2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

sağolasın canım. oh yemeğin hazır rahatsın ben daha ne yapcağıma karar veremedim

ay yerim ben onu maşaAllah bende mama kaşığı koydum hastane çantama ne olur ne olmaz diye...

ii yapmışsın canımm bende öle yapıcam..biberon yerine minik mama kaşığı koyucam.ve tembihlicem hastanedeki hemşirelere de..:97:

benim miniğim ilk kontrolden beri 10 gün kadar büyük çıkıyordu. Dr. erken döllenme demişti. Hatta son adet tarihime göre tahmini doğum tarihini bile 10 gün öne çekmişti.

Hamileliğim yüksek tansiyon gebelik zehirlenmesi ve erken doğum tehlikeleriyle geçti. Bu zamana kadar kızımla inatla dayandık.

Bu kontrolde iki kontrol arasında 17 gün geçmesine rahmen bebeğim 7-8 günlük gelişme göstermiş.
Ultrason değerleri 37 hafta yerine 35+3 35+5 gibi değerler gösterdi. 17 günde 600gr. almış olması gerekirdi ama 300gr. almış dedi dr. umuz.

Kafana takma bu haftalarda ultrason yanlış değerler verir 500gr. ile 1000gr. arasında yanılma payı olur dedi ama benim içim rahatlamadı. Birde kafası çatıya iyice yerleşmiş kafa kemiğinin şekli değiştiği için yanlış ölçülmüş olabilir dedi.
kafa ve karın çapı ölçüsü bir formülle kilo değerini veriyormuş. Kafası çatıya girmiş ve şuan tam yuvarlak değil küçük ölçülür kiloda az çıkar dedi. Bacağını bükülü tuttuğu için boyunu da tam ölçemedi. Bak boyunu ölçelim rahatlarsın ordan anlarız gelişimini dedi ama onuda ölçemedik.

Gebelik zehirlenmesi bebeklerde gelişim geriliği yaptığı için benim içime bir korku girdi gelişim gerilişim geriliği oluşuyor diye. Tansiyonum da yüksekti son günlerde işte çok yoruluyordum şu son 2 haftadır. keşke izne ayrılsaydım öğrencilerimi düşündüm kendi kızımı düşünmedim yorulmasam tansiyonum çıkmazdı tansiyonum çıkmasa gebelik zehirlenmesi tetiklenmezdi. Bende daha iyi beslenirdim diyerek hastaneden çıktığmızdan beri kendimi suçluyorum. Eşim de o kadar rahattır ki yanlıştır o ölçüm diyerek şimdi yatmış uyuyor ama ben hala kendi kendimi yiyorum ve emin olamıyorum gerçekten çatıya yerleştiği için mi ölçemedi doktor diye.

canım benimmmm bak kendini yordugun için tansiyonun yüksek cıkıyor, üstüne bir de üzülerek tetikleme bazı seyleri. doktorun ne dedi bu sonuclara? bir daha ne zaman gideceksin? bebek tam yerleşmiş ne güzel, o yüzden de degerler farklı görünmüş olabilir diye doktorun söylemiş. üzme kendini lütfen. bu şekilde sonuc iyi olmayacak ki..

Düşünme bu kadar kendini suçlu hissetme bebeklerimiz karnımızda Allah a emanet onu düşün...Ne çocuklar sağlıklı doğuyor uyuşturucu bağımlılarının bile sağlıklı doğuyor sen bira yordum kendimi ondan falan diye düşünme Sorunsuz bir şekilde alacaksın bebeğini kucağına o zaman zaten ondan başka bir şey düşünemeyeceksin...Anlaşılan senin ki 40 haftayı beklemeyecek 1 2 haftaya en geç gelir üzme kendini bak tansiyon da varmış güzel şeyler düşün...

Doktorum iki hafta sonra gel dedi. İki kontrol arasındaki gelişim az dedi. Ama bizim için önemli olan iki kontrol arasında bebeğin kilo almasıdır. Kilo alıyorsa gelişim durmamıştır dedi. Benim bebeğimin gelişimi durmamış ama bayağı yavaşlamış diyebilirmişiz yada Çatıya yerleştiği için ölçümler küçük çıkıyor ve ultrasonda bizi yanıltyor olabilir dedi.
Ben yada kelimesinden önceki kısma takmış durumdayım maalesef.
Haklısın tansiyonum yükselmesin diye ağlamamaya çalışıyorum ama üzülmeden duramıyorum.
Desteğin için sağol canım

Sağol canım inşallah sorunsuz bir şekilde alırız hepimiz kucağımıza bebeklerimizi.
Keşke gelmese 1*2 haftaya ama yerleşmiş ya çatıya gelir belki.
Benim ikinci doğumum bu ilki 54 cm ve 4000gr. doğunca şimdi ki sonuçlar kendimi kötü hissettiriyor sadece

üzülme canım bu saattn sonra bişey olmaz inş. bebeişine kavuşmana az kaldı...onu düşün..

bende kaşık koymamıştım biberon koymuştum kaşıkda koyayım bari..

krem sürüp masaj yaptığımdan beri görüyorum minik beyaz şeyleri..iyi geliyor bencede...fazla oynamadan yapmak lazım..

Kızlar hangi hastanede doğum yapacaksınız sezeryan mı normal mi fiyatları nedir...Ben türkiye hastanesinde yapıcam epudral normal doğum hepsi içinde 1500 tl sizce çok mu?

ben sezeryan olucam benim hastane paket fiyat sezeryan 450,normal doğum 350 imiş..
bebek masrafları hariçmiş..mesela sarılık için yatarsa günlük +100 tl ekleniyormuş..annede bi problem olursa oda + ekleniyormuş..inş olmaz yoksa 1000 tl bulur..

özel şifa hastanesinde yapacağım.
Emekli sandığından normal doğumda fark almıyorlar. Sadece doğum gece olrsa ve dr. un o gece nöbetçi değilse kendi doktorunu çağrırtırsan 200tl ödeme yapıyorsun. Ama dr.un nöbetçisiyle şansına o 200tl yi de ödemiyorsun

dün doktora gittik,hatırlarsanız 3hafta önce gittiğimde karnı zayıf 2hafta geri demişti ben de kendimi vurmuştum yemege nerdeyse öğürene kadar yedim 2kilo aldım ama değdi bebeğimin çok iyi göründüğünü zayıf olmadığını söyledi doktor aman ne sevindim ne sevindim kilo benim için önemli değil vereceğimi düşünüyorum zaten doğumdan önceki kiloma da dönmek istemiyorum,sevmiyorum çok zayıflığı hamilelik bahanesi oldu kendimi daha güzel buluyorum 12 kilo almama rağmen,eşim de karın gitsin gerisi kalsın diyor,ay böyle olunca da homini gırtlak pufidi gambiiii

ayrıca bdy kafamda ampül yaktın evet doğru söylüyorsun ya süt gelmezse hemen biberona sarılacak büyükler,kaynanam şimdiden çantaya emzik koy diyor ben de almadım bile dedim şimdi düşünüyorum da kaşık ve tabak alayım biberona sarılmasınlar,mama da verilecekse kaşıkla verilsin kızım biberona alışıp beni yadırgamasın

canım ben iki doktora gidiyorum biri devlet biri özel bırakamadım ikisinide hem karşılaştırmada yapıyorum. 32+0da biri bebeğin kilosunu 1980 gram diğeri 2050 gram çıkrdı. bu normal tabi ama 35+2 de biri 3340 gram diğeri 2700 gram çıkardı bence 2. ölçüm doğru. yani bebk kiloları ultrason ve doktora görede değişiyor. birinci doktor 3340 için normal dedi iri bebek olacak dedi. 2. doktor 2700 için normal dedi.
yani kilolar fark edebiliyor. içinin rahatlaması için başka bir kadın doğumcuya sırf kilosunu ölçtürmek için git. doktorunu bırak demiyorum sana bence hatalı ölçüm oldu başka bir doktor bir defalığa mahsus görsün boyunu ve kilosunu ölçsün. çünkü zaten 37 haftalıksın 2 hafta sonraki kontrol uzun geldi bana

canım bencede stres yapma sora daha kötü olur senin için de bebeğin için de..:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…