde olur ultrasonda kulaklarının yerini bilmedikleri için....
anlat kuzum biz ne için varız burda birbirimize destek olmak için...
inşallah canım çok korkuyorum kızıma bu kadar uzak kalmaktan.maşallah canım kuzuna kocaman olmuş
benim kızda popoyu dayadı herhalde sağ kaburgama ağrım felaket...
bide işin iyi yanından bak fıstık
sen aynısı olmayacaksın
slm hanımlar maşallah bugün pek kalabalığız
okuldan geldik foruma bakalım dedik oğlumla sayfalarda baya ilerlemiş
kızlar bugün lansinoh lanolin göğüs ucu kremi aldım artık unutmazsam günde 1 kere sürelimde inşallah emzirirken problem çıkmasın
umarım işe yarar
biz yemegimizi yiyip geldik, herkese afiyet olsun kızlar
şimdi ben önümüzdeki hafta rapor almak istiyorum ama amirim de habire soruyo rapor aldıgımda hayırdır diye, ben almadan önce direkt desem nolur ki belim agrıyo dinlenmek için rapor alıcam diye:82:
teşekkür ederim canım, yidik geldik yine bir sürü şeyi
yok saolsunlar idare ediyorlar da, hani raporu alıp da doktora da kendiliğinden rapor verdi diye yalan söylesem, yoksa acık acık dinlenmek için ben istiycem doktordan raporu mu desem karar veremedim
Merhaba kizlar,
inşallah canım ben bebeğe bakmaya korkmuyorum ama malum doğumdan sonra gelen giden bitmiyo kim hizmet edecek kim silip süpürecek evi çok canım sıkılıyo zaten dar canlıyım evin biyerinde pislik görsem biri görecek laf edecek diye içim içimi yer bide ağrılarım filan olursa nasıl kalkar yaparımay maşallah canım bebişine allah nazarlarda saklasın
dinlen bi guzel bu aralar zaten herkesde başladı erken yorulmalar
surekli bi yan gel yat osman modubeklesin kocis biraz
canım yap nazını az kaldı surda zaten
canım bozma moralini annen oyle
der ama bebis olunca yardımcı olur
sana hast.eşin ve annecikler yalnız
bırakmaz bazı insanlar gormeden basmıyor
bazı duygular bi gorsunler bak yanından
ayrılırlar mı
yok çatlak şu an doktor şimdiden sür yumuşasın dedi. bi kremsürüom sadece. çatlaklara da ii geliomuş
öle die die zaten iice yalnz hissedio insan kendini. onlar doğunca karışacaklar kesin. şimdi ilgilenmiolar sora bebeği görünce karışacakları tutacak. inş sinir olmam
inşallah canım ben bebeğe bakmaya korkmuyorum ama malum doğumdan sonra gelen giden bitmiyo kim hizmet edecek kim silip süpürecek evi çok canım sıkılıyo zaten dar canlıyım evin biyerinde pislik görsem biri görecek laf edecek diye içim içimi yer bide ağrılarım filan olursa nasıl kalkar yaparım
almaya etmeye karışmaya gelince hepsi öndeler maşallah ama benim ihtiyacım yok zaten hemde ben kendi zevkime göre almak istedim herşeyimi karıştırmadım kimseyi hamileliğimin başında da çok hasta olmuştum 4 ay iş yapamadım kimse elini sürmedi bişeye şimdide aldıklarıma karışmaya hakları yok
sevmeye geldiklerinde vermeyelim torunlarını :90:
zor tabi kuzum sende yapma şimdilik camlarda kalsın doğuma yakın bende kadın çağırcam. o zamana kadar uslu durmam lazım kociş dövcekmiş beni
inşallah canım çok korkuyorum kızıma bu kadar uzak kalmaktan.
hoşgeldin canım, bende doktora gittiğimde danışcam öyle alcam inş.
canım slm hoşgeldin hemen başlama
surmeye son 3 hafta surmek lazımmıs
erken dogumu tetikliyormus gogus ucuyla
oynamak ben de sordum dr.sakın dedi hem
dedi catlarda sadece kendini sutunu sıkıp
onla tedavi edeceksin dedi abuk sabuk seyler
yapma dedi kendine
sevmeye geldiklerinde vermeyelim torunlarını :90:
zor tabi kuzum sende yapma şimdilik camlarda kalsın doğuma yakın bende kadın çağırcam. o zamana kadar uslu durmam lazım kociş dövcekmiş beni
inşallah canım çok korkuyorum kızıma bu kadar uzak kalmaktan.
hoşgeldin canım, bende doktora gittiğimde danışcam öyle alcam inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?