2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

yaa evet acaip düşkün benimkide bebekliğinden beri öyle...geçen gün diyo ki bana annecim iyiki doğurmuşsun demi yoksa kim senin arkadaşın olucak yanlız çok sıkılırdın diyoo kzum benim yaaa

az daha sabredicen o zaman 10 gün bişey değil insan çok merak ediyor bende 20 gün oldu göreli özledim merak ediyorum nasıl diye

günaydınlar....
pamukselimiz de doğum yapmış. erktuğmuz gözlerini açmış merhaba demiş dünyaya. Allah ikisinede sağlık sıhhat versin.

Yavaş yavaş doğum hikayeleri artacak herhalde. Bizde kızımla 36. haftamızı bitirdik 37 ye girdik ultrasonda en başından beri 9-10 gün büyük çıktığı için doktorumuz bu değeri baz alıyor. Erken döllenmedir erken gelir muhtemelen diyor. Yoksa son adete göre 35 bitmişyada bitmek üzere olacaktı.
bu gidişle ilk doğum haberi bizden gelebilir. bu zamana kadar geldik ya buna da şükür. 4. ayımızdan beri yok erken doğum riski var yok gebelik zehirlenmesi var 7.5 aylıkken doğar yada biz doğumu başlatabiliriz diyen doktorumuz bile inanamıyor bazen. annesi gibi inatçı çıktı içerde sıkı sıkı tutundu diye. Aferin kızıma benim aman nazar değmesin

Son düzenleme:

Merhaba Anneler,
Pompanızı Avent aldıysanız biberonlarınızı mutlaka Avent almanızı öneririm. Çünkü pompanız Aventse, biberonunuzu direkt pompanıza takıp içine sağabilirsiniz. Böylece oradan oraya aktarırken değerli anne sütünüz kaybolmaz.

Ayrıca Avent biberonlar yenidoğan akışı ile biberon ve emmeyi en kolay birleştiren biberonlardır. Bebeğinizi memeden soğutmaz.

Emzik alacaksınız da Avent'in gece karanlıkta parlayan fosforlu emziklerinden almayı unutmayın derim. Böylece gece vakti miniğinizin yatağında el yordamı ile arama yapmak zorunda kalmazsınız. O da uykusuna rahatça devam eder.

Sevgiler

günaydın kızlaar, bu aralar bi cümle yazadım geri kaçtım, işyeri de bir tuhaf, benim de zaten doktorum dogumumda izne ayrılacagı için moralim bozuk falandı ya...

selimeyi tebrik dahi etmedim, ama 2 gündür her daim aklımda, allah bebegine sağlık versin de bugün yarın hastaneden çıksın annesinin koynunda uyusun kuzusu inşallah

yaseminler de hastaneden cıkacaklarmıs, çoook sevindim, sonucta hastane enfeksiyonundansa evinde acemilik çeker, yeter ki sağlık olsun, gece uyanıp uyanıp aklıma çınar bebeği getiriyordum, inşallah hersey gitgide daha güzel olacak.

palette de dogum yapmıs, maşallah, umarım hersey yolundadır, sağlıkla büyütür bebeğini...

hikaye topiğimiz de açılmış, acayip heyecanlandım valla, güzel hikayelerimizi yazalım dilerim:)

topiğe muhtar seçilmesi konusulmus, benim nacizane fikrim, topiğin basındaki liste gibi bir listeye isimlerimiz nicklerimiz ve telefon numaralarımızı hazırlasak wordde ve faceden msjla ya da burdan herkesin özeline göndersek... ya ben sivastayım, benim kimsede kimsenin bende telefonu yok, kimseye haber veremem bebeğim erken gelirse, allah korusun tabi...şu an internet var ama benim dogum için ankaraya gitmem neredeyse kesinleşti, annemlerde de internet yok...

bu arada kontrole giden arkadaslar hep iyi haberlerle gelmişler maşallah

bendeki durumlarsa 12. kiloma girmiş bulunmaktayım, eşim yanımda sinek gibi kalıyor artık(( sigaradan bahsettmişsiniz, dün akşam mangala gittik eşim ve arkadaslarla, valla yemek sonrası yaktım bi tane:26: gebelikte toplam içtiğim 4 ya da 5 oldu sanırım. normalde de paket tasımam, arada kahve yanında falan içerdim, dogumdan sonra baslamam ama arada kacamak yaparım gibi geliyor. dün zaten yasakları aştım, kola da içtim, eve gelince türk kahvesi de yaptım

bu arada benim dogum iznimin başladığı 1 temmuz günü yola cıkıyoruz biz hayırlısıyla, sata göre olan dogum tarihime 20 gün kala...aslında risk biliyorum ama sivasta günlerdir yaptıgım arastırmalar üzerine burda kalıp bebegimi ve kendimi bunlara emanet etmem daha büyük risk. doktor yok deil var, özel muayenesi dısarda, ama dogumu devlet hastanesinde veya sskda yaptırıyorlar, ve bu bahsettigim yerlerde hastane enfeksiyonundan dolayı ne sıkıntılar yasıyor hastalar allah muhafaza

şimdi hastane çantam hazır, eşyalar yıkandı ütülendi, bi tek evimi temizletirim derken, ankaraya neler götürücez, nasıl gidicez, bebeşimle o sıcaklarda nasıl dönücez...vb bir sürü soru var kafamda. allah herseyin hayırlısını versin. allahtan ailem orda, doktorum hazır ve ona güveniyorum.

deneyimli annelere sorayım, bebek ilk dogdugunda o sıcaklarda bebege elyaf da olsa uyku setinin de olsa yorgan örtecek miyiz? ben bavuluma onları da koysam mı ki? bebeğin oyun parkını götürsem mi, yoksa sadece visco döşeğini mi alsak yanımıza? ve bebek 10-15 günlükken 6 saatlik yola cıkılır mı ki:26: allahım kafam çok karısık, allah sonumuzu hayretsin...

Gunaydin kizlar

Canimcim ben de 11 kiloyu asmis bulunuyorum, artik olan oldu deyip koyverdim Hatta hamurisi pisirecegim, ne zamandir yapmamistim.
Yalniz su kacamaklariniz konusunda diyecegim var Ben de zaman zaman kahve yaninda falan icerdim sigara. Ilk bebegime hamile kaldim agzima surmedim. Dogurduktan sonra 15,5 ay bir kere bile icmedim ama 15,5 ayin sonunda bir gun arkadaslarim bana gelmislerdi, balkonda bir tane ictim nasilsa ek gida da aliyor oglum diye. Ve malesef o gun oglum bir kac saat sonra mememi reddetti ki bagimli gibiydi. Iki uc sefer denedim biraz cekeleyip birakti. Bir daha da yaklasmadi. Sutum 3 gunde yok oldu gitti. yemin ediyorum eminim ki 2-3 gun daha kaldi sutumde o tat cunku ertesi gun ve daha ertesi gun de vermeye calismama ragmen bir kac yudum sonrasi birakti. Benim oglum hala cok secici yemek konusunda. Belki de sigara yapti onu boyle. Soyle diyeyim, agzina ayda bir kez muzdan baska meyve sebze surmuyor. Tatlar konusundaki problemini buna bagliyorum ben.
Yani diyecegim o ki, hazir icmiyorken o kadarcigini da icmeyin.

Bu arada soruna cevap vereyim tatlim, hic bosuna yorgan tasima. Zaten yorgani 2-3 yaslarina gelmeden kullanamayacaksiniz. Ya uyku tulumu ya battaniye kullanacaksiniz. Yorgan tehlikeli. Hele ki donmeye baslasin, o zaman daha beter. Gece dolanip bogulabilir. ben oglumu uyku tulumu-ayakli uyku tulumu ile buyuttum. Battaniye kullanacaksam da kollarinin altindan beline dogru sardim hep. kendini kurtaramayacak yaslarda yorganin iki kenarini yatak kenarina da sikistirabilirsiniz. Ama yazin hic biri lazim gelmeyecek, ince ve biraz kalin penye battaniye fazlasiyla yeter.

Yatak konusunda da park yataginiz varsa onu goturun her yere derim. ben oyle yapmistim, cok kullanisli oluyor.

Kızlar herkese teker teker teşekkür ederim Allah razı olsun günden güne oğlum daha iyi durumda herşeyini tek başına yapabiliyor en son olarak sütünü memeden almaya başladığında evimize alıp getireceğiz.

yarım saattir aile sorunlarını okuyomda ne eşler kaynanalar var öyle şok oldum okudukça ay allahıma şükürr dedim okudukça yani

ne güzel canım refleksleride bi an önce gelişir inşallah gelirsiniz evinize

hiç sorma eşimle mağzaya falan gittiğim zaman boydan büyük aynalar oluyor ordan geçerken arkasına saklanıom görünce kendimi öle garip oluom çalışıncada kendimi fazla incelemiom öle görüncede baya bi büyümüşüm diom kendi kendime bence park yatak varsa mantıklı canım yorgana falanda gerek yok yani yaz sıcağında bide 15 gün sonra yola çıkılırmı dediğine göre hemen dönmeyi düşünüyorsun heralde :44:

kızlar günaydınn sınavdan çıktım geldimm..aa biri daha mı doğurmuşş...gece uykuları haram uyuyamıyorum artık yaaa

yarım saattir aile sorunlarını okuyomda ne eşler kaynanalar var öyle şok oldum okudukça ay allahıma şükürr dedim okudukça yani
Ay sorma, ben de cok okuyorum yapacak bir sey bulamadigimda, hakkaten cok sukur. hele bazi kaynanalar var ki sayelerinde benimkini opup basima koydum o derece yani

Selam güzel anneler nasılsınız?

ç.ba gününe randevu alcam inş. kızımı görmeye gitcem bugün terziden randevu aldım saat 4 gibi buluşcam kadınla, kızımın odasına uyku setni vs. diktircem inş.. sonra bebek arabasını beğenmeye gitcez eşimle çok mutluyum umarım istediğim gibi yapar kadın. bu arada pearl'cim sendin bana foto ekle diyen sanırım, arkadaşım taşındığı için malesef çekemedim fotolarını uyku setinin ama yaptırdığı kadına bende yaptırcam erken biterse çeker eklerim

canım park yatağını götürmelisin bence. senin için daha rahat olur, arkadaşım 4 saatlik yol gelmişti 20 günlük bebeğiyle bi sorun olmadı tabi tecrübeli anneler daha iyi bilirler umarım bi yolunu bulursun canım.

yorganda bebekler yatmıyormuş uzun süre zaten. battaniye al yanına bol bol. hem hava çook sıcak olacak bıdıklarımız rahat etsinler

ben çoktan çatladım bile,yağlanmak falan kar etmedi valla,yanlardan çatladım. bizde hiç almıyorlar vajinal kültür falan,sorun olur mu acaba.
biz de merak etmiştik kızının kilosunu,ilginç bi uygulamaymış valla.neyse canım 7sinde görürsün inşallah.uzun süre görmediğinden epey şaşırtacak seni.
ben de 13 kilo aldım canım.normal bir insandan az yememe rağmen üstelik.ne yapalım bebişlerin alıp kendilerinin kilo almadığı süper hamilelerden olamadık.
ben de doğum sonrası annemle memlekete gitmek zorundayım.10 günlük bebişi yola çıkarıcam mecburen ama bizim mesafe kısa 5 saat,arabayla dinlenerek gideriz diye düşünüyorum.park yatağı götürürcem çünkü 2 ay ordayız.
kızlar günaydınn sınavdan çıktım geldimm..aa biri daha mı doğurmuşş...gece uykuları haram uyuyamıyorum artık yaaa

ne sınavın vardı canım? geçmiş olsun.palette diye bi arkadaş vardı o da doğum yapmış diyorlar ama ayrıntılı bilgi yok galiba henüz.ben de uyuyamıyorum,koca göbeğimi nereye koyacağımı bilemiyorum ve saatte bir wc ye kalkıyorum.hatta geçen gece uyku sersemliğiyle göbeğimi wc nin kapı koluna çarptım.acıdı.isyan ettim su içmiycem dedim ama havalar da çok sıcak,gece 500 lük şişeyi bitiriyorum uyuyup uyanıp.sonra da wc kaçınılmaz oluyor.

aöf sınavım vardı canım patronum sağolsun sınavdan sonra işe gel dedi bu koca göbekle işe geldim...ya hiç deme bende çok sancılandım bu gece kaç defa kalktım...bebeişler doğana kadar uyku haram..gerçi doğduktan sonra da...ee şimdiden alış anne diyorlar...

bir de şimdi bol bol uyuyun sonra uyuyamıycaksınız diyorlar ya,gel de sen uyu.
ister istemez şimdiden alıştırıyorlar annelerini uykusuzluğa.

canım teşekkür ederim tavsiyelerin için, sigara konusu aslında tiryakilik falan deil benimkisi tamamen lüzumsuzluk hiç içmem daha iyi

park yatagımız da var da arabamız peugeot 206, ufak araba yani. hem bebeğin hem de eşimle benim 1 aylık esyalarımız üstelik bir de otokoltugu girince pek yer kalmayacak yataga gibi...

canımmmm maşallah size, inşallah en kısa zamanda kendisi emmeye başlar selimecim

canım normal kosullarda 20 gün dogumdan önce gidicez, bir de 40ını beklersem ankarada çatlarım heralde. gecen yıl da tüp tedavisinde neredeyse 40 gün kaldık ailemde, elbette güzel oluyor ama insan kendi evini özlüyor ne olursa olsun, sivas dahi olsa

kilo için de yapacagım bişey yok, yiyorum yani, bu aralar da çikolata çok düştüm, ilk etapta 12 kilo alırım diyordum, sonra 15e çıktı sınırım, sanırım 20 ile kapatırım sezonu yeter ki sağlık olsun...

canım gecmiş olsun atlatmıssın sınavı, inşallah iyi geçmiştir, bana da gözetmenlik geldi de kabul etmedim, öyle ayakta duramam diye, sen neden uyuyamıyosun ki canım yaaa, ağrın mı oluyor, heyecandan uyku mu tutmuyor
evet canım 4 tane battaniyesi var hepsini alıcam yanıma, penye 2 3 tane daha alırım sanırım.park yatak da dediğim gibi yanıma almasam da şu ufak sallanan beşikler var ya belki ankarada onlardan alırız.sen de çarşamba güzel haberlerle gel inşallah doktorundan canımcım
yani bebek 10 15 günlükken yola cıakrız de mi allahtan bişey cıkmazsa:26: biz dönüşte annemi de getircez sivasa, işler karısık yani. bir türlü kafamda toparlayamıyorum. ankaradaki doktorumun da cebi kapalı. belki adam 37 haftalık gebeliği kabul de etmeyecek

bütün doktorlar aynı canım merak etme..ben de sancıdan ölüyorum ayağa kalkamıyorum dediğimde olur gayet normal dedi yani doğal karşıladıı ama 2.hamilelikte daha fazla ağrı olduğunu bilmiodumm..bu arada vajınal kultur ne oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…