2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bu konuda ben de bir şeyler yazmak istiyorum.
ben en başından beri sezeryancıydım ama etrafımdaki kadınların hemen hemen hepsi sezeryan tü kaka, en sağlıklısı normal diyorlar. kafam karıştı gerçekten, normal doğumu deneyelim önce denemeyi düşünüyorum artık doktoruma, ki o hep normal olur belki neden böyle kesin konuşuyorsun diyor en başından beri.

herkes böyle söylerken benim de iyice kafam karıştı haliyle. bir gün bel sancılarım tuttu, acile gittim. orda başka erkek bir jinekolog doktor vardı, beni muayene etti. ona sordum sizce sezeryan mı, normal mi diye. o bana etrafınızdaki kadın kadın doğumculara, erkek jinekologların eşlerine bir bakın, yüzde 90'ı nasıl doğum yapıyor, yüzde 90'ı sezeryan yapıyor dedi. neyse, ertesi gün beni sürekli normal doğuma yöneltmeye çalışan doktoruma gittik, hem bilgi vermek için durumumla ilgili. orda ona da bu soruyu sordum. siz nasıl doğum yaptınız diye. ben sezeryan yaptım dedi. dedim siz ama hep normal doğumu öneriyorsunuz. neden sezeryan yaptınız. o da ilk kez birisi bana bu soruyor dedi. etrafımdaki hastalarımın çoğu ne olursa olsun normal doğurucam ben diyor, genel istek bu yönde, biz de sezeryana yönlendirmek istemiyoruz kolay kolay dedi. ama ben sezeryanı tercih ederim dedi, doğum anında komplikasyon olma ihtimali çok daha yüksek dedi. (ki, dediğim gibi bana sürekli neden normal doğum olmasın, böyle konuşma diyen birisi) hatta geçen gün, normal doğum yapacağım bekleyeceğim diye ısrar eden bir hastasının bebeğini kaybettiklerini anlattı ve hepsinde olmasa da çoğu normal doğum yapanlarda idrar kaçırma şikayeti olduğunu söyledi. normal doğumda da kesiyoruz, iz kalıyor dedi.

benim etrafımdaki çocuk sahiplerinden öğrendiğim, gördüğüm kadarıyla normal doğumda şu gibi tehlikler varmış
-herpes virüsüydü adı sanırım, o virüs olan kadınlarda çocuk normal doğumla doğarsa menenjit oluyormuş.
-bir tanıdığımızın eşinin bebeği doğum sırasında 02 siz kalınca zihinsel özürlü oldu.
-bir başka arkadaşım kesinlikle normal doğumu öneririm diyor ama onun kızında da doğumda boynuna bir şey olmuş. 2 yaşına kadar fizik tedaviye götürmüş ama yine de normal doğum diyor? :)
-ilerleyen haftalarda bebeklerin rahimde dışkılama ve bunu yemeleri ve ölmeleri ihtimali var, eşimin ablasını doğumda o yüzden kaybetmişler. bebek doğum kanalına girmediği için.
-rahim kanalında birkaç virüs daha varmış, ordan geçerken bebeğin hastalık kapma ihtimali varmış sanırım.

ama dediğim gibi benim de kafam çok karışık, karnımda dikiş izi, yıllar sonra bile kısmen de olsa hissizleşen bir karın, uzun iyileşme süreci beni korkutuyor ama herkesin dediği gibi, sezeryan bebek için iyi, normal anne için.

karar vermek kolay değil.

Son düzenleme:
Ya ben de sabah buna benzer yorumlar yaptım ama sonra farkettim ki insanların moralini bozdumm!!ama inan benim de şu sıralar içinde olduum durumu özetlemişsin,benden daha açık yazmışsın,aslında bunlar her yerde yazan bilgiler ama doğuma çok az kala bunları duymak bize kafa karıştırıcı gelebiliyor,sonuçta kimse bi doğum şekli için zorlanmıyor,sadece bizim ve dr.muzun kararı...ben de sürekli aynı soruyu soruyorum kendime,hangisi daha sağlıklı diye,bu konuda dr.lar bile biribiriyle çelişiyo,biri normal derken,biri sezeryan diyoo!herşeyi burda paylaşırken bunu niye konuşmayalım kii,ben kimseye normal doğurmayın demedim,diyemem de!ayrıca ben de hala normal doğumu düşünüyorum ama sağlıkçılara baktığımızda niye eşleri,kızları ya da kendileri sezeryan oluyor,senin de yazında bahsettiğin gibi...

ben de senin yazıyı okuduktan sonra, yazmak istedim. benm de kafam karışık.

kızlar ben en son kontrolümde dr uma doğum şekli nasıl olacak ben korkuyorum dediğimde kimsenin doğum hikayesini okuma dinleme her kadının doğumu farklı ben zaten seni riske atacak bir karar vermem psikolojini normale hazırla bir dahaki kontrolde muayene sonucuna göre beraber bir karar verelim dedi... dr unuza güvenin o en küçük bir risk var diyorsa zorlamanın yada illa normal doğurcam diye gün geçtiği halde beklemenin çok anlamı yok...sonuçta bu doğumu biz yapıcaz ve bizim kararımız öncelikli ama bebeği de riske atmaya gerek yok tabi...

bence kimsenin kafası karışmasın bünyeden bünyeye fark vardır normal yapmakda her insanın harcı değildir kızlar... benim eltimin karşı komşusuda doktorun eşi 56 kilo ile girdi eşini doğum yaptırmaya şahane doğum yapıtırdı her ne kadar sezeryan dese de..eskileri düşünelim eskiden yokmuş sezeryan akıl karıştırmaca sadece derm..ama herkesin kendi bileceği tabiii

benim doktorum da bana aylar önce interneti yasaklamıştı. :))

ben de doktorum ne derse onu yapmayı düşünüyorum. (doğum konusunda, internet değil. )

Son düzenleme:
Benim dr.da fazla zorlamıyoruz,olmazsa sezeryane dönüyoruz dedi,ben de sancı çektikten sonra üzerine bi de sezeryan olmak daha zor dedim,bana aslında bölesi sezeryanda daha sağlıklı dedi,yani rahimde sancı başladıktan sonra sezeryan olunursa,iyileşme süresi hızlanır,daha sağlıklı dedi...yani boşuboşuna sancı çektim,sezeryan oldum aslında yanlış bi düşünceymişş!!neyse en güzeli herşeyin hayırlısını dilemek,hepimize sağlıklı,hayırlı doğumlar nasip etsin allahım...

sen doktoruna bak canım kmse bebeğinin riske atmayı tabi istemez..ama normal doğumda sağlıklı diyorlar

bence de. o ne derse onu yapacağım, bir de normal doğumdan sonra kanal genişliyormuş ya, benimki bu haliyle çok sıkıntı yaratıyor, biraz genişlerse eşim ve benim için hem daha iyi olur diye düşünüyorum. :)))

kızlar benim bugün sabahtan beri adet ağrısı gibi ağrım var off noluyor böyle anlamıyorum yaaa... zaten kaç gündür bacak aralarım ve belim ağrıyordu bugün bir de bu başladı bildiğin adet sancısı ama hafif hafif böyle... acaba doğum sancısı mı bu:26:

arkadaşlar benim düşüncem de böyle,,ilk doğumum olacak kısmetse sezeryan da normal doğum da kendine göre riskler taşıyor,,bence akışına bırakın son ana kadar belli olmayabilir hangi yöntemle doğacakları,ne şekilde olması gerekiosa öyle doğacaklar Allahın izniyle hiçbirinde problem olmayacak böyle düşünün bence,,ben normal doğum isterim ama illa ki öyle olacak diye diretmem yeterki bebeğim sağlıklı olsun,,hayatın ne getireceği belli olmaz

aynısı bende oluyo son iki gündür ne ki acaba ???????

canım dikakt et bende de oluyordu hatta bi ark.yazmıştı o sıralar..kanala yerleşiyormuşş.ondanmış ama ben doktoruma danışıcam bugn yine

aynısı bende oluyo son iki gündür ne ki acaba ???????

canım dikakt et bende de oluyordu hatta bi ark.yazmıştı o sıralar..kanala yerleşiyormuşş.ondanmış ama ben doktoruma danışıcam bugn yine

bilmiyorum kı kızlar rahatsız edici bişey değil ama bildiğin hafif adet sancısı belki de bebek yerleştiği için oluyordur gerçi bebek hala yan benim hissediyorum kafasını dönmedi daha

ben kasım ayında doğum yaptım.doktorum heep normal doğum taraftarıydı.ama dediği hep şuydu:doğum şeklini bebek belirler,ne şekilde doğmak istiosa öle doğar.ben de normal doğum istiyordum.40.haftam dolmuştu ama sancı mancı bişi yoktu.iki kez suni sancı verildi.hiçbi etkisi olmadı.oğlum doğum kanalından çıktı hatta :) ertesi gün hemen sezeryanla alındı.herşey normal doğum yönünde ilerlerken birden sezeryan oldu sonuç olarak.iki doğumun da var aslında tehlikeli,zararlı yönleri ama bunları düşünüp kendinizi daha da strese sokmayın bence.doktorunuza güveniyorsanız çok da endişe duymanıza gerek yok.o sizin ve bebeğiniz için doğru kararı verecektir.inşallah hepiniz sorunsuz bi şekilde doğum yapar,sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız :)

Darısı sağlıkla bizlerin başına olsun işllh...peki sezeryan sonrası nasıl geçti günlerin,yani abartıldığı kadar varmı,ağrılar falan,çocuğunu rahat emzirebildinmi,bi de karnın uzun süre şiş kaldımı canım ya...

olmadı dersem yalan olur ama kesinlikle abartıldığı değil.5-6 gün sürüo sıkıntısı.emzirirken ağrı oluodu sıkıntı çektim.hatta geceleri eşim veriyodu kucağıma.eğilemiyodum yatağına.ama dediğim gibi 5-6 gün.şu an da göbek möbek yok hatta hamile kalmadan önceki kilomun altındayım.kimse inanamıo doğum yaptığıma.oysa ki ben sezeryanla doğum yapanlar kilo veremio die biliodum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…