2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah kuzulara nasıl da büyüdüler eren de çok seviyor marketi market arabasına bindiriyoruz çok hoşuna gidiyor.
Tehlikeli olmuş meee meselesi elanın aklı başka yerde.

evet canım hiç olmadık yerde memmee deyip bide sıkıyo
geçen gün elayla duşa girdik bunu kucağıma otutturdum
yüzü bana dönük yıkıyorum memelerimin ucunu tuttuuu
ağız şapırdatıyo bide sallıyo allahım gülme krizine girdim resmennn
öpe öpe yıkadım canım o benim

Benimki devam sütü içiyordu ben işte olduğum zamanlarda...artık içmemeye başladı...toz kullanıyorduk...şimdi süte başlamak istiyorum...alerji falan yapar mı acaba..içimde korku var yani....kararsız kaldım...geceleri sütü içip uyursa hiç olmazsa çok uyanmaz..sabaha kadar yapışık ikiz gibiyiz kızımla...bazen çıldıracak dereceye geliyorum ya..habire uyanıyor...sabaha kadar kaç kez kalkıyorum bilmem..şöyle 5 saat falan deliksiz uyusa...nerdeeeeeeeeeeeeee

canım sana iyi haber vermek isterdim fakat kızım karnı tıka basa doluda olsa bir biberon süt içiyor ama gece 3 kez kalkıyor odasıda ayrı birazda sahura kalkınca ister istemez gürültü oluyor helede üst kattakiler
ama inşallah sizde işe yarar benim kızım gece 3,30 dan sonra 3 kez kalkıyo saat 101 uyyo

canım maşallah kuzuna hamur gibidir tombiş çok seviyorum kilolu bebekleri ben.
benim ki tombiş olmadı hiç hep formda anneye çekmemiş.

ne saçma işmiş o kuzunun canını yakacaklar yine kıyamam.

bende kilolu olacak diye çok korkuyorum. ben ve eşim kiloluyuz ama bizim gibi olmasını hiç istemem. doktor aşaırı kilo değil dedi bakalım bundan sonra belli olur ama ben kilolu bebeklere çok üzülüyorum herşeyin normali makbul.

canım bizim doğum günü resimlerimizide görümcek çekti hep titrek resimler çok üzüldüm ama albümümde farklı resimler var

bizimde doğum gününden doğru dürüst hiç fotomuz yok kalabalıkta fotoğraflar hiç güzel olmamış. Şu digital makinalar çıktı mertlik bozuldu.

gece uyumadan önce hiç kaşık maması denedinmi? Kaşık maması süte göre daha tok tutuyor belki daha uzun uyur.

ben bebelac devam sütü veriyorum ama akşamları içmiyo sürekli emmek istiyo buralar 2 gündür hasta elam kusuyor sürekli viral enfeksiyon dedi aile hekimi hiç bişey yemek istemiyo sofrayı görünce mamamamam diyen kız yamaği görünce kaçmaya başladı Pazartesi olmazsa bi uzmana götüreyim diyorum

memeyi kesmeden bu uyanışlardan kurtulamayacaz sanırım efsuncum...bugün aldım pınarın çocuk sütünü...gece vermeyi deneyecem..inşallah içer...toz olan devam sütünü eskiden lıkır lıkır içerdi şimdi içmiyor....inşallah sütü içer ...içmez diye çok korkuyorum ya...kilosu hala aynı gibi geliyor bana..bu kız nasıl kilo alacak..bazen sinirimden ağlayacak noktaya geliyorum..herkes çocuğum 10-12 kilo yazıyor benimki 10 kilo bile olmadı...çok üzülüyorum...nasıl kilo aldıracam şaşırdım...Allahım yardım etsin...sağlığının yerinde olması tek tesellim...aslında kilosu normal sınırlar içinde ama ben yinede kilo almasını istiyorum...
kaşık mamasını bebekken verdim bir kaç kez yedi bir dahada yemedi canım ya...o tür şeyleri ağzına koymuyor benim kızım...geçen gün annem muhallebi yapmış bir kaç kaşık anca yedi...bir tabak dolusu yemek yediğini hiç görmedim...annemde diyorki seni çok emiyor o yüzden bu çocuk bu kadar yemek yemiyor...ben işten eve gelene kadar memem memem diye ağlıyormuş...memeden bile kesmek çok zor olacak kızımı...

geçmiş olsun canım...bebelac devam sütünü ilk başlarda bende verdim sonra milupaya geçtik şimdi milupayıda içmiyor...enfeksiyon nasıl oluşmuş acaba...doktora sormadın mı nasıl tedavi olacak diye...belki dişlerden de olabilir...dişi çıkarken huysuz olur yemek yemez..bizimkide öyle oluyor bazen...kalçasının bir tarafı kabarmış bezini o kadar sık değiştirmeme rağmen havalar sıcak ya ondan mı oldu prima bezinin uyu ve oynasını almış babam ondan mı oldu bilemedim..devamlı kremliyoruz ama geçer inşallah...

şu anda bebeklerde yaygınmış ilaç tedavisi yok beklicez öyle

primanın uyu ve oynası nı hiç tavsiye etmemiçerisinde pişin önleyici krem yok çünkü aktif bebek olanı en iyisi bikere yanıldım uyu oyna aldım belamı buldum

Canım ben önceden bir kez kullandım bişey olmamıştı ya...bu sefer acayip oldu...bir daha asla...zaten ben almadım babam almış..ben prima al demiştim..prima yok ama buda primanın diye adamın eline tutuşturmuşlar marketten...gıcık oldum...keşke hiç açmadan geri verseydim pişmanım çok pişman...gitti yavrumun poposu...

canım çok geçmiş olsun uzmana git en iyisi için rahatlar. antibiyotik verir büyük ihtimal kuzular hastalanıyor bu ara. doktorun dediğine göre anne sütünü az almaya başlıyorlar korunmasız kalıyorlarmış. bu dönemde sık sık rahatsızlanabilirlermiş. dişler de üzüyor iştahlarını kesiyor güçsüz düşüyorlar.
tez zamanda gelip geçer inşallah rabbim şifanızı versin.

aktif bebek kullanıyoruz biz de bir kere hata yapıp huggıes kullandık resmen kabardı poposu. onun dışında prima pıremıum care kullandık o da çok iyi daha ince. uyu oyna kullanmadım hiç ama bez çok fark ediyor bezden olmuştur büyük ihtimal.
eren küçükken pişiği oluyordu. arkonun tüp kremi çok iyi geldi onunla geçirmiştik. inşallah kısa zamanda geçer pişiğiniz.

saol canım inşallah geçer..devamlı kremliyoruz ama malesef oldu işte...primanın bezini kullandım hiç değiştirmedim ben doğduğundan bu yana...bir kaç aylıkkende bu primanın uyu ve oynasını kullanmıştım ama bişey olmamıştı..büyüdükçe farkediyor demekki..bir daha asla kullanmam o bezi...mahvoldu kuzumun poposu ya...

sağolun kızlar hasta halini görünce moralim alt üst oluyo mesai bitsede kuzuma varsam diye dakika sayıyorum

günaydın hanımlar
benim kuzu erken kalktı yine. dün eşimle anlaşmıştık sırayla ilgilenecektik sahura da kalktığımız için uykusuz kalıyoruz.
dün ben kalktım saat 8'di bugün 7.30'da kalktı eren uyutmaya çalıştım 8'e kadar uğraştım baktım uyumayacak eşime dedim kalkmıyor musun.
bugün dünden erken uyandı kalkmayacağım dedi. allah allah yarım saat kendisi uyutmaya çalıştı sanki.
neyse iş başa düştü kahvaltısını yaptırdım oynuyoruz şimdi kuzumla.

mrb hanımlar
çook sıcaakkkk
kışın soğuk yazın sıcaktan bıkıyoruz

yazacak çok şeyim var aklıma geldikçe yazayım

duru iyi çok şükür geçen çarşamba perşembe 2 gün ateşi 39 oldu şurup verdim 3-4 defa banyo falan düşürdük iyi şimdi şükür kakamızda memleketteki kadar çok olmasada günde bir yapıyor şükür diyorum..sizinkiler günde kaç kere yapıyo...(geldiğim belli yine başladı b.k mevzusu)
hiç dişimiz yok..dişi çıkmadı çocuğun ya..normal değil biliyorum ama drada götürmicem ne zaman çıkarsa..13 aylık dişi yok...

herşeyi anlıyor artık..dün beraber banyo yapıyoruz çnce ben saçımı yıkıyodum benim köpüklerimi almış saçına sürüyo tatlı tatlı...bide bi saçını düzelt kızım deyince eliyle saçını geri attırması yokmu ölüyorum o hareketine..birsürü şey yapıyor artık..babasından banada 7-8 adım atıyor ama o kadar yürüme yok..cesaretlendi ama eskiden elini hiç bırakmazdı..

birsürü kelime söylüyor..nesneleri eşyaları tanıyor..çok hoşuma gidiyor ya ne zaman bu kadar büyüdü..
işe başlayacağım için çok üzgünüm..bakıcıya bırakacaz..nasıl yedirecek bilmiyorum.daldırmadan yediremiyorum çünkü..açmıyor ağzını..çok zayıf..9 kilo hala benimki..en zayıf biziz heralde...bakıcıya bırakınca daha beter düşecek..kimse yemek yediremiyor çünkü...

selam hanımlar

doğumgünü geçen tüm bebişlerin doğumgününü kutluyorum
rabbim hepsine de hayırlı, sağlıklı uzun ömür nasip etsin
çaramba da bizim doğumgünümüzdü.
annemler, kardeşim geldi pasta kestik
pasta ve üzerindeki mumlar bizim afacanın çok ilgisini çekti
onları alacam, pastayı parmaklayıcam çabasından doğru dürüst foto bile çekemedik
abimiz ondan daha heyecenlıydı, daha meraklıydı hemen üfleyiverdi mumları:))

perşembe günü aşımız vardı, kan değerlerine de bakalım dediler ama enes çok ağladığı için bir hafta sonraya bıraktık
9100 gr ve 76 cm olmuş nihayet 9 kiloyu geçebildik

bu arada bir de hastalık atlattık
ateşi yükseldi, döküntüler oldu vücudunda; doktor el, ayak ağız hastalığı dedi, ilk defa duydum
bu ara çok yaygınmış
2 günde atlattı, şükür uzun sürmedi ama harap oldu yavrum.

bizden haberler bu kadar şimdilk
enes uyanmadan bikaç foto yükleyecem albüme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…